Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Call from Another Dimension 2: Herman's Revenge

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Výrazně nadprůměrné dobrodružství ze světa Amensie, které je pokračováním před časem vyšlého prvního dílu. Čeká vás celá řada velice zajímavých úrovní.

- - - - -

Outer Hall

Nejprve jděte do místnosti vlevo a z přihrádky psacího stolu seberte křesadlo. Vraťte se do chodby, projděte na konec a vlevo na okně je další křesadlo. Poté vstupte do dveří do další úrovně.

Upper Main Hall

Vpravo na stole leží dokument The Construction Progress Update 1/5 a v regálu vlevo křesadlo. Jděte do haly, dejte se vlevo a vstupte do dveří vlevo. Na konci leží na stole křesadlo. Poté vejděte do prvních dveří.

Herman's Room

Jděte vlevo a poté do dalších dveří vlevo. Na vrcholu regálu je křesadlo a poté posbírejte z polic pravého regálu OLEJNIČKU, lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Vyjděte z místnosti a pokračujte do druhých dveří vpravo. Z komody seberte Study Key, dokument Ritual Diary 1 a 2 křesadla. Nic víc zde není, takže se můžete vrátit zpět do chodby v předchozí úrovni.

Upper Main Hall

Klíčem si odemkněte sousední dveře vpravo a vejděte do nich.

Study

Sestupte po schodech a prozkoumejte police všech regálů a najdete celkem 4 křesadla. Jděte do dveří vlevo a po levé straně jsou jedny odemčené dveře. V regálu je dokument Alexander's Diary. Dále najdete v zásuvce prvního psacího stolu křesadlo, v přihrádce druhého OLEJNIČKU a v zásuvce toho samého Office Key. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Vyjděte po dalším schodišti a vpravo jsou dveře, které si odemkněte klíčem. Jděte do místnosti s vyraženými dveřmi vpravo a z psacího stolu seberte dokument The Construction Progress Update 2/5 a ze zásuvky Cellar Key a Steam Pressure Control Room Key. Vraťte se do chodby a prohoďte nějaký předmět oknem. Přejděte po okenních římsách a dostanete se zpět ke vstupu. Vyjděte nahoru a vstupte do dveří.

Upper Main Hall

Vyjděte do haly, jděte do dveří vlevo, sestupte po schodech dolů, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Cellar

Vlevo do vstupu najdete na polici lucernu a křesadlo a vpravo od vstupu je na regálu další křesadlo. Na hromadách uprostřed pak najdete ještě jedno křesadlo. Dejte se levou chodbou a sejděte dolů. Otevřete si pákou mříž a ta za vámi po vstupu zapadne. Vpravo je v regálu křesadlo a na opačné straně místnosti najdete v jiném regálu cívku čtyřfázové amplitudy a další křesadlo. Po chvíli se začne aktivovat v místnosti portál. Poté by měly být průchozí dveře na konci místnosti. Za nimi najdete Ladder a lektvar zdravého rozumu. Použijte žebřík z inventáře na žebřík nahoře a poté vyšplhejte nahoru. Seskočte na poškozené schodiště a jděte do dveří vlevo. Seberte z beden OLEJNIČKU a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na schodiště, seskočte dírou na nižší schodiště a vyjděte nahoru. Jste zpět na začátku úrovně. Dejte se do chodby vlevo a poté opět vlevo. V místnosti na konci najdete v truhle cívku cyklického průtoku a na jedné z polic křesadla. Vraťte se na předchozí rozcestí, jděte opět vpravo a poté se dejte vlevo a po schodech dolů. Dostanete se na balkón, ze kterého sestupte po dalším schodišti ještě níž. Pod schodištěm je truhla a v něm OLEJNIČKA, na regálu vlevo vzadu je dokument Ritual Diary 2 a křesadlo a na nejhořejší polici najdete cívku trojitého průtoku. Tím máte v této úrovni splněno. Dejte se opět po schodišti nahoru, jděte vlevo a vejděte do dveří do předchozí úrovně.

Upper Main Hall

Na druhé straně jsou dveře do strojovny, které si odemkněte klíčem a vstupte do nich.

Steam Pressure Control Room

Do panelu vlevo zastrkejte páky a poté si pákami u vrat vlevo a vpravo tyto vrata otevřete. Na levém balkóně najdete na bedně křesadlo. Slezte dolů do stoky a dejte se vpravo. Seberte zde OLEJNIČKU a laudanum. Vraťte se nahoru a na pravém balkónu stiskněte obě páky dolů, aby obří písty zajely do země. Jděte na levý balkón a zkuste dát všechny tři páky nahoru. Vodní turbína je však zaseknutá. Slezte dolů a vlevo odstraňte bedny od turbíny. Vraťte se nahoru a znovu s pákami zahýbejte, aby všechny zůstaly v horní poloze. Poté se vám otevřou v sousední místnosti další velká vrata. Vlevo dejte první, třetí a čtvrtou páku dolů a druhou nahoru; vpravo dejte první a čtvrtou nahoru a druhou a třetí dolů; uprostřed dejte první, třetí a čtvrtou nahoru a druhou a pátou dolů. Tím jste ve strojovně skončili a můžete se vrátit zpět do haly.

Upper Main Hall

Jděte do výtahu vpravo a zatáhněte za páku.

Nether Main Hall

Po stranách středového tělesa jsou truhly – v jedné najdete OLEJNIČKU a v druhé laudanum a křesadlo. Vpředu u vchodu do žalářů najdete další OLEJNIČKU. Když vyjdete po schodech nahoru najdete dokument The Construction Progress Update 3/5. Jděte ještě na most, kde najdete na stole dokument Ritual Diary 3. Sejděte opět dolů a vydejte se do žaláře.

Dungeon

Jděte do místnosti vlevo a ze stolu seberte dokument Ritual Diary 4 a 2 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte do dveří vpravo. V místnosti na konci najdete v zásuvce komody Prison Area 1 Key a v regálu OLEJNIČKU a křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do dalších dveří vpravo. Z police seberte laudanum. Vraťte se do chodby, jděte vlevo a po pravé straně jsou dveře vedoucí na schodiště do nižšího patra. Dveře si odemkněte klíčem a jděte vpravo, kde najdete uvězněného Alexandra. Po skončení rozhovoru jděte na konec chodby a seberte Corridor Key. Vraťte se nahoru do chodby a jděte do dveří naproti. V postranní chodbě si odemkněte klíčem dveře vpravo. Projděte na konec a vstupte do dveří do další úrovně.

Storage

Z regálu vlevo seberte OLEJNIČKU a opodál je u padlého regálu další OLEJNIČKA. Za ohybem chodby jděte do dveří vlevo a vlevo seberte dokument The Construction Progress Update 4/5 a z regálu na láhve křesadlo. Vraťte se do chodby a v následujícím ohybu chodby jsou v koutě vpravo v truhle 2 křesadla. Pokračujte až na konec a jděte do dveří vpravo. Vzadu v místnosti najdete na polici lektvar zdravého rozumu. Ve stejné místnosti najdete vlevo Engine Room Key a také Laboratory Key a v zásuvce je ještě laudanum. Vraťte se do chodby a na šikmou plošinu pod zříceným schodištěm postavte nějakou bednu. Vyskočte nahoru a na balkónu vejděte do dveří do další úrovně.

Nether Main Hall

Na druhé straně ochozu jsou dveře od laboratoře, které si odemkněte klíčem a vstupte do nich.

Laboratory

Jděte do dveří vlevo, pod padlým regálem najdete OLEJNIČKU, na polici laboratorní nádobu a v zásuvkách psacího stolu lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Vraťte se do chodby a hoďte nějakou židli proti poškozené zdi na konci. Dejte se vlevo a vlevo na konci leží na stole dokument Ritual Diary a ve výklenku za obrazem OLEJNIČKA a laudanum. Jděte do dveří na druhém konci chodby a na stole vlevo najdete auripigment a na polici vpravo kuprit. Jděte zpět do chodby, do dveří vlevo, poté rovně a v následující chodbě do druhých dveří. Na malém stole vlevo leží kalamín a na velkém vpravo lučavka královská. Vraťte se do chodby a pokračujte do dveří vpravo. Pod vývod laboratorní aparatury umístěte sklenici z inventáře do baněk nalijte všechny chemikálie, zatočte vodorovným kohoutem, poté čtyřmi kohouty nahoře a seberte Container Filled with Fuel. V tom okamžiku se však začne objevovat portál. Až se zhroutí okno, přeskákejte po venkovních římsách do sousední místnosti a poté se vraťte známou cestou zpět do haly.

Nether Main Hall

Z druhé strany než je výtah jsou dveře od strojovny výtahu. Odemkněte si je klíčem a vstupte do nich.

Engine Room

V místnosti vlevo je uhlí. 3 kusy dejte do pece, zalijte chemikálií z inventáře a nakonec zatáhněte za páku vpravo na stěně. Poté se vraťte do předchozí úrovně.

Nether Main Hall

Nastupte do výtahu a zatáhněte za páku.

Heaven's Door

Pokud vstoupíte do brány, zakončíte hru prvním možným způsobem. Jestliže se vydáte od brány na opačnou stranu, přenesete se poté do další úrovně.

Basement

V koutě vpravo najdete v truhle OLEJNIČKU a 2 křesadla. Jděte do levé chodby a ze země vlevo seberte lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Pokračujte po schodech vpravo dolů, kde se dejte vlevo a ze stolku vlevo seberte dokument The Construction Progress Update 5/5. Když půjdete pravou chodbou, dojdete na rozcestí kde jsou v bedně 2 křesadla. Jinak se dejte vlevo a poté ještě jednou vlevo. Za levými dveřmi je ventil ve skříni, za dveřmi před vámi na stěně. Tím se otvírají padací dveře, ke kterým dojdete, když se budete držet vlevo. Podlezte pod nimi a přistavte si nějaký sud ke kruhové šachtě uprostřed. Slezte dolů po žebříku a poté se přesunete do další úrovně.

Sewer

Na rozcestí u andělské sochy se dejte vlevo a poté jděte vpravo do místnosti, kde použijte sklenici z inventáře na sud a získáte nádobu s kyselinou. Jděte do dveří vlevo a zde seberte z regálu OLEJNIČKU a 2 křesadla. V místnosti, ze které předtím vyšlo monstrum, najdete další OLEJNIČKU a další křesadlo. Vraťte se k andělské soše a pokračujte rovně. Jděte vlevo a po levé straně je potrubní vývod, ve kterém leží kladivo. Jděte zpět k soše a nyní se dejte vpravo. Na visací zámek mřížových dveří použijte nejprve kyselinu a poté kladivo. Zatočte ventilem na konci chodby a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Sewer Entrance

Běžte stále rovně, poté do dveří vlevo, v dlouhé chodbě do dalších dveří vlevo a projděte k žebříku, po kterém vylezte nahoru.

Chamber Entrance

Projděte dveřmi, jděte do dalších dveří a poté do dveří do další úrovně.

Ritual Chamber

Jděte do místnosti vlevo a na židli najdete OLEJNIČKU a na stole laudanum. Vraťte se na chodbu a projděte k poškozenému mostu. Vlevo a vpravo jsou dvě páky, za které zatáhněte, a spustíte si tak most. Přeskočte přes zábradlí vlevo a slezte dolů po žebříku. V truhle najdete OLEJNIČKU a laudanum. Vraťte se nahoru, přeskočte na druhou stranu a v místnosti najdete na stole obřadní dýku a vpravo dokument Ritual Diary. Tím máte hotovo a můžete se vrátit do předchozí úrovně.

Chamber Entrance

Vyjděte do chodby a dejte se vlevo dlouhým tunelem, kde jsou elektrické výboje. Na konci vstupte do dveří.

Herman's Chamber

Jděte k vratům a klikněte na ně. Vyjděte postupně po levém a pravém schodišti a zabodněte dýku do koulí. Poté vyjděte po prostředním schodišti a vstupte do teleportu.

Another World

Projděte k Hermanovi a zabodněte do něj dýku. Tím hra končí.

uložené pozice

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář