Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Rift: The Horror of 145

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie. Hrad, po kterém se budete pohybovat je velice rozsáhlý, jednotlivé úrovně jsou rozlehlé a často vícepatrové, takže budete asi občas bloudit. Je vidět, že autor měl mimořádnou prostorovou představivost a snažil se udělat hrad co nejvíce realistický. Mimo to stojí za zmínku také adventurní složka, která je velice zajímavá a rovněž nadprůměrná. Pozitiva hry s sebou však nesou jisté nevýhody. Stačí zapomenout jeden důležitý předmět a můžete začít hledání v rozsáhlém hradu nanovo.

- - - - -

Intro

Ze stolu seberte dokument Newspaper Report 14th July 1879. Vyjděte do chodby a pokračujte do dveří vpravo. Ze stolu seberte dokument Rift Openings. Vraťte se do chodby a jděte na konec, kde vás do sebe vtáhne podivná záře.

Light

V této úrovni jděte jen stále vpřed za světlem.

Receiver

Na podstavci visí dokument Warning. Jinak v místnosti je ozubené kolo (1/3). Vyjděte na křižovatku a před vámi je strojovna, která je v několika místnostech. Za dveřmi vlevo je ozubené kolo (2/3). Kola odneste do místnosti, kde je mechanismus určený pro ozubená kola a dejte je na osy. Poté zamiřte do chodby, jde jsou dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Stairwell

Pod schodištěm jsou na bedně 2 křesadla. Vyjděte po točitém schodišti až nahoru ze stolu seberte lucernu, dokument Rift 145 and the Na'hazak a OLEJNIČKU. Sejděte po schodech o patro níž a vstupte do dveří napravo.

Dungeons

Tato úroveň je velice spletitá, takže si nejsem jistý, zda vám návod pomůže. Jedině když půjdete přesně podle instrukcí. Nejprve jděte vpravo a rovně. V místnosti najdete na polici VELKOU OLEJNIČKU. Vyjděte z místnosti a dejte se vlevo. Po levé straně jsou odbočky do dalších podobných místností. V první najdete OLEJNIČKU a v druhé 2 křesadla. Vraťte se na začátek, jděte do dveří na konci chodby, poté do dveří vlevo a v místnosti seberte z police OLEJNIČKU a ze stolu křesadlo. Vejděte do prvních dveří vlevo vzadu, projděte chodbou a pokračujte do dalších dveří vlevo. V laboratoří seberte z police křesadlo a vzadu najdete na psacím stole dokument The Na'hazak – A Brief History, v přihrádce cívku trojitého průtoku a v zásuvce laudanum. Vyjděte z místnosti, jděte rovně dlouhou chodbou a vstupte do dalších dveří vlevo. Za bednami leží OLEJNIČKA a na stole vpravo 2 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte dál do dveří naproti. Vlevo na stole leží laudanum a vejděte do jedněch ze dvou dveří. Oboje vás dovedou do místnosti, kde leží v polici stolku lektvar zdravého rozumu. Nyní se dostáváte zpět na začátek úrovně. Jděte opět do dveří vpravo a poté hned vlevo, za kterými je schodiště vedoucí dolů. Dole jděte do dveří vpravo. V první části místnosti jsou na polici regálu na láhve 2 křesadla; v druhé části místnosti najdete dokument The Purification Rituals a OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a dveře po pravé straně vás dovedou na schodiště vedoucí ještě hlouběji do sklepení. Na stole vlevo leží dokument Jailor's Note a 2 křesadla. Jděte dál do vězeňské chodby, dejte se vlevo a v poslední cele vpravo na konci najdete v kbelíku Sewers Key. Vraťte se do chodby na začátku tohoto podlaží a vlevo jsou dveře, za kterými je schodiště vedoucí do stok. Klíčem si odemkněte dveře a vejděte do nich.

Sewers

Držte se stále vlevo, abyste neztratili orientaci. Po dlouhé cestě dorazíte ke dveřím, za kterými leží na stole Escape Hatch Key, dokument Sewers Report, VELKÁ OLEJNIČKA a 2 křesadla a vpravo na trubce laudanum. Když budete pokračovat v cestě dál dojdete do místnosti, kde visí dokument The Water Flow Instructions, vlevo na desce OLEJNIČKA a v potrubním vývodu je kladivo a Main Hall Key. Dejte druhou, třetí a čtvrtou páku dolů a zbylé tři nahoru. Nyní se můžete vydat zpět směrem na začátek úrovně. Na prasklou mříž použijte kladivo. Na začátku úrovně si prvním klíčem odemkněte dveře vpravo a poté klikněte na žebřík.

Stairwell

Vyjděte po schodech až úplně nahoru, klíčem si odemkněte dveře a vstupte do nich.

Main Hall

Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do obrovské haly (nejspíš jedné z největších ve světě Amnesie). Neztrácejte zatím čas průzkumem a pokračujte do dveří naproti. Sestupte po schodech dolů a vejděte do dveří, které vedou do sklepení.

Cellar

Nejprve prozkoumejte dveře vpravo a hned za dveřmi naproti leží OLEJNIČKA. V sousedním oddělení je psací stůl a na něm dokument The Great War – Part One a v přihrádce jsou 2 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte dál do dveří na konci. Sejděte po schodech hlouběji do sklepa, dejte se do dveří vlevo a poté se dostanete do místnosti, která slouží jako rozcestí. Jděte do dveří vpravo a ze stolu seberte křesadlo. Úplně vzadu najdete na psacím stole dokument The Crimson Orbpiece, v přihrádce leží Crimson Orbpiece a v zásuvce křesadlo. Vyjděte zpět na rozcestí a pokračujte do dveří vpravo a poté do dalších vpravo. Hned za dveřmi jsou v polici regálu na láhve 2 křesadla. Na nedalekém stole. Leží dokument The Great War – Part Two. Jděte do dalších dveří a v malé místnosti seberte OLEJNIČKU. Tím máte vše hotové a můžete se vydat zpět do haly.

Main Hall

Vyjděte po schodech nad vámi a vejděte do dveří pracovny.

Study

Nejprve jděte do dveří vpravo a prohledejte důkladně všechny regály – najdete OLEJNIČKU a 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte do dveří vpravo. I zde prohledejte polic a najdete laudanum a 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a nyní jděte do posledních neprozkoumaných dveří. Na psacím stole vlevo leží dokument Theories of Rift 145 a v polici vpravo křesadlo. Dál v místnosti leží ještě dva psací stoly. Na jednom je lektvar zdravého rozumu a druhý má v přihrádce křesadlo. Pokračujte do místnosti s úlomkem orbu. Vzadu za bednami je bedna a v ní 5 křesadel. Zapalte kolem orbu svíčky a poté budete moci sebrat Scarlett Orbpiece a zároveň do inventáře získáte další předmět – East Wing Key. Tím jste zde hotovi a můžete se vrátit zpět do haly.

Main Hall

Jděte na konec haly, dejte se vlevo a vstupte do dveří na konci.

West Wing

Jděte do dveří vlevo a v chodbě vejděte do dalších dveří po levé straně. Ze stolu seberte dokument Notifications a křesadlo a z polic regálů páčidlo a další křesadlo. Druhými dveřmi vyjděte do další chodby, jděte vpravo, poté vlevo a v chodbě najdete po levé straně dveře, za kterými uvidíte lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na začátek do haly a vyjděte po schodech nahoru. Páčidlem vylomte dveře nad schody a poté jděte do dveří vpravo. Pokračujte do druhých dveří vpravo a z přihrádky psacího stolu seberte OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a projděte na konec. Dostanete se do široké chodby, kde je zával. Za dveřmi naproti je vpravo psací stůl a na něm dokument The Orb of Rift 145. Sestupte po schodech dolů a dejte se vpravo. Na konci chodby leží na stole lektvar zdravého rozumu. Jděte do dveří vlevo a na stole najdete křesadlo a na stole pod oknem dokument Rift Times Anomalies a další křesadlo. Jděte zpět do chodby a pokračujte do dveří na konci vpravo. V místnosti seberte ze stolu Indigo Orbpiece a zároveň seberte i Coppertube. Dále seberte dokument The Indigo Orbpiece a ze stolu vedle postele 2 křesadla. Vydejte se zpět do vstupní haly a jděte vlevo, abyste se dostali na ochoz nad jídelnou. Na levém ochoze je na konci v regálu OLEJNIČKA a ta květináčem 2 křesadla a na pravém ochoze je na stole laudanum. Dostaňte se dolů do jídelny (nejlépe přeskočte přes zábradlí) a jděte do dveří po straně. Dostaňte se až do chodby s postranními dveřmi, kde jděte do druhých dveří vpravo, odházejte bedny, sestupte po schodech dolů a vejděte do dveří.

Sewer

Stoky slouží jako rozcestí pro přístup do dalších úrovní. Jinak zde nic důležitého není. Pod jedním schodištěm je řada regálů a na nich najdete OLEJNIČKU, lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Držte se od začátku stále vlevo a přijdete ke dveřím od staré knihovny a do nich vstupte.

Old Library

Vyjděte po schodech nahoru a zatáhněte za páku, abyste si odklopili regál. Ve stejném regálu leží křesadlo a na nedalekém stolu další křesadlo. Jděte do dveří rovně a poté do dalších a v místnosti seberte OLEJNIČKU. Pokračujte skrz dveře dál a v následující místnosti je na polici laudanum. Nakonec se dostanete se do místnosti, kde leží na stole Turquoise Orb a dokument The Turquoise Orb a v regálu 2 křesadla. Ještě sejděte dolů do archívů, kde je vodní monstrum a kde leží na jedné polici laudanum. V zadní uličce je v místě, kde jsou ve vodě dvě bedny vedle sebe na jedné polici dláto. Vydejte se zpět do předchozí úrovně.

Sewer

Vyjděte po schodištích až nahoru, kde jsou dveře do hlavní haly, do kterých vstupte.

Main Hall

Jděte na pravý konec haly, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

East Wing

Jděte do dveří vlevo a poté do dalších vpravo. Ze stolu seberte 2 křesadla a dalšími dveřmi vyjděte opět do chodby. Pokračujte do ohybu chodby, kde je regál a v něm OLEJNIČKA. Vraťte se na začátek, jděte do dveří naproti vchodovým dveřím a v chodbě zajděte do dveří vpravo. V této skladištní místnosti je na jedné horní polici cívka čtyřfázové amplitudy, na jiné polici OLEJNIČKA a na další 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a dveřmi vpravo na konci se dostanete do rozsáhlé knihovny. Na stole leží dokument The Receiver a laudanum, a když důkladně prohledáte okolní knihovny najdete 2 křesadla. Zajisté jste si již všimli schodišť vedoucích do horního patra. Nejlépe je však započít prohlídku horního patra ze vstupní haly. Zde jděte vlevo a vstupte do dveří vlevo. Na římse na kamnech leží lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do vstupní haly a jděte do druhé souběžné chodby. Vstupte do dveří a v další chodbě jsou po straně zamčené dveře. V inventáři spojte kladivo s dlátem a získáte tak kladivo a dláto. Tento předmět použijte na dveře a poté sestupte po schodech dolů. Ze země seberte dokument Trapped. Nyní musíte najít černou knihu. Jděte do knihovny a požadovaná kniha je na jedné polici hned vedle stolu. Doneste ji k podstavci a poté seberte Obsidian Orb a ze země 2 VELKÉ OLEJNIČKY. Nyní se vydejte zpět do skladu, kde jste našli cívku a vejděte do dveří do další úrovně.

Corridor

Projděte na konec chodby a vstupte do dveří.

Main Hall

Z prvního stolu seberte 2 křesadla, ze stolu u krbu Emerald Orb, z krbové římsy OLEJNIČKU a z piana Receiver Storage Key. Z místnosti vedou do haly dvoje dveře. Ty levé jsou zabarikádované sudy, tak si je odstraňte. V hale jděte na začátek a do druhých dveří vpravo, které vás dovedou do úrovně, kde jste hru začínali.

Stairwell

Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří, které vedou k Receiveru.

Receiver

Dveře vlevo si odemkněte klíčem u inventáře a vpravo najdete ozubené kolo (3/3). Odneste kolo do místnosti s mechanismem pro ozubená kola a dejte ho na své místo. Zbylá dvě kola jsou v okolních místnostech. Záleží na tom, jestli jste je dali na osy už na začátku. Dále najdete v místnosti cívku cyklického průtoku a křesadlo a rovněž hromadu uhlí. Dejte 4 kusy uhlí do pece a zatáhněte za páku. Dále vložte do panelu ve stejné místnosti všechny tři cívky. Přejděte do další místnosti, kde je na stěně panel s páčkami. Dejte druhou, třetí a pátou nahoru a čtvrtou a šestou dolů. První páku nechte v neutrální poloze. Nyní máte vše připravené, takže jděte do místnosti s podstavcem. Zkuste zahýbat pákou na stěně vlevo, avšak nic se nestane. Klikněte na podstavec a automaticky umístíte všechny úlomky orbu. Pak už jen vejděte do modrého portálu.

Unknown Dimension

Projděte na konec cesty. Bude se natáčet zády, tak jděte pozpátku dokud se nepřenesete do závěrečné úrovně.

Ending

Projděte na konec chodby a vstupte do dveří, čímž hru zakončíte.

čeština

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář