Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Call from Another Dimension

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Celkem povedená Custom Story vyprávějící o příšerách, které cestují do našeho světa pomocí teleportů. Hra sice není příliš dlouhá, ale úrovně jsou navržené docela originálně.

STATISTIKY

dokument – 5

olejnička – 7

sud s olejem – 2

křesadlo – 37

Laudánum – 6

Lektvar zdravého rozumu – 8

Main Hall

Začínáte ve velké vstupní hale. Sejděte po schodech dolů a pokračujte do dveří vpravo. Sejděte po schodech dolů do sklepa, který stojí za prozkoumání. Z vnitřku skříně seberte páčidlo, pilku na kosti a křesadlo a z regálu vlevo od skříně dalších 9 křesadel. Vraťte se do haly a nyní jděte po schodech až nahoru. Pokračujte do dveří rovně a z psacího stolu vpravo seberte dokument A Local Villager Found Murdered. Dále seberte ze zásuvek obou stolů 3 křesadla a nakonec použijte páčidlo na přihrádku levého stolu a seberte Study Key. Vraťte se do haly, klíčem si odemkněte dveře vpravo a vstupte do nich.

Study

V chodbě odstraňte obraz ze stěny vlevo a zatáhněte za páku ve výklenku. Vstupte do dveří vpravo a z psacího stolu seberte dokument Blue Tower Murders. Dále seberte z přihrádky 2 křesadla a z jedné ze zásuvek Laudánum. Vraťte se do chodby a vejděte do dalších dveří vpravo. Na přihrádku psacího stolu použijte opět páčidlo, odstraňte knihy a seberte Workroom Key a dokument Herman's Diary. Vyjděte opět do chodby a klíč použijte na dveře vpravo. Vstupte do pracovny a vpravo uvidíte vstup do tajné chodby, který jste si otevřeli předtím pákou. Slezte po žebříku dolů, poté ještě po jednom a vzadu seberte z bedny lucernu a z truhly 2 Lektvary zdravého rozumu. Vraťte se po žebřících nahoru a jděte se postavit k oknu. Sledujte co se bude dít na střeše protějšího domu. Po chvíli přiběhne monstrum, srazí vás a vy ztratíte vědomí.

Prison

Probouzíte se ve vězeňské cele. Přišli jste o příběhové předměty; naproti tomu užitkové předměty vám zůstaly. Vlevo je děravá mříž, kterou prolezte do sousední cely. Vyjděte dveřmi ven a jděte si prohlédnout regál vpravo, kde najdete na policích 2 křesadla. Nad vámi je ještě jedno patro a cely na straně místnosti, kde jste byli uvězněni, mají stropní mříže. Ta je nad druhou celou vypadlá. Z cely, která je naproti, si nanoste pod díru ve stropu tak 4 až 5 malých bedniček a postavte je na sebe. Stavte je tak, aby rohy přečnívaly přes sebe, abyste po nich mohli vyskákat jako po schodech. Takto se dostaňte nahoru a přeskočte z mříže na pevnou zem. Vlevo je v polici stolku OLEJNIČKA. Jděte ke schodišti, sejděte po schodech dolů a prozkoumejte regály pod schodištěm. Posbírejte lucernu, páčidlo, pilku na kosti, Laudánum a Lektvar zdravého rozumu. Vraťte se po schodech nahoru a dejte se do dveří vlevo. Na rozcestí chodeb zahněte vlevo a vstupte do dveří. Vlevo za dveřmi leží za stoličkou OLEJNIČKA. Sejděte po točitém schodišti a vejděte do dveří. V místnosti za táhněte za jednu z knih v regálu, použijte páčidlo na přihrádku psacího stolu a seberte Main Hall Key. Vraťte se po schodech nahoru a jděte vlevo na konec chodby, kde jsou nyní odemčené dveře Mezi policemi padlého regálu jsou nějaké předměty. Odházejte je a poté seberte Supply Room Key. Jeho sebrání může být problém. Postavte se z pravé strany k regálu a zkuste dělat dřepy. Jedině někde zhruba mezi stojem a podřepem je možnost klíč sebrat. Sledujte, kdy se vám na obrazovce objeví ikona ruky. Pomocí klíče si odemkněte dveře od nedaleké mříže. V zásobárně seberte OLEJNIČKU, Laudánum a 2 křesadla. Vlevo je ještě SUD S OLEJEM (10% lucerny). Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vydat zpět ke schodišti, kde jste předtím sebrali lucernu. Použijte klíč na dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Main Hall

Vpředu na stole leží křesadlo. Vlevo jsou těžká padací vrata, která si můžete otevřít stisknutím páky. Do hlavní haly však zatím nechoďte a vyjděte po schodech nahoru. Když se podíváte vlevo, uvidíte za zábradlím příčné trámy, které se táhnou v horní části místnosti. Přeskočte přes zábradlí a skočte na trámy. Přejděte k obrazu na stěně a odstraňte ho. Za obrazem je totiž vchod do tajné pracovny. Ze stolu vpravo seberte dokument Johan's Note to Herman a z přihrádky OLEJNIČKU. Na regálu vlevo jsou 2 Laudánum a v rohu místnosti je prosklený výstavní stolek a v něm Key to Workroom. Použijte nějaký předmět na rozbití skleněného krytu, abyste mohli předmět sebrat. Odemkněte si klíčem dveře a projděte na konec chodby. Chodba ústí na balkón v hlavní hale, do které vedou i padací dveře dole. Na druhé straně balkónu jsou dřevěné dveře, které vedou do malé skladištní komory. Kromě toho jsou tu také dveře vedoucí do úrovně Stairway. Tam však vstupovat nemusíte, protože tam nic k sebrání není a stejně se tudy dál nedostanete. Ve skladištní komoře leží na rohu bedny křesadlo a v regálu vpravo jsou další 3 křesadla. Přistavte si k regálu nějakou bednu a z horní části regálu odstraňte předměty, které vypadají jako cihly. Seberte Laudánum a Lektvar zdravého rozumu. V koutě ještě můžete použít SUD S OLEJEM (10% lucerny). Vraťte se do haly a vejděte do dveří vpravo.

Storage

Projděte na konec chodby a dejte se po schodech směrem dolů. Na odpočívadle je truhla a v ní OLEJNIČKA a 2 křesadla. Sejděte až dolů a po levé straně je regál a v jeho horní polici 2 křesadla. Vejděte do dveří vpravo a pokračujte až do potemnělé místnosti. V regálu vpravo je další křesadlo a na vrcholu regálu vlevo ještě jedno křesadlo. Vzadu je ještě jeden regál a v něm OLEJNIČKA a 2 křesadla. Z místnosti se dejte nejprve vlevo a pokračujte až na konec, kde najdete na římse vlevo cívku cyklického průtoku. Vraťte se na rozcestí a nyní se dejte rovně V místnosti na konci seberte z římsy vpravo cívku čtyřfázové amplitudy a z regálu vlevo další 2 křesadla. Vraťte se ke schodišti a dejte se do dveří vpravo. Sejděte po schodech hlouběji do sklepa a vstupte do dveří vpravo. Vlevo na římse leží křesadlo a poté prozkoumejte zadní uličku, kde najdete v regálu vlevo dole Lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a vejděte do druhých dveří v chodbě. Vzadu na komodě leží cívka trojitého průtoku a v jedné ze zásuvek křesadlo. Tím máte v této úrovni hotovo a můžete se vrátit zpět do hlavní haly.

Main Hall

Jděte zpět do chodby vedoucí k pracovně a vejděte vpravo do dveří, které vedou do studovny.

Study

Vlevo je vchod do knihovny, ale tam půjdeme až později. Nejprve prozkoumáme chodbu. Za dveřmi vpravo nic není a po levé straně je starý gramofon. Můžete zkusit zatočit jeho klikou a uvidíte co se stane. Vpravo jsou vyražené dveře. Vstupte do této místnosti a z polic seberte OLEJNIČKU a Lektvar zdravého rozumu. Pokračujte do dveří vlevo a v komoře seberte z polic 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte vpravo na konec, kde seberte z truhly další 2 Lektvary zdravého rozumu. Nyní se tedy můžete vydat do knihovny. Vyjděte po schodech nahoru a na konci balkónu seberte Rare Books Library Key a dokument Elevator's Engine. Zatáhněte za páku na stěně a v tom okamžiku se dole uprostřed místnosti začne spouštět teleport. Musíte rychle uniknout z místnosti (cesta, kterou jste vstoupili, je zatarasená). Je třeba zatáhnout za 3 knihy v knihovně, které vám odemknou další dveře vedoucí do chodby. Knihy snadno poznáte, protože jsou oproti ostatním mnohem světlejší a zářivější. První kniha je vpravo vedle vás; zbylé dvě najdete v dolní části knihovny. Poté vyjděte z knihovny a na chodbě pokračujte hned do protějších dveří. Projděte dlouhou chodbou a klíčem si odemkněte dveře na konci. Ze stolu vpravo seberte Machine Room Key. Poté se můžete vrátit zpět do hlavní haly.

Main Hall

Sejděte po schodech dolů a pod schodištěm je vchod do strojovny. Odemkněte si dveře klíčem a vstupte.

Machine Room

Sejděte po schodech dolů a dejte se vpravo. Do pultu zastrkejte všechny barevné cívky, vraťte se do první místnosti a pokračujte rovně do kotelny. Vpravo odklopte víko kotle a zezadu z uhelny doneste celkem 4 kusy uhlí, které následně vhoďte do kotle. Nezapomeňte poklop opět přiklopit, jinak vám motory nepůjdou spustit. Jděte zpět do první místnosti a zatáhněte za páku na stěně. Tím jste si zprovoznili motory a můžete se vrátit zpět do hlavní haly.

Main Hall

Na druhé straně haly je výtah, do kterého nastupte a zatáhněte za páku.

Ending

Tím máte celé dobrodružství za sebou. Vstupte do dveří vpředu a spustí se závěrečné titulky.

uložené pozice

videoukázka

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář