Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – No Laugh in the Darkness

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o dost  nadprůměrnou záležitost, ve které se setkáte s celou řadou velice originálních prvků, takže ani nebudete mít pocit, že hrajete Amnesii.

- - - - -

Projděte na konec chodby a vstupte do dveří. Ze země seberte dokument Paintings. Projděte obrazem a pokračujte do dalšího vlevo. Ze stolu seberte dokument Items a z truhly Green Nut. Vraťte se do místnosti a jděte dál do obrazu vlevo. Uchopte svícen a použijte ho jako zdroj světla. Až přijdete k propasti s ostny seberte ze země dokument Spikes. Přeskočte na druhou stranu a vejděte do dveří do další úrovně.

Za obrazem jsou bedýnky, které použijte k vystavění cesty přes bodliny. Z bedny seberte Green Nut a Red Nut a dostaňte se vlevo, kde je cesta dál. Jděte do druhého obrazu vlevo a na konci seberte dokument ??? Vytahejte ze stěny kvádry a stiskněte tlačítko. Jděte do předchozí místnosti a odvalte skleněnou koouli za nízkou stěnu a umístěte ji do dolíku. Nyní se vydejte přes bodliny zpět a vpravo se otevřela nová pasáž. Vylezte po žebříku, přejděte po klikatém chodníku a seskočte dolů. V místnosti se za vámi zavřely padací dveře. Když se k nim však přiblížíte, rozletí se protější dveře a z nich vyrazí monstrum. Zde seberte Key, odemkněte si jím dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Za obrazem vlevo jsou na stromě Red Nut a Green Nut. Jinak jděte rovně, na křižovatce vlevo a do dveří. Seberte vlevo ze země Key, vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře na opačném konci. Z pohovky seberte dokument Monsters a projděte obrazem ženy vlevo. Ze země seberte dokument ??? Nyní si všimněte, že v místnosti za sklem je komoda. Ta na vaší straně chybí. Vraťte se do chodby a odtáhněte do místnosti komodu, která stojí v chodbě. Vyjděte do chodby a pokračujte do obrazu vlevo. Jděte do druhé příčné chodby vlevo a na konci jsou otevřené dveře. Vytahejte od zdi kvádry, prolezte nízkým průlezem a vejděte do dveří do další úrovně.

Vyskočte z potrubí a na křižovatce seberte ze země Glowstick a na rohu visí dokument The Funnels. Jděte do obrazu vlevo a za dveřmi najdete na zemi dokument Monsters. Vraťte se do chodby a pokračujte vlevo a projděte dveřmi do další chodby. Když odvalíte skleněnou kouli vlevo, najdete dokument ??? Jděte dál a odtahejte na stranu kvádry bránící v cestě. Za dveřmi je šachta. Sem dotáhněte onu skleněnou kouli a hoďte ji dolů. Vracejte se zpět na první křižovatku a projděte opět obrazem vpravo. Hned za obrazem vlevo jsou nově zpřístupněné dveře. Jděte chodbou, kde jsou sudy, vyjděte nahoru a dostanete do místnosti s truhlu, ve které je Red Nut. Přejděte po potrubí a projděte obrazem. Na druhé straně je temná chodba, ve které stiskněte tlačítko. Jděte dál do chodby a teleportuje vás to do dolních chodeb. Vraťte se do chodby, kde jste našli skleněnou kouli. Postranní dveře jsou nyní odemčené. Projděte ke dveří do další úrovně a vstupte do nich.

Kliněte na obří masku na stěně vlevo a odemkněte si tak levé dveře. Projděte jimi do další chodby a odklopte regál po levé straně. Klikněte na další masku a dveře se opět odemknou. Jděte rovně přes obří temnou místnosti a vstupte do dveří. Projděte chodbami a vlevo uvidíte kupu průsvitných kostek. Uvnitř mezi nimi leží na zemi Key. Tím si odemkněte dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Držte se vlevo a najdete na zemi dokument Anna. Pokračujte do temné chodby a na konci je tlačítko. Stiskněte ho, ale několikrát změní místo. Až talčítko úplně zmizí, jděte zpět do chodeb a nyní se držte vpravo. Z truhly seberte Green Nut a brzy se dostanete do místnosti, kde musíte přeskakovat po plošinkách. Z poslední plošiny projděte stěnou a poté naposledy stiskněte tlačítko. Vracejte se dolů a v chodbě jděte do chodby přímo naproti. Přeskočte přes zábradlí a vstupte do levých dveří vlevo. Odstraňte průsvitné kostky a v následující místnosti musíte přesně umístit červenou kostku do středu mezi ostatní průsvitné kostky. Vyjděte z místnosti a nyní se dejte do vzdálených dveří vlevo. Na konci leží na krystalu Key. Tím si odemkněte poslední dveře v chodbě, projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Jděte jedinou možnou cestou stále vpřed, na konci do dveří vlevo a poté odklopte dveře nad vaší hlavou. Dolů vám spadne Key. Tím si odemkněte dveře v předchozí místnosti. Na konci najdete mezi cihlami dutou jehlu. Vracejte se zpět a v místnosti s velkým pohybujícím se stromem si jehlou odemkněte dveře vlevo. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Vlevo na jednom sedadle leží zrezivělý klíč, kterým si odemkněte mřížové dveře vpravo. Za hradbou z kostek je výbušnina, kterou odtáhněte do hlavní místnosti a umístěte u protějších dveří. Nastane výbuch a to je také konec hry.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář