Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Sub-Memoir

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Ve snech tě pronásledují vize podivných míst, která jsou tak děsivá, že se nemohly zrodit jinde než v nočních můrách. Jednoho dne se probouzíš ve vězeňské cele. Třesoucí rukou uchopíš lucernu a vydáváš se na cestu, o které tušíš – že bude možná ještě horší než ta nejšílenější noční můra. – Sub-Memoir je jednoznačně vysoce nadprůměrnou Custom Story srovnatelnou s takovými skvosty jako například Rain, Insanity, Key to Freedom nebo The Four Horsemen. Úrovně jsou navržené s velkou citlivostí pro detail a jsou rozmanité a některé velice originální (hradní nádvoří), příběh není složitý, ale je poutavý od začátku až do konce (nejvíc oceňuji nápad s noční můrou, kdy si stejnými úrovněmi jako na začátku projdete i na konci, ale úrovně budou pozměněné), atmosféra je postupně gradovaná. Adventurní složka je nenáročná, ale přesto zábavná. Evidentní je, že autor nechtěl za každou cenu vytvořit co nejhrůzostrašnější hru, ale hru co nejrozmanitější, což se mu skvěle povedlo. V neposlední řadě bych rád vyzdvihl snahu autora o realistické ztvárnění hradu. V jiných Custom Story jsou často úrovně poskládané všelijak. V tomto případě jsou však úrovně poskládané citlivě tak, aby působily realistickým dojmem. Takový hrad by mohl ve skutečnosti klidně existovat. A to je další věc, která skvělou atmosféru hry ještě umocňuje. Pokud hledáte opravdu kvalitní zážitek ze světa Amnesie, tak Sub-Memoir je rozhodně správnou volbou.

- - - - -

Dungeon

Začínáte ve vězeňské cele. Vlevo seberte Oil Lantern, OLEJNIČKU a křesadlo. Na malém stolku vlevo leží další křesadlo. Počkejte až monstrum otevře dveře a poté vyjděte ven do chodby. Dejte se vlevo a vstupte do potemnělé místnosti. Vlevo v polici stolku leží křesadlo a na mučícím stole vpravo ještě další křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte ke dveřím na konci chodby vlevo. Do cesty se vám však postaví pavučina rudého slizu. Vydejte se tudíž chodbou na druhou stranu a vejděte vlevo do malé místnosti, kde najdete v zásuvce psacího stolu ještě jedno křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte vlevo, kde sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Dungeon Storage

Ne bedně vlevo leží křesadlo. Jděte na druhý konec místnosti a seberte OLEJNIČKU a další křesadlo. Vedle jsou zamčené dveře. Pokračujte dál vpravo a u převrženého regálu seberte Stone Hammer. Vraťte se ke dveřím, použijte na ně kladivo a cesta dál je volná. Seskočte do podzemního tunelu, prolezte na konec a klikněte na mříž pro vstup do další úrovně.

 

Shrine Area

Nedalekými dveřmi se dostaňte do dlouhé široké chodby, projděte na její konec, z bedny vpravo seberte křesadlo a z velké bedny vlevo Scoring Rod. Jděte od dveří dál a ty se rozpadnou. V místnosti za dveřmi seberte ze stolu Unknown Key a další křesadlo. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře po pravé straně. Dojděte na konec chodby k podstavci a – probudíte se ze spaní. Jste v ložnici a ležíte na posteli. Z komody vpravo seberte Guest Room Key, dokument Note to Self a křesadlo. Vlevo na psacím stole leží Oil Lantern a další křesadlo a na stole vedle je ještě jedno křesadlo. V levém rohu místnosti je ARTEFAKT a na krbové římse vpravo OLEJNIČKA. Klíčem si odemkněte dveře a vejděte do nich.

Guest Rooms

V chodbě leží na stolku vedle květináče křesadlo. Jděte do ohybu chodby a vejděte do dveří od kanceláře správce.

Room Keeper's Office

Na stěně vlevo visí Foyer Key, v truhle je OLEJNIČKA a křesadlo a na stolku vpravo za hodinami Scoring Rod. Abyste mohli předmět sebrat, musíte skočit na stůl a kliknout na něj jakoby z druhé strany. Poté můžete místnost opustit.

Guest Rooms

Jděte vlevo na konec chodby, klíčem si odemkněte dveře do foyer a poté do těchto dveří vejděte.

Foyer

Sejděte po schodech dolů do haly. Vlevo a vpravo jsou dveře vedoucí do severní a jižní haly. V koutě pod schody je v bordelu zahrabaný předmět – Scoring Rod. Vejděte do dveří pod schodištěm a v malé skladištní místnosti seberte OLEJNIČKU a křesadlo. Poté se vydejte od schodiště do dveří vlevo a na konci chodby vstupte do dveří, které vedou do jižní haly.

South Hall

Vyjděte po schodech nahoru a před vámi jsou dvoje dveře. Vstupte do pravých, které vedou do skladiště.

 

Storage

Vlevo leží křesadlo a na bednách vpravo OLEJNIČKA. Před vámi je šachta s žebříkem vedoucím dolů. Opatrně seskakujte po trámech. Žebřík se před vámi zřítí dolů. Na římse leží Laudánum a další křesadlo. Seskočte až dolů a v místnosti seberte Old Guest Rooms Key a dokument Courtyard Notifications. Vzadu je ještě truhla a v ní 2 křesadla. Vraťte se k šachtě a po žebříku vyšplhejte nahoru co to jde. Podívejte se nahoru, povyskočte a při výskoku klikněte, abyste se zachytili horní části žebříku. Poté vyšplhejte až nahoru a vraťte se do haly.

South Hall

V hale jděte do sousedních dveří, které vedou do kuchyně.

Kitchen

V malé truhle vpravo leží křesadlo, na krbové římse Laudánum, dál za krbem na regálu ARTEFAKT, na dalším regálu dokument Ration Delivery no.56 a OLEJNIČKA a nakonec odházejte sudy z kouta vedle krbu a seberte Scoring Rod. Poté se můžete vrátit zpět do předchozí úrovně.

South Hall

Sejděte po schodech dolů a vraťte se do Foyer.

Foyer

Běžte stále rovně a vstupte do dveří, které vedou do severní haly.

North Hall

Vyjděte po schodech nahoru, klíčem si odemkněte dveře Old Guest Rooms a poté do těchto dveří vejděte.

Old Guest Rooms

Na druhém konci chodby seberte mezi papíry na zemi Scoring Rod. Vraťte se chodbou kousek zpět a vstupte do jediných přístupných dveří.

 

Room Keeper's Office

Vlevo leží OLEJNIČKA, na psací stole Courtyard Key a v jedné ze zásuvek křesadlo. Nyní se vraťte zpět do chodby.

Old Guest Rooms

Známou cestou se dostaňte zpět do severní haly.

North Hall

Vejděte do sousedních dveří.

Drawing Room

Sestupte po schodech dolů. Na velkém stole leží mezi nepořádkem křesadlo, na komodě vlevo vzadu další křesadlo a vpravo vzadu OLEJNIČKA. Nic dalšího zde není, takže se vraťte zpět do severní haly.

North Hall

Známou cestou se dostaňte zpět do Foyer.

Foyer

Klíčem si odemkněte dvoukřídlé dveře vpravo a poté do nich vejděte.

Courtyard

Octli jste se na velkém a překrásném nádvoří, ze kterého se lze dostat do dalších úrovní. Vlevo je vstup do hlavního skladu, vpravo do galerie, vpředu je hlavní brána a ještě je tu tajemný poklop vedoucí kamsi do podzemí. Nejprve se dejte vpravo a vejděte do dveří, které vedou na galerii.

Gallery

Vlevo na stole leží křesadlo, pod stolem vpravo je Scoring Rod a na sudech OLEJNIČKA. Dále vlevo vzadu najdete Mallet a další křesadlo, na stole další OLEJNIČKU a v regálu vpravo ARTEFAKT. Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vrátit zpět na nádvoří.

Courtyard

Jděte stále rovně a vejděte do dveří do hlavního skladu.

Storage – Main

Sejděte po schodech dolů a na stole pod schodem leží A Small Needle. Odklopte víko truhly a seberte Laudánum a křesadlo. Běžte rovně a z velké bedny seberte OLEJNIČKU a vedle z malé bedny křesadlo. Když půjdete po obvodu místnosti, najdete po bednách ještě další 2 křesadla. U dveří, které vedou do další úrovně leží ještě jedno křesadlo. Poté jděte do malé sousední místnosti, kde jsou zamčené dveře. Použijte na dveře nejprve Needle a následně 2x kladivo. Teprve poté se dveře odemknou. Sejděte po točitém schodišti a vstupte do dveří do další úrovně.

Tools and Machinery

V chodbě jděte do dveří vpravo a na zadní řadě stolů leží Iron Crowbar a OLEJNIČKA a na bednách vpravo křesadlo. Na jednom ze stolů je malá truhla a v ní další křesadlo. Vejděte do dveří a ze stolu vzadu seberte Acidic Substance, z regálu vlevo další OLEJNIČKU a ze stolku mezi postelemi Laudánum. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. Ve strojovně seberte další OLEJNIČKU a také křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a nyní jděte do dveří na konci chodby. Vpravo za dveřmi je opět křesadlo. Vzadu vlevo je na stěně kryt, na který použijte nejprve žíravinu z inventáře a poté ho vylomte páčidlem. Vyjděte zpět do chodby, jděte opět do dveří vpravo a pod obřím ozubeným kolem leží na zemi Dungeon Key. Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vrátit zpět do hlavního skladu.

Storage – Main

Vyjděte po schodech nahoru, pokračujte do hlavní místnosti, kde zahněte do chodby vlevo. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a poté do nich vejděte.

Dungeon – Upper Level

Přímo před vámi je hromada beden a na jedné z nich leží OLEJNIČKA a hned vedle je ARTEFAKT ve výklenku na rakev. Vstupte do dveří vlevo a vzadu v místnosti je truhla a v ní 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte do ohybu chodby, kde vejděte do dalších dveří. V cele je vpravo na komodě další křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a zajděte do dalších dveří vlevo. V místnosti seberte opět křesadlo a vraťte se do chodby. Pokračujte do dveří hned naproti a v místnosti seberte další křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a za dalšími dveřmi vlevo najdete opět další křesadlo. V chodbě pokračujte přes další ohyb, kde leží na židli ještě jedno křesadlo. O něco dál je po levé straně hromada beden a na vrcholu leží OLEJNIČKA. Na rozcestí se dejte vlevo a projděte dveřmi. Pokračujte do dalších dveří, sejděte po schodech dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Dungeon – Lower Level

Nejprve vstupte do dveří vpravo a hned za dveřmi najdete křesadlo. Pokračujte chodbou dál a po pravé straně je na bedně OLEJNIČKA. Poté vejděte do cely vlevo a ze stolu seberte další křesadlo. Vydejte se zpět na začátek úrovně a vejděte vlevo do malé místnosti, kde je SUD S OLEJEM (40% lucerny) a v truhle vedle Laudánum a křesadlo. Vraťte se do chodby a dejte se vlevo. Projděte dveřmi a vstupte do cely vpravo, kde posbírejte OLEJNIČKU a 2 křesadla. Dále v chodbě zajděte do cely vlevo, kde je další OLEJNIČKA. V další cele vpravo leží na stolku dokument Jamus Haldon's Last Words. Nakonec vejděte do dveří na konci chodby, kde seberte ze stolu křesadlo a ze zásuvky další křesadlo. Vraťte se do chodby, jděte na poslední rozcestí a dejte se vlevo. Před dveřmi leží v koutě vpravo další křesadlo. Pokračujte přes několik dveří a chodeb a vstupte do druhých dveří vpravo. V cele seberte opět OLEJNIČKU a křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a na konci leží před dveřmi opět křesadlo. Dalšími dveřmi se dostanete ke schodišti vedoucímu dolů do podzemního skladiště, do jehož dveří vejděte.

Dungeon Storage

Vpravo ve skříni je ARTEFAKT a hned vedle na židli leží OLEJNIČKA. Dále vlevo na bednách leží křesadlo a na druhé straně místnosti je ještě jedna OLEJNIČKA. Poodejděte ode dveří a počkejte až je monstrum probourá. Poté vyběhněte po schodech nahoru a seskočte dolů do tunelu. Na rozcestí tunelů se můžete dát vlevo na slepý konec, kde leží ve vodě další barevná páka. Tu však z vody není možní sebrat. Prolezte tudíž na konec pravého tunelu, kde klikněte na mříž.

Shrine Area

Dejte se vlevo a vejděte do dveří. V malé místnosti seberte OLEJNIČKU a křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte do dveří vlevo. Projděte na konec dlouhé chodby a vstupte do dveří. Ze stolu seberte křesadlo a opět vyjděte do chodby. Jděte dál do dveří vpravo a hned poté se za vámi cesta zavalí a začne vás cosi pronásledovat. Běžte na druhý konec k zářivému předmětu, vstupte do dveří, seberte Scoring Rod a poté vyšplhejte po žebříku nahoru. Nahoře seberte OLEJNIČKU, Laudánum a 2 křesadla. Nad vámi je poklop, na který klikněte a budete pokračovat zpět na hradní nádvoří.

Courtyard

Běžte vpravo k hradní bráně. Sliz vás bude postupně obklopovat. Brána však nemá kliku. Použijte jednu z modrých pák, kterých jste jistě několik sebrali, a tím hru zakončíte.

uložené pozice

videoukázka

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář