Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Tenebris Lake

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Tenebris Lake je jedním z nejlepších a také nejvíce ceněných DLC Amnesie, které v ničím nezaostává za takovými skvělými DLC jako The Seed, Lost the Lights, Rain nebo Emma's Story. Výjimkou je snad jen The Great Work, protože to může překonat asi máloco. Očekává vás další typické „hradní“ dobrodružství okořeněné pár prvky z Penumbry (skalní červ, pavouci). Každopádně podzemí hradu – žaláře, márnice, mučírny – vypadají depresivně tak jako málokteré jiné místo, takže příznivci základní hry i podobných DLC rozhodně nebudou zklamáni. Někomu možná nebudou úplně sedět nezvykle rozlehlé úrovně s dlouhými chodbami, ve kterých ne vždy je lehké se zorientovat. Rád bych ještě upozornil na to, že ve hře funguje odlišný systém ukládání hry. Hra se uloží autmaticky na začátku každé kapitoly a poté občas při nějakých příležitostech. Ve hře jsou rozmístěné savepointy, na kterých si můžete hru uložit kolikrát chcete. Problém je, že v některých úrovních vůbec nejsou. Z menu pozastavení už nelze ukládat, takže hru není možné ukládat kdykoliv.

STATISTIKY

Autoři této hry trpěli „schovávací“ mánií, protože spousta vedlejších předmětů je mazaně ukryto na různých místech, kde byste to ani nečekali. Z tohoto důvodu níže vypsané statistiky asi nebudou úplně přesné. Slouží spíš pro vaši orientaci. Pochvalu si určitě zaslouží velké množství oleje do lampy, zvláště pak nezvykle vysoké množství velkých olejniček. V jiných DLC je velkých olejniček jen velice málo nebo nejsou vůbec. Na druhou stranu úrovně jsou často dost rozsáhlé a honit se za nenasbíranými předměty bude znamenat propálení spousty oleje zbytečně. Křesadel není zrovna mnoho, ale bohatě dostačují a vzhledem ke slušnému množství oleje toto nijak nevadí. Obou druhů lektvarů tradičně není příliš mnoho, ale rozhodně víc než v jiných DLC. I tak je lépe s nimi šetřit. Zajímavé je, že ve hře je až extrémně málo dokumentů, což není zas tak obvyklé. Rovněž pozoruhodné je i to, že příběhových předmětů je dost málo.

příběhový předmět – 15

příběhový předmět (mimo inventář) – 2

předmět získaný kombinacemi – 2

dokument – 6

savepoint – 10

olejnička – 21

velká olejnička – 10

křesadlo – 47

laudanum – 7

lektvar zdravého rozumu – 7

CHAPTER 1 – TENEBRIS LAKE

Lake

Po skončení krátké úvodní animace odejděte pryč z mola a vstupte do domu. Bude následovat flashback. Vyjděte z domu a pokračujte po dřevěném mostě, kde seberte dokument Diary Entry. Projděte na konec mostu a budete pokračovat do daší úrovně.

Forest

Vpravo na zemi je SAVEPOINT, takže si hru uložte. Jedinou možnou cestou postupujte mezi stromy vpřed. Až se vám postaví do cesty pavučina slizu, obejděte ji zprava, kde je úzká pěšina mezi stromy. Vyjděte nahoru po zříceném schodišti a pokračujte dál až uvidíte díru v zemi. Opatrně seskákejte dolů a vstupte do dlouhého tunelu, který projděte na konec. Pokračujte dál po lesní cestě.

Forest 2

Brzy dojdete k hradu. Do něj přímo se zatím nedostanete, takže běžte do temného tunelu vlevo a vstupte do hradního podzemí.

CHAPTER 2 – ANYONE HERE?

Dungeon Entrance

Sejděte po schodech dolů a dojdete na rozcestí mostů. Dejte se vpravo, poté vlevo, vyjděte po krátkém schodišti a vstupte do dveří vlevo. Vzadu na stole najdete lucernu a také páku. Uchopte páku, vyneste ji ven do chodby, jděte vlevo a dorazíte k těžkým padacím dveřím, kde páku umístěte do zdi do mechanismu. Zatáhněte za páku a projděte dál. Vstupte do prvních dveří vlevo a vlezte do nízkého tunelu. Ten se za vámi zavalí. V malé místnosti seberte vpravo olejničku a vlevo laudanum. Vyjděte do chodby a vstupte do dalších dveří vlevo. Ze stolu seberte Dungeon Key a rovněž Machine Room Key. Vraťte se do chodby, vlevo vyjděte po krátkém schodišti a odemkněte si dveře jedním z klíčů. Nyní se vydejte zpět na most a jděte rovně přes něj. Na rozcestí chodeb se dejte vpravo a na konci si zbylým klíčem odemkněte dveře strojovny. Na zdi jsou páky. Zatlačte druhou páku směrem nahoru a tím jste si otevřeli těžká vrata na jedné z odboček mostu. Vraťte se na most a jděte k vratům. Pokud jste spadli do vody dírou v mostě jako já, tak nedaleko jsou malé schůdky vedoucí k žebříku, po kterém lze vyšplhat zpět na most. Za vraty je SAVEPOINT a troje dveře vedoucí do dalších úrovní. Nejprve vstupte do Storage.

Storage

Když vstoupíte do místnosti přímo před vámi, vyskočte na středovou zídku. Mezi trámy je laudanum. Vraťte se na začátek, vyjděte po jednom ze schodišť a dostanete se na ochoz. Na ochozu je vstup do dalších místností skladiště. Hned v první místnosti najdete na středové zídce mezi nádobami křesadlo. Vstupte do postranní místnosti vlevo a v regálech najdete laudanum a lektvar zdravého rozumu. Dole pod regálem na zemi je křesadlo. V pravé postranní místnosti je Easter Egg Key a 2 křesadla. Vraťte se do první místnosti a pokračujte vpravo a poté po schodech dolů. Vstupte do druhých dveří vlevo a u závalu vlevo seberte 3 křesadla. Vraťte se do chodby a nyní vstupte do prvních dveří vlevo. Je tu SAVEPOINT a hned za ním leží 2 křesadla. Sestupte po dalších schodech dolů ze středové zídky si seberte 4 křesadla. Za touto zídkou leží na zemi olejnička. Až předměty seberete vstupte do dveří vlevo. Ze stolu seberte dokument Acid Experiment, lektvar zdravého rozumu, Container a 3 křesadla. Vraťte se do předchozí místnosti a vstupte nejprve do prvních dveří vpravo. Dostanete se na ochoz, kde je na druhé straně na zemi olejnička. Na zábradlí o kousek dál jsou 2 křesadla. Opět se vraťte do předchozí místnosti a tentokrát vstupte do prvního vchodu vpravo. Sestupte po schodech dolů a vpravo u závalu jsou na zemi 2 křesadla. Mezi sudy klikněte na oblečení na zemi. Zde musíte získat chemikálii Acidic Aqua, avšak v tuto chvíli to ještě není možné. Vraťte se nahoru po schodech, poté vyjděte po dalších schodech do hořejší místnosti a dveřmi vstupte do chodby. Dejte se na konec chodby a dostanete se na schodiště. Sejděte po dlouhém dřevěném schodišti dolů. Na třetím odpočívadle shora je křesadlo. Dole pod schody jsou u podpěrného trámu další 2 křesadla. Vstupte do temného tunelu.

Mines

V chodbě odbočte vpravo a vzadu za bednami je schovaná olejnička. Pokračujte do velkého sálu. Vlevo na okraji dřevěné plošiny je lektvar zdravého rozumu. Pod dřevěnými schody je ještě jedna velká olejnička. Když se podíváte nad sebe uvidíte plošinu, kde je SAVEPOINT. Na tuto plošinu si z beden musíte vystavět cestu. Záleží na vás jakou kombinaci beden použijete. Má oblíbená a hlavně rychlá taktika je naskládat na sebe několik (v tomto případě 4) malých krychlových bedniček tak, aby se jejich rohy překrývaly. Po rohách beden tak snadno vyskáčete až na vrchol a z nejvyšší bedny pak na plošinu. Nahoře musíte překonat soustavu lávek a přeskakovat mezi nimi. Všimněte si provazu, který vede od jedné plošiny. Tam kde končí je páka, za kterou zatáhněte. Rychle běžte na plošinu, kde začíná provaz, protože ta začne klesat dolů jako výtah. Až budete dole, seskočte dolů a běžte prozkoumat vodopád – najdete velkou olejničku. Nyní běžte do nedalekého přístřešku a seberte dokument Mining Operations. Z horní bedny seberte 2 křesadla a nakonec otevřte truhlu seberte další velkou olejničku a ještě 2 křesadla. Nedaleko vede lávka šikmo po skalní stěně. Vyjděte po ní a vstupte do chodby. Dostaňte se k žebříku, po kterém slezte dolů. Přejděte přes místnost s mlžným oparem a v místnosti vzadu je Drill. Nyní se vracejte stejnou cestou jak jste přišli. Pákou si opět přivolejte výtah a vyjeďte nahoru. Přeskákejte po lávkách, na druhé straně seskočte dolů a projděte na konec tunelu.

Storage

Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do posledních dveří vpravo. Sejděte po schodech dolů a vpravo se dejte po dalších schodech dolů. Jste v nejnižším patře sklepa. Je zde šest sudů. Když se na ně zblízka zaměříte uvidíte čím jsou naplněny. Jen jeden sud je naplněn Acidicem Aquou. Použijte na tento sud vrtačku z inventáře a poté dolů pod kapající kapalinu dejte sklenici – získáte Acid Filled Container. Známou cestou se vraťte ke vstupu do podzemí (troje dveře). Vstupte do dveří, které vedou do Prison West Wing.

Prison West Wing

Hned jak vejdete tak na zemi před vámi na začátku mostu je olejnička. Vyjděte po schodech nahoru, dejte se vlevo a na konci vstupte do dveří do další úrovně.

Torture Room

Sejděte po schodech dolů a těsně před rozcestím je vpravo na zemi olejnička. Vstupte do dveří vlevo a v mučírně seberte ze země lektvar zdravého rozumu. Jděte k posledním dveřím vlevo, za kterými uslyšíte hlas. Použijte na zámek dveří žíravinu z inventáře a vstupte. Na stole leží připoutaný vězeň. Vlevo vzadu je v temném koutě páka, za kterou zatáhněte. Mučící nástroj co je nad vězněm sjede dolů a zabije ho.

CHAPTER 3 – WAKING NIGHTMARE

Nightmare

Jste v dlouhé zeleně osvětlené chodbě. Je to snad celé sen? Před vámi se cesta rozděluje.

Levá cesta

Seskočte dolů a projděte k místu, kde je šikmo položené potrubí. Vyjděte po něm nahoru, poté po dalším potrubí, skrčte se a lezte po římse a nakonec přes lávku do další chodby. Octnete se v jakési pochmurné chodbě. Je to možné? To je přece červ z Penumbry. Utíkejte na konec, avšak dveře nejdou otevřít. Připlazí se červ, vrhne se na vás a vy se vrátíte do reality.

Pravá cesta

Přejděte po potrubí ke vchodu do další chodby. Poté přeskákejte po otáčivých plošinách k dalšímu vchodu. Octnete se v chodbě, kde bude dělat díry obří červ. Doběhněte na konec, avšak dveře jsou zablokované. V okamžiku, kdy se na vás červ vrhne, se vrátíte do reálu.

Torture Room / Prison West Wing / Dungeon Entrance/ Forest 2

Konečně jste se probrali z toho hrozného snu. Ze země seberte Castle Key. Známou cestou se vydejte zpět do západního sektoru věznice a poté na rozcestí s třemi dveřmi. Vyjděte ven z podzemí do lesa. Vlevo vyjděte po schodech ke dveřím, odemkněte si je klíčem a vstupte.

Castle – Courtyard

Jděte ke schodišti, na jehož prvních stupních leží olejnička. V chodbě vpravo je SAVEPOINT. Vedle savepointu vlevo jsou tajné dveře, na které použijte Easter Egg Key pokud jste ho sebrali. Máte možnost vstoupit do bousové úrovně, kde si můžete zahrát bowling. Až vás to přestane bavit odejděte. Vyjděte na hradní nádvoří. Vlevo jsou v nízkém stavení nepřístupné dveře. Za zábradlím je mezi keři mazaně skrytá velká olejnička. Poté se dejte do temné chodby vpravo a poté po schodech dolů, kde jsou dveře vedoucí do márnice.

CHAPTER 4 – THE MORGUE

Morgue

Sestupte po schodech, jděte vlevo, kde je úzký vstup do nízkého tunelu. Skrčte se a prolezte na jeho konec (po cestě seberte velkou olejničku ve slepém výběžku vlevo) a skočte dolů do kruhové šachty. Octnete se v místnosti se spoutaným monstrem. Rychle odkliďte trosky od dveří, protože monstrum se za chvilku osvobodí. V chodbě se dejte vpravo a dostanete se na začátek úrovně, kde jste sestoupili po schodech. Vstupte do dveří vlevo, které vedou do další chodby. Vlevo v místnosti je SAVEPOINT a za ním na stole leží 3 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a vstupte do dalších dveří vlevo. Z police vpravo seberte velkou olejničku a z horní police vpředu ještě olejničku. Projděte dveřmi na konci chodby a hned před vámi je schodiště vedoucí dolů do mučírny. Vlevo vedle podstavce s býkem seberte další velkou olejničku. Vraťte se nahoru do chodby a nyní se dejte dolů po schodišti vlevo. Pod schody se dejte vlevo, přes další rozcestí pokračujte rovně, poté se bude chodba stáčet vpravo a vstupte do dveří naproti, které vedou do další mučírny. Sejděte po schodech dolů, otevřte skříň vlevo a seberte Fuel. Vraťte se na nejbližší rozcestí a jděte vlevo po schodech dolů. V chodbě před vámi je mříž, kterou je zapotřebí otevřít. Dejte se vlevo a po pravé straně jsou dveře do strojovny. Tam však zatím nemusíte chodit. Zahněte vpravo do zatopené chodby, zde se dejte vlevo a vyjdete v obrovském sálu se sloupy a oranžovým oparem. Po úzké římse přejděte kolem nejbližšího sloupu, přejděte po padlém fragmentu sloupu a dál po prknech. U jednoho sloupu to bude vypadat jakoby se cesta dělila, ale není to tak. Ve skutečnost je z druhé strany tohoto sloupu skrytý žebřík vedoucí dolů. Slezte po něm a dostanete se tak na dno sálu. Zhruba uprostřed leží velká olejnička. Vstupte do chodby a na rozcestí se dejte vlevo. Vyjděte po schodech nahoru a pokračujte až na konec chodby, kde vstupte do zdobených černých dveří. V místnosti seberte Fuel a poté se stejnou cestou vracejte na rozcestí, přes které pokračujte rovně a vstupte do dveřmi na konci do další místnosti. Vlevo na horní polici je olejnička a dále je tu SAVEPOINT. Vraťte se do sálu s oranžovým oparem a stejnou cestou jak jste sešplhali se vraťte nahoru. V chodbě vstupte do dveří vlevo, kde je strojovna. Obě nádoby s palivem, které máte v inventáři nalijte do dvou otvorů (do každého jednu nádobu). Poté stiskněte obě velká tlačítka. Vyjděte ven na chodbu, dejte se vlevo a velká mříž vpravo se otevře. Vstupte do dveří vlevo a ze stolu seberte dokument A Bit of Mess... a rovněž dokument Reminder!, který obsahuje vstupní kód do hradu. Nyní se vydejte pryč z márnice zpět na nádvoří hradu. Takže v chodbě se dejte vlevo, vyjděte po schodech nahoru, vlevo, vpravo po dalších schodech nahoru, vlevo do dveří, projděte krátkou chodbou a za dalšími dveřmi jsou schody nahoru vedoucí z podzemí ven.

Castle – Courtyard

Vyjděte po schodech nahoru a vpravo jsou dveře vedoucí do hradní obytné budovy. Konečně už snad máme ta podzemí za sebou. Díky získané kombinaci budete moci do dveří normálně vstoupit.

CHAPTER 5 – THE TRUTH

Castle

Vlevo na stole je SAVEPOINT. Vlevo v horní polici knihovny je lektvar zdravého rozumu. Vstupte do dveří vpravo, projděte chodbou s mnoha brněními a vstupte do malé jídelny, kde seberte ze stolu Meat. Počkejte až monstrum prorazí dveře a utečte do chodby. Vstupte do dveří vlevo, vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří vpravo. V zásuvce komody najdete laudanum. Vejděte do dveří vpravo a v přihrádce psacího stolu je lektvar zdravého rozumu. Zajděte do malé postranní komory vpravo a z okenní římsy seberte olejničku. Vyjděte zpět na chodbu, dejte se vpravo a vstupte do dveří vpravo, které vedou na balkón. Vzadu v koutě je schovaná olejnička. Vyjděte opět do chodby a pokračujte dál vpravo. Po pravé straně jsou zamčené dveře, kterým však nemáte klíč. Použijte na dveře maso z inventáře a počkejte až monstrum přijde a dveře rozbije. Tady se může někdy stát, že se monstrum zasekne za rohem. V tom případě ho musíte jít vyprovokovat a poté utéct. Až budou dveře zničené, sestupte po točitém schodišti dolů, na rozcestí se dejte vlevo do temné chodby a vstupte do dveří, které vedou do archívu.

Archive

U této úrovně je docela chyba, že tu chybí savepoint. Vstupte do prvních dveří vpravo. Vlevo pod stolem se povaluje laudanum, v rohu pod svícnem je lektvar zdravého rozumu a vlevo na stole velká olejnička. Vyjděte zpět do chodby, projděte dveřmi na konci, přejděte přes ochoz a v další chodbě vpravo seberte lektvar zdravého rozumu. Sejděte po schodech dolů a vstupte do prvních dveří vpravo. Vlevo v hořícím krbu je laudanum. Vzadu je obraz, který je možné odstranit. Odhalíte tak výklenek a v něm olejničku. Vraťte se na chodbu a jděte dál vpravo. Další dveře vpravo jsou zamčené, takže vstupte do těch následujících. Vlevo na horním regálu knihovny je velká olejnička. Zatáhněte za prázdný regál a zjistíte, že je odklápěcí. Vyjděte zpět na chodbu a dejte se vpravo do hlavní místnosti. Vpravo nahoře na polici knihovny je olejnička. Jděte do zadní uličky knihovny. Vlevo je v polici světlejší kniha. Zatáhněte za ni a máte tajné dveře otevřené. Vraťte se do předchozí místnosti a projděte tajným průchodem do velké knihovny. Jděte uličkou mezi regály. V místě, kde se ulička láme vlevo, seberte z regálu vpravo 3 křesadla. Jděte stále vlevo a dojdete do slepého konce, kde je v polici olejnička. Držte se stále vlevo a ve výklenku vpravo najdete v polici křesadlo. Brzy se dostanete do slepého konce, kde je stůl a na něm dokument Leonard's Diary. Pod jednou z knihoven je olejnička. Jinak v celé knihovně se nachází ještě dalších asi 10 křesadel a olejnička. Knihovna je opravdu rozsáhlá a popsat jejich přesné umístění je obtížné. V každém případě přečtením dokumentu se přenesete do další kapitoly a cesta zpět už není možná. Takže pokud chcete opravdu všechny předměty vysbírat dokument nechte až na úplný konec.

CHAPTER 6 – CAPTURED

Prison – East Wing

Přišli jste o lucernu a sedíte ve vězeňské cele. Kolikrát už to tu bylo ve světě Amnesie, že jste byli zajati a skončili ve vězení? Zatlačte na prasklý trám a ten spadne a probourá zeď. Prolezte na chodbu. Vpravo je ve zdi díra. Za ní je tunel, avšak plný vody. Toto je cesta pryč z úrovně, ale vodu z tunelu si nejprve musíte odčerpat. Zatím si můžete odklidit na stranu kamení. Dejte se nejprve levou chodbou, projděte dveřmi a poté po schodišti dolů. Dlouhou chodbou se dostaňte do místnosti s malou vodní nádrží. Pokračujte dál do chodby vlevo. Vstupte do prvních dveří vpravo, kde je olejnička. Jestli chcete můžete se ještě podívat do posledních dveří vlevo, ale není to nezbytně nutné. V této oblasti nic víc neuděláte, takže se vydejte zpět tam, kde jste začali. Pokračujte dál chodbou na druhou stranu. Po schodech sestupte dolů, kde máte SAVEPOINT. Vpravo se jde do strojovny a do skladu, ale tam zatím chodit nepotřebujete. Jděte do dveří vlevo a po pravé straně jsou dveře zamčené na velkou závoru. Sebrte si novou lucernu. Projděte nově otevřenými dveřmi, vyjděte po dlouhém schodišti nahoru a vstupte do tmavé cely. Skočí na vás monstrum a vy ztratíte vědomí.

Nightmare

Octli jste opět v nějaké noční můře. Přeskákejte po plošinkách až na konec a vstupte do vchodu. Jakási síla vás bude velkou rychlostí tlačit vpřed. Uhýbejte do strany abyste se nezaráželi a nezraňovali o bodliny po stranách. Poté se skrčte, protože jsou bodliny nízko nad vaší hlavou. Až budete na konci octnete se v dokonalé tmě. Ne, ne to není bug. Takhle to má být. Vaším úkolem je uniknout z dosahu nepřátel. Ty můžete identifikovat pomocí zvuků, které vydávají (připomíná zvuky jako když se brousí nože). Nepřátelé vás sice nemůžou zabít, i když se k nim těsně přiblížíte, ale vy se nikdy nedostanete z této úrovně pryč dokud se od nich nevzdálíte tak, že úplně utichnou brousivé zvuky. Problém je, že to není vůbec jednoduché, protože jste v reálném prostoru (okolo vás jsou chodby, zdi apod.). Orientujte se podle zvuku vlastních kroků. Pokud našlapujete potichu znamená to, že jdete šikmo proti nějaké překážce. Jen bych chtěl podotknout, že absolvování této noční můry není povinné. Takže si můžete jen dojít pro lampu a vrátit se zpět.

Prison – East Wing

Jděte dlouhou vězeňskou chodbou stále vpřed. Vstupte do dveří na konci a jste na vrcholu schodiště. Prozkoumejte druhou celu vlevo a najdete olejničku. Projděte dveřmi dole a jste opět na rozcestí u savepointu. Běžte vlevo a ještě jednou vlevo, kde je strojovna. Zkuste stisknout poslední páku vlevo, ale zjistíte, že nefunguje. Zatlačte nahoru první páku vpravo, což je skladiště. Když se podíváte na druhou stranu chodby uvidíte, že se toto skladiště je otevřené. Vstupte do něj, ze země seberte křesadlo a z regálu vpravo odházejte knihy – najdete Dry Oil. Tímto olejem je třeba namazat strojní zařízení ve strojovně, ale v tuto chvíli to není ještě možné, protože olej je příliš hustý. Vraťte se do strojovny a pákou si zase zavřete sklad. Je to nutné, protože tato páka ovládá i vchodové padací dveře (když je jedna brána zavřená, druhá je otevřená a naopak, takže jde o to, abyste se dostali ven do chodeb). Jděte nahoru do chodby, kde jste vylezli z cely a vlevo je vchod do zatopeného tunelu, o kterém jsem se už zmiňoval. Použijte olej na vodu a získáte Wet Oil. Nyní se vraťte do strojovny a vlevo na stěně jsou válce. Namažte olejem třetí válec a poté už můžete zatáhnout za třetí páku vlevo, čímž si odčerpáte vodu z tunelu. Nyní tedy jděte do tunelu a prolezte až na jeho konec. Chodba se začne hroutit, tak pokračujte dál jedinou možnou cestou a brzy budete v další úrovni.

Prison - Tunnels

Dejte se nejprve vpravo. Vlevo se chodba zvedá nahoru a vede do vyššího patra. Na křižovatce se dejte vpravo, skrčte se a prolezte nízkým tunelem nad jezírko. Skočte dolů a bedničku si dejte pod vchod na druhé straně. Projděte na konec chodby a seberte Piece Of Ladder a také olejničku. Vraťte se zpět do jezírka a použijte kus žebříku z inventáře na žebřík na stěně. Vylezte nahoru a prolezte tunelem zpět na rozcestí. Nyní se dejte vpravo. Dojdete do větší podzemní místnosti. Vpravo je v kameni zaražené dláto. Použijte na něj kladivo a seberte si ho. Nyní se vraťte na začátek úrovně a dejte se levým tunelem. Dojdete k zamčené mříži, přes kterou se v tuto chvíli není možné dostat. Jděte dál na rozcestí chodeb a pod pochodní seberte křesadlo. Odbočte vlevo a v slepém konci seberte další křesadlo. Také je tu SAVEPOINT. Brzy dorazíte do nízké, ale velké podzemní místnosti, kde je spousta beden. Mezi nimi jsou schované kladivo a olejnička. Vraťte se k  mříži s lanem. Na balvan použijte dláto a poté použijte kladivo. Odtáhněte kámen k šachtě a hoďte ho do ní. Kámen hoďte do šachty, kde je plošina, která je zavěená na laně. Tím vytrhnete mříž a můžete projít dál.

CHAPTER 7 – THE CHOICE

Z nedalekého padlého trámu si vezměte olejničku. Běžte do dveří vzadu. Projděte dlouhou chodbou až na konec, kde jsouz vpravo a vlevo dveře. Vpravo nic není, ale v levé místnosti si seberte dynamit. Vraťte se na začátek a nyní se musíte rozhodnout. Na vašem rozhodnutí záleží jakým způsobem hru zakončíte. Buď odejděte vraty vpředu aniž byste zachránili svoji ženu, která je uvězněná za dveřmi vpravo, nebo na dveře vpravo umístěte dynamit a – uvidíte.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář