Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Olaf's Demise

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Poměrně krátké a svojí kvalitou průměrné DLC ke hře Amnesia. Adventurní náplň je jednoduchá a jediným problémem se může stát hledání ukrytých předmětů nebo objektů. Čekají vás klasické lokace jako vězení, sklep nebo hrad. Pokud chcete zabít hodinu času a jste fanoušky Amnesie, pak mohu Olaf's Demise doporučit, protože špatnou hrou rozhodně není.

STATISTIKY

příběhový předmět – 9

dokument – 3

olejnička – 5

sud s olejem – 2

křesadlo – 13

laudanum – 5

lektvar zdravého rozumu – 5

Level 1

Odklopte víko bedny vlevo a seberte lucernu a křesadlo. O něco dál vlevo leží na komodě dokument For Olaf. Jděte na druhou stranu místnosti, kde je vlevo malá truhla a v ní olejnička. Vpravo od truhly je psací stůl a na něm leží Hiddendoor Key. Z místnosti vedou vpředu dveře, které vedou na schodiště osvětlené svíčkami. Nad ním jsou však zamčené dveře a klíč, který jste právě sebrali, k nim nepasuje. Jděte tudíž do postranních dveří vpravo. Ze stolu vzadu u stěny seberte křesadlo a v přihrádce jiného psacího stolu je lektvar zdravého rozumu. Nyní si všimněte vysoko navršených beden. Musíte je všechny odházet, protože za nimi jsou tajné dveře. Tyto dveře si odemkněte klíčem a projděte do další úrovně.

Level 2

Projděte na konec chodby. Na konci jsou zamčené dveře. Vstupte do dveří vlevo, které vedou do malé místnosti. V této místnosti seberte vlevo ze země křesadlo. Pokračujte do dalších dveří rovně a ze země seberte další 2 křesadla. Otevřte dřevěnou pannu a seberte An Old Key. Vraťte se do předchozí místnosti a vstupte do dveří vlevo. V zásuvce komody najdete lektvar zdravého rozumu. Jděte opět do předchozí místnosti a odtud vede vpravo úzká temná chodba. Projděte touto chodbou a octnete se v další malé místnosti. Ze zásuvky komody si seberte olejničku a také laudanum. Na posledním stole vlevo je opět křesadlo a na rýsovacím prkně vpravo je A Lost Key. Vraťte se zpět do chodby a schválně zkuste použít první klíč na dveře na konci chodby. Je ale jasné, že tudy cesta dál nevede. Takže se vydejte na začátek chodby ke dveřím, kterými jste do úrovně vstoupili. Použijte na ně zbylý klíč z inventáře a vstupte.

Level 3

Nejprve odházejte bedny, abyste mohli vylézt. Poté projděte dveřmi do ložnice. Jděte do dveří vpravo a po osvětleném schodišti nahoru. Klíč, který jste použili na otevření přechodových dveří, vám ještě zůstal v inventáři, takže ho použijte nyní ještě jednou. Projděte chodbou a na dveře na konci naposledy použijte starý klíč. Prohledejre psací stůl – v přihrádce je olejnička a v jedné ze zásuvek lektvar zdravého rozumu. Na stole vpravo je ještě křesadlo. Pokračujte přes skrz další dveře. V malé místnosti seberte ze stolu dokument From Mila. Vlevo jsou zamčené dveře a není k nim klíč. Odstraňte ze stěny obraz nad stolem a z výklenku seberte páčidlo. Poté pomocí páčidla zpřístupněte dveře vlevo. Projděte přes několik dalších dveří až vyjdete v chodbě s oknem po levé straně. Vstupte do dveří vpravo a uvidíte sud s olejem. Obejděte skříně a ze zásuvek psacího stolu seberte laudanum a lektvar zdravého rozumu. Odházejte na stranu palety, protože za nimi jsou ukryté dveře. V prázné místnosti seberte ze země Key. Vraťte se zpět do chodby a dejte se vpravo. Na konci použijte klíč na dveře a vstupte do nich.

Level 4

Projděte k velkým vratům a zkuste do nich vstoupit. Po levé straně u fontány jsou dveře, do kterých vstupte. Projděte ještě jedněmi dveřmi a před vámi uvidíte sud s olejem. Ze zásuvky psacího stolu seberte 2 křesadla, z dalšího stolu seberte dokument (bez popisu), ze skříně vpravo laudanum a nakonec otevřte dvířka kamen vlevo, protože uvnitř kamen je ukrytá olejnička. Nakonec prohledejte knihovnu, která stojí mezi jídelním stolem a psacím stolem. V jedné polici je možné odházet knihy. Za nimi je totiž dutá jehla. Vraťte se do haly a vstupte do podobných dveří na druhé straně haly. Projděte dlouhou klikatou chodbou a na masívní dveře na konci použijte jehlu z inventáře.

Level 5

Nyní jste se octli ve vězení. Do první místnosti vpravo raději nevstupujte. Jděte do druhých dveří vpravo a vzadu v koutě je k sebrání Prisondoor Key a křesadlo. Tento klíč je od prvních dveří po levé straně. V této místnosti je vlevo v zásuvce komody křesadlo a v zásuvce další komody vpravo za býkem další křesadlo. Vzadu v koutě je také páka na zdi, za kterou zatáhněte směrem nahoru. Vyjděte zpět do chodby. Po levé straně je mříž, kterou jste si pomocí páky zpřístupnili. Z prvního regálu vlevo seberte křesadlo a z druhého laudanum. Vpravo je malá truhla a v ní olejnička. V pravé zadní místnosti je velký štos sudů. Odstraňte sudy, protože za nimi leží na zemi příruční vrtačka. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Vejděte do posledních dveří vpravo. Vlevo v koutě za stojanem na vinné láhve je lektvar zdravého rozumu. Jděte dál do temné chodby vpravo a z police na konci si seberte laudanum. Jděte zpět do chodby a vrtačku použijte na dveře naproti. Projděte k dalším dveřím a tím toto dobrodružství končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář