Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Price of Immortality

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Průměrné dobrodružství ze světa Amnesie, které se snaží stavět především na příběhu. Jedná se o klasické hradní dobrodružství s halou a dveřmi do dalších úrovní.

- - - - -

Cells

Vyjděte do chodby a vstupte do dveří vpravo. Z psacího stolu seberte dokument The End and Beginning a z horní zásuvky Rusty Prison Key. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře na konci. Dejte se chodbou vpravo a vstupte do dveří vlevo. Ze stolu uprostřed seberte Black Key a dokument A Lock to Many Keys. V keramickém předmětu je laudanum a na jednom regálu lektvar zdravého rozumu. Dále je po okolních regálech položeno celkem 32 Black Key's. Můžete všech 33 klíčů zkusit použít na dveře, avšak nakonec stejně budete muset sebrat White Key, který vyčuhuje zpod rozevřené knihy na stole. Odemkněte si jím dveře a vstupte do temné místnosti. Z podstavce seberte dokument Conscience. Nyní se vydejte zpět do chodby a dveře na druhém konci se odemknou. V chodbě za dveřmi vejděte do dalších dveří vpravo a ze stolu seberte dokument Seminar on Immortality (1/2). Jděte zpět do chodby, projděte na konec a vstupte do dveří do další úrovně.

Main Hall

Vyjděte po schodech nahoru, poté po dalších schodech na balkón a z něj vstupte do pravých dveří.

Guest Room

Nadzdvihněte kryt kláves u piana a seberte Desk Key. Jděte do sousední místnosti vpravo a z psacího stolu seberte dokument Rost Journal. Klíčem si odemkněte přihrádku a seberte Glass Jar. Nakonec odstraňte obraz ze stěny vpravo a z výklenku seberte dokument Dissapointment. Vraťte se do první místnosti a dveře vpravo se rozrazí. V místnosti za dveřmi seberte z police vlevo dokument Seminar on Immortality (2/2). Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vrátit zpět do haly.

Main Hall

Vejděte do sousedních dveří.

Greyound's Room

V chodbě vejděte do dveří vlevo a ze stolu seberte Letter to the Greyound Family. Vraťte se do chodby a vstupte do dveří na konci. Na stole rovně před vámi je dokument Letter from Doctor Smith a na psacím stole vpravo dokument Greyound Journal. Na polici je keramický předmět, který rozbijte a seberte laudanum. Odklopte regál a v tajné místnosti seberte ze stolu Cellar Key a dokument Ripped Page from Diary. Přihrádka je zamčené a není ji možné otevřít, takže se můžete vrátit zpět do haly.

Main Hall

Sejděte dolů a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Sejděte dolů ke dveřím do sklepa a vstupte do nich.

Cellar

Jděte vlevo, na konci chodby vejděte do dveří a projděte až do dlouhé chodby, kde pokračujte do dveří vpravo. Vzadu na stole leží lucerna. Vpravo za sudy je těžká bedna, kterou odtáhněte na stranu, nadzdvihněte poklop a skočte dolů do šachty.

Underground

Prolezte na konec, odklopte mřížové dveře a vylezte ven. Vpravo na regálu leží křesadlo. Vlevo nahoře je fragment žebříku. Přistavte si do kouta místnosti na sebe tři bedny, vyskočte nahoru, povyskočte a kliknutím se zachyťte žebříku. Tady může nastat trochu problém jak vlézt do šachty. Musíte na vrcholu žebříku povyskočit a rychle stisknout klávesu pro pokrčení (za stálého držení směrové klávesy Vpřed), abyste vlezli do nízké chodby. Na křižovatce se dejte vpravo a v místnosti seberte u mrtvoly dokument My Last Words a z regálu vlevo Stone Hammer. Vraťte se do nízké chodby a na křižovatce se dejte vpravo. Odstraňte z cesty bedny a sudy a poté si z nich udělejte provizorní schodiště, díky kterému se dostanete přes zeď. Na zámek na mřížových dveřích použijte kladivo a zámek odpadne. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Cellar

Jděte vpřed a ze stolu vpravo seberte dokument Butler's Journal. Nyní se dostáváte zpět do míst, kde jste už byli. Vraťte se ke dveřím do hlavní haly a dejte se chodbou vlevo. V místnosti na konci leží na bedně malá lahvička s chemikálií – Reagent. Tím máte v této úrovni vše splněné a můžete se vydat zpět do haly.

Main Hall

Vyjděte na balkón a vstupte do levých dveří.

Greyound's Room

Jděte znovu do tajné místnosti a použijte kladivo na přihrádku psacího stolu. Seberte Laboratory Key a poté se vraťte zpět do haly.

Main Hall

Sestupte po schodech dolů, klíčem si odemkněte dveře vlevo a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Laboratory

Vstupte do laboratoře a ze stolu vzadu seberte dokument Experiment #146 a ze skříně Chemical Container. Nyní přistoupíme k výrobě lektvaru. Otevřte dvířka extrakčního přístroje, dovnitř vložte nádobu s krví a do ni nalijte Reagent. Zavřete dvířka, pod trychtýř umístěte laboratorní sklenici a zatáhněte za páku. Kliknutím seberte hotový výrobek – Vitae. Následně se vydejte zpět do haly.

Main Hall

Na vstupní dveře použijte chemikálii, abyste odstranili sliz, a poté do těchto dveří vejděte.

Chapel

Dojděte k oltáři a poté seberte Damascus, Vitae a Poison. Sejděte dolů a vstupte do portálu.

Tomb

Projděte si všechny čtyři postranní místnosti. V každé můžete kliknout na jeden předmět a zobrazí se vám text. Poté se vraťte na začátek chodby a vstupte do portálu, čímž hru zakončíte.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář