Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Nightfall: Chapter 2

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o druhý díl českého Custom Story ke hře Amnesia. Autorovi rozhodně fantazie nechyběla co se týče vytváření úrovní. Potěší i velké množství dokumentů, prostřednictvím kterých je vyprávěný celý příběh. Hru trochu sráží místy zmatenost a nesouvislost textů, pravopisné chyby a překlepy. Adventurní složka téměř neexistuje. Hra staví především na atmosféře a v tomto směru se jedná o opravdu povedenou hru.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 5

dokument – 24

artefakt – 3

olejnička – 1

křesadlo – 8

Galerie

Začínáte v místnosti, kde je pobořený strop. Ze stolu seberte dokument Williamův deník – Příjezd (1/2). Dole v polici stojanu na vinné lahve je páčidlo. To použijte na vylomení dveří. Projděte skladištní chodbu a vstupte do dveří na konci. Octnete se v hale se schodištěm. Ze stolu seberte dokument Williamův deník – Příjezd (2/2). Vyjděte po levém schodišti nahoru, kde jsou pootevřené dveře. Vstupte do místnosti, kde seberte z druhého regálu vpravo křesadlo. Poté jděte k psacímu stolu a seberte z něj dokument Herbertův dopis. Sejděte zpět po schodech do haly a nyní vyjděte po druhém schodišti a vstupte do dveří. Projděte na konec chodby a dalšími dveřmi se dostanete na rozcestí. Rovně před vámi jsou dveře do další úrovně. Na stole tu leží dokument Williamův deník – Zrození (1/1). Zatím ještě do další úrovně nechoďte a jděte prozkoumat další prostory. Jděte do haly, kde je schodiště vedoucí dolů. Sestupte po schodech dolů a v poslední místnosti je ARTEFAKT. Vraťte se po schodech nahoru a pokračujte vlevo do chodby. V ohybu chodby je komoda a v jedné z jejích vytažených zásuvek je křesadlo. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří. Octnete se na ochoze nad velkou halou. Vstupte do dveří vpravo a z psacího stolu seberte dokument Poznámky profesora Herberta (Alžírsko). V přihrádce stolu je ARTEFAKT. Vraťte se na ochoz a jděte do dalších dveří vpravo. V regálu je křesadlo a na stole další ARTEFAKT. Vyjděte zpět na ochoz a vpravo jsou dveře vedoucí do kaple, které jsou však v tuto chvíli nepřístupné. Jděte zpět do druhé haly se schodištěm a za ní vpravo vstupte dveřmi do další úrovně.

Průchod

Projděte do ohybu chodby, kde je vchod do velké haly. Na malém balkónu je psací stůl a na něm leží dokument Larraine a jeho tajnosti. Vraťte se do chodby a pokračujte dál úsekem, kde je vlevo několik zamčených mřížových dveří. Vpravo na psacím stolu leží dokument Francouzská královská pečeť. Sejděte po schodech dolů a projděte na konec chodby. Dostanete se do další haly. Vpředu na stole leží dokument Já a profesor Herbert. Vstupte do dveří vpravo, vyjděte po schodech nahoru a vejděte do jídelny. Na stole leží dokument Neodeslaný dopis a křesadlo. Stejnou cestou se vraťte do první haly a nyní vejděte do dveří naproti. Projděte do další haly a nyní sprintujte a nezastavujte se, protože máte v patách monstrum. Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Dolní podlaží

Nejprve se dejte levou chodbou a sejděte po schodech dolů do zatopeného vinného sklepa. Projděte dveřmi na konci do malé skladištní místnosti a vzadu z police seberte kladivo. Vraťte se na začátek a vlevo sejděte dolů do dalších zatopených prostor. Vzadu na stole leží dokument Moje milá Elisabeth. Vpravo lze vstoupit ještě do jedné místnosti, ale tam nic není. Vraťte se na začátek a nyní pokračujte druhou chodbou. Vstupte do dveří vpravo a v malé místnosti seberte dokument Nový sklad. Vyjděte zpět do chodby, dejte se vpravo, sestupte po schodech dolů, projděte mezi dvěma řadami regálů a vstupte do dveří v ohybu chodby. Vpravo vyjděte po krátkém schodišti a seberte z regálu dláto. Vraťte se zpět do chodby a dejte se vlevo. Vstupte do dveří vpravo a z psacího stolu seberte křesadlo. Poté prohledejte zásuvky stolu a najdete dokument Útržek deníku Orlanda Prefferta. Vyjděte zpět do chodby a brzy přijdete na rozcestí. Dejte se nejprve vpravo a vstupte do dveří. Sejděte po schodech dolů a vejděte do dalších dveří vpravo. V malé skladištní místnosti seberte křesadlo. Stejnou cestou se vraťte na rozcestí a jděte rovně. Vlevo na stole leží dokument Stroj – Poznámka. Rovně před vámi v místnosti, kde monstrum probouralo dveře, leží vpravo na polici lucerna. Vyjděte z místnosti a dejte se vpravo po schodech dolů. V mezipatře leží na stole dokument První problémy. Sejděte po schodech až dolů a na konci chodby vstupte do dveří do další úrovně.

Žalář – západní část

Sejděte po schodech dolů a vlevo ze stolu seberte dokument Nicolasův diář – Strach. Projděte dveřmi do velké místnosti. Vpředu jsou zavřené těžké padací dveře. Vpravo jsou další dveře, které jsou rovněž zavřené a vedle nich leží na stole dokument Informace o žaláři. Vstupte tedy do levých dveří, projděte chodbou a dalšími dveřmi se dostanete do místnosti, která slouží opět jako rozcestí. Vstupte nejprve do pravých dveří a dostanete se do mučírny, kde seberte na stole vpravo dokument Dodávky mučících nástrojů a vlevo křesadlo. Vraťte se do velké místnosti a nyní pokračujte rovně a projděte dveřmi do chodby. Vlevo na stole leží dokument Návštěva v žaláři. Projděte do další mučírny a klikněte na skřipec. Vraťte se do velké místnosti a zjistíte, že zamčené dveře jsou nyní již odemčené. Projděte do místnosti s hořícím podstavcem a ze země seberte klíč od žaláře. Nyní se vraťte známou cestou na první rozcestí, kde použijte klíč na zamčené dveře naproti. Projděte chodbou a dostanete se do místnosti s celami po stranách. V pravé cele je dokument Vězňův dopis. V levé cele je na stěně páka, za kterou zatáhněte. Vraťte se zpět na rozcestí a zjistíte, že padací dveře vpravo jsou již otevřené. Projděte na konec chodby, seberte dokument Stavba tajné chodby a vstupte do dveří. Vpředu jsou dveře do další úrovně. Ještě však do nich nechoďte a udělejte si odbočku do dveří vlevo. Projděte sloupovým sálem a na konci je vykopaný hrob. Klikněte na kosti a přečtěte si text. Nyní se už můžete vrátit do předchozí místnosti a vstoupit vlevo do dveří, které vedou do východního sektoru vězení

Žalář – východní část

Projděte chodbou a dostanete se na rozcestí. Před vámi je několik komplexů bludišť. Abyste se neztratili, jděte stále jedním směrem. Nejprve jděte vlevo a dojdete ke dveří. Za dveřmi je dlouhá chodba zakončená padacími dveřmi. Zatáhněte za páku vpravo a dveře se otevřou. Projděte na konec mostu a ze stolu seberte dokument Stroj – informace. Vraťte se stejnou cestou na začátek na rozcestí. Nyní se dejte rovně, tedy do pravého komplexu chodeb. Na konci jedné z chodeb najdete dokument Zpráva o vězni Markovi. Jděte zpět do místnosti na rozcestí a nyní se dejte vpravo, kde je dlouhá chodba. Udělejte si odbočku vpravo a na konci slepé chodby seberte ze země OLEJNIČKU. Vraťte se do hlavní chodby a projděte do místnosti se sochou anděla. Dotkněte se sochy a přečtěte si text. Dejte se nejprve chodbou vpravo a vstupte do dveří. Vzadu leží dokument Laviny kamení. Vraťte se na rozcestí a pokračujte rovně. Na křižovatce chodeb jděte vpravo a pak se stále už držte vlevo dokud nedojdete do místnosti s velkým vraty. Klikněte na vrata a tím hru zakončíte.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář