Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Black Eagle Castle

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o výrazně nadprůměrný klasický hradní mód s místy až dech beroucí atmosférou a v neposlední řadě s vynikající zvukovou složkou.

- - - - -

Na začátku seberte z psacího stolu lucernu a dokument Letter to Norman Black a z přihrádky VELKOU OLEJNIČKU. Klikněte na vstupní dveře a po chvíli ještě jednou.

Jděte po lesní cestě a poté vstupte do domku vpravo.

V místnosti vlevo je ARTEFAKT. Poté slezte v chodbě po žebříku a z truhly seberte dokument Letter to Game Keeper. Pokračujte do místnosti s vinnými sudy, kde najdete v rohu v truhle OLEJNIČKU a 2 křesadla. Stejnou cestou se vraťte do předchozí úrovně.

Jděte dál po cestě a dostanete se na hřbitov, kde je na jednom náhrobku ARTEFAKT. Jděte až k pultu a klikněte na obětní misku. Poté se vlevo nahoře ve skále otevřou tajné dveře. Přejděte po prknech k tmavému otvoru a vstupte do něj.

Jděte prozkoumat místnost vpravo a za bednami najdete OLEJNIČKU a vedle sudů křesadlo. Projděte na konec chodby a za bednou se povaluje VELKÁ OLEJNIČKA. Vraťte se do chodby a vpravo se vám otevřel nový průchod. Vpravo na stole leží dokument To Whom Found the Secret Passage. Poté vejděte do dveří do další úrovně.

Ve skříni je OLEJNIČKA a vpravo za dveřmi za koštětem křesadlo. Vyjděte do chodby a v první místnosti vlevo najdete v komodě další křesadlo. V druhé místnosti je pod postelí páka, kterou odneste do třetí místnosti a dejte do otvoru ve zdi. Zatáhněte nahoru a část zdi v chodbě za velkými bednami se odsune. Odstraňte velké bedny a poté na sebe naskládejte několik beden, které najdete po okolí. Vyskočte nahoru a jste v další chodbě. Jděte na křižovatku chodeb a pokračujte do dveří rovně. Ze stolu seberte dokument 1697 October 3rd. Vraťte se do chodby a dejte se vlevo. Na konci chodby vyjděte v hale po schodech za dveřmi najdete ARTEFAKT. Přeskočte přes příkop a seberte OLEJNIČKU. Seskočte dolů do příkopu a jděte do nízké chodby vpravo, kde vlevo za sudy najdete dokument (Diary Entry #1567) November 11th 1934. Nyní se vraťte zpět nahoru do hradních chodeb. Jděte na druhou stranu, projděte dveřmi, vystoupejte po schodech nahoru, poté po dalších schodech a nakonec vstupte do dveří do další úrovně.

Jděte přes knihovnu rovně, zatáhněte za zářivou knihu (1/5). Poté jděte do dveří, které vedou do obývací místnosti. Vlevo na polici je OLEJNIČKA a také je tu FONOGRAF, ze kterého si můžete přehrát skladbu. Vraťte se do knihovny a pokračujte do dveří vpravo. Dejte se vlevo a poté do dveří. V místnosti odstraňte obraz ze stěny a seberte Office Key a zatáhněte za zářivou knihu (2/5). Vyjděte na chodbu a zahněte 2x vlevo. Dostanete se do místnosti, kde je na krbové římse křesadlo. Vraťte se doc chodby a dveře po levé ruce si odemkněte klíčem. I zde je zářivá kniha (3/5), za kterou zatáhněte. Kromě toho je ve skříni OLEJNIČKA, na psacím stole dokument (bez označení) a v zásuvce křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a dejte se vlevo a do dveří vlevo. V místnosti vlevo je další kniha (4/5). Opusťte místnost a prozkoumejte další místnost vlevo, kde najdete ještě jednu zářivou knihu (5/5). Kromě toho tu leží na polici OLEJNIČKA. Vraťte se do chodby a ještě jděte do dveří vlevo. V malé ložnici leží na posteli dokument 6th of June 1906 a v zásuvce prádelníku je křesadlo. Nyní se vydejte zpět do knihovny, kde máte nově otevřené dveře. Sejděte dolů do sklepení a dveře se za vámi zabouchnou. Běžte vpřed až do chodby plné soch, kde se zhroutíte na zem. Budete mít vidiny. Běžte jedinou možnou cestou stále vpřed. Až přijdete do červené vězeňské chodby, uchopte velký nůž a použijte ho na vězně v poslední cele vpravo. Až se dostanete do pavoučího hnízda. Najděte larvu a odneste ji obřímu pavoukovi. Až se proberete, vyjděte na chodbu a poté vstupte vlevo do dveří do další úrovně.

Pod schody leží na bedně dokument 16th of May 1807 a také křesadlo. Jděte do horní haly a v jednom regálu vlevo je Key. Po pravé straně je za sochou křesadlo a v regálu o něco dál další křesadlo. Kromě toho tu stojí SUD S OLEJEM (10% lucerny). Vraťte se na začátek a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Pokračujte do dalších dveří vlevo a v zásuvce prádelníku najdete křesadlo a pod skříní se povaluje páčidlo. Vraťte se do chodby, jděte do druhých dveří a následující dveře si vylomte páčidlem. Vlevo je FONOGRAF a na vrcholu regálu křesadlo. V místnosti s bazénem je vlevo dokument I'm glad i'm leaving this place a vpravo je Storage Key. Jděte o dvě místnosti zpět a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Odtáhněte na stranu koberec co je na podlaze a slezte dolů do skladu. Jděte do místnosti vpravo a ze země seberte Key a dokument My Final Words a z truhly OLEJNIČKU. Klíčem si odemkněte dveře na konci chodby, projděte vinným sklepem a dalšími dveřmi se dostanete do rozlehlé haly. Vpravo na polici leží křesadlo a pod schodištěm je ukrytá OLEJNIČKA. Navíc za dveřmi vpravo je ještě jedno křesadlo. Vyjděte nahoru a těžkým kamenem rozbijte poškozené dveře. Seberte z regálu Storage Key. Nyní jděte do první skladištní chodby a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Seberte dřevěný kbelík a vydejte se do místnosti s bazénem. Použijte vědro na vodu a získáte Water Filled Bucket. Vraťte se do první skladištní chodby a použijte vodu na ohniště v krbu (vlevo). Získáte Key to Equipment Room. Nyní jděte zpět nahoru do haly, klíč použijte na dveře pod schodištěm a poté do nich vejděte.

Nejprve slezte po žebříku dolů a v chodbě jděte do dveří vlevo. Seberte kladivo a v koutě je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Vraťte se na začátek úrovně, jděte do dveří vlevo, poté sejděte po schodech dolů, v chodbě jděte do dalších dveří vpravo a na konci chodby opět do dveří vpravo. V přihrádce psacího stolu najdete dokument (Study), 1816 October 3rd: Object Manipulative Terror Seekers. Vyjděte do chodby, dejte se vpravo po schodech nahoru, poté po dalším schodišti dolů a za odemčenými dveřmi najdete v polici dláto. Dláto můžete rovnou v inventáři spojit s kladivem a získáte tak kladivo a dláto. Nyní jděte téměř na začátek. Nad posledním schodištěm si kladivem a dlátem zpřístupněte železné dveře naproti. V místnosti seberte Key a nyní se opět vydejte chodbami směrem, kde jste našli dláto. Před posledním schodištěm dolů si odemkněte dveře naproti oním klíčem. Vzadu je zamčená mříž. Prolezte mřížemi v místě, kde jsou poškozené, a ze stěny seberte Archives Key. Tím máte v této úrovni vše splněno a můžete se vrátit do té předchozí.

Jděte přes horní halu, poté na druhé straně po dlouhém schodišti dolů, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Jděte po schodech vlevo dolů a vstupte do druhých dveří vpravo. Z regálu seberte Long Hall Key a také je tu SUD S OLEJEM. Vraťte se do horní chodby a projděte na konec. Dveře si otevřte klíčem a před vámi je zvednutý most. Přineste si nějaký kámen z chodby a hoďte ho proti řetězu nahoře. Přejděte přes most a – ze dveří se na vás vyřítí monstrum. Běžte chodbou zpět, po levé straně je schodiště vedoucí dolů. Pokračujte jedinou možnou cestou až se propadnete dolů.

Na rozcestí chodeb zahněte vpravo a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Vlevo vzadu mezi sudy najdete dokument (prázdný) a křesadlo. Jděte do nedalekých dveří a zde najdete mezi sudy OLEJNIČKU. Pokračujte do vedlejšího sálu, kde bude následovat dlouhý dialog. Poté jděte vpravo a na křižovatce vstupte do dveří vpravo. Z psacího stolu seberte dokument 29th of October 1909 a ze zásuvky křesadlo. Nyní jděte do příčné chodby a poté do prvních dveří vpravo. Z psacího stolu seberte Key to Hallway a lektvar zdravého rozumu, z přihrádky 2 křesadla, z římsy u kamen další křesadlo a ze zásuvky prádelníku ještě jedno křesadlo. Nyní jděte prozkoumat druhé dveře vpravo a ve skříni najdete 2 křesadla a v přihrádce psacího stolu další křesadlo. Jinak v chodbách je ještě FONOGRAF. Vyjděte do chodby, klíčem si odemkněte nedaleké dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Jděte pořád rovně a přijdete na konec chodby, kde leží na stole Needle. Vydejte se zpět a na dveře vpravo použijte jehlu. Seberte Key to Wine Cellar a poté se vraťte do předchozí úrovně.

Jděte na úplně opačnou stranu úrovně, kde jsou vlevo dveře od vinného sklepa. Odemkněte si je klíčem a vejděte do nich.

Jděte vlevo a v následující místnosti se cesty dělí. Vpravo se dostanete do místnosti, kde na vršku regálu leží Key to Lower Archives. Levá cesta vás dovede ke stolu, na kterém leží láhev. Až budete mít oba předměty, vydejte se do předchozí úrovně.

Jděte vlevo po schodech dolů, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Jděte stále vpřed až po levé straně budete mít malou místnost, kde na policích Key to Servant's Room a křesadlo. Stejnou cestou se vraťte do předchozí úrovně.

Nyní jděte zase na opačnou stranu chodeb. Po pravé straně jsou zamčené dveře, které si odemkněte klíčem. Vlevo na zemi leží OLEJNIČKA a vlevo vzadu na sudech 2 křesadla. Vylezte na palandy a poté se zachyťte v otvoru u stropu, abyste se dostali až nahoru. Mezi sudy najdete 3 křesadla. Poté vstupte do dveří do další úrovně.

Jděte do prvních dveří vpravo a ve skříni najdete Half Oil Soultion. Vraťte se do chodby a nyní jděte vpravo a na konci mezi bednami je křesadlo. Jděte zpět na začátek a nyní pokračujte po schodech dolů. Jděte do dveří vlevo a za sudy najdete OLEJNIČKU a za bednami křesadlo. Vyjděte z místnosti a pokračujte do dveří vlevo. Rovně před vámi je místnost, kde najdete v zásuvce psacího stolu dokument This Place is Cursed. Vyjděte z místnosti a jděte dál vlevo. Pokračujte úzkou chodbou a v místnosti na konci seberte mezi sudy Rusty Key. Pokračujte dál dalšími dveřmi a mezi sudy jsou 2 křesadla. Prohledejte okolí a mezi dalšími skupinami sudů najdete další křesadlo a na jiném místě ještě jedno křesadlo. Navíc u závalu se povaluje VELKÁ OLEJNIČKA. Tady je to docela spletité, takže se držte v jednom směru a dostanete se téměř na začátek, do místnosti se středovou zídkou. Zde si klíčem odemkněte dveře vlevo a vzadu seberte Half Oil Solution. V inventáři dejte do sklenice nejprve jednu přísadu a získáte Half Done Oil Mixture. Poté přidejte tu druhou a získáte Fully Done Mixture. Jděte zpět do horního patra skladu a naproti jsou padací dveře se zaseknutou pákou. Použijte na páku olej z inventáře, zatáhněte za ni směrem nahoru, doběhněte ke dveří do další úrovně a vejděte do nich.

Vyjděte po schodech a ze země seberte dokument The Terror Seekers. Projděte dveřmi a pokračujte do dveří vlevo, kde seberte dokument Comlications with a Prisoner, 1836 August 10th. Dejte první páku nahoru, druhou dolů, třetí a čtvrtou nahoru, pátou dolů, šestou nahoru a sedmou a osmou dolů. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří.

Jděte vpřed, avšak přiběhne monstrum a srazí vás.

Skončili jste ve vězení. Postavte dvě bedny na sebe pod díru v mříži a prolezte ven. Sledujte monstrum až ke dveřím a poté do těchto dveří vejděte.

Nyní máte 2 možnosti, jak hru zakončit:

  1. Jděte a dotkněte se relikvie.
  2. Nic nedělejte. Pak jen dojděte k osvětlenému vchodu.

savegame

čeština

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář