Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Attic: Chapter 1

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

V tomto DLC ke hře Amnesia si zahrajete za jistého Derricka, který se v noci probouzí a vydává se na průzkum vlastního domu. To, že objeví věci ne zrovna veselé, je asi každému jasné. Pokud se pouštíte do hraní The Attic, tak nezapomeňte, že následují ještě kapitoly 2 a 3, ve kterých pokračují Derrickova hrůzostrašná dobrodružství.

STATISTIKY

Předmětů je ve hře sice málo, ale na to jak je hra krátká plně dostačují. Dokumentů je až přehnané množství co se počtu týče; na druhou stranu nejsou obsahově příliš rozsáhlé.

příběhový předmět -

dokument – 14

olejnička – 4

křesadlo – 12

laudanum – 3

lektvar zdravého rozumu – 1

Second Floor

Začínáte na balkóně. Ze stolu seberte dokument Derrick's Journal April 7, 1847 Entry 1. Vstupte do dveří a ze stolu vpravo seberte Bedroom Key. Z dalšího stolu u stěny seberte lucernu, která je olejem naplněná po okraj, a z psacího stolu dokument Derrick's Journal April 7, 1847 Entry 2. Ze zásuvky psacího stolu si ještě vezměte křesadlo. Klíč použijte na dveře a vyjděte do chodby. Vstupte hned do protějších dveří a vpravo ze stolu seberte Starwell Key a také dokument Picture's Engraving. V prosklených stolech u zdi vlevo jsou ještě laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vezměte židli a rozbijte sklo na stolech, abyste se k předmětům dostali. Vyjděte opět do chodby a dejte se vlevo. Vstupte do malé komory vlevo a z police seberte olejničku. Vpravo za rohem je ještě křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte dál až ke schodišti vedoucímu ke dveřím do další úrovně.

Stairwell

Nejprve vstupte do dveří vpravo a ze stolu vlevo seberte Assistant's Room Key, olejničku a také dokument Workstation Log 6. Na dalším stole vpravo je křesadlo. Vpravo v proskleném stolku je laudanum. Otevřte almaru a seberte z ní dokument Assistant's Diary Entry 93. Z klavíru seberte dokument Assiastant's Diary Entry 94 a nakonec seberte z postele dokument Assistant's Diary Entry 95. Vyjděte opět na chodbu a dejte se po schodech až úplně nahoru, kde vstupte do dveří do třetího patra.

Third Floor

Podívejte se vpravo a vstupte do dveří hned vlevo. Ze stolu vlevo seberte olejničku, z dalšího stolu vpravo si vezměte křesadlo a v zásuvce psacího stolu najdete ještě jedno křesadlo. Otevřte dveře vzadu a v proskleném stolku je dokument Laudanum Recipe. Jděte zpět do chodby, dejte se vlevo a vstupte do druhých dveří vpravo. Na stole na konci místnosti je křesadlo. Opět se vraťte do chodby a pokračujte vpravo až na konec chodby, kde dveřmi vstupte do místnosti. V zásuvce psacího stolu vlevo na konci místnosti je křesadlo. Poté vystoupejte po schodech nahoru. V temné místnosti jsou vlevo v regálu 2 křesadla. Pokračujte do dveří vlevo, projděte místností, která je prázdná a v následující místnosti leží vlevo mezi bednami křesadlo. Na stole je dokument Laudanum Log 3 a pod stolem laudanum. Nyní se vracejte zpět stejnou cestou a budete sraženi ze schodů. Až se proberete seberte ze země dokument Bloody Note. Vyjděte pravými dveřmi a z místnosti vpravo vyjde monstrum. V této místnosti najdete Stairwell Key. Vyjděte z místnosti, znovu vstupte do místnosti vlevo, kde jste předtím sebrali v zadní místnůstce dokument. Nyní je tam jiný dokument Bloody Note. Vyjděte ven, použijte klíč na dveře naproti a vstupte do nich. V úrovni Stairwell seběhněte po schodech dolů a vstupte do dveří do druhého patra.

Second Floor

Můžete si udělat odbočku do místnosti vlevo. Zde jste začínali. Na balkóně seberte nový dokument Bloody Note. Jděte ke schodům vedoucím do přízemí. Nahoře uvidíte, jak dveře prorazí monstrum. Dostaňte se na ochoz a vstupte do místnosti, kde ze stolu vlevo seberte First Floor Key. Vraťte se ke schodišti, sejděte dolů, odemkněte si dveře klíčem a vstupte.

First Floor

Nejprve jděte do dveří vlevo. V zásuvce psacího stolu je křesadlo. Jděte zpět do chodby a dejte se rovně a do dalších dveří. Projděte knihovou a v další místnosti za knihovnou je zapnutý projektor. Z pultu seberte dokument Page 82 Rule 6 a také Basement Key. Vraťte se do chodby a vstupte do druhých dveří vpravo. Vlevo jsou zamčené dveře, na které použijte klíč a sejděte po schodech ke dveřím do sklepa.

Basement

Jděte vpravo, kde je u stěny regál a v něm olejnička a křesadlo. Projděte dveřmi vpravo od regálu, za nimi se dejte vlevo a vstupte do dalších dveří. Přistavte si malou bednu k zídce a přeskočte do místnosti vlevo. Vstupte do dalších dveří vpravo a projděte až na konec, kde seberte ze stolu Main Storage Key a také dokument Laudanum Log 2. Vracejte se známou cestou na začátek ke vchodu do sklepa. Tentokrát však pokračujte do dveří rovně, vlevo si otevřte další dveře pomocí klíče a tím toto krátké DLC končí. Dobrodružství však nikoliv, protože ještě je před námi Kapitola 2 a 3.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář