Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Nightfall: Chapter 3

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Třetí díl trilogie českých Custom Story ke hře Amnesia, jejíž děj bude vrcholit na podivném hradě kdesi v polských horách. Jedná se zcela jistě o velice povedný kousek, který v ničem nezaostává za prvníma dvěma díly. Adventurní náplňje opět velice jednoduchá, ale to vůbec nevadí, protože hra je založená především na působivě vytvořených úrovních a na atmosféře, což funguje naprosto dokonale. Trochu zamrzí opět překlepy, pravopisné a gramatické chyby v textu dokumentů, často nesouvislé a nesmyslně znějící věty, což trochu kazí atmosféru a činí hru v tomto ohledu tak trochu nechtěně směšnou. Jinak se však jedná jednoznačně o nadprůměrnou Custom Story, od které by se jiní autoři mohli učit. Takže nezbývá než poděkovat autorovi za jeho snahu a odvedenou práci. Díky.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 5

dokument – 9

olejnička – 2

křesadlo – 27

laudanum – 2

lektvar zdravého rozumu – 3

Intro

Začínáte v podivné chodbě. Projděte na konec, kde se vám podlomí kolena a zprava se na vás začne dobývat monstrum.

Dům

Byly to jen vidiny. Ocitáte se v jakémsi domě v Polsku. Na stole vlevo leží dokument Dopis pro Nicolase. Z místnosti vedou dvoje dveře. Za dveřmi rovně je jen malá místnost a na stole křesadlo. Další cesta tedy povede vpravo. V místnosti seberte vlevo lucernu. Dalšími dveřmi se dostanete na vrchol schodiŠtě, po kterém sestupte dolů. V malé místnosti leží na stole vlevo dokument Úryvek z novin – Masakr na sídle Lorrain. Poté vstupte do dveří do další úrovně.

Horská stezka

Přejděte přes most a poté pokračujte jedinou možnou cestou po skalní cestě, následně přes další most a dojdete k zamčené kované ozdobné bráně. Vstupte do dveří domu vpravo.

Opuštěný dům

V domě se dejte vpravo, projděte dveřmi do další místnosti a ze stolu seberte dokument Rodina Bruamoff, 5. září. Vstupte do dalších dveří vlevo a v malé komoře seberte páčidlo. Vraťte se na začátek úrovně a nyní se dejte vlevo. Vyjděte po schodech nahoru, projděte chodbou a dveře vpravo vylomte pomocí páčidla. Projděte dveřmi a v malé místnosti vzadu seberte klíč od skladu a dokument Rodina Bruamoff, 18. září. Známou cestou se vraťte na začátek úrovně, kde si klíčem odemkněte dveře naproti vchodovým dveřím. Zjistíte však, že v místnosti profesor není, takže jděte na začátek úrovně a dveřmi vyjděte ven do lesa.

Horská stezka

Zdobená brána vpravo je nyní již přístupná, takže na ni klikněte a budete pokračovat do další úrovně.

Vnější brána

Jděte stále vpřed, projděte hradní bránou a dostanete se na nádvoří.

Vstup do hradu

Nedaleko jsou schody, po kterých vyjděte nahoru a pokračujte bránou na vnitřní nádvoří.

Nádvoří

Vyjděte po schodech nahoru a vlevo za dveřmi, které probouralo monstrum leží na stole vlevo kladivo. Vpravo jsou dveře do další místnosti, kde seberte z rýsovacího prkna křesadlo. Vraťte se na nádvoří a pokračujte vlevo po širokém schodišti. Vlevo na konci leží na bedně další křesadlo. Kladivo použijte na prkna na bráně a cesta do hradu je volná.

Hlavní hala

Projděte do haly se schodištěm a pod schody jsou 2 křesadla. Vyjděte po schodech nahoru a na stole vlevo je další křesadlo. Na stole vpravo leží dokument Nikolajův deník – Návštěva (1/1). V nedaleké truhla jsou ještě OLEJNIČKA a 2 křesadla. Levé dveře jsou odemčené. Vyjděte po schodech nahoru a na balkóně seberte z pravého stolu 2 křesadla a z levého dokument Úryvek z atlasu – Polsko, Stubice. Poté vyjděte na balkón nad halou a seberte další 2 křesadla. Vraťte se stejnou cestou na začátek úrovně a nyní vstupte do dveří vpravo. Dostanete se k postrannímu schodišti. Pod tímto schodištěm jsou mezi bednami schovaná 2 křesadla. Vyjděte po schodech nahoru, z knihovny seberte ještě jedno křesadlo a pokračujte ke dveřím do další úrovně, do kterých vstupte.

Pokoje

Jděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte OLEJNIČKU. Vlevo je v prvním regálu lektvar zdravého rozumu a v druhém křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte na rozcestí, kde zahněte vpravo. V místnosti s klavírem je v regálu vlevo laudanum. Projděte do zadní místnosti a ze stolu seberte dokument Nikolajův deník – Odhalení (1/1). Vraťte se na rozcestí chodeb a nyní se dejte levou chodbou. Vstupte do dveří vpravo a v komoře seberte z kulatého stolu 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Na rozcestí se dejte vpravo a vstupte do místnosti, kde je na stěně páka. Zatáhněte za páku, vyjděte z místnosti a dejte se levou odbočkou a v místnosti seberte z kamen další křesadlo. Nyní se vraťte do prosvětlené chodby a znovu vstupte vlevo do komory. Vlevo se odklopil regál a odhalil tak tajný průchod ve zdi. Prolezte do temné místnosti a z první zásuvky psacího stolu seberte klíč od sklepa. Známou cestou se vraťte na začátek úrovně a vstupte do dveří.

Hlavní hala

Sejděte po schodech dolů, klíčem si odemkněte dveře pod schodiště, projděte krátkou chodbou a vstupte do dveří do další úrovně.

Sklepení

Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří vpravo. Vlevo pod stolem jsou 2 křesadla, vpravo v regálu další křesadlo, pod tímto regálem leží na podlaze u zdi lektvar zdravého rozumu a vlevo v jedné z vytažených zásuvek komody je ještě laudanum. Vraťte se do chodby a jděte do dalších dveří vpravo. V chodbě vstupte do dveří vlevo a seberte ze zásuvky stolu 2 křesadla. V polici regálu je další křesadlo a v první zásuvce komody je páčidlo a ještě další 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Vstupte do dalších dveří vpravo. Octnete se v laboratoři. Na stole vlevo je křesadlo, v polici mezi lahvičkami vlevo další křesadlo, v regálu vpravo Kalamín a lektvar zdravého rozumu a vlevo na stole dokument Žiletka. Nyní se vraťte do první chodby, projděte na její konec, kde jsou naproti sobě dvoje zamčené dveře. Pomocí páčidla vylomte dveře vlevo, sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří do závěrečné úrovně.

Konec

Projděte chodbou, vstupte do dveří a octnete se v odporné místnosti. Obklíčí vás monstra a tím hra definitivně končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář