Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – In Dark

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o dost nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie, jehož autor staví především na ne úplně tradičních prvcích a v neposlední řadě na příběhu, který je na Amnesia mód této délky dost rozsáhlý. Dokumentů je ve hře opravdu značné množství.

- - - - -

Dojděte k vězni a poté se přesunete do další úrovně.

Ze stolu vlevo seberte dokument Eviction Notice, z psacího stolu vpravo dokument An Unexpected Offer a z přihrádky Outside Key. Odemkněte si dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Projděte k domu a vstupte do něj. Pokračujte do dveří vlevo. Z psacího stolu seberte dokument Welcome a v přihrádce je ARTEFAKT. V knihovně ve čtvrté polici odspoda je Map Room Key. Vraťte se do haly a nyní jděte do dveří na opačné straně. V jednom proskleném výstavním stolku je dokument Historian's Journal: Initial Impresions. Přineste si nějaký předmět a rozbijte jím sklo. Vyjděte zpět do haly a klíčem si odemkněte sousední dveře vpravo. Poté se propadnete do země.

Zatočte klikou gramofonu a poté seberte ze stolu dokument Rolson: The Act. Poté vstupte do světla a jděte stále vpřed.

Jděte do dveří vpravo a z polic posbírejte lucernu a 3 OLEJNIČKY. Vraťte se do chodby a projděte do haly, ze které pokračujte do červeně osvětlené chodby vpravo. Vstupte do dveří v ohybu a ze skříně seberte Key a OLEJNIČKU. Klíčem si odemkněte dveře a projděte jimi. Běžte stále vpřed a poté vás dohoní a srazí monstrum.

Vyjděte po točitém železném schodišti a seberte dokument A Code.

V inventáři máte Trinket Key. Ze stolu seberte lucernu a dokument Rolson: The Man. Nedaleko se na zemi povaluje žebřík. Umístěte ho u levého okraje jámy a vylezte nahoru. Ze stolu seberte West Wing Key a poté se vraťte zpět do vstupní haly. Vyjděte po schodech nahoru, klíčem si odemkněte levé dveře a vstupte do nich.

Ve skříni vlevo je křesadlo a poté pokračujte do sousední místnosti, kde seberte ze stolu Rolson: The Meeting. Jděte do další místnosti, projděte rozbitým oknem a naproti je další okno. Přineste si nějaký předmět a prohoďte ho tímto oknem. Vyjděte po schodech nahoru, pokračujte do dveří vpravo a projděte na konec. Na komodě vlevo je dokument Rolson: The Experience, na stole vpravo je dokument Robert Lerwick a v přihrádce je ARTEFAKT. Odtáhněte na stranu koberec co je na zemi a odklopte poklop. Seberte OLEJNIČKU a křesadlo. Vyjděte dveřmi na balkón, kde seberte ze stolu East Wing Key. Tím máte v této úrovni splněno a můžete se stejnou cestou vrátit zpět do vstupní haly.

Klíčem si odemkněte sousední dveře a vejděte do nich.

V chodbě jděte do dveří vlevo a na konci chodby seberte ze skříňky Courtyard Key. Vraťte se do chodby a projděte na konec. Na psacím stole vpravo leží dokument Historian's Journal: Sleepless. Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Na nádvoří vyjděte po schodech nahoru a odemkněte si dveře klíčem. Z truhly poté seberte dokument Rolson: The Beginning. Vraťte se na nádvoří, sestupte dolů a pokračujte do dveří velké budovy. Vyjděte po schodech do mezipatra a jděte do dveří. Ve skladištní místnosti najdete dokument Historian's Journal: Potential for Sleep. Vraťte se na schody a vstupte do dveří nahoře. Ze stolu seberte Basement Key a také dokument The Undergrounds Begins. Jděte zpět do nádvoří a pokračujte do dveří do další úrovně na druhé straně.

Jste zpět v hale. Jděte do pravých z dvojice dveří vpravo a vzadu jsou dveře od sklepení. Odemkněte si je klíčem a vstupte do nich.

Sejděte dolů a vstupte do místnosti s vysokými regály. V jednom z nich dole je křesadlo. Vylezte po žebříku nahoru a poté skočte vlevo na vršek sousedního regálu. Přejděte po obvodu až k místu, kde leží Storage Key. Slezte opět dolů a jděte do strojovny, kde leží na stole Old Crowbar a dokument Operational Conditions a vpravo na zemi další křesadlo. Dále jsou v sousední místnosti zamčené dveře, které si odemkněte klíčem a na bednách vlevo jsou 2 křesadla a na jedné polici dokument Conserns. Vyjděte z místnosti a prkna na dveřích vlevo vylomte pomocí páčidla. Poté znovu seberte Old Crowbar ze země. Na rozcestí jděte vpravo a z pohovky seberte Picture Hammer? a v jiném koutě křesadlo. Vyjděte po točitém železném schodišti a z psacího stolu seberte dokument Borrowed Hammer a v přihrádce je ještě ARTEFAKT. Vraťte se na rozcestí a pokračujte do protějších dveří. Ze stolu seberte Copper Scrap, Glass Pot a dokument Acid Recipe. Kromě toho je v koutě u beden vlevo křesadlo. Hoďte trubku do kyseliny a poté si přineste ze sklepení nějakou láhev od vína a rovněž ji vhoďte dovnitř. Použijte na sud sklenici z inventáře a získáte nádobu s kyselinou. Vraťte se na rozcestí a páčidlem vylomte dveře vlevo. Jděte nejprve do do chodby vpravo a v místnosti seberte ze stolu dokument Historians Journal: Never Sleep Again a z horní zásuvky komody křesadlo. Vraťte se do předchozí místnosti a na visací zámek použijte nejprve kyselinu a poté kladivo. Ze stolu seberte Sub Basement Key a také dokument Workers Note: A First Day to Remember. Klíčem si odemkněte dveře, sestupte po schodech ke dveřím do další úrovně a poté do nich vejděte.

Na rozcestí se dejte vpravo a vstupte do dveří. Držte se vpravo a vejděte do dveří na konci. V místnosti leží na stole Fragile Needle. Vraťte se na začátek a jděte nyní přes rozcestí rovně. Odemkněte si dveře pomocí jehly a ze stolu seberte dokument Workers Note: Darkers Place Than Expected. Dveře vlevo si opět odemkněte jehlou a na konci chodby si ventilem otevřte padací mříž. Projděte k dalším zamčeným dveřím, které si opět odemkněte jehlou. V místnosti jsou vpravo na polici OLEJNIČKA, laudanum a 2 křesadla. Projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

V místnosti s jámou je vlevo na stole dokument Workers Note: The Pit. Pokračujte do dveří vpravo (Laboratory Wing).

Jděte do prvních dveří vlevo a v koutě vytahejte z výklenků na rakve předměty. V levém dolním výklenku leží Secret Key. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte mřížové dveře vlevo. Vstupte do dveří naproti a v malé místnosti posbírejte z regálu VELKOU OLEJNIČKU, laudanum a 4 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a dejte se vlevo a po schodech nahoru. Další dveře si opět odemkněte klíčem a ze stolu vlevo posbírejte Fall Wing Key, nádobu s térem a dokument Explosive Recipe. Tér přidejte do nádoby a seberte Nearly A Explosive. Tím máte v této úrovni vše hotové a můžete se vydat zpět do haly s jámou.

Klíčem si odemkněte dveře vlevo vzadu a vejděte do nich.

Projděte chodbou, sestupte po točitém schodišti a pod tímto schodištěm najdete dokument Workers Note: An Unexpected Find a OLEJNIČKU. Vejděte do velké haly se sochami. Vlevo je dvojice dveří, za kterými je povalená skříň a uvnitř ní dokument 1 Quit! a OLEJNIČKA. Vraťte se do haly, kde mezitím monstrum rozbilo dveře na druhé straně. Z této místnosti pokračujte do dveří vlevo a dostanete se další místnosti, kde najdete pod postelí dokument Isolation. Na stole vpravo je dřevěná klika a uvnitř skříně ARTEFAKT. Vraťte se zpět do místnosti za halou a pokračujte do dveří naproti. Ventil u padacích dveří je uvolněný, tak dejte na jeho místo kliku a zatočte jí. Na konci chodby leží na zemi Final Ingredient, kterou následně spojte v inventáři s nehotovou výbušninou a vznikne vám Final Explosive. Jděte chodbou kousek zpět a vlevo je ve zdi tenel, do kterého vlezte.

Spadnete dolů a rozbije se vám lucerna. Před vámi je podzemní místnost s poškozeným mostem. Přibližte se k pochodním (dvě jsou u zavřené brány a dvě u vstupu do místnosti), abyste je zapálili. Pak zatočte ventilem u vstupu do místnosti a rychle běžte ke dveřím, abyste jimi proběhli než se zavřou.

Za vašimi zády je GRAMOFON obsahující podivnou nahrávku. Projděte do místnosti s písty a vlevo je ovládací panel. Dejte druhou páku dolů a ostatní nahoru. Běžte zpět do chodby a dveře na druhé straně jsou nyní odemčené.

Z poškozeného mostu seskočte do vody a jděte vpravo. Vyšplhejte po žebříku na trámy a za vašimi zády leží 3 křesadla. Vraťte se k mostu a jděte na opačnou stranu. Zde leží dokument Workers Note: A Find Indeed! Zatáhněte za zářící knihu v knihovně. Vraťte se na most a nyní jsou dveře na druhé straně odemčené.

Ze země seberte Final Wing Key a dokument The End. Vylezte po žebříku nahoru a umístěte výbušninu z inventáři na strop. Slezte dolů a běžte se ukrýt do vchodu, kterým jste přišli. Vylezte po žebříku až nahoru a dostanete se ven z jámy. Na dveře proti sobě použijte klíč z inventáře a vstupte do nich.

Držte se barvy na podlaze a vstupte do dveří vlevo. V malé místnosti seberte dokument A Mercenaries Work. Pokračujte dál a sestupte po schodech vpravo dolů. Brzy přijdete k místnosti s vyraženými dveřmi, kde leží na stole Skeleton Key a dokument A Terryfying Twist. Když vyjdete ven a dáte si práci s průzkumem chodeb vpravo přijdete do místnosti, kde leží na zemi ještě dokument Mercenaries Testament. Poté se vydejte na začátek úrovně a vstupte do místnosti s jámou.

Na druhé straně jsou dveře do další úrovně a nápisem Only Exit. Použijte na ně klíč a vejděte do nich.

Jste zpět ve vstupní hale. Vyjděte na dvůr, odemkněte si velkou železnou bránu a pokračujte do lesa.

Jděte až k domku a vstupte do jeho dveří.

Zte stolu seberte lucernu, dokument A Trip a OLEJNIČKU a vyjděte zpět ven.

Pokračujte od domu směrem vpravo a brzy přijdete na nenápadné rozcestí. Dejte se vpravo na stole za velkým balvanem leží OLEJNIČKA a 3 křesadla. Vraťte se na rozcestí a pokračujte dál až dojdete na malou mýtinu.

Sejděte dolů k bráně a poté přeskočte na chodník vlevo. Ten se rozdvojuje, avšak levá odbočka je slepá, takže se dejte vpravo. Vpravo je ostrůvek s pákou. Přeskočte tam a stlačte ji směrem nahoru. Skočte dolů a přenesete se k bráně. Jděte po stejné cestě zpět po chodníku, vyjděte až nahoru a stlačte i druhou pákou. Šachta je pro vás taková zkratka na začátek, kde vstupte do pootevřené brány.

Vrátili jste se zpět k sídlu. Vejděte dovnitř, pokračujte do dveří vlevo, odklopte regál a vstupte do dveří do další úrovně.

Jste opět v podzemí. Držte se vlevo, zkoušejte, do kterých dveří je možné vstoupit. V jedné cele vlevo najdete dokument In Dark. Pokračujte dál a v další místnosti postavte malou bednu na větší a přeskočte přes zeď. Ze stolu seberte kladivo, dokument Rolson: Differing Views a křesadlo. Vraťte se do chodby a o kousek dál jsou vpravo dveře a za nimi leží dokument Workers Note: The End of the Road. Nyní se můžete vrátit chodbami zpět a použít kladivo na prkna u slepé chodby dole pod schody najdete dokument Tales of Beasts and Men. Jinak pokračujte dál a dorazíte k mřížovým dveřím, u kterých kladivem uražte visací zámek. Projděte ke dveřím, kde uchopte žebřík ležící na zemi a dejte ho k části žebříku nad vaší hlavou. Nahoře je nízká chodba, do které je trochu problém vlézt, a v ní je dokument From Robert. Poté slezte dolů a vejděte do vrat.

Jste opět v hale se spoutaným mužem. Dojděte k němu, promluvte si s ním a poté se obraťte, jděte na začátek a vstupte do vchodových dveří, čímž hru zakončíte.

čeština

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář