Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – One Light in the Darkness

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Lehce nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie, které oplývá několika docela atraktivními úrovněmi, zajímavým příběhem, avšak z ostatních hledisek se jedná o čistý průměr.

- - - - -

Entrance Hall

Začínáte ve velké vstupní hale. Do deníku si zapíšete dokument My Arrival. Vpravo je za velkou bednou truhla a v ní OLEJNIČKA. Dále vlevo je stůl a na něm dokument Note to Bosworth - 24th August 1823 a o kousek dál ve velké truhle křesadlo. Vpravo na konci jsou v chodbě zatlučené dveře do východního křídla, do kterých se zatím nedostanete. Dejte se tudíž vlevo a vstupte do dveří do západního křídla.

West Wing

Do se vám přidá dokument The Storm Has Passes. Z komody vlevo seberte křesadlo a projděte dveřmi na konci chodby. Vstupte do dveří vpravo, ze země seberte lucernu, z psacího stolu dokument Note to Mildred - 8th September 1823 a z přihrádky další křesadlo. Vraťte se do chodby a z povalené skříně seberte ještě jedno křesadlo. O kousek dál leží na křižovatce chodby na kulatém stolku Library Key a dokument Note to Bosworth - 8th September 1823. Jděte dál rovně a vstupte do další chodby. Rovně před vámi je za dveřmi místnost s hořícím krbem, kde leží na zemi křesadlo a vpravo v zásuvce komody je další křesadlo. Tahem odklopte skříň a přineste si nějakou židli, kterou hoďte proti poškozené zdi. Prolezte do tajné místnosti, kde na jdete vlevo v zásuvkách komody OLEJNIČKU a další křesadlo. Vpravo je ve dveřích zaseknuté páčidlo. Poté prohledejte zásuvky psacího stolu a seberte Library Corridor Key a z přihrádky křesadlo. Nyní se vraťte na křižovatku v druhé chodbě, kde se dejte vlevo. Použijte klíč na dveře, klíčem otočte dokud se modře nezableskne a poté do dveří vejděte.

Library

Do deníků vám přibyl dokument Bone-Chilling Cold. Vlevo u krbu leží křesadlo a vpravo na římse dalšího krbu OLEJNIČKA. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vpravo a poté do nich vejděte.

Library Corridor

Do deníků vám přibyl dokument Oh, The Stench! Dveře do další úrovně jsou neprůchozí, takže skočte do otvoru v podlaze. Nejprve se dejte vpravo a na konci jsou dvě padací mříže, které se ovládají ventily na stěně. Vstupte nejprve do místnosti rovně před vámi. Zkuste zatáhnout za páku u pece, avšak zařízení nefunguje. Pod jedním potrubním vývodem leží Bucket of Tar. Tento předmět použijte na spravení potrubí v místě, kde uchází pára. Svalte těžký balvan do vody, abyste uvěznili vodní monstrum v rohu a dále vás neobtěžovalo. Poté vyjděte zpět do chodby a nyní pokračujte do druhé místnosti vlevo. Zde je vpravo panel s dvěma pákami. Vyjměte Trinity Rod z první zdířky a přendejte ji do třetí. Nyní se vydejte chodbami na druhý konec, kde je další mříž, kterou si rovněž otevřete ventilem. Jděte rovně a přenesete se do další úrovně.

Outside

Do deníku jste si připsali dokument The Peaceful Outdoors. Projděte na konec, rozbijte cihlou oknu a vstupte dovnitř.

East Wing

Z komody seberte dokument Unsent Letter from Baron Bloodgood – 29th August 1823 a křesadlo. Vyjděte do chodby a z komody vpravo seberte další křesadlo. Jděte do dveří vlevo ze skříně vpravo seberte OLEJNIČKU. Vejděte do dveří vlevo, přistavte si bednu k velké bedně vpravo a ze skříně seberte ještě jedno křesadlo. Vraťte se do chodby a vstupte do dveří vlevo, kterými vyjdete do rozlehlé haly. Vyhněte se monstru, sestupte po schodišti vpravo ke dveřím do další úrovně a vejděte do nich.

Basement

Jděte do chodby vpravo a vstupte do dveří na konci. V mezeře mezi regály vlevo vzadu je OLEJNIČKA a křesadlo, které nelze sebrat. Vraťte se do postranní chodby a pokračujte do dveří vpravo. Ve skříni najdete další křesadlo. Jděte zpět do postranní chodby a vejděte do dveří, které vedou do laboratoře.

Laboratory

V deníku máte připsaný dokument Into the Darkness Again. Jděte do postranní chodby vpravo, kde najdete v truhle křesadlo. Vstupte do dveří vlevo a v malé skladištní místnosti najdete na polici laudanum. Vraťte se do chodby a vyjděte po schodech na druhé straně. V chodbě je nad vaší hlavou poklop. Odklopte ho a přineste si jednu malou bedničku. Vyskočte na ni a natočte se jakoby do vnitřku tunelu nahoře. Povyskočte a klikněte, abyste nahoru vylezli jako po žebříku. Prolezte na konec, jděte vpravo, postavte se na čtverec v podlaze, načež se propadnete dolů do studny a tím hra končí.

uložené pozice

videoukázka

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář