Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Obscurity

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o jedno z nepopulárnějších DLC pro Amnesii, i když svou délkou nijak neoslní, spíš naopak. Nový a nebezpečnější druh monster, prapodivný kult, hrůzostrašná víska, kterou budete muset prozkoumat a otkrýt mnohá tajemství ukrytá pod povrchem. Děj bude vrcholit v opuštěných dolech, jejichž část byla proměněna v odpornou svatyni a lidské obětiště.

STATISTIKY

Na to jak je hra krátká, je v ní velké množství olejniček, rovněž i křesadel; lektvarů laudanum je tak akorát a poměrně dost dokumentů. Lektvary zdravého rozumu tentokrát nejsou.

příběhový předmět – 15

předmět získaný kombinacemi – 1

dokument – 13

olejnička – 12

velká olejnička – 2

křesadlo 25

laudanum – 4

Prologue

Jděte jedinou možnou cestou vpřed až dojdete k domu. Zjistíte, že vás cosi sleduje. Zkuste dovnitř vstoupit, ale vzápětí budete sraženi na zem. Vydáváte se do Crescent Village vstříc hrůzostrašnému dobrodružství.

Crescent Willage

Jděte stále vpřed a brzy dorazíte do Crescent Village. Projděte k velkému domu na konci. Dovnitř se nedostanete. Ze země seberte dokument … a poté obejděte dům zleva. Nahoře uvidíte okno. Dole pod oknem seberte Piece Ladder (1/3). Jděte za dům na druhou stranu a najdete Piece Ladder (2/3). Nyní se vydejte směrem k temnému vchodu, který vede do dolů. Vpravo na konci seberte ze země Piece Ladder (3/3) a ještě můžete vstoupit do výtahové kabiny, kde je dokument Elevator Instructions. Vraťte se zpět za levý bok domu a na zeď umístěte všechny tři části žebříku. Vylezte po žebříku nahoru a konečně jste uvnitř domu. Vstupte do prvních dveří vlevo a ze stolku seberte olejničku. Vraťte se na chodbu, projděte na její konec a sestupte po schodech dolů. Pod schody je za sudy bedna a ní leží další olejnička a laudanum. Před vámi jsou dvoje dveře. Levé jsou zamčené, vstupte tudíž do místnosti vpravo. Ze stolu seberte Cellar Key a rovněž dokument Message for New Bartender. V knihovně je na polici křesadlo, a když prohlédnete police u pravé knihovny, najdete další křesadlo. Nyní jděte opět pod schody a použijte klíč na zamčené dveře. Sestupte po schodech do sklepa. Vlevo za sudy je pod regálem křesadlo. Pokračujte průchodem vpravo do zadní místnosti, kde seberte ze stolu páčidlo a také křesadlo. Vraťte se nahoru do vstupní haly a použijte páčidlo na dveře vlevo. Vstupte do místnosti a z truhly seberte 2 křesadla a poté ze stolu dokument Farewell. Vraťte se nahoru do prvního patra a stejným oknem, kterým jste přišli odejděte. Nyní přejděte k domu vlevo a použijte páčidlo na dvířka vedoucí do sklepa. Vlevo za sudy je schovaná další olejnička, tak si ji nezapomeňte sebrat. Vystoupejte po schodech nahoru. Vstupte do levých dveří a v knihovně na polici je za knihami Hairclip. Vyjděte z místnosti a požijte hřebík na druhé dveře. V této místnosti seberte vlevo z police dokument Adoption a v zásuvce komody najdete křesadlo. V pravém rohu místnosti odendejte obraz a seberte dokument Regarding the Master Key. Ve zdi je trezor, ale do něj se zatím nedostanete. Vraťte se skrz sklep opět ven a vydejte se na hřbitov (zdobená brána nalevo od vstupu do dolů).

Graveyard

Na dveře krypty použijte hřebík z inventáře, projděte dveřmi do krypty a sestupte po schodech dolů. V kryptě jsou troje mříže. Nalevo a napravo je však zamčeno, takže vstupte do mříže rovně před vámi. Na bedně vpravo je olejnička a z psacího stolu seberte dokument Safe Combination a pod ním je Master Key. V dokumentu je nápověda jak se dopracovat ke kódu k trezoru. V zásuvce psacího stolu je ještě křesadlo. Vraťte se ke vstupu do trezoru a zjistíte, že schodiště je zavalené. Mříž vpravo probourá monstrum a zaútočí na vás. Běžte se někam schovat. Poté vstupte do nové chodby vpravo. Na rozcestí pokračujte rovně a vstupte do prvních dveří vlevo. Mezi bednami vpravo najdete olejničku. Vyjděte ven, vraťte se na rozcestí, dejte se vlevo a vstupte do dveří vpravo. Za bednami je schovaná truhla a v ní velká olejnička a 2 křesadla. Jděte dál chodbou a na rozcestí si můžete udělat odbočku vlevo do malé místnosti. Jestli se chcete leknout, otevřte skříňku na stěně. Jinak pokračujte do chodby vpravo. V rohu u svíčky je křesadlo. Na konci chodby je vstup do místnosti, kde je sud s kyselinou. Sem se vrátíme ještě později. Vraťte se na rozcestí, dejte se vpravo a poté ještě jednou vpravo. Téměř na konci chodby v rohu u nezapálené svíčky jsou 2 křesadla. Další cestě brání zeď, která je však tenká a je třeba najít nějaký nástroj k jejímu probourání. Vraťte se chodbou kousek zpátky a vlevo probourá dveře monstrum. Projděte chodbou, ze které vyrazilo monstrum, a dostanete se do márnice. Z police seberte láhev. Nyní jděte do místnosti, i které jsem psal výš, kde použijte sklenici na sud – získáte nádobu s kyselinou. Poté se vraťte na úplný začátek krypty, kde použijte kyselinu na zámek dveří naproti. Projděte chodbou do podzemní místnosti, kde vpravo ze stolu seberte kladivo a také dokument My Father´s Journal 1. Ve skříni jsou ještě 2 křesadla. Nyní se vydejte na konec chodby, kde vám v cestě brání zeď a použijte na zeď kladivo. Konečně se tak dostanete z krypty pryč. Vraťte se známou cestou do Crescent Village.

Crescent Village

Určitě jste si všimli, že v Crescent Village jsou 2 domy s nezablokovanými dveřmi. První tento dům je přímo před vámi proti bráně ze hřbitova. Vstupte do místnosti rovně před vámi a ze stolu seberte dokument Anonymous Diary, Entry 1 a z police knihovny vpravo křesadlo. Vraťte se do předchozí místnosti a jděte do dalších dveří vlevo. V zásuvce komody je olejnička, v truhle u postele křesadlo a v kumbálu vlevo na zemi další olejnička. Když odstraníte bedny, objevíte děravou zeď. Hoďte nějakou bednu proti zdi a v malé místnosti seberte z truhly cívku čtyřfázové amplitudy. Vyjděte opět ven a dejte se vpravo, kde je další dům s nezablokovanými dveřmi. Vstupte do něj a uvnitř najdete vpravo za převrženou skříní křesadlo. V další místnosti je na zemi cívka trojitého průtoku. Vyjděte opět ven a nyní vstupte do domu, kde je trezor (je to ten, do kterého se leze sklepem). Sundejte obraz ze zdi a odtáhněte postel stranou. Na zemi jsou dvířka, která odklopte a zadejte kód 3514. Z trezoru seberte cívku cyklického průtoku a také dokument My Father´s Journal 2. Vraťte se známou cestou ven a jděte ke vchodu do dolů. Projděte k výtahu, nastupte do výtahové kabiny a umístěte do zařízení barevné cívky v tomto pořadí: zelená, modrá a červená. Zatáhněte za páku a výtah se rozjede směrem dolů.

Mines

Underground

Ze země seberte dokument Anonymous Diary, Entry 2. Projděte chodbou do další místnosti a vlevo z bedny seberte velkou olejničku. Brzy dojdete na místo, kde se chodba rozděluje. Projděte levou chodbou a zjistíte, že je slepá. Na konci seberte ze země olejničku a křesadlo. Vraťte se na rozcestí a dejte se pravou chodbou. Dojdete na další rozcestí. Jděte vpravo a poté ještě jednou vpravo do temné chodby, která vás dovede ke dveřím do skladu.

Storage

Hned za vstupem je vpravo za rohem olejnička a u levé stěny křesadlo. Pokračujte dál a mezi balvany vlevo najdete další křesadlo. Brzy dojdete do osvětlené místnosti. Vpravo na psacím stole je dokument Anonymous Diary, Entry 3 a v zásuvce je ještě křesadlo. Pokračujte další chodbou. Vlevo za rohem jsou regály a za balvanem olejnička. Na rozcestí se dejte vlevo a vstupte do dveří po levé straně. Ze stolu seberte dokument About Machine Room Key... Vyjděte zpět do chodby, dejte se vlevo a vstupte do dveří naproti. Vlevo pod stolem je laudanum, a když půjdete dál vpravo, najdete na polici provaz. Vraťte se na chodbu a dejte se vpravo. Je tu malá místnost se zdobeným poklopem. Vpravo u stěny leží na zemi křesadlo. Použijte kladivo na rozbité potrubí na stěně a do kanálu začne téct voda. Vraťte se zpět do místnosti, kde jste sebrali předešlý dokument, Zde je v podlaze podobná mříž. Použijte na mříž provaz z inventáře a poté seberte ze země Machine Room Key. Nyní se můžete vrátit zpět do hlavní části dolů.

Underground

Dejte se vlevo a pak vpravo a dojdete k zamčené mříži. Použijte na ni klíč z iventáře. Projděte na konec do místnosti. Prohledejte kouty místnosti a najdete olejničku, 3 křesadla a laudanum. Zatáhněte za páku a stroj se zastaví. Vyjděte ven, dejte se 2x vlevo a dorazíte do zatopené části dolů. Prolezte pod železnými tyčemi a vstupte do dveří na konci chodby.

Chambers

Dojděte k obětišti a dejte se vlevo. Ve vězeňské kobce vpravo je v kbelíku olejnička. Zkuste zalomcovat dveřmi na konci chodby a zjistíte, že za nimi je uvězněný váš otec. Seberte ze země Lab Key a vraťte se k obětišti. Pokračujte do protější chodby a dveře na konci si odemkněte tímto klíčem. V laboratoři seberte vlevo ze stolu pilku na kosti a ze zásuvky psacího stolu laudanum. Vraťte se zpět k zamčeným dveřím a použijte na ně pilku. Dozvíte se, že to byl podvod a za dveřmi není otec. Po chvíli prorazí dveře monstrum. Utíkejte rychle k obětišti a dejte se vlevo. Pokračujte skrz několikery dveře. Nakonec vás monstrum dostihne, ale chodba se zavalí a s ní i monstrum. Pak už stačí jen projít chodbou a spustí se závěrečná animace.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář