Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Me

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Mírně nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie okořeněné hudbou z Assassin's Creed. Adventurní složka je velice jednoduchá, úrovně malé a chudé. I přesto je vidět, že autor netrpěl nedostatkem fantazie, a proto stojí za to hodinu s touto hrou ztratit.

STATISTIKY

dokument – 10

artefakt – 2 (1 artefakt jsem zapomněl zapsat)

olejnička – 6

sud s olejem – 1

křesadlo – 10

Laudánum – 3

Leketvar zdravého rozumu – 2

Master's Room

Z psacího stolu seberte OLEJNIČKU, ze zásuvky křesadlo, z knihovny vpravo další křesadlo z truhly ještě jedno křesadlo. Jděte do sousední místnosti, kde na stěně visí dokument Secrets. Přistavte si nějaký předmět k posteli, protože nahoře na vrcholu je Laudánum. Vraťte se do chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Lobby

Vejděte do dveří naproti a v místnosti seberte z psacího stolu dokument Old Piece of Paper a z přihrádky křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte vlevo a poté vpravo do dveří, které vedou do knihovny.

Library

Ze stolu seberte dokument Demonic Ghoul a vzadu ze země lucernu. V koutě vlevo je páka, za kterou zatáhněte, a nedaleký regál se odsune na stranu. Z výklenku seberte Bedroom Key a poté se můžete vrátit do předchozí úrovně.

Lobby

Jděte vlevo, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vejděte.

Luna's Bedroom

Vlevo vzadu leží na stole Main Hall Key a vpravo na kamnech křesadlo. Přistavte si ke kamnům židli a z vrcholu kamen seberte OLEJNIČKU a Lektvar zdravého rozumu. Víc se v této úrovni sebrat nedá, takže se vraťte nazpět do Lobby.

Lobby

Dveře na konci chodby si odemkněte klíčem a vstupte.

Main Hall

Vpravo na stole leží dokument ??? Sejděte po schodech dolů a jděte do chodby pod schodištěm. Vpravo na konci je psací stůl a na něm leží dokument Forbidden Section. Vraťte se kousek zpět a vstupte do dveří vpravo.

Storage

Nejprve jděte rovně, sejděte po schodech dolů a pod schodištěm najdete OLEJNIČKU a 2 křesadla. Pokračujte až na konec chodby a vstupte do dveří vlevo. V místnosti najdete vzadu za kamenným náhrobkem páčidlo. Vraťte se ke schodišti, vyjděte nahoru a páčidlem vylomte železné dveře vpravo. Ze stolu seberte dokument Accidents a z prostřední mučící panny Mysterious Key. Vraťte se do chodby, sestupte opět po schodech a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Vzadu na stěně jsou páky. První páku dejte dolů, druhou nahoru, třetí, čtvrtou a pátou dolů a šestou nahoru. Vyjděte zpět do chodby a dejte se na začátek úrovně, kde je křižovatka chodeb. Odbočte vpravo a na konci chodby seberte z psacího stolu dokument Strange Happenings a z přihrádky křesadlo. Vstupte do místnosti s rudým oparem. Vzadu na podstavci sochy anděla leží Rusty Key. Známou cestou jděte zpět do místnosti s pákami a klíčem si odemkněte druhé dveře. Odtahejte bedny z kouta vlevo a seberte ze země Prison Key. Tím máte v této úrovni vše hotově a můžete se vrátit nazpět do hlavní haly.

Main Hall

Klíčem si odemkněte dveře na konci chodby vpravo a vstupte.

The Prison

Vejděte do dveří vpravo a za postelí vpravo najdete Laudánum. Vraťte se do chodby a pokračujte na rozcestí, kde se dejte vlevo, poté vpravo a vstupte do místnosti s vyraženými dveřmi. Ze stolku vlevo seberte Rusty Key a dokument Prisoner's Chat. Vraťte se do chodby a jděte zpět na začátek do první chodby. Klíčem si odemkněte dveře vlevo a vzadu v místnosti seberte další Rusty Key. Vyjděte zpět do chodby a na prvním rozcestí jděte vpravo a klíčem odemkněte dveře vlevo. Ze země seberte Rusty Key a ze stolu dláto, OLEJNIČKU a 2 křesadla. Vraťte se do chodby, jděte přes rozcestí rovně a odemkněte si první dveře vlevo. Ze stolu seberte opět Rusty Key a dokument Second Prisoner's Chat. Vyjděte zpět do chodby a další dveře si odemkněte hned vedle vlevo. Zkuste odházet bedny, ale nic nenajdete. Nadzdvihněte kbelík a – v chodbě se objeví monstrum. Běžte do první chodby, vstupte do druhých dveří vpravo a v místnosti uvidíte vzadu díru ve zdi. Projděte do sousední zamčené místnosti, kde seberte ze země kladivo. To můžete rovnou spojit v inventáři s dlátem a získáte tak kladivo a dláto. Jděte zpět na druhé rozcestí, přes které pokračujte rovně. Na visací zámek u mřížových dveří použijte kladivo s dlátem a cesta do stok je volná.

Sewers

Jděte rovně přes rozcestí a poté zahněte do dveří vpravo. V místnosti jsou v regálu vpravo Living Room Key a dutá jehla. Vraťte se do chodby, jděte zpět na rozcestí a dveře vlevo si odemkněte pomocí jehly. Vpravo na regálu leží OLEJNIČKA a Lektvar zdravého rozumu. Vlevo v rohu je několik pák. Stiskněte první dolů, druhou nahoru, třetí dolů a čtvrtou nahoru. Vyjděte zpět do chodby a jděte rovně dokud nepřijdete k padacím dveřím, které jsou zvednuté. Zatočte ventilem vpravo a dveře si tak otevřete. Běžte k žebříku a začněte lézt nahoru dokud se nepřenesete do další úrovně.

Outside

Projděte vesnicí a u vstupních vrat do hradu seberte dokument Key Instructions. Podle instrukcí prohledejte okolí ohňů. U toho pravého najdete na zemi ležet Main Door Key. Odemkněte si jím vrata a vejděte do nich.

Main Hall

Vyjděte po schodech nahoru, klíčem si odemkněte dveře vpravo a vstupte.

Living Room

Ze stolu vlevo seberte OLEJNIČKU a křesadlo. Vyjděte o patro výš, poté ještě o jedno a vstupte do dveří, které vedou na půdu.

The Attic

Hned vpravo za dveřmi je SUD S OLEJEM (10% lucerny). V zásuvce psacího stolu je Forbidden Key (odházejte na stranu bedny), dále najdete vpravo v prosklených výstavních stolcích Laudánum a Lektvar zdravého rozumu a na regálu vzadu je ARTEFAKT. Tím máte splněno a můžete se vrátit do předchozí úrovně.

Living Room

Známou cestou projděte úrovní a vstupte do dveří, které vedou do haly.

Main Hall

Sejděte po schodech dolů, klíčem si odemkněte dveře vlevo a vstupte.

Forbidden Section

Vejděte do dveří vpravo a z psacího stolu seberte dokument Note to Self a z přihrádky Memory Shard. Vraťte se do chodby, projděte nakonec a vejděte do místnosti, kde evidentně vládne beztížný stav. Poletuje tu několik pák. Každá páka udělá něco jiného a jen jediné je pro vás cesta dál. Měla by to být ta co je od vás nejdále. Vstupte do dveří a vzadu za podstavcem najdete další Memory Shard. Jděte zpět do dveří a za nimi je nyní místo chodby lávka vedoucí do nicoty. Dojděte na konec, skočte dolů a tím hru zakončíte.

videoukázka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář