Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Premonition

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o naprostý vrchol mezi módy Amnesie. Donedávna jsem měl problémy s rozběhnutím tohoto módu, takže jsem neměl možnost hodnotit. Rozmanité úrovně, skvělá atmosféra, vynikající děsivé momenty, zajímavé puzzle, kvalitní příběh... To vše nabízí Premonition. Čeká vás několik zajímavých hradních úrovní a poté se zbytek hry odehrává ve stylu A Machine for Pigs. V závěru hry se dokonce setkáte s monstrem ze Somy! Celý mód působí dojmem, že není výtvorem amatéra a klidně by mohl být samostatným komerčním titulem. Nezapomeňte si rovněž stáhnout češtinu pro Premonition, kterou také najdete na našich stránkách.

TECHNICKÉ INFORMACE

Pro rozběhnutí módu je zapotřebí mí nainstalovanou verzi hry Amnesia via Friction Games, opatchovanou patchem Justine a rovněž A Machine for Pigs patchem 1.3.1. zmíněnou verzi hry a patch 1.3.1 najdete na ulozto. V případě, že budete mít problém s rozběhnutím hry, můžu pomoci, takže neváhejte napsat. Kromě Premonition si budete moci zahrát i další A Machine for Pigs módy, jako například Occult Clockwork Chapter 1 + 2.

- - - - -

Po dlouhém úvodu jedete autem do podzemního parkoviště. V inventáři máte An Office Key, Your Parking Ticket a A Magnifying Glass. Vyberte kartu a použijte ji na panel vlevo od vás.

Dejte se vlevo do temné chodby a na dveře vlevo použijte klíč z inventáře. Jděte dozadu do malé kuchyňky a ze zdravotnické skříňky seberte A First Aid Kit. Jděte do prvního kouta, kde je počítač a seberte dokument Note from Rose a A Medicine Box. Klikněte na monitor počítače a přečtěte si email. Kliknutím počítač opustíte. Jděte pryč z kouta a zazvoní váš telefon. Kliknutím seberte Cell Phone a přečtěte si zprávu na něm. Vyjděte ven do garáže a uvidíte odjíždět čísi auto. Klikněte na své auto (poslední vpravo). Vaše postava musí zahlásit, že potřebuje svítilnu. To je pro další postup velice důležité. Vraťte se do kanceláře a jděte do kouta naproti zapnutému počítači. Vlevo na stole si můžete přečíst texty u stohů dokumentů a poté seberte z police nahoře A Screwdriver. Tím si zpřístupněte přihrádku stolu s aktivním počítačem a seberte z ní A Flashlight a 2 A BATTERIES. Jděte zpět na parkoviště a klikněte na své auto.

Bude následovat nehratelná úroveň – jízda autem a flashback.

Projděte nahoru k budově a poté se přesunete do další úrovně.

Octli jste se ve vstupní hale podivného hradu. Z krbové římse seberte Some Matches a poté jděte do místnosti vlevo, kde najdete na komodě opět Some Matches. Vraťte se do haly a pokračujte do široké haly naproti. Vpravo u beden použijete lupu a seberte An Old Desctop Key. Jděte do lé části haly, kde leží na psacím stole Some Matches. Přihrádku tohoto stolu si odemkněte klíčem a seberte A Second Floor Key a A BATTERY. Vraťte se do první haly, vyjděte po schodech nahoru a klíčem si odemkněte železnou bránu. Na konci chodby visí nahoře podivné závaží. Vlevo na stole leží Some Matches. Vstupte do dveří vedle tohoto stolu a pokračujte do zadní místnosti. Vlevo najdete A Medicine Box a vpravo na stěně je zdravotnícká skříňka a v ní A First Aid Kit. O něco dál je vpravo v příčné uličce na jedné polici An Empty Container a v polici naproti šikmému regálu BATTERY. Úplně vzadu je za regálem na stěně klika, která je ovšem zaseknutá. Jděte zpět velké haly, kde jste sebrali klíč, a postavte sklenici z inventáře pod kapající kapalinu. Seberte A Half-Filled Pot. Namažte tím kliku a poté klikou zatočte. Vraťte se do chodby a na konci obrovský ingot klesl níž. Pořádně jím praštěte do prken a cesta dál je volná. Vlevo je na stole Some Matches. O něco dál je vpravo na stěně doutnající svícen. Zatáhněte za něj a vejděte do tajné místnosti. V zásuvce psacího stolu leží A Key a dokument The Key for the Stove. Nyní se vydejte zpět do místnosti, kde jste točili s klikou. Vlevo je ohniště a dole jsou malá dvířka. Použijte na ně klíč, odklopte je a poté použijte kleště na klíč uvnitř. Seberte An Ordinary Key. Vraťte se do chodby, pokračujte do sousedních dveří vpravo a dveře na konci si odemkněte klíčem. Zatáhněte na panelu za páku směrem nahoru. Vyjděte zpět do chodby a nyní jděte zpět do postranní chodby, ze které jste předtím přišli (tam, kde je ohniště a klika). Na konci chodby je otevřená padací mříž. Zařízení má časovač, takže po určité době se mříž zase zavře. Projděte na konec a skočte do díry v zemi.

Ze stolu seberte A BATTERY, A Medicine Box a Some Matches. Na rozevřené knize najdete dokument A Scrawled Message a ještě prozkoumejte zdravotnickou skříňku a seberte A First Aid Kit. Dále nezapomeňte ze země opět sebrat A Flashlight, která vám při pádu vypadla, a ze zdravotnické skříňky ještě A First Aid Kit. Odklopte regál vlevo a vlezte do nízké chodby. Na rozcestí jděte nejprve vpravo a na konci je mříž a za ní nějaká rostlina. Vydejte se zpět a pokračujte stále rovně dokud nevylezete z tunelu ven. Jděte do chodby vpravo a po krátkém flashbacku seberte Some Matches a ze stěny A Sword. Nyní se můžete vydat na konec nízkého tunelu k mříží a použijte meč z inventáře na rostlinu. Získáte do inventáře The First of Two Toxic Plants. Vraťte se zpět do míst, kde jste sebrali meč, avšak tentokrát se dejte levou chodbou. Jděte do dveří vlevo a poté do dalších vpravo. Ze zařízení vpravo seberte A BLUE, Very Dusty Floppy Disc. Vraťte se do široké chodby a pokračujte nahoru po žebříku vlevo. Na druhé straně seskočte a v chodbě klikněte na dveře vlevo. Vyberte v inventáři telefon dvojím kliknutím a poté znovu klikněte, abyste si zobrazili příchozí zprávu. Dveřmi se dostaňte na schodiště a sestupte dolů. Vpravo vzadu leží na polici Some Matches. Pokračujte do chodby pod schody, prozkoumejte konec chodby a poté zatočte prostředním ventilem. Vraťte se po schodech nahoru a vstupte do sousedního vchodu vlevo (předtím ho blokovala padlá skříň). Prolezte na konec a pokračujte do rozlehlé místnosti. Jděte do dveří vpravo a ze stolu seberte dokument A Note from the 10 Years Old Boy a ze zásuvky A BATTERY. Vraťte se do velké místnosti, kde na konci uvidíte zářící rostlinu. Pokračujte do chodby vpravo a poté do dveří vlevo. Cesta se bude dělit. Jděte vpravo a v místnosti seberte ze stolu A Rusty Old Knife a dokument Machinery Note. Vraťte se do chodby a vyjděte po schodech nahoru. Na polici vpravo leží Some Matches a na druhé straně místnosti A Medicine Box. Jděte po dalším schodišti dolů a z panelu na stěně seberte A GREY, Very Dusty Floppy Disc. Nyní se vydejte zpět po schodech nahoru, poté opět po schodech dolů do chodby vedoucí k zářivé rostlině. Jděte znovu do dveří vpravo a na konci vložte do slotů stroje obě diskety z inventáře. Zatáhněte za páku, použijte na malý kotouč na konci nůž z inventáře a získáte A Sharp Knife. Poté můžete jít k rostlině a použít na ni nůž – získáte The Second of Two Toxic Plants. Jděte zpět jakoby na začátek dokud postava nezahlásí, že se poblíž něco sesunulo dolů. Poté se otočte čelem vzad a jděte do chodby a poté po schodech nahoru směrem, kde jste předtím sebrali druhou disketu. Nescházejte však naproti dolů a místo toho se dejte do chodby vlevo a vystoupejte po dalším schodišti nahoru. Zde máte přistavený žebřík (předtím tu nebyl). Vylezte po něm nahoru a poté se přesunete do další úrovně.

Nejprve jděte do dveří vlevo a na polici stolu vlevo za bednami leží A Medicine Box. Klikněte na drát, který visí nahoře a ten spadne. Vezměte ho s sebou. Poté jděte do pravých dveří a na konci chybí vlevo na zdi kus drátu. Dejte tam ten, který jste si přinesli. Vraťte se do chodby a vlevo se otevřel nový průchod. Seberte dokument Hledej symboly. Použijte lupu a prohlédněte si symboly na okolních zdích. Ty budou pro vás později klíčem k uhodnutí kódu. Vyjděte z tajné místnosti a jděte do dveří naproti. Prolezte nízkými průlezy, na konci vyskákejte na desky nad vámi a poté pokračujte jedinou možnou cestou až na konec a seskočte ve na ulici.

Seskočte dolů do ulice a na druhém konci je třeba vystavět z beden provizorní schodiště, abyste se dostali na druhou stranu zdi. První bedna je hned na začátku, kde jste seskakovali, druhá je nahoře na obří bedně vlevo a třetí je římse vlevo, na kterou lze vyskákat po bedýnkách. Dostaňte se tedy pomocí beden na druhou stranu do další ulice a zde dávejte pozor na monstrum. Vlevo leží A Broken Ladder a pod roletou vpravo A Medicine Box. Pokračujte dál a vyjděte po schodech nahoru. Vpravo je vchod do domu a u něj zdravotnická skříňka a v ní A First Aid Kit. Dostáváte se do parku, kde jděte dál vlevo a poté podlezte pod zničeným točitým schodištěm vpravo. Na konci když se dáte vlevo přepadne vás monstrum a zabije. Jinak když se tam poté vrátíte najdete vzadu A Medicine Box. Dejte se vpravo a po levé straně visí na domu dokument Codepad Clue. Zadejte kód 5317 a nezapomeňte potvrdit. Klikněte na dveře a poté se přesunete do další úrovně.

Dejte se vpravo a z kontejneru seberte A First Aid Kit. Dál na tuto stranu chodit nemusíte. Vydejte se na druhou stranu. V garáží vpravo za autem (za ohněm) leží A Medicine Box a 2 Some Matches. O něco dál vlevo je odbočka do malé pasáže, kde leží Bolcutter. Vraťte se na ulici a pokračujte na křižovatku. Vlevo je u telefonní budky mrtvola a vedle ní leží dokument To Richard. Jděte přes křižovatku rovně a dostanete se k nákladnímu autu. Z kabiny seberte Broken Key a A Medicine Box. Nyní se vydejte zpět ulicí, kterou jste přišli až na začátek. Vedle kontejneru, kde předtím ležela lékárnička, je vchod do zámečnictví. O kousek dál vlevo je o stěnu opřený žebřík. Dejte ho vpravo za roh zámečnictví, kde uvidíte nahoře fragment žebříku. Vylezte nahoru, přejděte po střeše k pootevřené okenici a klikněte na ni.

Vpravo leží A Medicine Box, ve zdravotní skříňce je A First Aid Kit a v polici regálu v sousední uličce najdete Lockpick. Kliknutím na panel u poklopu si můžete rozsvítit světla. Až budete s prohlídkou hotovi, jděte k jednomu z oken a klikněte na něj.

Slezte dolů, paklíčem si vypačte dveře zámečnictví a vstupte do něj.

Vzadu za pultem je spínač, který stiskněte. Vložte do stroje na stole poškozený klíč a poté kliknutím seberte A Repaired Key. Poté můžete vyjít zpět na ulici.

Dejte se na křižovatku a poté vlevo. Na konci vlevo je průchod a na jeho konci mřížové dveře zamčené na visací zámek. Použijte na zámek kleště, zatlačte dolů a zámek odpadne. Na další dveře použijte klíč a vstupte do nich.

Projděte na konec chodby, kde vedle kódové klávesnice visí dokument To Find the Code. Pokračujte do dveří vlevo, kde jsou na různých místech nakreslené číslice. Použijte v této místnosti lupu a seberte z regálu A Chisel. V chodbě zadejte kód 5936 a vstupte do dveří vpravo. Projděte na konec a dejte se vlevo. Ve zdravotnické skříňce vlevo je A First Aid Kit, opodál na nástěnce A Hammer a vpravo na konci leží A Medicine Box. Nyní se vydejte ke stroji v první uličce. Vlevo na bedně jsou A BATTERY a vpravo na stroji visí dokument Welcome to the Factory. Musíte zatáhnout za páku, avšak té v pohybu brání kolíček. Použijte na páku dláto a poté kladivo a nyní budeme moci za páku zatáhnout. Na třech různých místech haly jsou ventily, kterými je třeba zatočit (místo jsou označená žlutými světly). Musí se rozsvítit žluté kontrolky nad poklopem, kudy se prasata hází do stroje. Nyní musíte do stroje naházet celkem 5 prasat. Najdete je na nedalekém vozíku a také na náklaďáku. Poté se vám otevře roleta na konci haly a to je cesta do další úrovně.

Nejprve se dejte vlevo a dojdete na plácek, kde je náklaďák, který má na korbě A First Aid Kit a A Medicine Box. Poté se vydejte ulicí na druhou stranu. Cesta je to dlouhá a je jen jedna. Na konci klikněte na dveře domu, který uzavírá ulici, a poté se přenesete do další úrovně.

Vyjděte na ulici a srazí vás auto. Až se proberete dejte se vpravo, podlezte pod dvířky náklaďáku a pokračujte tunelem stále vpřed dokud se nepřenesete do další úrovně.

Na konci garáže odtáhněte kousek na stranu červené auto a projděte do chodby. Odtahejte na stranu bedny a prolezte nízkou chodbou. Dejte se vpravo a dostáváte se na začátek dolů. Jděte po kolejích a po pravé straně visí lano, po kterém vyšplhejte nahoru. Tady je trochu problém, že ikona žebříku se ne vždy hned objeví, takže to možná budete muset chvíli zkoušet. Přejděte na konec trámu a po dalším žebříku slezte dolů. Nedaleko jsou dveře do další úrovně, do kterých vejděte.

V podlouhlé místnosti jsou čtyři ventily a v sousední chodbě ještě jeden. Všechny musíte nastavit tak, aby všechny kontrolky v ovládací místnosti svítily zeleně. Ventily lze otáčet na obě strany. Správná pozice je ta, když na konci pohybu uslyšíte kovové cvaknutí. Poté jděte do ovládací místnosti a zatočte hlavním ventilem. Tím jste si otevřeli dveře na konci chodby, které vedou k podzemnímu jezeru. Skočte vpravo přes zábradlí a nyní vás čeká opičí dráha. Přeskakujte po úzkých římsách u stěny a poté po dalších předmětech kolem obvodu místnosti. Vpravo je stroj ovládající turbínu. Otočte ventilem vlevo a poté pokračujte po opičí dráze až k žebříku, po kterém vylezte nahoru. Zde zatočte druhým ventilem a poté se zastaví i druhá turbína. Přeskákejte po lopatkách turbín k dalšímu žebříku, po kterém vylezte. Na jednom konci je elektrické pole, takže se dejte na opačnou stranu. Po levé straně je mezi potrubím nenápadný ventil, kterým rovněž zatočte. Tím jste si vypnuli elektřinu na opačném konci chodníku, takže budete moci vstoupit do dveří do další úrovně.

Projděte na konec a klikněte na malý panel, abyste si vypnuli páru. Přeskočte ven na trubku, poté skočte na koleje vpravo a pokračujte až na konec. Kliknutím na panel si otevřete dveře výtahu, nastupte a zatáhněte za páku.

Nejprve jděte do chodby a rovně a zajděte do místnosti vlevo, kde najdete First Aid Kit. Vraťte se do haly a vyjděte nahoru na malý balkón, kde najdete A Medicine Box. Poté vyjděte po druhém schodišti a dostanete se do dvojité chodby, kde je vlevo na stolku další A Medicine Box. Pokračujte do dveří na konci chodby a v ložnici najdete Rose v posteli. Vraťte se do haly, kde se setkáte s Martinem a poté po dlouhém telefonátu budete pokračovat do další úrovně.

Jděte ulicí stále vpřed a po chvíli uvidíte vlevo odbočku. Vstupte do dveří na konci.

Na rozcestí jděte vpravo a poté pokračujte jedinou možnou cestou po dopravnících a na konci vám kdosi zavře dveře před nosem. Klikněte na dveře vpravo a octnete se v chodbě. Dejte se vlevo, poté vpravo a přenesete se do jiné podivné chodby. Běhejte z jednoho konce na druhý a nakonec vylezete v dětské pokoje. Ze stolu seberte dokument Note from Alice. Následně otevřte dvířka klece a poté zvedněte masku prasete z komody a dejte ji na desku na stěně, která je nad dětskou postelí. Jděte osvětlenou chodbou a zakrátko se přenesete zpět do reálu. Jděte chodbou vpřed, avšak rozběhne se proti vám prase. Utíkejte zpět a vstupte do dveří vpravo. Na konci jsou elektronicky zamčené dveře. Jděte k vězeňské cele, kde je uvězněný Eddie. Po skončení rozhovoru vejděte do cely a seberte ze země Nerve Centre Key, A First Aid Kit a A Medicine Box. Jděte se podívat na postavu za sklem a poté vyjměte ze skříňky u dveří vadnou pojistku a dejte tam tu, která visí na špagátu. Poté do dveří vstupte.

Po obvodu sálu jsou 4 reflektory, které musíte zamířit na kouli nahoře. Lze pohnout však jen jedním reflektorem; ty ostatní jsou zaseknuté. Musíte z pojistkových skříní dole pod nim vyndat vadné pojistky a dát tam náhradní, které jsou na kabelu. Až budou všechny reflektory svítit na kouli odblokují se vám dveře kontrolní místnosti nahoře. Kromě toho lze z první zdravotnické skříňky, která je na stěně vpravo vedle vchodu do dolní části místnosti, sebrat A First Aid Kit a A Medicine Box a z druhé podobné skříňky na konci levého ochozu sebrat další A First Aid Kit. Jděte tedy do kontrolní místnosti, zatáhněte za páku vedle křesla a sledujte co se bude dít. Poté vyjděte z místnosti a pokračujte do otevřených dveří dole.

V chodbě se držte stále vlevo, vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří.

Projděte na konec a sledujte co se bude odehrávat za sklem. Poté se dejte do červeně osvětlených dveří a zde se setkáte s Hatmanem. Za vašimi zády se otevřely dveře výtahu. Nastupte a zatáhněte za páku.

Jděte dál do kanceláře. Budete mít telefonát a poté hra definitivně končí.

čeština

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář