Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Memento

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Poměrné krátké, lehce nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie, které zaujme docela povedenými děsivými momenty. V ostatních ohledech se jedná o čistý průměr.

- - - - -

Začínáte v chodbě, kde je rozprostřena podivná mlha. Můžete prozkoumat mučírnu vpravo, jinak pokračujte na rozcestí, kde se podívejte na kusy těl ve výklencích. Dejte se vlevo a vstupte do prvních dveří vlevo. Zpod postele seberte páčidlo a vraťte se do chodby. Když půjdete dál chodbou, narazíte na zamčené dveře vlevo. Vylomte je páčidlem, projděte na konec dlouhé chodby a poté budete pokračovat do další úrovně.

Dejte se vlevo a ze stolu seberte 2 křesadla. Otočte se čelem vzad a pokračujte do temné chodby vlevo. Dostanete se do místnosti, kde seberte ze země dokument … Obejděte středovou zídku a na druhé straně seberte ze země dokument Chief's Note a lektvar zdravého rozumu. Ze zídky pak seberte Storage Key a dokument Guards Note. Nyní se vraťte na začátek úrovně a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Z police seberte Dungeon Key a z truhly VELKOU OLEJNIČKU a laudanum. Vyjděte z místnosti a v tom okamžiku se k vám začne blížit monstrum. Zároveň vám zhasne lucerna a ztratíte všechen olej do ní. Jděte zpět do místnosti, kde jste našli 3 dokumenty a klíčem si odemkněte zdobené dveře vpravo. Sestupte po schodech dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte stále rovně a nezahýbejte a vstupte do dveří vpravo. Z psacího stolu seberte Private Room Key a dokument Ritual Preparations a z truhly 6 křesadel. Vraťte se do chodby, jděte kousek zpět a pokračujte širokou chodbou vpravo. První dveře vlevo si odemkněte klíčem a po vstupu do místnosti se dveře za vámi zabouchnou. Na zemi vedle otevřené knihy leží dokument Ritual Riddle. Poté zapalte všechny svíčky v kruhu a následně upadnete do bezvědomí. Až se proberete seberte ze země Desk Key. Nyní musíte být potichu a počkat až monstrum v chodbě rozmlátí dveře naproti. Tudy se dostanete do úzké chodby, která vede do místnosti s psacím stole, kde použijte na přihrádku klíč z inventáře a seberte Hallway Key. Monstrum kamsi zmizelo. Když přistoupíte k oknu, objeví se za ním. Skryjte se do spojovací chodby a počkejte až monstrum rozmlátí dveře vedoucí zpět do chodby. Vyběhněte do chodby, dejte se vpravo, na zamčené dveře vlevo použijte klíč a dostanete se do další chodby. Prohledejte skříně vlevo. V jedné – zdá se – je váš mrtvý bratr. Projděte na konec chodby a odstraňte ze zdi obraz. Zatáhněte za páku ve výklenku a regál vlevo se odklopí. Sestupte po schodech dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte po cestě vpřed a přijdete k budově, do které dveřmi vstupte. Vyjděte v hale po schodech nahoru a jděte po ochoze vlevo. Vpravo vejděte do dveří a vzadu z regálu seberte OLEJNIČKU. Vraťte se na ochoz, další dveře ignorujte a následujícími dveřmi vyjdete na venkovní balkón, kde seberte ze stolu dokument Poem a křesadlo. Vyjděte zpět na ochoz a jděte dál vpravo, kde vstupte do pootevřených dveří. Vlevo jsou v zásuvce psacího stolu 2 křesadla. Pokračujte do dalších dveří vpravo a ze stolu seberte dokument Key Note a poté nadzdvihněte u piana kryt kláves a seberte Corridor Key. Vraťte se do haly, sejděte po schodech dolů a zamčené dveře pod schodištěm si odemkněte klíčem z inventáře. V chodbě vstupte do prvních dveří vlevo a vlevo za dveřmi leží ve výstavních stolcích páčidlo a lektvar zdravého rozumu. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do dalších dveří vpravo. Ve vedlejší chodbě vstupte do dveří vlevo, z psacího stolu seberte dokument Book, z přihrádky OLEJNIČKU a z truhly 8 křesadel. Dveře se za vámi zabouchly a znovu je otevřte pomocí tajného mechanismu. Zahýbejte knihou na stole a poté zapalte všechny 4 svíčky na obou stolech. Vyjděte ven do chodby a vstupte do dalších dveří vlevo. Tady budete jen svědky strašidelné události, jinak k sebrání tu nic není. Vraťte se do chodby, projděte na konec a dveře vlevo vylomte páčidlem. Vyjděte po schodech nahoru a poté se spustí závěrečné titulky.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář