Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Scroob's Castle

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Probíráte se v podivné místnosti uprostřed pochmurného a opuštěného hradu. Nepamatujete si jak jste se na toto místo dostali... Celkem klasický začátek dalšího dobrodružství ze světa Amnesie. Tentokrát se však jedná opět o hybrida Amnesie a Penumbry, takže se postupně budete setkávat s prvky z obou her.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 12

dokument – 9

interaktivní dokument (artefakty apod.) – 8

olejnička – 6

velká olejnička – 6

sud s olejem – 2

křesadlo – 11

laudanum – 21

lektvar zdravého rozumu – 2

Castle

Začínáte v podivné místnosti. Ze země seberte lucernu. Odtáhněte na stranu postel a seberte kbelík s vodou. Uhaste jím oheň v kamnech a poté seberte z kamen zrezivělý klíč. Tím si odemkněte železnou skříň. Ve skříni je Key, kterým si odemkněte dveře v místnosti. Skrčte se a vlezte do tunelu. Na rozcestí se dejte vlevo, protože pravá odbočka je stejně slepá. Vylezte po žebříku nahoru a poté jděte jedinou možnou cestou skrz chodby až dojdete k točitému schodišti, které vede kamsi dolů. Ze stolu vlevo seberte dokument October, 23 2008. Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

The Hub

V chodbě jsou 2 laudanum. Vstupte do haly a vpravo u zdi najdete další 2 laudanum. O kousek dál je několik sloupů. Pod nakloněným sloupem je další laudanum, pod stojícím sloupem jsou 2 laudanum a vlevo u povaleného sloupu další 3 laudanum. Vpravo vzadu u vinného sudu je ještě jedno laudanum. Nyní se dejte do průzkumu levé části haly. U fragmentu sloupu je laudanum, u výtahových dveří další 2 laudanum a nakonec vzadu pod schodištěm najdete u podivného podstavce ještě 2 laudanum. Určitě jste si všimli, že z haly vedou dveře do dalších úrovní. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte vlevo do pokoje pro hosty.

Guest Room
Na pohovce vpravo je OLEJNIČKA a u stolu v centru místnosti další OLEJNIČKA. Vstupte do dveří vpravo a vyjděte po schodech nahoru. Přejděte po ochoze, vstupte do dveří na konci a po dalším schodišti vyjděte ještě o patro výš. Vstupte do druhých dveří vlevo. Ze stolu seberte dokument November, 8 2008 a poté klikněte na ARTEFAKT. Na konci místnosti jsou dveře na toalety, kde vzadu seberte Cog. Vraťte se na ochoz a sejděte opět po schodech dolů, kde vstupte do dveří, které vedou do haly.

The Hub

Sejděte po schodech dolů a dejte se vlevo, kde vstupte do dveří, které vedou do kuchyně.

Kitchen

Přejděte dlouhou jídelnu a vstupte do dveří vpravo. V krátké chodbě vejděte do dalších dveří vlevo. Z roštu seberte Drill a poté otevřte ledničku, kde klikněte na VOSKOVÝ VÁLEC. Vraťte se do jídelna a – všechny židle zmizely. Ze stolu seberte dokument November, 3 2008 a vraťte se zpět do haly.

The Hub

Vyjděte po schodech na ochoz a vstupte do dveří do knihovny.

Library

Na druhé straně knihovny jsou dveře, do kterých vejděte. Projděte chodbou a vstupte do levých dveří. Na stole jsou dokument Machine Instructions, Page #2, 3 laudanum a 3 křesadla. Poté prozkoumejte přihrádku stolu, kde jsou 2 OLEJNIČKY, další laudanum a také ARTEFAKT. Vraťte se do chodby a nyní vejděte do druhých dveří. Vpravo se dá vstoupit ještě do jedněch dveří. V malé místnosti je psací stůl a v jeho zásuvce dokument Machine Instructions, Page #1. Poté se můžete vrátit na začátek úrovně a opět vejít do dveří, které vedou do haly.

The Hub

Pokračujte do sousedních dveří vlevo.

Living Room

Vlevo na stole leží dokument October, 25 2008. Sejděte po schodech dolů a z beden vpravo seberte 3 VELKÉ OLEJNIČKY. Odházejte na stranu bedny a odhalíte tajný poklop. Odklopte ho a vlezte do nízké chodby. Na konci vylezte a klikněte na ARTEFAKT. Na polici nahoře leží Guiding Rod. Poté se stejnou cestou vraťte na začátek úrovně a vstupte do dveří do haly.

The Hub

Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří do Garden.

Garden

Ze země před sochou anděla seberte Lever a poté klikněte na ARTEFAKT. Nic jiného zajímavého tu není, takže se vraťte zpět do haly.

The Hub

Nyní máte nasbírané všechny 4 předměty k rozběhnutí výtahového generátoru. Běžte po schodech dolů a vstupte do dveří, které vedou do sklepa.

Cellar

Vpravo a vlevo jsou dveře a oboje vedou do skladištní místnosti. V této místnosti prozkoumejte almaru a seberte 2 OLEJNIČKY a laudanum. Vstupte do krátké chodby, na jejímž konci leží na stole ARTEFAKT. Za dveřmi vlevo je malá místnost a v ní 2 SUDY S OLEJEM (dohromady 20% lucerny). Vraťte se do chodby a nyní vejděte do dveří vpravo. Pokračujte dál vpravo, kde seberte z psacího stolu páčidlo, dokument November, 1 2008, 3 VELKÉ OLEJNIČKY, 2 lektvary zdravého rozumu a 8 křesadel. Na konci místnosti odházejte bedny a vstupte do místnosti s vězeňskými celami. Projděte na konec a dalšími dveřmi se dostanete do strojovny. Otevřte dvířka generátoru a dovnitř vložte 4 předměty, které jste nasbírali. Konkrétně tedy: Cog, Drill, Guiding Rod a Lever. Otočte ventilem na ovládacím pultu a generátor by se měl rozběhnout. Zatáhněte za obě dvě páky směrem nahoru, aby se nad nimi rozsvítily zelené kontrolky. Musí se vám každopádně objevit na obrazovce hláška, že se máte vrátit do haly k výtahu, který by měl být funkční. Po úspěšném splnění se tedy vraťte na začátek úrovně a vstupte do dveří do haly.

The Hub

Rychle běžte vpravo k výtahové bráně. V hale se objevilo několik monster, tak ať vás nechytí. Nastupte do výtahu, stiskněte tlačítko a výtah se rozjede směrem dolů.

Prison

Vystupte z kabiny a vstupte do chodby. Objeví se monstrum a srazí vás. Octnete se zpět v kabině. Snad to byl jen sen. Znovu vejděte do chodby a pokračujte na její konec, kde jděte do dalších dveří. Dveře rovně před vámi jsou zamčené, takže vejděte do dveří vlevo. Vstupte vlevo do recepce, kde seberte ze stolu dokument November, 13 2008 a poté stiskněte tlačítko vpravo dole pod stolem. Vyjděte zpět do místnosti a vstupte do chodby k vězeňským celám. Na konci chodby leží na stole Key. V poslední cele vpravo leží na zemi ARTEFAKT. Jděte zpět kolem recepce a odemkněte si klíčem dveře vlevo. Vyjděte nahoru po točitém schodišti, projděte načervenalou chodbou a vstupte do místnosti, kde leží na stole dokument November, 23 2008. Jděte do dveří rovně přede vámi, které vedou do pozorovací místnosti. Na poslední židli leží Key. Vraťte se do předchozí místnosti a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Rychle je za sebou přibouchněte a jděte do dalších vpravo, protože se zdá, že kdosi jde za vámi. Projděte na konec chodby, avšak dveře nejdou otevřít. Vraťte se na začátek chodby a poté jděte znovu na konec. Nyní by již dveře měly jít normálně otevřít. Klikněte na MAGNETOFON na stole a poslechněte si záznam. Poté seberte z přihrádky psacího stolu Key, který použijte na dveře do další úrovně vlevo a poté do těchto dveří vstupte.

Lab

Jděte do dveří vlevo, vyjděte vlevo nahoru, projděte pletivem, vstupte do dveří a pak ještě do jedněch. Na podstavci je koule, na kterou klikněte. Octnete se v podivné chodbě, ve které se po chvíli začnou vznášet židle ve vzduchu. Nakonec spadnete na zem a ztratíte vědomí. Jste nakaženi infekcí a můžete hádat, co se s vámi stane. Tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář