Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Abductions 2

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie, minimálně o třídu lepší než první díl. Čekají vás velice povedené úrovně, originální adventurní puzzle a psychedelické výjevy, takže nuda v případě tohoto módu určitě nehrozí.

- - - - -

Outside

Jděte po cestě vpřed až přijdete k domu, do jehož dveří vejděte.

Tavern

Ze stolu seberte dokument The Tavern a poté se dejte do chodby vpravo, sejděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Tavern Cellar

Obejděte sudy vpravo a vejděte do dveří. Ze stolu seberte Bedroom Key a poté prohledejte prostřední zásuvku psacího stolu a najdete 4 křesadla (jsou velice malé). Klíčem zamkněte dveře místnosti a jděte k posteli.

Dream

Před vámi je schodiště a nahoře září jakási energie. Vlevo a vpravo jsou podstavce se skleněnými koulemi. Musíte u obou podstavců koule nadzdvihnout. Teprve poté budete moci pokračovat po schodech nahoru. Až si promluvíte s levitující bytostí, budete moci pokračovat do další úrovně.

Tavern Cellar

Pokud chcete můžete znovu sebrat z prostřední zásuvky psacího stolu 4 křesadla. Klíčem z inventáře si odemkněte dveře, vyjděte do vinného sklepa, dejte se vlevo a vejděte do dveří do hostince.

Tavern

Ze stolu seberte lucernu, dokument I've Returned a A Rusty Key. Poté se vydejte zpět do sklepa.

Tavern Cellar

Sejděte po schodech dolů a klíčem si odemkněte dveře rovně před vámi. Projděte na konec chodby a z psacího stolu seberte dokument The Dig: Day 56 a ze zásuvky Key to the Tunnel. Vraťte se do místnosti na začátku a klíčem si odemkněte dveře vpravo, ke kterým směřují krvavé stopy. Projděte chodbou až k místu, kde je otvor v zemi. Běžte zpět na začátek a za dveřmi vlevo jsou opřená o stěnu dřevěné desky. Automaticky jednu dotáhnete do chodby a umístíte přes otvor v podlaze. Přejděte na druhou stranu a otočte se čelem vzad – budete svědky unikátní situace, kdy se pronásledující monstrum propadne skrz prkennou desku dolů. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Underneath Castle

Jděte jedinou možnou cestou stále vpřed a na konci chodby vejděte do dveří do další úrovně.

Castle Prison Cellar

Jděte rovně a dostanete se do laboratoře. Ze stolu vlevo seberte Acid Container, dokument Lab Journal a 2 VELKÉ OLEJNIČKY. Na jednom z psacích stolů vpravo je dokument Guard Journal. Laboratorní nádobu použijte na tekoucí zelenou kapalinu a získáte nádobu s kyselinou. Nyní se vydejte do chodeb a držte se vpravo. Na visací zámek u mřížových dveří použijte kyselinu z inventáře a z psacího stolu seberte dokument Day 124 a z horní zásuvky Bloody Hollow Needle. Vraťte se do chodby a držte se opět vpravo. Po chvíli přijdete k dřevěným dveřím, na které použijte jehlu z inventáře a projděte dál.

Castle Entrance

Před vámi je nádherné atrium. Jděte nejprve do chodby vlevo a pokračujte do dveří vlevo. V místnosti seberte ze stolu dokument Shipping. Vraťte se do chodby a jděte do protějších dveří. Z velké bedny seberte 2 OLEJNIČKY. Jděte zpět do atria a vstupte do chodby na opačném konci. V chodbě zajděte do místnosti vpravo a ze stolů posbírejte dokument Problems in the Cellar, OLEJNIČKU a 3 Cough Sirups. Poté prohledejte truhly po levé straně a posbírejte další 2 Cough Sirups a 3 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte vpravo do dveří do další úrovně.

Living Quarters

Njeprve jděte do prvních dveří vlevo a ze zásuvky komody seberte křesadla. Vraťte se do chodby a vstupte do druhých dveří vpravo. Z psacího stolu seberte dokument Guard Bedroom, z přihrádky OLEJNIČKU a ze zásuvky další křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do protějších dveří. V úzké uličce před vámi najdete v regálech po stranách Electric Fuse a další 2 OLEJNIČKY. Vyjděte zpět do chodby a jděte do dveří na konci chodby. Z místnosti jděte do dalších dveří vpravo, projděte chodbou a vejděte do místnosti, kde seberte ze stolu dokument The Meeting. V chodbě se objevilo monstru, tak se mu snažte utéct. Až se vám toto povede, monstrum po chvíli samo zmizí. Vraťte se do místnosti a rozbitým oknem vylezte na venkovní římsu. Přeskočte z římsy na střechu domku, odtud na další římsu a poté dalším rozbitým oknem do chodby. Vejděte do dveří vlevo a v proskleným výstavních stolcích jsou Cough Sirup a lektvar zdravého rozumu. Použijte nějaký předmět na rozbití skleněných krytů, abyste mohli předměty sebrat. Vraťte se do chodby a jděte do protějších dveří, kde u mrtvoly leží na zemi dokument My Suicide. Vyjděte zpět do chodby a jděte do dalších dveří vlevo. Vzadu v místnosti je regál, který je možné odklopit. Projděte tajnou chodbou a nakonec se zřítíte dolů do sklepení, kde vejděte do dveří do další úrovně.

The Old Cellar

Ve vězeňské chodbě jsou vlevo dveře vedoucí do cely, kde najdete za žíněnkou dokument My Escape. Vraťte se do chodby a vyjděte po schodech na konci. Vejděte do prvních dveří vpravo a v místnosti seberte ze stolu vpravo VELKOU OLEJNIČKU a ze stolu vlevo Key to the Library, Torture Room Key a dokument Torturer Journal. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře u schodiště. Seberte ze stolu Electric Fuse a jděte zpět do chodby. Na druhé straně okružní chodby jsou vyražené dveře. Dostanete se do široké chodby, na jejímž konci jsou zamčené dveře pod elektrickým proudem. Jděte do dveří vlevo, sestupte po schodech dolů, přeskákejte po bednách a do pultu dejte jednu ze dvou cívek, co máte v inventáři. Vraťte se po schodech nahoru do chodby a pokračujte do protějších dveří. Sejděte po schodech dolů a opět vložte cívku do panelu. Nahoře v chodbě jsou dveře na konci chodby v tomto okamžiku odemčené, tak jimi projděte a vystoupejte po točitém železném schodišti.

Castle Entrance

Jděte do chodby na druhé straně atria, klíčem si odemkněte dveře do knihovny a poté do nich vejděte.

Library

V chodbě vejděte do druhých dveří vpravo a z jednoho ze stolků seberte dokument Librarians Journal. Vraťte se do chodby a jděte na konec, kde se chodba dělí. Nejprve se vydejte vlevo. Budete mít halucinace. Proběhněte na konec chodby a poté se vrátíte do reálu. Vstupte do dveří a vzadu zatáhněte za páku na stěně. Vyjděte zpět do chodby a nyní jděte do chodby naproti. V postranní chodbě vstupte do dveří vpravo a ze stolu seberte dokument Library Puzzle. V něm je návod na řešení hádanky s knihami ležícími na stole. Na každé prázdné místo na okolních regálech patří jedna kniha. Nemusíte dlouho hloubat, protože na to snadno přijdete vylučovací metodou. Při správném pokusu, se kniha sama umístí na své místo a nadále s ním nepůjde pohnout. Po úspěšném vyřešení hádanky se vraťte se do chodby a projděte dveřmi vpravo. Nyní musíte projít úzkými uličkami mezi regály. Na první odbočce se dejte vlevo a snadno se dostanete k pákám na konec. Odstraňte obraz ze stěny a z výklenku seberte dokument Code. Všechny páky musí být v horní poloze. Tahejte v tomto pořadí: horní prostřední, dolní prostřední, dolní vpravo, horní vpravo, dolní vlevo a horní vlevo. Dveře se skříně se odemknout a vy budete moci seberte Jacklyn's Key. Vraťte se zpět na rozcestí a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Vyjděte po schodech nahoru a dostanete se tak do další úrovně.

Jacklyn's Room

Jděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte kladivo a dokument Research Journal: Week 16 a z přihrádky OLEJNIČKU. Poté prohledejte zásuvky obou komod a najdete 4 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte do protějších dveří. Z psacího stolu seberte dokument Research Journal: Week 35 a vyjděte zpět do chodby. Vstupte do dveří na konci chodby. Na prvním psacím stole vlevo leží dokument Research Journal: Week 20, na prvním vpravo dokument Research Journal: Week 28, na druhém vlevo dokument Research Journal: Week 4, na druhém vpravo dokument Research Journal: Week 1 a nakonec seberte z podlouhlého stolu vpravo dokument Research Journal: Week 12. Na balvany před prázdným regálem použijte kladivo a poté přeskočte stoly vlevo a zatáhněte za páku na zdi. Vejděte do tajné chodby a začněte lézt po žebříku dolů, který se s vámi utrhne a vy spadnete dolů.

Sanctum

Poté co si promluvíte s podivnou bytostí octnete se zpět v reálu. Běžte vpřed až přijdete k podivnému energetickému portálu, kde hra končí.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář