Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Lonely Christmas

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie, které exceluje především úžasnou vizualizací, hrou světla a stínu s použitím různých barev a v neposlední řadě zajímavými exteriéry. V kategorii krátkých módů patří jednoznačně k vrcholu.

- - - - -

Ze stolu seberte dokument Strange Events 1/4 a z psacího stolu laudanum. Vyjděte do chodby a pokračujte do místnosti vlevo, Na povaleném regálu leží dokument Strange Event 2/4 a vlevo na polici další laudanum. Vezměte si nějaký předmět a prohoďte ho posledním oknem v chodbě. Vyskočte na venkovní římsu, skočte vpravo a po úzké římse přejděte za roh. Doskákejte k poškozenému oknu a zalomcujte jím. V místnosti seberte ze stolu dokument Strange Events 3/4, lektvar zdravého rozumu a ze zásuvky Room Key. Vraťte se po římsách zpět a než vlezete zpět do chodby, můžete ještě doskákat k zářícímu objektu a kliknout na něj. Přenesete se do bonusové úrovně, kde visí ve vzduchu dokument Bonus Room #1. Jestli chcete můžete si zaskákat po opičí dráze, jestli ne, kliknutím na světlo se vrátíte zpět do reálu. V chodbě se na konci otevřely dveře. V této místnosti najdete v první regálu vlevo lektvar zdravého rozumu a v následujícím regálu je kniha, za kterou zatáhněte. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Projděte na konec a vstupte do další chodby. Dejte se vlevo a poté do dveří vpravo. Vzadu leží lektvar zdravého rozumu a vpravo je na stěně obraz, který odstraňte. Stiskněte tlačítko a tím si odemknete další dveře. V proskleném výstavním stolku leží laudanum. Sejměte helmu z brnění a rozbijte sklo, abyste mohli předmět sebrat. Na konci chodby se dejte do dveří vlevo a vystoupejte po točitém železném schodišti. Pokračujte do dveří vpravo a z psacího stolu seberte páčidlo a dokument Strange Events 4/4. Jestli chcete, můžete dalšími dveřmi vyjít ještě na balkón, kde vpravo za oknem uvidíte děsivý výjev. Nyní se vydejte zpět do chodby za spojovací chodbou, protože vlevo jsou dveře do další úrovně. Vylomte je páčidlem a vejděte.

V chodbě jděte do dveří vpravo a z vrcholu beden seberte OLEJNIČKU. Vraťte se doc chodby a na konci projděte do další chodby. Dejte se vpravo, poté do dveří a octnete se v rozlehlé jídelně. Po levé straně jsou další dveře a za nimi nahoře poklop ve stropě. Povyskočte si, zachyťte se poklopu a odklopte ho stranou. Vylezte nahoru a z jednoho regálu seberte VELKOU OLEJNIČKU. Slezte dolů, jděte do sousední místnosti a na konci je vchod blokovaný regálem. V pokrčení lze podlézt, ale jak jsem pochopil, mělo by se použít těžké kladivo co je na půdě. Mně to šlo v každém případě bez kladiva, tak možná to byl nějaký bug. Na druhé straně místnosti je regál, který je odklápěcí. Hoďte nějakou židli na poškozenou zeď a pokračujte otvorem dál. Jedinou možnou cestou se dostaňte do venkovní zahrady. Vpravo u orlí sochy je zářivý objekt – další bonusová úroveň, ve které seberte dokument Bonus Room #2 a poté jděte stále vlevo a brzy dojdete na konec bludiště. Až se vrátíte do reálu, projděte dveřmi v mříži a vejděte do budovy. Odházejte bedny vpravo a prolezte do tajné místnosti. Z truhly seberte lucernu a křesadlo a vlevo je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Tím máte vše hotové a vydejte se zpět do předchozí úrovně.

Proběhněte do místnosti na začátku, kde křesadlem zapalte ohniště. Rychle utíkejte jedinou možnou cestou až se dostanete k točitému schodišti. Na konci chodby sejděte po dlouhém schodišti dolů a vstupte do dveří do další úrovně vlevo.

Sestupte po schodech dolů a vejděte do vchodových dveří. Sejděte po dalších schodech a hlavní bránou vyjděte ven. Dojděte k domku a vejděte dovnitř.

V přihrádce psacího stolu vlevo je tlačítko, kterým si odsunete regál. Sejděte po schodech dolů a prohlédněte si tu spoušť. Vraťte se nahoru, kde vás však srazí monstrum. Přenesete se do vězeňské cely a zde hra končí.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář