Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Noc hrůzy

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o krátké, ale poměrně kvalitní české DLC ke hře Amnesia. Nemůže se pochopitelně srovnávat s takovými DLC jako například Emma's Story, Tenebris Lake, Lost the Lights nebo The Seed, ale rozhodně je vidět, že autor se opravdu snažil a snaha se také počítá. Příběh začíná docela nevinně. Uprostřed noci vás probere jakýsi šramot, vy vstáváte z postele a jdete prozkoumat zdroj tohoto zvuku.

STATISTIKY

Vedlejších předmětů je ve hře více než dostatečné množství a to dokonce i obou druhů lektvarů. Naopak překvapí to, že ve hře není ani jeden dokument.

příběhový předmět – 11

příběhový předmět (mimo inventář) – 1

předmět získaný kombinacemi – 1

olejnička – 8

křesadlo – 18

laudanum – 4

lektvar zdravého rozumu – 4

Pokoje

Začínáte v ložnici. Slezte z postele a ze zásuvky komody seberte klíč od ložnice. Z krbové římse si vezměte lucernu. Klíčem si odemkněte dveře a vyjděte po schodech nahoru. Dveře před vámi vedou pryč z úrovně, ale k těm je zapotřebí nejprve najít klíč. Vpravo v rohu za vázou je křesadlo. Vlevo v rohu za lavicí je další křesadlo. Vstupte do dveří vlevo a sestoupejte po schodech dolů. Jděte nejprve do levých dveří. Z regálu si vezměte křesadlo a poté vyskočte přes sud na velkou bednu. Sundejte obraz ze stěny a odhalíte tak tajný výklenek s tlačítkem. Stiskněte tlačítko a poté se vraťte do předchozí místnosti. Běžte rovně do dalších dveří. Ze stolu si vezměte olejničku a vlevo v proskleném stolku je laudanum. Vezměte nějaký předmět a rozbijte skleněný kryt, abyste si mohli předmět sebrat. Vzadu na stěně je další výklenek, který jste si zpřístupnili stisknutím tlačítka. Seberte klíč, jděte do předchozí místnosti a poté vlevo nahoru po schodech. Klíč použijte na masívní dveře vlevo a vstupte.

Kuchyně

Jděte vpřed temnou chodbou, vyjděte po schodech nahoru a vstupte do prvních dveří vlevo. V přihrádce psacího stolu je lektvar zdravého rozumu a v zásuvce komody vpravo 2 křesadla. Je tu oheň, na kterém je třeba ohřát si nějaké jídlo. Vraťte se do chodby a vstupte do protějších dveří. Z police regálu seberte 2 křesadla a na stolku vpravo je olejnička. Vraťte se do chodby a vejděte do druhých dveří vlevo. Vpravo v přihrádkách stojanu na vinné lahve jsou olejnička a laudanum. Vlevo v rohu je jablko, které uchopte a odneste do místnosti s ohněm. Dejte jablko nad oheň a poté ho automaticky sníte. Vraťte se do chodby a projděte na její konec, kde vstupte do dveří vpravo. Podlaha se však pod vámi prolomí a vy spadnete do zatopného podzemí. Tady si dávejte pozor na vodní příšeru a pohybujte se přeskakováním po bednách. Nedaleko na jedné bedně jsou 2 laudanum, tak si je seberte. Nyní musíte projít několika dveřmi, ale tak aby vás příšera nedostala. Poslední dveře jsou ty, které vedou do další úrovně.

Hlavní hala

Nyní jste na rozcestí cest. Nahoře nad schody je východ do lesa, ale tam se zatím nemáte šanci dostat. Vstupte vlevo do dveří, které vedou do knihovny.

Knihovna

V druhém regálu vlevo je křesadlo. Za knihovnami se dejte ostře doleva a ze stolku seberte další křesadlo. Ještě jedno křesadlo je na piáně u protějších dveří. Poté vstupte do těchto dveří a octnete se v temné chodbě. Dejte se vlevo a dveřmi na konci prolétne mrtvola. Vstupte do malé místnosti, kde vpravo ze stojanu seberte klíč a ze zásuvky komody olejničku. Vraťte se zpět ke dveřím, kterými jste vstoupili, a projděte na druhý konec chodby. Vstupte do dveří, vyjděte nahoru po dlouhém schodišti a v červeně osvětlené slepé chodbě seberte klíč. Tento klíč je od zamčených dveří dole v chodbě, které jsou přesně naproti dveřím, kterými jste poprvé do chodby vstoupili. Odemkněte si tedy tyto dveře a vstupte do další části knihovny. V levé části místnosti je zamčená almara, kterou si odemkněte zbylým klíčem z inventáře. Seberte klíč od věznice. Vraťte se do hlavní haly, použijte klíč na protější dveře a poté do nich vstupte.

Věznice

Nejprve vstupte do dveří vpravo, kde se setkáte s Alexandrem, který po vás chce, abyste mu přinesli trochu vody. Vyjděte zpět do chodby, vpravo v rohu u svícnu si seberte křesadlo a vstupte do dalších dveří vpravo. Projděte na konec temné postranní chodby a z almary si vezměte lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na chodbu a vstupte do dalších dveří vpravo. Před vámi je řada vězeňských cel. Vstupte do první cely a vlevo ze země seberte křesadlo a z police stolku lektvar zdravého rozumu. Poté vstupte do další cely a vlevo v rohu najdete další křesadlo. Otevřte skříň a seberte prázdný kýbl. Nyní vstupte do třetí cely a v pravém rohu najdete další lektvar zdravého rozumu. Otevřte víko malé truhly vlevo a seberte olejničku a křesadlo. Ještě je tu jedna cela, ale v té nic nenajdete. Vraťte se zpět do chodby a jděte dál vpravo. Dveřmi vpravo vstupte do temné vězeňské chodby, kde jsou po stranách malé cely. V první cele vlevo najdete křesadlo, v druhé vpravo olejničku a v druhé vlevo použijte kýbl na rozlitou vodu – získáte kbelík s vodou. Nakonec vstupte do dveří na konci chodby, za nimiž u dřevěné panny najdete ještě jednu olejničku. Vraťte se opět do hlavní chodby a nyní vstupte do posledních dveří. Dostanete se do krátké chodby, ze které vedou po stranách dvoje dveře. Za levými dveřmi je malá místnost s pohyblivým rudým slizem, ke jsou vystavení železní býci za mřížemi. Zde seberte jen další olejničku. Následně vstupte do pravých dveří a vlevo ze stolu seberte ostrou dýku. V koutě u sudů jsou 2 křesadla a v další koutě za paletami je ještě jedno křesadlo. Jděte za Alexandrem a dejte mu vodu. Musíte se zaměřit na levý spodní okraj kruhového oltáře, aby vám kbelík s vodou poblikával. Poté dostanete od Alexandra druhý úkol – přinést květinu, kterou sežralo prase. Prase je v místnosti s mřížovanými vězeňskými celami a to konkrétně v první cele zleva. Použijte na prase dýku a poté seberte květinu. Odneste ji opět Alexandrovi a dostanete poslední úkol – nalézt klíč v knihovně. Sami obdržíte od Alexandra klíč – klíč od Alexandra. Vraťte se známou cestou do knihovny a odemkněte si poslední zamčené dveře. Vpravo pod židlí najdete hledaný klíč. Odneste ho Alexandrovi a získáte klíč ke svobodě. Nyní se můžete vrátit zpět do hlavní haly.

Hlavní hala

Vyjděte po schodech nahoru a klíčem si odemkněte dveře vedoucí do lesa.

Les

Projděte mezi domy až k vlastnímu domu, kde – uvidíte... To je konec tohoto krátkého ale velice vydařeného českého DLC.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář