Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Attic: Chapter 2

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Druhá kapitola Derickových dobrodružství začíná přesně poté, kdy skončila první – po hrůzném Derrickově objevu v podzemí vlastního domu. Vaším úkolem bude uprchnout z domu a dostat se do nejbližší vesnice, abyste varovali obyvatele před blížícím se nebezpečím. Vaše další kroky povedou do městského chrámu, kde se nachází vchod do tajemného podzemí.

STATISTIKY

Vzhledem k délce hry je předmětů ve hře poměrně dost. Problém však je, že spousta z nich je na skrytých nebo špatně viditelných místech. Například ve vesnici se vyplatí prohledávat jednotlivé domy a najdete spoustu předmětů. Oleje a křesadel je celkově dost, lektvarů laudanum tak akorát, ale co potěší – je zde i několik lektvarů zdravého rozumu. Na druhou stranu dokumentů je extrémně malé množství, což vás ale na druhou stranu nebude zdržovat při hře.

příběhové předměty – 6

dokument – 3

olejnička – 6

velká olejnička – 1

křesadlo – 17

laudanum – 5

lektvar zdravého rozumu – 2

Basement

Nedaleko vás se na zemi povaluje lucerna, tak si ji seberte. Je plná oleje po okraj. Z psacího stolu ještě seberte lektvar zdravého rozumu. Jděte ke dveřím vedoucím ze sklepa a projděte jimi.

First / Second Floor

Vyjděte po schodech nahoru. Budete trpět vidinami. Po návratu do reálu jděte do sousední místnosti. V proskleném stolku je laudanum. Vstupte do místnosti vpravo. V přihrádce psacího stolu je olejnička a v zásuvce křesadlo. Pokud vstoupíte do místnosti, kde bylo v první kapitole plno mrtvol, můžete z krbové římsy sebrat First Secret Room Key. Klíč je od místnosti, kde byla v minulé kapitole promítačka. Vstupte do dveří do druhého podlaží. Vyjděte po schodech a jděte do místnosti, kde jste začínali minulou kapitolu. Vyjděte na balkón, který se pod vámi propadne a vy spadnete dolů do zahrady. Jděte jedinou možnou cestou dokud nedojdete do vesnice.

Village

Nejprve běžte podél levé zdi až na konec, kde vstupte do posledního domku vpravo. Zde najdete City Hall Key. Vracejte se zpět a dívejte se vlevo. Až uvidíte jakési malé prostranství, ze kterého jsou vidět vchody do tří domů, zahněte sem. Vstupte do levého domu a na podlaze najdete laudanum. Poté vstupte do domu přesně naproti a seberte olejničku. V domě, který je dál od těchto dvou a je vidět z okraje vesnice, je dokument Strange Notice. Uličkou mezi domy zatím dál nepokračujte a jděte zpět na okraj vesnice. Brzy přijdete ke vstupní bráně, kterou jste vešli do vesnice. V domě vlevo je křesadlo. Až vyjdete opět ven dejte se k rohu vesnice, kde je mezi bednami olejnička a 2 křesadla. Pak je tu ještě jeden dům přibližně ve středu prostranství, jehož poloha se těžko popisuje (jsou poblíž velké hromady beden a sudů). V domě je olejnička a 2 křesadla. Vaším úkolem je dostat se do centra vesnice, kde hoří spousta ohňů. Než přijdete na toto prostrantví, můžete zahnout do domku vpravo, kde je v zásuvce psacího stolu křesadlo. Až budete mít vše vysbírané jděte konečně ke vchodu do velkého domu. Z dveří seberte dokument Public Notice, použijte na dveře klíč z inventáře a vstupte.

City Hall / Stairwell

Vpravo v přihrádce prvního psacího stolu je olejnička a v zásuvce třetího je křesadlo. Projděte dveřmi naproti do malé místnosti, kde ze stolu seberte Major's Master Key a také dokument Letter to the Major a 3 křesadla. Vyjděte do hlavní síně a jděte vpravo, kde si klíčem odemkněte dveře na schodiště. Sestupte po schodech dolů a za bednou je schovaná olejnička. Po jejím sebrání projděte dveřmi dál do podzemí.

Dungeon

Sejděte dolů po širokém schodišti. Vlevo jsou dva vchody. Pravým z těch dvou zatím nemá smysl chodit. Za levým je jen malá místnost a v ní křesadlo. Pod schody vpravo jsou dveře do strojovny, avšak zatím nepřístupné. V chodbě ke dveřím jsou po stranách 2 křesadla. Zbývá tedy jít do vchodu vpravo od schodů, který vede do temných chodeb. V dveřích před vámi je jen mučírna. Chodba vpravo je slepá, ale na konci u závalu je k sebrání laudanum. Když půjdete levou chodbou, dostanete se k vězeňským celám. Pouze poslední vpravo je přístupná. Odtáhněte postel a seberte Machine Room Key. Vraťte se do hlavního sálu a dejte se vlevo, kde si klíčem odemkněte dveře do strojovny.

Machine Room

Nejprve prozkoumejte plošinu s bednami vpravo od schodů. Najdete laudanum a 2 křesadla. Přeskočte z plošiny na římsu a najdete ještě velkou olejničku. Od dveří jděte dál rovně a zahněte do malé podlouhlé místnosti vpravo. U levé stěny je lektvar zdravého rozumu a vzadu v koutě ještě jedno křesadlo. Sejděte po schodech dolů a jděte do pravé místnosti. V malé zadní místnosti seberte Sewer Key. Vraťte se do Dungeons a pokračujte vlevo kolem schodiště do místnosti dozadu, kde teče podzemní stoka. Jděte podél stoky kousek vlevo a vpravo jsou dveře vedoucí hlouběji do stok, na které použijte klíč a poté do nich vstupte.

Sewers

Ve stokách jsou celkem tři malé postranní místnosti. V první, která je vlevo od vás je poklop, do kterého se však zatím nedostanete. Druhá je o něco dál vpravo od vás. Tam je vzadu za trubkami laudanum. Skočte do vody a projděte až na konec, kde vedou schody z vody ven. Vstupte do třetí místnosti, kde si ze zásuvky psacího stolu vezměte Emergency Hatch Key. Vydejte se nyní do první místnosti, kde použijte klíč na poklop. Dostanete se do podzemí plného mrtvol. Vylezte po žebříku nahoru a přenesete se zpět do City Hall. Vyjděte vraty ven a běžte po cestě stále vpřed, čímž druhá kapitola Derrickových dobrodružství končí. Rozhodně si ale nenechte ujít třetí kapitolu.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář