Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Painful Reality, Epilog: Painful Memories

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o čtvrtý díl série Painful Memories. Výhodou této série je poměrně originální námět a zajímavým způsobem podávaný příběh. Úrovně jsou spíše chudší, ale to v tomto případě nevadí.

- - - - -

Ze stolu seberte Hospital Key, odemkněte si jím dveře na chodbu a pokračujte do dveří vlevo. Další cestu nemá smysl popisovat. Vždy jsou odemčené jen jedny dveře. Nakonec se dostanete do místnosti s kolečkovým křeslem, na které klikněte. Ze stolku seberte 3 křesadla a vstupte do dveří do další úrovně.

Jděte podle světel a na konec se dostanete do obrovského dvora. Na schodech u dveří seberte 2 křesadla a poté do dveří vejděte.

Nejprve vyjděte po schodech nahoru a dejte se vpravo a do druhých dveří vlevo. Na konci seberte Bedroom Key a lektvar zdravého rozumu. Jděte zpět dolů, pokračujte do dveří vpravo a ze stolu seberte dokument My Diary 10 April 1955. Pokračujte do chodby a vstupte do pravých dveří. Seberte dokument My Diary 13 April 1955 a vraťte se do chodby. Nyní jděte do sousedních dveří a projděte barikádou ze sudů. Držte se vlevo a nakonec přijdete do malé místnosti, kde zatáhněte za páku na stěně. Nyní když se vrátíte do místnosti s regály, zjistíte, že se jeden z nich odsunul. Dveře za ním si odemkněte klíčem a ze zásuvky prádelníku seberte páčidlo. Nyní jděte zpět do vstupní haly a páčidlem vylomte dveře vpravo pod schodištěm. Pokračujte do levých dveří a v místnosti seberte ze stolu dokument My Diary 19 April 1955 a ze zásuvky prádelníku Hand Drill. Když půjdete do krátké chodby za místností, najdete ještě lektvar zdravého rozumu. Jděte zpět do vstupní haly a vrtačkou si zpřístupněte sousední dveře vlevo. Z podstavce seberte lektvar zdravého rozumu a za dveřmi vlevo jsou na podstavcích 2 křesadla. Projděte dlouhou chodbou a pokračujte do dveří vpravo. Klikněte na fontánu a budete mít vidiny. Nakonec klikněte na dveře a v reálu poté seberte A Lockpick. Vraťte se do haly, vyjděte po schodech nahoru a vlevo na konci si paklíčem odemkněte dveře. Projděte dlouhou chodbou a v další chodbě se jděte podívat do místnosti vlevo a najdete lektvar zdravého rozumu. Jděte dál chodbou a na konci leží na zemi další lektvar zdravého rozumu a hned v následující chodbě laudanum. Pokračujte až na konec a v poslední místnosti najdete vedle mrtvol Golden Key. Vydejte se zpět do vstupní haly a klíčem si odemkněte zamčené dveře na druhé straně. Jděte do dveří vpravo a poté stále rovně až se octnete ve skladu koberců. Na druhé straně je truhla a v ní Bedroom Key, laudanum, lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Vyjděte ze skladu a jděte hned do chodby vpravo, kde si odemkněte dveře. Odsuňte na stranu koberec co je na zemi a seberte páčidlo. Nyní se vraťte zpět do první chodby a dejte se vpravo. Druhé dveře vpravo si vylomte páčidlem. Jděte do dveří vpravo a v malé skladištní místnosti za dalšími dveřmi najdete v regálu laudanum. Vraťte se do chodby a pokračujte až do místnosti s hořícími kamny, kde leží v kamnech Rusty Key a na římse nahoře další laudanum. Nyní se vydejte zpět do haly, sejděte dolů a opět jděte do vlevo do pravých dveří. Pokračujte do pravé chodby, projděte až na konec a dveře s nápisem Work Room si odemkněte klíčem. V místnosti na konci seberte Another Lockpick a dokument Sophies Diary 19 April 1955. Vraťte se zpět do haly, klíčem si odemkněte dveře v mezipatře a cesta do další úrovně je volná.

Jděte vpravo a poté do dveří vlevo. Ze stolu seberte dokument Research Journal 01 a 2 lektvary zdravého rozumu a z přihrádky Metal Key. Vraťte se do chodby, dejte se vpravo a dveřmi na konci se dostanete do místnosti, kde je k sebrání laudanum. Vyjděte zpět do chodby, jděte rovně až na konec, pak vpravo a dveře vlevo si odemkněte klíčem. Můžete si udělat odbočku do místnosti vlevo a najít laudanum. V chodbě jděte vlevo a hned do dveří vpravo a z psacího stolu seberte dokument Nameless Note a laudanum. Vyjděte z místnosti, odtáhněte těžkou bednu vpravo, projděte na konec chodby a klikněte na dveře. Jděte do další chodby, poté vlevo a hned do dveří vlevo. U mrtvoly leží Lab Key a dokument Research Journal. Jděte zpět do předchozí chodby a klíčem si odemkněte dveře v ohybu a poté klikněte na další dveře. Jste zpět v prvním komplexu chodeb. Jděte na konci chodby do dveří za lehátkem. Od nynějška se držte stále vlevo. Po levé straně byste měli po chvíli přijít ke dveřím do stok (Sewers). Odemkněte si je klíčem, projděte dlouhou chodbou a vstupte do dveří do další úrovně.

Projděte do místnosti, kde posbírejte ze stolů dokument Hellside Police Station Report – 20 April 1955, 2 laudanum a 2 křesadla. Pokračujte až na rozcestí, kde se dejte nejprve rovně a najdete křesadlo. Držte se dál vlevo a dojdete k soše, kde spadne shora Screwdriver. Brzy přijdete ke dveřím, kde v chodbě leží na bedně laudanum. Tyto dveře si odemkněte šroubovákem a pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte vpřed a u jednoho z osvětlovacích sloupů leží lektvar zdravého rozumu. Dojděte po cestě až do vesnice a poté vstupte do hradu. Uvnitř se dejte vpravo a odstraňte kameny z poklopu. Seskočte dolů a prolezte až na konec. Na konci chodby vylezte šachtou nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Projděte vesnicí, ze stolu seberte 2 křesadla, doběhněte ke dveřím do další úrovně a vejděte do nich.

Vlevo od vás na prádelníku leží 3 křesadla. Dejte se vpravo a z piana seberte Second Floor Key. Když si dáte práci s průzkumem okolí, najdete ještě místnost, kde leží na stole další 2 křesadla. Vraťte se do vstupní haly, vyjděte po schodech nahoru a ze země seberte 2 laudanum a lektvar zdravého rozumu. Poté si klíčem odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Z prádelníku vlevo seberte 2 křesadla a pokračujte do místnosti vlevo, kde leží na stole další křesadlo. V následující místnosti leží pod postelí páčidlo, kterým si vylomte dveře v druhé místnosti. Otevřte skříň a seberte Third Floor Key. Vraťte se do haly, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Vlevo na prádelníku je křesadlo a v místnosti vlevo další 2 křesadla. Pokračujte přes několik dalších místností až do knihovny, kde je vlevo vysoko na polici Screwdriver. Tím si v hale odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

V místnosti vlevo jsou 2 křesadla. Pokračujte do další místnosti a za obrazem vlevo je ve skrýši páčidlo. Jděte zpět do haly a přes halu rovně. Dveře vlevo si vylomte páčidlem. Na pianě leží Storage Key. Jděte zpět do levé místnosti sousedící s halou a klíčem si odemkněte zamčené dveře skladiště. Na zemi se povaluje Dirty Drill. Jděte do haly ke dveřím do další úrovně. Ze země seberte laudanum a lektvar zdravého rozumu, použijte vrtačku na dveře a vejděte.

Projděte jen ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Jděte za recepční stůl, seberte ze skříňky 2 křesadla a pokračujte až do chodby a do dveří na její konci. Jděte do další chodby a poté do dveří vlevo a dostanete se do skladištní místnosti, kde je na polici kladivo. Vraťte se do chodby a kladivem odemkněte dveře vlevo a vejděte do dveří do další úrovně.

Jděte do sousední chodby, poté do dveří vlevo a v této chodbě do posledních dveří vpravo. Z psacího stolu seberte 2 laudanum a 2 lektvary zdravého rozumu, z přihrádky druhého stolu křesadlo a nakonec otevřte skříň a najdete páčidlo a ještě 2 křesadla. Jděte do předchozí chodby a páčidlem vylomte dveře hned naproti. Na lehátku najdete Cafeteria Key. Vraťte se do místnosti, kde jste sebrali páčidlo, a klíčem si odemkněte dveře. Pak už jen vstupte do dveří do další úrovně.

Jděte opět do místnosti, kterou jste v minulé úrovni vylamovali páčidlem. V prosklené skříni jsou 2 křesadla. Pokračujte dozadu do chodby, kde klikněte na kolečkové křeslo. Seberte My Office Key, projděte dveřmi a opět klikněte na křeslo. Vraťte se do hlavní chodby a klíčem si odemkněte druhé dveře vlevo. Promluvte si s mužíčkem a poté dojde ke zničení nějakých dveří. Vyjděte na chodbu, dejte se do dveří vlevo, poté do dalších vpravo a rovně před vámi jsou na konci dveře do další úrovně, do kterých vejděte.

Nyní musíte zhruba 5 minut přežít útoky monster. Na stolech v rozích jsou k sebrání celkem 2 laudanum a 2 lektvary zdravého rozumu. Až se vám objeví na obrazovce nápis RUN, běžte do jednoho z tmavých otvorů a vstupte do dveří do další úrovně.

Počkejte na skončení dialogu a poté jděte do dveří do další úrovně na druhé straně.

Cestou, kterou asi nemá smysl popisovat, se dostaňte do recepce a vstupem do dveří hru zakončíte.

savegame

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář