Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Oblivion: The Gates of Hell

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie s dlouho herní dobou nabídne velké množství rozmanitých úrovní včetně speciálních úrovní (noční můry).

- - - - -

Ze stolu seberte laudanum a ze komody OLEJNIČKU. Odklopte padací dveře ve stropě a poté jděte do sousední místnosti, kde posbírejte pár bedniček. Dotáhněte je pod otvor, naskládejte je na sebe (bohatě stačí 3) a vylezte nahoru. Jděte k vikýři a poté se přenesete do další úrovně.

Seskočte dolů a jděte lesním průsekem. Vlevo na bednách najdete 2 laudanum. Dojděte na konec a přenesete se opět do další úrovně.

Na rozcestí se dejte vlevo a u hrobu seberte dokument Sacrifice. Vraťte se na rozcestí a pokračujte druhou cestou.

Jděte rovně až přijdete k podstavci s mrtvolou. Zahněte vlevo, přeskočte přes balvany a dostanete se na velkou paseku. Zde zahněte vlevo k dřevěnému sloupu.

Jděte k domku a vejděte do něj.

Ze stolu vlevo seberte dokument William's Plan #1, z přihrádky Cellar Key, ze zásuvek váček s 10 tolary a křesadlo, ze skříňky na druhé straně další 3 křesadla, ze zásuvek komody váček s 25 tolary a další váček s 10 tolary a nakonec rozbijte květináč a z něj vypadne ještě jeden váček s 10 tolary. Odklopte regál, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Jděte rovně, z regálu vlevo seberte lucernu a z bedny vpravo lektvar zdravého rozumu. Na konci se dejte vlevo a dveřmi se dostanete do další místnosti. Vlevo seberte křesadlo a rozbijte keramický předmět, ze kterého vypadne váček s 10 tolary. Pokračujte dveřmi do další místnosti, přeskočte přes bedny vpravo a rozbijte džbán, ze kterého vypadne laudanum. Pokračujte pořád dál až dojdete k místu, kde se cesty rozdělují. Běžte vpravo a v koutě vlevo za sudy leží křesadlo. Nedaleko je ošatka, pod kterou je Cellar Key. Dojděte na konec místnosti a ze stolu seberte dokument William's Plan #2. Vraťte se na rozcestí a nyní pokračujte druhou chodbou. Na konci vlevo jsou dveře, které si odemkněte a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Sestupte po schodech dolů a jděte do dveří pod schodištěm. Z regálu seberte křesadlo a poté odvalte na stranu balvany blokující vchod do další místnosti. V této místnosti odtáhněte na stranu postel a seberte Cellar Key. Vraťte se ke schodišti a klíčem si odemkněte dveře naproti schodům. Ze sudu vpravo seberte OLEJNIČKU, odtáhněte na stranu těžkou bednu vlevo a ze středové římsy seberte lektvar zdravého rozumu. Sestupte po schodech hlouběji do sklepa a na regálu pod schody leží křesadlo. Vstupte do dveří vpravo, v místnosti seberte 2 křesadla (na různých místech), vyjděte z místnosti, jděte do dveří na druhé straně, poté ještě do jedněch, u druhého sloupu seberte OLEJNIČKU a nakonec vstupte do dveří do další úrovně.

Jděte dolů do vody a dejte se vpravo. Jděte pořád jakoby po obvodu úrovně až dojdete k místu, kde je vpravo schodiště z beden. Vyskákejte nahoru, přeskákejte po fragmentech chodníku a seberte ze země dutou jehlu. Poté se vydejte zpět na začátek úrovně.

Z schodiště jděte do dveří vpravo a druhé dveře si odemkněte pomocí jehly, kterou jste sebrali ve stokách. V další místnosti je vlevo pod kamenem Cellar Exit Key, dál vpravo laudanum, na velké bedně vpravo křesadlo a na zemi pod bednou další křesadlo. Vraťte se ke schodišti, jděte do dveří vpravo a další dveře si odemkněte klíčem. Pak už jen vejděte od dveří do další úrovně.

V této úrovni si dávejte pozor, ať nezemřete, protože jinak obživnete před závalem a přes ten se už nedostanete. Sestupte po schodech dolů a vstupte do vězeňské chodby. Jděte do prvních dveří vlevo a ze stolu seberte dokument William's Plan #3 a za stohem papírů je ještě křesadlo. Vraťte se do chodby a vstupte do dalších dveří vlevo. Ze stolu seberte Cell Key a opět vyjděte do chodby. Pokračujte do dveří na konci vpravo a v temné místnosti seberte další Cell Key a křesadlo. Dveřmi se dostaňte do sousední chodby, kde vstupte do prvních dveří vlevo a ze stolu seberte křesadlo, ze stolu další Cell Key, z regálu vlevo další křesadlo, ze země váček s 10 tolary, z regálu vpravo opět křesadlo a nakonec z dolní police regálu na vinné láhve váček s 10 tolary. Jděte zpět do chodby a dveře na konci vpravo jsou zablokované z druhé strany bednami. Musíte na dveře pořádně zatlačit (ne kurzorem, ale normálně klávesou Vpřed). U mrtvoly seberte ze země dokument Doktor Stephen's Last Words, v ohybu chodby u těžké bedny křesadlo, za těžkou bednou další křesadlo a nakonec prozkoumejte vědro na polici a seberte poslední Cell Key. Jděte zpět do první chodby, pokračujte do posledních dveří vlevo a dveře vzadu si odemkněte naposled sebraným klíčem. Sestupte po točitém železném schodišti a vstupte do dveří do další úrovně.

Dejte se vpravo a vlevo v místnosti leží mezi bednami páka. Zvedněte ji a doneste do následující místnosti, kde ji vložte do zdi do mechanismu. Kvůli unikajícímu plynu se však dál nedostanete. Jděte se ještě podívat vpravo, kde je panel pro páky. Takže už je vám asi jasné co je zapotřebí. Odtáhněte bednu na konci místnosti, vstupte do dveří vlevo a mezi velkými bednami leží na zemi Yellow Guiding Rod. Nyní se vydejte zpět na začátek úrovně odkud se dá jít do dalších dvou úrovní. Vejděte nejprve do těch s nápisem Old Bunker.

Nejprve jděte vlevo do noclehárny, kde seberte z postele OLEJNIČKU a ze stoličky vzadu lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a vejděte do místnosti vpravo. Musíte projít mezerami mezi regály (poslední mezera je velice úzká a lze ji přehlédnout). Z police seberte Red Guiding Rod, z rakve OLEJNIČKU a z kouta vlevo za komodou VELKOU OLEJNIČKOU. Jděte zpět do chodby a kousek vpravo leží na stole ještě laudanum. Tím jste v této úrovni skončili a můžete se vydat zpět do strojovny.

Jděte do dveří do další úrovně vpravo.Sestupte po schodech dolů, jděte vlevo a z police regálu na láhve seberte OLEJNIČKU a v koutě za regálem leží Drill. Jděte zpět ke schodišti a nyní prozkoumejte protější chodbu. Jděte vlevo, projděte mezerami mezi vinnými sudy, z bedny seberte lektvar zdravého rozumu a z kouta vzadu Ladder. Jděte zpět na poslední rozcestí a na konci pravé odbočky najdete další OLEJNIČKU. Vraťte se zpět na začátek ke schodišti a dveře vpravo odemkněte pomocí vrtačky. V místnosti vzadu leží laudanum a na otvor ve stropě použijte žebřík z inventáře. Vylezte nahoru a v místnosti posbírejte Blue Guiding Rod a lektvar zdravého rozumu. Poté se vydejte zpět do strojovny.

Jděte do místnosti s pultem a zastrkejte do něj barevné páky. V sousední místnosti by měl přestat ucházet horký plyn. Pokud ne zatáhněte za páku na zdi, o které jsem se již zmiňoval. Pokud jste ji ještě nesebrali, tak ji najdete ve velké místnosti na zemi mezi bednami. Až budete mít vše hotové vejděte do dveří s nápisem Dungeon.

Ve jedné z cel vlevo najdete Exit Key. Tím si odemkněte dveře na konci chodby a octnete se v místnosti se spoustou beden. Vazdu za bednami leží na zemi křesadlo. Vejděte do zdobených kovaných dveří vpravo a odházejte bedny z výklenku vlevo, protože za nimi leží na zemi 2 křesadla. O kousek dál v místnosti je na regálu další křesadlo, na konci místnosti seberte z bedny uprostřed dokument Unknown Note #1, z regálu vpravo křesadlo (schované vzadu) a na úplném konci Stone Hammer. Nyní se vydejte na začátek úrovně, kde je vpravo děravá zeď. Použijte na ni kladivo z inventáře, z psacího stolu seberte dokument William's Plan #4, projděte železnými dveřmi, vystoupejte po točitém schodišti a vejděte do dveří do další úrovně.

Projděte po cestě až k domu a vejděte do něj.

U modře osvícené sochy seberte ze země dokument Graham's Diary #1. Vpravo je dvojice odemčených dveří. Vstupte do pravých a na vrcholu regálu za knihami najdete Kitchen Key. Poté prohledejte zásuvky psacího stolu a najdete 3 křesadla a ve skříňce jsou ještě 2 křesadla. Vraťte se do haly a klíčem si odemkněte dveře na opačné straně. Ze stolu vlevo seberte dokument Kitchen Trouble a křesadlo a na stole na druhé straně najdete pod bochníkem chleba Dining Hall Key. Vyjděte zpět do haly a klíčem si odemkněte dveře vlevo pod schodištěm. Z druhého stolu seberte VELKOU OLEJNIČKU a poté vejděte vlevo do dveří do další úrovně.

Nejprve jděte do dveří vlevo a ze zásuvky komody seberte křesadlo. Vraťte se do chodby a vstupte do protějších dveří, kde najdete na krbové římse OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do chodby a vpravo na konci je děravá zeď. Doneste si nějakou židli a hoďte ji proti zdi. Prolezte do další chodby a jděte do dveří vlevo na konci. Z přihrádky psacího stolu seberte křesadlo (je za stohem papírů) a vejděte do dalších dveří. Ze stolu seberte dokument Unknown Note #2 a pokračujte do dveří vlevo. V této místnosti najdete ve velké truhle 2 křesadla. Pokračujte do další místnosti, kde najdete West Wing Key 1. Nyní se musíte dostat zpět do chodby za probouranou zdí (před zdí bráno ze směru, ze kterého nyní přicházíte). Vpravo jsou dveře, které si odemkněte klíčem. Jděte do dveří vlevo vpravo a ze stolku seberte křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a vstupte do dveří naproti. Z přihrádky psacího stolu seberte křesadlo a ze zásuvky další křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vpravo. Ze zásuvky první komody seberte křesadlo a ze zásuvky sousední West Wing Key 2. Vyjděte zpět do chodby a vstupte do dalších dveří vpravo. Ze zásuvek komody vpravo seberte OLEJNIČKU a křesadlo a ze sousední skříňky lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře na konci. Projděte do sousední místnosti a z bedny seberte dokument Carter's Last Words a z proskleného výstavního stolku vlevo East Wing Key. Použijte na rozbití skleněného krytu nějaký předmět. Nyní se vydjete zpět do hlavní haly, protože v této úrovni máte vše sebrané.

V jídelně si odemkněte dveře naproti a poté vstupte do dveří do další úrovně.

V chodbě jděte do dveří vlevo a ze stolu seberte dokument Graham's Diary #2, z křesla křesadlo a z postele další křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. Ze stolu seberte křesadlo, ze stolu vpravo další křesadlo, vejděte do dalších dveří a zde seberte ze zásuvky komody další křesadlo. Nakonec klikněte do ohně a získáte East Wing Key 1. Vyjděte zpět do chodby a dveře na konci vlevo si odemkněte klíčem. V knihovně seberte z jednoho ze stolů dokument Test Subjects. Na poloprázdný regál se dá vyšplhat jako po žebříku. Pomocí prken si můžete vystavět mosty na další regály. Na vrcholu jednoho z regálů leží křesadlo. A druhé straně místnosti na vrcholu regálu vpravo nad zamčenými dveřmi je East Wing Key 2. Nechám na vás, jestli se tam dostanete za pomoci prken nebo si přistavíte židli pod regál a vyskočíte pro něj. Lze to provést oběma způsoby. Zmíněné zamčené dveře si otevřete klíčem a projděte k dalším dveřím naproti. V místnosti za nim jsou v zásuvkách komody 3 křesadla, a když odstraníte ze zdi nedaleký obraz, budete moci z výklenku ještě sebrat OLEJNIČKU a další 2 křesadla. Hned za komodou je vlevo ještě jeden obraz, který lze odstranit. Z dalšího výklenku seberte laudanum a ještě 2 křesadla. O kousek dál prozkoumejte přihrádku psacího stolu, odstraňte z ní knihy a seberte VELKOU OLEJNIČKU a laudanum a nakonec seberte z komody vpravo další OLEJNIČKU. Vstupte do dveří na konci a octnete se zpět v chodbě. Pokračujte do dveří naproti, ze zásuvky seberte křesadlo a poté vstupte do dveří rovně před vámi. Zde najdete na zemi Bloody Dagger. Jděte do předchozí místnosti a ještě prozkoumejte místnost vlevo. Rozbijte květináč a seberte měšec s 50 tolary. Vraťte se do chodby a dýkou si odemkněte dveře na konci. Vpravo z komody seberte křesadlo, poté jděte vpravo vedle, kde ze stolu seberte dokument Test Subjects #2 a ze zásuvky komody lektvar zdravého rozumu. Pokračujte do dalších dveří a z krbové římsy vpravo seberte další 2 křesadla. Poté prohledejte kout za rýsovacím prknem a z truhly seberte laudanum, lektvar zdravého rozumu, váček s 10 tolary a ještě 2 křesadla. Ve skříňce vzadu najdete ještě 2 křesadla. Jeden z regálů je odklápěcí a za ním tajné dveře. Sestupte po schodech dolů a octnete se ve velké podzemní místnosti. Vpravo vzadu leží na stole Key to Second Floor. Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vydat zpět do vstupní haly.

Nejprve vstupte rovně do jídelny, kde najdete na stole dokument Unknown Note #3 a OLEJNIČKU. V pravé chodbě můžete vstoupit do místnosti s vinnými sudy a vzadu na bedně leží křesadlo. V levé chodbě je na konci obraz, který lze odstranit a z výklenku sebrat OLEJNIČKU a 2 křesadla. Vyjděte po schodech až nahoru a nejprve prohledejte skříňku nad schody a najdete další OLEJNIČKU. Jděte vlevo, z bedny seberte laudanum a dál v místnosti najdete ve středu v komodě křesadlo a vpravo na regálu lektvar zdravého rozumu. Nakonec odklopte víko rakve a seberte ještě jednu OLEJNIČKU. Vraťte se ke schodišti a jděte do dveří rovně. Dostanete se do rozlehlé místnosti, kde najdete vzadu dokument Doctor Stephen's Guest Note. Jděte zpět ke schodišti, vstupte do dveří vpravo, kde najdete na stole dokument Soon Complete. Ještě si jděte vlevo pro VELKOU OLEJNIČKU a poté přistupte k podstavci. V tom okamžiku vás kdosi praští zezadu do hlavy a vy ztratíte vědomí.

Skončili jste ve vězení. Na poškozenou mříž vlevo použijte kladivo a vyjděte z cely. Pokračujte chodbou pryč z vězení, v ohybu seberte z truhly OLEJNIČKU a poté se jedinou možnou cestou dostaňte ke dveřím do další úrovně, do kterých vejděte.

Vystoupejte po schodech nahoru a vyjděte ven. Pokud nemáte olej do lucerny zdvihněte ze země hořící pochodeň. Vlevo je chodník, po kterém se dostanete dolů. Na levé straně prostranství leží na bedně VELKÁ OLEJNIČKA, laudanum a lektvar zdravého rozumu. O kousek dál vpravo leží na bedně Key. Tím si odemkněte železnou bránu a projděte na další prostranství. Dejte se vpravo a seberte další VELKOU OLEJNIČKU a 2 lektvary zdravého rozumu. Přejděte most přes potok, projděte další otevřenou brankou a poté budete pokračovat do další úrovně.

Dojděte do chrámu, kde k vám bude mít levitující postava proslov. Až se budete moci hýbat rychle vběhněte do portálu.

Projděte na konec chodby, přejděte přes most na plošinu z klecemi a prozkoumejte všechny klece. Vlevo najdete v jedné kleci OLEJNIČKU a Section Key. Dveře za vámi zapadnou, tak si poté klíčem odemkněte. Jděte na druhou stranu a z další klece seberte lektvar zdravého rozumu. Zamčenou klec si odemkněte klíčem a zpod kbelíku seberte Prison Key. Odemkněte si mřížové dveře. Za nimi se zhroutíte k zemi. Až se budete moci opět ohýbat dejte se dalšími dveřmi dál. V chodbě budete zabarikádování. Nic s tím neuděláte až po chvíli se automaticky přenesete do další úrovně.

Ze stolu seberte laudanum a poté běžte do chodby. Ta se s vámi začne různě převracet. Poté jděte stále tím směrem, kterým vás to směruje. Po chvíli se vám převrátí pohyby myši, ale nelekejte se – tam tomu má v tomto případě opravdu být. Projděte do místnosti s hroby a jděte až na konec.

Tady jen jděte k domu a poté vstupte dovnitř.

V místnosti, kde blokují vstupy do chodby energetické bariéry, musíte jedno z monster nalákat nad propast vpravo, aby vstoupily na lávky a ty se pod nimi propadnou. Poté energetická bariéra monstra, které před ní stálo, zmizí. Projděte na konec chodby a vlevo vstupte do dveří do další úrovně.

V místnosti je vlevo jsou k sebrání luadanum a 2 lektvary zdravého rozumu a v místnosti vpravo další 2 laudanum, ve třetí místnosti vlevo laudanum a lektvar zdravého rozumu, ve třetí místnosti vpravo rovněž laudanum a lektvar zdravého rozumu a úplném konci seberte VELKOU OLEJNIČKU. Nyní máte 3 možnosti jak pokračovat a jak zakončit hru.

  1. Dejte se vlevo a projděte do vězení. Začnou vás pronásledovat monstra. Jedinou možnou cestou se dostaňte ke dveřím do další úrovně, do kterých vstupte. Běžte vpřed, znovu vás obklíčí monstra tím hra končí.
  2. Vstupte rovně do dveří do další úrovně a poté se zhroutíte na zem a tím hra končí.
  3. U stolu seberte Ceremonial Knife a dokument Sacrifice. Když půjdete dál vpravo do další místnosti najdete v jedné z klecí Glass Bowl. Nyní by se pravděpodobně měl obětovat vězeň na stole, ale tato akce mi nešla provést, takže si nejsem jistý, zda se nejedná o bug, nebo je to v něčem jiném.

videoukázka

uložené pozice

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář