Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Osvaldo l'Enigmista

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Průměrný mód původem z Itálie, který obsahuje občas docela povedené schovávačky předmětů, pár netradičních prvků a místy docela děsivou atmosféru.

- - - - -

Apartments

Začínáte v ložnici. Z postele seberte dokument Anonymous, z psacího stolu lektvar zdravého rozumu a ze zásuvek komody 3 křesadla. Počkejte až monstrum probourá dveře. Projděte chodbou, poté ještě jednou a na konci vstupte do dveří do další úrovně.

Lobby

Ve skříni před vámi leží laudanum a poté jděte do místnosti s vyraženými dveřmi vlevo, kde najdete na stole dokument Anonymous. Zalomcujte dveřmi, vraťte se do chodby a běžte se ještě podívat za dveře vpravo. V této malé místnosti najdete v úzké škvíře Key. V tom okamžiku by se mělo začít do chodby dobývat monstrum. Rychle se běžte ukrýt do skříně a počkejte až monstrum přejde okolo vás a zničí dveře na druhém konci chodby. Projděte do místnosti, kde je v proskleném výstavním stolku dokument Anonymous. Použijte nějaký předmět na rozbití skleněného krytu. Klíčem si odemkněte dveře dál a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Rooms

Z kulatého stolu seberte lucernu a pokračujte do dveří vlevo, kde seberte ze zásuvky komody laudanum. Jděte do dveří vpravo a z výklenku si vezměte Key. Dveře vedle vás se rozpadnou. Projděte dlouhou chodbou a dveře na konci vlevo si odemkněte klíčem. Z komody seberte Key a dokument Anonymous a vraťte se do chodby, kde si tímto klíčem odemkněte druhé dveře. Klikněte na dveře do další úrovně, avšak ty nejdou otevřít a poté budete obklíčeni monstry a ztratíte vědomí.

Level I

Probouzíte se na docela jiném místě. Na bedně u dveří leží dokument Anonymous, v truhle vzadu laudanum a lektvar zdravého rozumu a jeden z obrazů vpravo lze odstranit a ve výklenku pod ním je Red Key. Vleo je hromádka bedýnek, kde najdete OLEJNIČKU a křesadlo. Přistavte si nějaké bedny pod trubku u stropu a z vršku seberte Blue Key. Klíčem si nejprve odemkněte modré dveře, ze stolku seberte dokument Level I, Game II, přeskočte přes brnění a nechte monstrum do brnění mlátit. Jednomu z brnění upadne noha a s ní i Key to the Level II. Přeskočte opět přes brnění a jděte zpět do velké místnosti. Klíčem si odemkněte levé dveře a sejděte po schodech dolů a vpravo u zamčených dveří leží dokument Level I, Game III. Poté jděte na druhou stranu a vejděte do dveří, kde seberte ze zásuvky psacího stolu na konci lektvar zdravého rozumu. Poté klikněte do ohniště v krbu a seberte Undergrounds Key. Vraťte se ke schodišti, klíčem si odemkněte dveře vpravo a poté běžte stále vpřed dlouhou chodbou. Vyjděte po schodech nahoru, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a poté do nich vstupte.

Level II

Ne rozcestí se dejte vlevo a projděte až na konec chodby. Až se za vámi objeví brnění, vraťte se o kousek zpět a vstupte do dveří vpravo. Ze stoličky seberte dokument Level II, Game I a na konci chodby. Po stranách máte mnoho pák. Každá odemkne jednu celu s monstrem. Párkrát vás asi zabijí, ale v každém případě v první cele vlevo je za rohem jedna tajná páka, která odemyká železnou bránu na konci chodby. Za bránou seberte ze země dokument Level II, Game II a vlevo je SUD S OLEJEM (100% lucerny). O kousek dál leží na bedně lektvar zdravého rozumu a na konci místnosti je v truhle Art Gallery. Vlevo v místě, kde jsou dvě velké bedny, se dá vyšplhat po zdi nahoru. Projděte tajnou chodbou a poté prohledejte zásuvky psacího stolu – najdete laudanum a další lektvar zdravého rozumu. Poté vejděte do dveří do další úrovně.

Level III

Seberte dokument Level III, Game I a poté v chodbě jděte do prvních dveří vpravo. Vlevo vzadu je na polici regálu Key. Jděte do dveří, které se otevřely, otevřte přihrádku psacího stolu, odházejte knihy a seberte Pannicia's Poison. Pokračujte do místnosti, ze které vyšlo monstrum a vlevo je komoda, ve které je OLEJNIČKA. O kousek dál je v polici dole Pannicia's Acid. Vraťte se do chodby na začátek a pokračujte do dalších dveří vlevo. Prohledejte zásuvky a najdete laudanum a poté odstraňte ze zdi obraz. Seberte z výklenku Pannicia's Explosive Powder. Přidejte v inventáři rostlinu do nádoby, poté tuto nádobu spojte s posledním předmětem a vznikne vám Very Sehriouse Explosive Sustance. Vraťte se do chodby, klíčem si odemkněte dveře na konci, projděte dalšími dveřmi, sestupte po schodech dolů a na mříž použijte chemickou výbušninu z inventáře. V hale najdete vpravo ve slepé chodbě laudanum a na druhé straně je za kamením páka na zdi, za kterou zatáhněte. Vlevo jsou dveře do bonusové úrovně, které si můžete odemknout klíčem Art Gallery (pokud jste ho v minulé úrovni sebrali).

Art Gallery

Můžete se pokochat „výtvory“ a poté seberte z kašny PANNICIA'S OIL, který vám doplní 100% lucerny, a vzadu klikněte na obří nádobu, která vám doplní na maximum zdraví a rozum. Pak se můžete dveřmi vrátit do předchozí úrovně.

Level III

Vyjděte po točitém schodišti nahoru, prohledejte místnosti a najdete OLEJNIČKU a poté vyjděte do chodby, kde se vám rozbije lucerna. Osvětlená místa chodníku jsou jako teleporty. Přeskakujte po teleportech dokud se před vámi v dálce neobjeví dveře do další úrovně, do kterých vejděte.

Machinery

Zkuste podlézt pod potrubím, ale nepůjde to. Místnost se zřítí a vy se přesunete do poslední úrovně.

Ending

V této úrovni se snažte postupovat co nejrychleji, protože budete neustále přicházet o zdraví, takže vždy po nějakém čase zemřete. Rozbijte kamenem výstavní stolek a posbírejte Pannicia's Lantern, dokument Last Game a 2 laudanum. Sejděte dolů a vzadu v hale je několik monster. Propližte se mezi nimi (nezaútočí, pokud se k nim nepřiblížíte na krátkou vzdálenost. Vzadu je na zdi páka, za kterou zatáhněte, vraťte se do haly a projděte otevřenými vraty. Jděte do postranní místnosti vpravo a ze stolu seberte dokument Tristezza a ze zásuvky laudanum. Vydejte se dál. Myslím, že další cestu není nutné popisovat. Musíte sestupovat stále níž a níž až dostanete do místnosti plné monster, kde hra končí.

uložené pozice

screenshot

videoukázka

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář