Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Armory

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Poměrně krátké, avšak docela originální dobrodružství ze světa Amnesie obsahujících několik originálních a neokoukaných prvků. Nezapomeňte si do hry stáhnout z imodb patch a rovněž anglickou lokalizaci (pokud nepatříte ke šťastlivcům, kteří ovládají španělštinu).

- - - - -

Rooms

Začínáte v ložnici. V koutě leží na stole dokument Note from my Father a poté zatáhněte za zářící knihy v knihovně. Otevřte skříň a seberte z ní OLEJNIČKU a 3 křesadla. Na druhé straně postele je děravá zeď. Hoďte na zeď nějaký předmět a prolezte vzniklým otvorem. Vpravo na stole leží lucerna a poté pokračujte chodbou až dojdete k dělu, kde seberte ze země dokument Cannon a křesadlo. Pokračujte až na konec chodby, kde prohledejte zásuvky psacího stolu a seberte Gunpowder a další křesadlo. Vraťte se k dělu a použijte střelný prach na dělo. Výstřel zničí zamčené dveře vpředu. Za nimi najdete vlevo v první uličce v polici křesadlo a v druhé uličce v jiné polici Container. Uchopte žebřík opřený o stěnu a neste ho na konec chodby, kde jste předtím našli střelný prach. Vstupte do spižírny vpravo a dejte žebřík do šachty vedoucí vzhůru. Vylezte nahoru, přeskočte přes bedny a použijte na sud sklenici z inventáře a získáte Container with Acid. Vyjděte zpět na chodbu a vpravo máte dvě okna. Tím levým prohoďte nějaký těžký předmět a po okenních římsách se dostaňte do místnosti naproti. Vlevo je na stěně obraz, který odstraňte a seberte Desktop Key. Vraťte se přes okna do chodby a na přihrádku psacího stolu použijte klíč. Seberte kladivo a opět se vydejte po římsách do místnosti na druhé straně. Na visací zámek u dveří použijte žíravinu a poté kladivo a cesta dál je volná. Vpravo je SUD S OLEJEM (95% lucerny), vedle v truhle lektvar zdravého rozumu a v uličce vzadu křesadlo. Vejděte do dveří vlevo, projděte úzkou chodbou a vstupte do dveří vpravo. Jeden z regálů je odklápěcí a za ním je malá laboratoř, kde najdete na stole dokument Key Entry a laudanum a na vrcholu regálu dláto. Vraťte se do chodby, spojte v inventáři kladivo s dlátem a získáte kladivo a dláto a použijte ho na visací zámek u mřížových dveří vpravo. Na konci místnosti je vpravo otvor ve zdi. Zalomcujte trámem, aby se zřítil a udělal ve zdi otvor dostatečný na to, abyste jím prošli. Sejděte po schodech dolů, u zříceného schodiště na sebe naskládejte bedny, vyskočte nahoru a vejděte do dveří do další úrovně.

Machinery Room

Projděte na konec chodby a vstupte do dveří. Ze stolu seberte dokument Machinery Manual: Volume 1. Zatočte oběma ventily na stěně a vraťte se do chodby. Jděte vlevo, kde jsou ozubená kola na osách. Zatáhněte za všechny páky na pultu a nyní jděte za do místnosti naproti. Zde jsou další dva ventily, kterými se otvírají padací mříže po stranách. Vlevo najdete Entry Key. Tím jste v této úrovni hotoví a můžete se vrátit zpět do první úrovně.

Rooms

Vraťte se po schodech nahoru a v chodbě si klíčem odemkněte dveře do další úrovně a poté do těchto dveří vejděte.

Entry

Ze stolu vpravo seberte dokument General Lahm a ze stolů u okna 2 křesadla. Poté vejděte do pokojů vašeho otce.

My Father's Room

Ze stolu vpravo seberte laudanum, ze zásuvky komody křesadlo a ze zásuvky komody na druhé straně postele další 2 křesadla. Jděte do sousedního pokoje a vlevo leží na zemi dokument Final Note from my Mother a lektvar zdravého rozumu a vpravo je regál, z jehož polic můžete posbírat 3 křesadla. Nakonec seberte z kouta u klavíru Crowbar a vydejte se zpět do vstupní haly.

Entry

Vyjděte po schodech nahoru a páčidlem vylomte dveře vpravo. V pravém zadním rohu je obraz, který odstraňte ze zdi a z výklenku seberte zrezivělý klíč. Sejděte do dolní části haly a zatáhněte za páku uvnitř krbu. Nedaleký regál se odklopí. Projděte na konec chodby, použijte klíč na dveře do další úrovně a poté do nich vejděte.

Laboratory

Sejděte po schodech dolů a na konci chodby zatáhněte za páku na stěně. Přejděte po mostě k výtahu a ze židle seberte Lab Key. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Ze stolu seberte dokument Greek Bomb a z polic posbírejte Chemical A, Chemical A Concentrated, Chemical B, Chemical B Concentrated, Chemical C, Chemical C Concentrated, Chemical D, Chemical D Concentrated, OLEJNIČKU a křesadlo. Nyní namíchejte chemické směsi podle návodu:

A + Dc = Chemical Alpha

Ac + Bc = Chemical Beta

B + D = Chemical Gama

C + Cc = Chemical Delta

Každou ze čtyř směsí nalijte do jedné zkumavky, zatáhněte za páku pod stolem a kliknutím na nádobu na stole seberte hotový výrobek – Greek Bomb. Dejte si bedny na hromadu, odklopte poklop ve stropě a vyskočte do žlutě osvětlené chodby. Rychle proběhněte na konec, protože toxický plyn vás zabíjí. Odklopte padací dveře a seskočte dolů do chodby. Běžte do výtahu a zatáhněte za páku.

Prison

Tady dávejte pozor na monstrum, které se po chodbách potlouká, protože vás snadno dohoní a zabije. Vpravo na konci slepé chodby si můžete sebrat pochodeň, pakliže máte málo oleje do lucerny. Na druhé straně je soustava vězeňských chodeb a strojovna. Ve strojovně je k sebrání dokument About the Cannons a za posledními dveřmi vpravo v chodbě úplně vpravo najdete Key to the Boiler. Jdět do strojovny, otevřte poklop pece pomocí klíče a dovnitř vložte výbušninu z inventáře. Klikněte na poklop ve stropě a přenesete se do závěrečné úrovně.

Ending

Lezte po žebříku nahoru dokud se nespustí závěrečné titulky.

videoukázka

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář