Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Project 564

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o výrazně nadprůměrný polský mód, excelující především originálními úrovněmi a docela zábavnou adventurní složkou. Zahrát si Project 564 rozhodně pro vás nebude ztrátou času.

- - - - -

Outside

Běžte po cestě vpřed, avšak dožene vás monstrum a srazí.

Guestrooms

Probíráte se na hradě. Ze zásuvek psacího stolu seberte Key to Castle Basement a dokument Message Left in a Hurry a z přihrádky dokument A Letter from Uldricht a 2 křesadla. Jděte do sousední místnosti a v komodě vlevo jsou Sanity Potion a Tinderbox. Klíčem si odemkněte dveře vlevo, sestupte po schodech dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Castle Basement

Projděte do místnosti, kde seberte z regálů 2 Tinderboxes. Pokračujte do dveří vlevo a ze stolu seberte Lantern a dokument Message Left by Eldricht #1. Jděte do dveří vlevo a na stole mezi láhvemi leží Rusty Key. Vyjděte z místnosti a klíčem si odemkněte dveře vlevo. V chodbě si stejným klíčem odemkněte další dveře vlevo a vpravo najdete na komodě dokument Note a v zásuvkách 2 Tinderboxes. Prohledejte okolní police a najdete OIL POTION, Laudanum, Sanity Potion a další 4 Tinderboxes. V regálu na druhé straně je Right Half of the Key to Prison. Nakonec prohledejte skříň a pod knihami najdete Key to Library. Vraťte se do chodby a odemkněte si protější dveře. Na policích vpravo najdete Laudanum, Sanity Potion a Tinderbox. Z jednoho z psacích stolů seberte dokument Message Left by Eldricht #2 a poté prohledejte zásuvky všech psacích stolů a najdete další 3 Tinderboxes. Jedna z přihrádek nejde otevřít. Nemusíte však shánět páčidlo, stačí pootevřít dvířka a zalomcovat předmětem uvnitř (zazní tón) a aktivujete tak tajný mechanismus v místnosti na druhé straně chodby. Tam se otevřel tajná pasáž. Odstraňte obraz ze stěny vpravo a seberte Left Half of the Key to Prison. Prohledejte psací stůl a v přihrádce najdete Part of a Sphere a v zásuvkách dokument Eldrichs Notes a Tinderbox. Jděte do předchozí místnosti a dejte do sklenice z chemikálií oba části klíče a poté seberte Key to Prison. Vraťte se do chodby, vyjděte po schodech nahoru a vpravo vzadu leží na regálu Tinderbox. Prohledejte bedny po levé straně a najdete další Tinderbox a také tajné dveře. Tam ale zatím nemá smysl chodit. Klíčem si odemkněte visací zámek od mřížových dveří, projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Prison

Jděte do druhých dveří vlevo, odtáhněte na stranu postel a seberte Hammer a Tinderbox. Vraťte se do chodby a vyjděte do haly. Vpravo je jakási bývalá laboratoř. Použijte na chuchvalec slizu na stěně kladivo z inventáře a seberte Key to Prison Warden Room. Vyjděte po schodech nahoru klíčem si odemkněte zdobené železné dveře. Ve skříni vlevo je LARGE OIL POTION a Tinderbox. V levém zadním rohu jsou mezi bednami další 2 Tinderboxes. Vpravo za velkou bednu najdete ještě 2 Tinderboxes, na polici regálu Knife a na psacím stole uprostřed dokument The Last Words of the Prison Warden. V jedné ze zásuvek leží Sanity Potion a poté použijte dýku na mrtvolu na židli a seberte Key to the Prison Warden's Desk. Klíčem si odemkněte přihrádku stolu a seberte další Tinderbox a rovněž páku, kterou umístěte do otvoru za zdi vpravo za skříní. Zatáhněte za páku a tím jste si odemkli všechny do té doby zamčené dveře ve vězení. Ve vstupní chodbě jděte do druhých dveří vpravo a v kbelíku najdete Key to the Torture Chambers. Jděte zpět do haly a odemkněte si mřížové dveře naproti. Utíkejte vpřed, vlevo můžete sebrat ve výklencích 2 Tinderboxes a nakonec vejděte do dveří do další úrovně.

Torture Chambers

Nejprve jděte do dveří vlevo a u závalu seberte dokument Message Without Signature. Vraťte se do haly a pokračujte do dveří vlevo. Za druhými dveřmi vlevo najdete Part of Sphere. Vyjděte z chodby a nyní vejděte do protějších dveří. Na konci najdete Yellow Guiding Rode. Vraťte se na rozcestí a jděte do dveří vpravo. V mučírně s býkem nadzdvihněte mřížový poklop na podlaze a skočte dolů. V druhém tunelu si udělejte odbočku vpravo a najdete Tinderbox. Nykonec vylezete v jiné části mučíren, kde je zavalený vstup. Vejděte do dveří vpravo a z mučící panny seberte Key to the Technical Room. Stejnou cestou se vraťte až do velké haly, kde vyjděte po schodech nahoru a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Zatáhněte za páku a nedaleká padací mříž se vytáhne. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Technical Room

Jděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte dokument Maintenance of the Machine, z přihrádky Pink Guiding Rod a ze zásuvky Laudanum. V sousední místnosti jsou nějaká ozubená kola, ale ta budete potřebovat až za chvíli. Vraťte se do chodby a projděte na konec. Na panelu vlevo leží Violet Guiding Rod a poté prohledejte kouty místnosti a najdete OIL POTION a Laudanum. Dejte do panelu páky v pořadí modrá, červená a žlutá a zatáhněte za páku. Budete však muset ještě sehnat jedno ozubené kolo. To najdete v malé místnosti, jak jsem se zmiňoval výš. Jsou tu však 3 ozubená kola a jen jedno je správné. Bohužel, už nevím které, takže to budete muset sami vyzkoušet. Až budete mít hotovo, rychle zatáhněte za první páku, abyste se zbavili monstra. Poté dejte všechny páky nahoru a tím jste si odemkli dveře ze sklepení do hlavní haly. Vydejte se tudíž do předchozí úrovně.

Torture Chambers

Dostaňte se na začátek úrovně a vejděte do dveří.

Prison

Známou cestou projděte na začátek úrovně a vstupte do dveří.

Castle Basement

Vpravo za bednami jsou tajné dveře. Vyjděte po schodech nahoru a vejděte do dveří do další úrovně.

Main Hall

Jděte do dveří vlevo, vyhněte se monstru a vstupte do dveří do další úrovně na konci chodby.

Cathedral

Přejděte na druhou stranu haly a pokračujte do dveří. V kamnech vlevo najdete OIL POTION, na pravím psacím stole dokument (prázdný) a v zásuvce levého stolu Tinderbox. Vlevo nahoře je plošina, na které je v truhle Part of a Sphere. Musíte si nahoru vystavět provizorní schodiště z beden (stačí jich dát pět na sebe). Poté se vraťte do předchozí úrovně.

Main Hall

Dejte se vlevo a vejděte do dveří. Rovně jsou dveře od knihovny, do kterých vstupte.

Library

Zde si dávejte pozor na vodní monstra. Na kulatém stolu uprostřed leží Hammer a v jedné polici po straně je Sanity Potion. Kladivo použijte na prkna na dveřích a dostanete se do menší místnosti, kde je vlevo truhla a v ní Cuprite, LARGE OIL POTION a další Sanity Potion. Na regálu uprostřed je Part of a Sphere a na druhé straně další truhla a v ní Laudanum a Tinderbox. Vyjděte do velké místnosti a poté vystoupejte po schodech nahoru. Prohledejte police knihoven a posbírejte Container fo Acid, další Laudanum a další 3 Tinderboxes. Tím můžete prohlídku této úrovně zakončit a vrátit se do vstupní haly.

Main Hall

Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří křídla pro hosty.

Guestrooms

Jděte do dveří vpravo a ze zásuvky psacího stolu seberte Door Key. Vraťte se do chodby, vstupte do dveří na konci, projděte do jídelny a klíčem si odemkněte dveře na konci. Z podstavce seberte Part of a Sphere. Poté se vraťte zpět do hlavní haly.

Main Hall

Sejděte po schodech dolů a pokračujte do dveří naproti.

Laboratory

Za bednami vpravo je Calamine a Tinderbox a vlevo na velké bedně je další Tinderbox. Sestupte po schodech dolů. Vlevo je v jedné polici Aqua Regia vzadu v jiné polici Part of a Sphere. Kromě toho leží na stole dokument How to Make a Acid? Do laboratorní aparatury nalijte všechny tři chemikálie (čtvrtá už tam je), zatočte vodorovným kohoutkem, poté čtyřmi nahoře a kliknutím seberte Concentrated Acid. Tím máte hotovo a můžete se vrátit do haly.

Main Hall

Vlevo na konci haly u závalu je brána blokovaná slizem. Použijte na sliz kyselinu a vejděte do dveří.

Outside

Projděte na konec cesty a vstupte do dveří.

Sanctuary

Vyjděte po točitém schodišti a nahoře se setkáte s Eldrichtem. Na podstavec umístěte všech 6 částí koule. Poté si dávejte pozor na elektrické pole. Musíte porazit jeden ze zadních pilířů, abyste po něm vyskákali nahoru. Pákou si zdvihněte mříž a vstupte do dveří. Octnete se na balkónu, kde přistupte ke kraji a tím hru zakončíte.

uložené pozice

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář