Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Posiadlosc Ferenczego (Ferench Estate)

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o poměrně krátký polský mód, ovšem výrazně nadprůměrný. Úrovně jsou vystavěny docela zajímavě, barvy a hra světel dávají hře netradiční šmrnc, což mi připomíná jeden z nejlepších krátkých módů jménem String.

- - - - -

Nedaleko vás leží křesadlo a na komodě dokument Wiadomo dla Vladimira. Dveře jsou zablokované z druhé strany sudem. Odstrčte sud skrz škvíru a v místnosti jsou v komodě vlevo 3 křesadla. Vedle je prosklený výstavní stolek a v něm kniha. Rozbijte kryt nějakým předmětem, odstraňte knihu a seberte klucz do piwnic. Klíčem si odemkněte dveře nedaleko vás. Seskočte dolů a vpravo najdete páčidlo a dokument Wspomnenia dezertera Agostona. Na křižovatce se dejte vlevo a dostanete se do podivně ozářené místnosti s fontánou. Pokračujte do dveří vpravo a na konci chodby je šikmý regál a na jeho vrcholu kwas. Vraťte se na první křižovatku a visací zámek protějších dveří odstraňte pomocí kyseliny. O kousek dál je o stěnu opřené prkno a pod ním je ukrytá lucerna. Nad vaší hlavou je poklop, který podpírá trám. Přineste si z postranní chodby těžké kladivo a párkrát ho hoďte proti trámu. Vylezte nahoru a seberte klucz Dymitra. Odemkněte si jím nedaleké dveře a poté běžte jedinou možnou cestou ke dveřím do další úrovně, do kterých vejděte.

Na zemi leží dokument Wspomnenia Petru a vlevo na polici OLEJNIČKA. V chodbě za dveřmi je hluboká propast. Musíte tam dotáhnout těžký dřevěný trám a položit ho tak, aby částečně přečníval nad propastí. Pak se rozběhněte a po trámu a přeskočte zbylou vzdálenost. V místnosti seberte ze stolu dokument Wspomnienia grabarza. Jděte do dveří vlevo a poté slezte po soustavě žebříků až dolů do podzemního tunelu. Na konci tunelu leží OLEJNIČKA. Vraťte se zpět nahoru, vyjděte po točitém schodišti vlevo a vstupte do dveří do další úrovně.

Projděte na konec chodby a dveře vlevo vylomte páčidlem. Poté vejděte do dveří do další úrovně.

Za dveřmi vlevo je malá komora a zde leží křesadlo. Poté vejděte do do místnosti vpravo a ze stolku u postele seberte dokument Wspomnenia pani a ze zásuvky komody OLEJNIČKU a křesadlo. Na druhé straně místnosti je květináč a v něm klucz pani. Vraťte se do chodby a zajděte do dalších dveří vlevo. Dole pod regálem je další křesadlo. Vyjděte zpět do chodby, dejte se vlevo a dveře vlevo si odemkněte klíčem. Ze stolu vlevo vzadu seberte klucz od Ferenczego a dokument Wiadomo od Ferenczego. Vpravo v dětské postýlce leží dokument Wspomnienia pani cz. 2. Za vašimi zády je ještě v komodě OLEJNIČKA a křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte na opačnou stranu. Klíčem si odemkněte dveře vpravo a z komody seberte klucz do pokoju. Jestli chcete skočte do otvoru v zemi a zakončíte tak hru jedním z možných konců. Vyjděte zpět do chodby a odemkněte si dveře vpravo. Z komody seberte OLEJNIČKU a laudanum. Vlevo nad komodou je obraz, který lze odstranit. Seberte z výklenku klucz do skladu a dokument Testament pani. Vedle rakve ve středu leží dokument Wspomnenia pani cz. 3 a v koutě je další křesadlo. Vraťte se do chodby a dveře na konci vpravo si odemkněte klíčem. Sestupte do sklepa, odstraňte předměty od stěny vlevo, sejděte do podzemí a zde hru zakončíte druhým možným zakončením.

uložené pozice

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář