Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Escape

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Nejedná se o příliš známou Custom Story, avšak lehce nadprůměrnou a docela kvalitní. I když se ve hře nesetkáte vyloženě s něčím převratným, jistá snaha ze strany autora používat netradiční prvky tu je a to se také cení.

- - - - -

Intro

Vedle vás je stolek a na něm 2 lektvary zdravého rozumu. Na dalším stole najdete dokument A Log of the Patients Injuries. Dveřmi vyjděte na ochoz, kde najdete u krbu vlevo křesadlo. Druhými dveřmi se dostanete na schodištěm, po kterém sestupte a projděte do chodby vedle velké haly, kde najdete za dveřmi vlevo na psacím stole Attic Storage Room Key a křesadlo a v zásuvce další křesadlo. Vraťte se na schodiště a vyjděte až úplně nahoru. Vlevo leží na zemi dokument Blood-Stained Note. Vstupte do dveří rovně před vámi a v malé skladištní komoře najdete na policích lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Dejte se vpravo a u sloupu leží na zemi OLEJNIČKA a i kousek dál na komodě lucerna a Main Hall Key a v zásuvce laudanum. Jděte na druhou stranu místnosti a na stole najdete dokument A Message a na římse křesadlo. Nyní se vydejte zpět do haly, kde jsou dvoukřídlé dveře. Použijte na levé křídlo klíč a vejděte do dveří.

Main Hall

Na druhé straně haly vyjděte do chodby a vpravo a vstupte do dveří do další úrovně.

Servant Quarters and Study

Odtrhněte ze zdi obraz vlevo a z výklenku seberte křesadlo. Nejprve jděte do dveří vlevo (Servant Quarters) a vlevo u krbu leží na zemi další křesadlo a v truhle vzadu lektvar zdravého rozumu. Sestupte po schodech až úplně dolů a jděte do druhé místnosti vpravo. Zde seberte dokument Simply Put Infuriating. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do dveří na konci. Za knihami je Sewing Needle a laudanum a za svíčkou na komodě vlevo křesadlo. Vraťte se do chodby a nyní by měla být odemčené poslední místnost vpravo. V této místnosti jsou vzadu zamčené dveře, na které použijte jehlu z inventáře. Nahoře je plošina, která je však pro vás v tuto chvíli nedosažitelná. Za regálem je v úzké mezeře žebřík, který odneste do malé komory. Vylezte nahoru, z psacího stolu seberte Study Key a křesadlo, ze zásuvky další křesadlo a nakonec seberte z komody vpravo OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do chodby, jděte po schodech do mezipatra a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Pokračujte do malého skladiště, kde najdete v koutě vlevo na rýsovacím prkně OLEJNIČKU. Po chvíli by se měly rozpadnou dveře v chodbě, které vedou ke schodišti. Pod schodištěm leží na malém stolku křesadlo. Vejděte do sousedních dveří, jděte do chodby vlevo a nejprve jděte do dveří vpravo. V malé skladištní komoře je vzadu za bednami páka (1/4), za kterou zatáhněte. Vraťte se do chodby a jděte vlevo a vstupte do místnosti, kde je velký nepořádek. Mezi předměty na stole najdete křesadlo. Pokračujte do zadní části místnosti, kde odstraňte obraz ze stěny a zatáhněte za páku ve výklenku (2/4). Z psacího stolu seberte dokument I Can't Understand, z přihrádky OLEJNIČKU a poté rozbijte nějaké keramické předměty v okolí a z jednoho by měl vypadnou váček s 10 tolary. Nakonec prohoďte židli oknem, vylezte na venkovní římsu a přeskákejte k rozbitému oknu, kterým vlezte do knihovny. Z psacího stolu seberte křesadlo, z přihrádky OLEJNIČKU a ze zásuvky další křesadlo. Vzadu v místnosti najdete na stole dokument (The Handwriting is Trembling) a laudanum a vpravo dole je zahrabaný Iron Hammer. Na druhé straně místnosti se dá vyšplhat na regály jako po žebříku. Nahoře zatáhněte za další páku (3/4). Slezte dolů, odházejte předměty od dveří, abyste se mohli vrátit zpět do chodby. Použijte kladivo na zamčené dveře, zpod stolu seberte křesadlo a odstraňte ze zdi obraz a z výklenku seberte OLEJNIČKU. Zatáhněte nejprve za dolní páku (4/4) a poté za horní (hlavní páku). Regál vpravo se odklopí. Pokud se tak nestane nezatáhli jste za všechny páky, o kterých se výše zmiňuji. V komodě najdete křesadlo a dál v místnosti je u krbu ARTEFAKT. Dále seberte z psacího stolu další křesadlo a ze zásuvek Spare Study Key, Kitchen Key a ještě jedno křesadlo. Počkejte až monstrum rozbije dveře a v následující místnosti seberte z krbové římsy další křesadlo. Dalším průchodem se dostanete zpět na schodiště, po kterém vystoupejte a odemkněte si dveře jedním z klíčů. Pak už jen vejděte do dveří, které vedou zpět do hlavní haly.

Main Hall

Sejděte po schodech dolů, klíčem si odemkněte dveře naproti a vstupte do nich.

Kitchen

Sejděte po schodech dolů a na konci místnosti najdete na stole Bone Saw. Poté se můžete vydat zpět do hlavní haly.

Main Hall

Vyjděte po schodech na balkón a vejděte do dveří, které vedou do podkroví.

The Attic

Na visací zámek u mřížových dveří použijte pilku z inventáře a zámek odpadne. Z kulatého stolku seberte křesadlo, projděte několika místnostmi a v poslední místnosti najdete v zásuvce komody vpravo OLEJNIČKU a v zásuvkách psacího stolu Upper Attic Key a 3 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte do dveří vpravo . Jedinou možnou cestou se dostaňte do široké chodby a v místnosti za ní najdete v zásuvce na zemi lektvar zdravého rozumu. Za dalšími dveřmi je schodiště vedoucí nahoru. Nahoře seberte ze dveří dokument A Notice a poté si tyto dveře odemkněte klíčem z inventáře. V místnosti, kde je spousta beden, jsou mazaně ukryté VELKÁ OLEJNIČKA a křesadlo mezi dvěma velkými bednami. Projděte do další chodby a zde se dejte do dveří vpravo. Poté jděte do dveří vlevo a přes několik místností se dostanete do místnosti, kde je okno, kterým proniká světlo. Ze zásuvky psacího stolu seberte A Key a křesadlo a z přihrádky lektvar zdravého rozumu. Klíčem si odemkněte nedaleké dveře a dostanete se zpět do prostor, kde jste už jednou byli. Vraťte se do dlouhé podkrovní chodby, kde si klíčem na odemkněte dveře na konci. Vstupte na prkna vpravo a následně se propadnete kamsi dolů.

Cellar

U mříže se dejte vpravo a jděte až na téměř na konec dlouhé chodby dokud nezaslechnete ohlušující ránu. To se za vámi zavalila chodba. Vraťte se o kousek zpět a vejděte do postranních dveří. Vlevo je SUD S OLEJEM (cca 50% lucerny) a vpravo mezi židlemi je ukrytá OLEJNIČKA. Lomcujte zamčenými dveřmi tak dlouho dokud je monstrum nerozbije. Octli jste se zpět v chodbě. Vydejte se vpravo (k mříži na začátek) a pokračujte rovně po schodech nahoru a dostanete se k mřížovým dveřím, které byly předtím zamčené. Sestupte dolů do haly a postranním schodištěm začněte sestupovat hlouběji do podzemí. V chodbě jděte vpravo, poté do dveří vlevo a dalšími dveřmi se dostanete do laboratoře. Z psacího stolu seberte dokument (prázdný), ze zásuvky křesadlo a z police stolu vlevo další křesadlo. Další dveře rozmlátí monstrum. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do hlavní haly. Pokud vás monstrum zabije, octnete se v zatopeném podzemí, kde budete muset chvíli počkat až se otevřou padací vrata a poté utéct monstru zpět do chodby, kde jste předtím sestoupili do podzemí.

Main Hall

Až se budete moci hýbat, jděte stále vpřed a projděte pootevřenými vchodovými dveřmi, čímž hru zakončíte.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář