Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Immersion of Night

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

V této nadprůměrné Custom Story se vydáte na hrad Richport, po generace obývaný starým šlechtickým rodem. Jednoho dne se však z nedalekého městečka začnou záhadně ztrácet lidé. Vydáváte se na tento hrad, abyste vyšetřili podivné události a tak začíná další skvělé dobrodružství ze světa Amnesie.

STATISTIKY

dokument – 13

olejnička – 4

křesadlo – 14

Laudánum – 2

Lektvar zdravého rozumu – 1

Guest Rooms

Začínáte v ložnici. Na psacím stole vlevo leží dokument Hello and Wellcome a v jedné ze zásuvek jsou 2 křesadla. Poté prohledejte skříň za postelí a seberte dokument From the Sheriff Francis of the Blacklake Town. Nakonec seberte z krbové římsy ještě jedno křesadlo. Dveře vedoucí z pokoje jsou zamčené. Vyjměte z horní zásuvky psacího stolu šroubovák a použijte ho na dveře. V chodbě se dejte pravou chodbou a vstupte do dveří do další úrovně.

West Wing

Sejděte po schodech dolů a vpravo je výtah – pochopitelně mimo provoz. Po pravé straně jsou zdobené dveře vedoucí do malé ovládací místnosti, kde seberte z pultu dokument Elevator Out of Order. Vraťte se do haly a prozkoumejte prostor pod schodištěm. Mezi bednami najdete Ladder. Jděte dál do chodby vlevo od schodiště. Na konci chodby seberte křesadlo a poté pokračujte vlevo do velké místnosti, kde seberte ze stolu další křesadlo. Vraťte se do haly, vyjděte opět po schodech nahoru a jděte na konec ochozu nad velkou místnost. Nahoře nad vámi je poklop. Postavte na sebe několik beden, odklopte poklop a do otvoru umístěte žebřík z inventáře. Vylezte po žebříku nahoru a budete pokračovat do další úrovně.

Attic

Dveřmi vlevo vstupte do systému chodeb a místností. Dejte se vlevo a v ohybu chodby je na stole vpravo lucerna a v přihrádce OLEJNIČKA. Pokračujte chodbou vlevo a vejděte do dveří vlevo. Na středové římse je smotaný provaz a v něm cívka trojitého průtoku a dále seberte ze stolů dokument Animal Subjects a křesadlo. Vraťte se do chodby a nyní jděte do dveří vpravo. V malé místnosti najdete cívku trojitého průtoku. Vyjděte zpět do chodby a jděte zpět na začátek, kde pokračujte chodbou rovně a vstupte do dveří naproti. V temné místnosti najdete vpravo další křesadlo a úplně vzadu cívku čtyřfázové amplitudy. Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vrátit zpět na začátek úrovně, kde klikněte na poklop, abyste se vrátili zpět do haly.

West Wing

Sejděte po schodech dolů a jděte do ovládací místnosti, kde umístěte do pultu všechyn tři barevné páky. Pak už jen stačí zatáhnout za páku ve výtahu a ten se s vámi rozjede.

Back Hall

Po dramatické jízdě výtahem se octnete v rozlehlé boční hale. Rovně před vámi leží na zemi dokument Attention! a v truhle vlevo vzadu najdete Lektvar zdravého rozumu. Sejděte po schodech ke dveřím do vězení a vstupte do nich.

Prison

Na začátku místnosti s vězeňskými celami je pult s pákami. Na pultu leží dokument New Security Mechanism. Každá páka otvírá jednu z cel. Některé jsou však obsazené vězni a ti mohou být nebezpeční. V pořadí druhou, čtvrtou a šestou páku můžete bez obav stisknout, protože odemykají dveře prázdných cel. Dejte se do jejich prozkoumání. V předposlední cele vlevo najdete křesadlo, v poslední vlevo je za postelí OLEJNIČKA a v poslední vpravo se nachází pod postelí dokument Prisoner Warden's Diary, Page 2. Vraťte se k pákám a zbývají ještě tři páky, které odemykají cely s monstry. Třetí páka odemyká celu, kde najdete Archives Key. Tady ovšem nastává menší problém: Pokud vás monstrum zabije a vy obživnete, cely které jsou obývány monstry se nenávratně zamknou, pákami nebude možné znovu pohnout a vy se nedostanete dál. Pokud vás tedy monstrum zabije, ihned načítejte poslední uloženou pozici a celou úroveň si zopakujte. Až se vám podaří překonat tuto nepříjemnost vydejte se na průzkum dveří na konci místnosti, kde z psacího stolu seberte dokument Prison Warden's Diary, Page 1, z přihrádky OLEJNIČKU a z horní zásuvky křesadlo. Tím máte v této úrovni vše vyřízené a můžete jít zpět do haly.

Back Hall

Jděte ke dveřím vpravo, odemkněte si je klíčem z vězení a cesta do archívů je volná.

Old Archives

V ohybu chodby seberte z těžké bedny Laudánum a pokračujte po schodech dolů do podzemí. Jedinou možnou cestou utíkejte před vodní příšerou, podlezte pod pavučinami rudého slizu a v poslední chodbě uvidíte spuštěnou padací mříž. Přistavte si k mříži nějakou bednu, abyste si mohli na ni vyskočit a aby vás tak vodní příšera neotravovala. Zatočte ventilem až nadoraz a cesta dál je volná. Vstupte do velké místnosti, kde jsou po stranách dvě plošiny. Na levé pošině je ve zdi díra, kde chybí páka. Vyskočte na pravou plošinu, přeskočte vpravo, přejděte po prkně a seberte páku. Doneste ji na druhou plošinu a dejte na své místo. Zatáhněte za páku co nejvíc dolů a na druhé straně místnosti se spustí žebřík. Vylezte po tomto žebříku a vpravo seskočte do další chodby. Utíkejte dál před vodním monstrem, na konci vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří. Na regálu vlevo je Laudánum, na horní polici regálu leží dokument Lever Machine a vlevo najdete křesadlo. Nyní zaměřte svoji pozornost na páky na zdi. Tiskněte páky následovně: první a druhá dolů, třetí a čtvrtá nahoru, pátá dolů a šestá nahoru. Tím si odemknete dveře do další úrovně, do kterých také vejděte.

Cellar

Sejděte po schodech dolů a za vinnými sudy najdete malou truhlu a v ní 2 křesadla. Jděte do sousední místnosti, kde jsou dlouhé řady regálů. V jednom z regálů leží lučavka královská. Vstupte do dveří na konci místnosti a vlevo od vás je v koutě truhla, ke které vám však brání v přístupu ucházející pára. Pokračujte vpravo a vlevo najdete na stole dokument Cedric's Diary 1. Vraťte se do místnosti s ucházející párou a jděte do dveří vlevo. Nyní se zaměřte na ventily. Musíte všechny tři otočit doprava na doraz, avšak v určitém pořadí. Jde o to, abyste dosáhli toho, že v chodbě přestane ucházet pára. Až se vám to podaři, jděte na rozcestí dejte se vlevo a poté ještě jednou vlevo. V místnosti najdete další ventil, kterým rovněž otočte. Vraťte se do chodby a dejte se do chodby vlevo, která byla před krátkou dobou rovněž kvůli páře nepřístupná. Vstupte do dveří vpravo a ze stolu seberte páčidlo. Vraťte se do chodby a o kousek dál jsou naproti sobě dvoje dveře. Za pravými dveřmi je na stole OLEJNIČKA a za levými je malá laboratoř, kde seberte ze stolu dokument Mixtures a z regálu vpravo laboratorní nádobu. Sem se později ještě vrátíme, avšak v tuto chvíli nemáte ještě všechny potřebné ingredience pro výrobu kyseliny. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Vlevo jsou dveře, které vylonte páčidlem a vejděte do malé skladištní místnosti. Odházejte předměty z kouta a nadzdvihněte poklop. Sestupte po žebříku dolů, projděte podzemní chodbou a po dalším žebříku vylezte. Z regálu seberte Auripigment, ze stolu dokument Human Subjects a nakonec zatočte ventilem. Odklopte závoru a vyjděte z místnosti. Asi jste pochopili, kde se nyní nacházíte, takže se vydejte zpět do velké místnosti, kde jste točili v pořadí čtvrtým ventilem. Vzadu vyjděte po schodech nahoru a vpravo ze skříně seberte kbelík s vodou, ze stolu dokument Cedric's Diary 2, z truhly Kuprit a nakonec zkuste zatočit ventilem. Ten je však zasknutý. Sejděte zpět po schodech dolů a použijte vodu na hořící oheň. Vraťte se nahoru a nyní již bude možné ventilem zatočit. Známou cestou se vraťte do místnosti se třemi ventily a zjistíte, že vzadu v rohu je truhlu již přístupná. Seberte z truhly Kalamín a křesadlo a vydjete se opět do komplexu chodeb, kde se nachází – jak jsem se již výše zmiňoval – laboratoř. Nalojte do jednotlivých skleněných nádob všechny čtyři chemikálie a umístěte pod vývod sklenici z inventáře (musíte ji použít na skleněné nádoby, jinak nepůjde umístit). Zatočte vodorovným kohoutem pro zapálení hořáků, postupně otočte čtyřmi kohoutky nahoře a nakonec klikněte na sklenici vpravo – získáte nádobu s kyselinou. Nyní se vraťte na začátek úrovně ke schodišti, kde použijte na sliz pod schodištěm žíravinu. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

East Wing

Vstupte do velké haly. V koutě je prosklený výstavní stolek a v něm Wax Roll. Ten můžete vložit do fonografu v jiné části místnosti, zatočit klikou a pustit si hudbu. Z velkého stolu seberte křesadlo a poté pokračujte do postranní chodby. V mezipatře leží na komodě dokument Grand Ritual. Pokračujte dál po schodech nahoru. Na konci dlouhé chodby jsou dveře do další úrovně, bohužel však zamčené. Poslední okno vlevo vedoucí do átria je poškozené. Doneste si z haly židli a prohoďte ji oknem. Vyjděte do átria, vylezte po žebříku nahoru a na balkóně klikněte na dveře.

Sacrificial Chamber

V bludišti chodeb jsou dvě páka, které lze snadno nalézt. Jde o to, abyste deaktivovali energetickou bariéru, za kterou je obětní komora. Třetí páka je skrytá. Na jednom místě je vchod do tunelu zatarasený balvany. Odtahejte balvany, prolezte na konec tunelu, vylezte po žebříku nahoru a zatáhněte za poslední páku. Stejnou cestou se vraťte do chodeb, vyjděte po schodech nahoru a jste v obětní komoře. Pod jedním stolem vpravo leží obřadní dýka. Vyjděte na plošinu, kde použijte dýku na tělo ležící na stole. Poté se objeví krátký textový epilog a pak už následují titulky a konec hry.

uložené pozice

videoukázka

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář