Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Investigation

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Spíš podprůměrný mód ze světa Amnesie, jehož kvalitu nezvyšují ani dva konce hry. Největším problémem jsou strašlivě rozlehlé úrovně, ve kterých budete jen pobíhat sem a tam a hledat klíče.

- - - - -

Z prádelníku vpravo seberte křesadlo a z truhly u postele lucernu a OLEJNIČKU. Přejděte k psacímu stolu a seberte z něj dokument My Diary, April 1831, z přihrádky další křesadlo a ze zásuvky Bedroom Key. Tím si odemkněte dveře a vyjděte do rozlehlé místnosti, kde leží uprostřed na židli 2 křesadla. Jděte do dveří vlevo na konci a v knihovně leží na zemi u vyražených dveří dokument Loyal Servant a na prádelníku u knihovny leží lektvar zdravého rozumu. Pokračujte do dveří vpravo na konci. V místnosti s mnoha židlemi leží na jedné Diningroom Key. Vyjděte z místnosti a dveřmi vpravo projděte do velké vstupní haly. Vlevo u vchodu leží na zemi dokument Envelope from Mr. Thomas Tall. Dveře na opačné straně si odemkněte klíčem a projděte několika místnostmi. V té zadní najdete na psacím stole dokument My Diary, April 1832, v zásuvce Library Key a vlevo na bedně křesadlo. Vraťte se do haly a klíčem si odemkněte dveře na levém konci ochozu. Projděte do dlouhé chodby a zde jděte do dveří vlevo. V prádelníku najdete 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. Ve skříni najdete laudanum. Vyjděte opět do chodby a v místě, kde se chodby rozšiřuje, najdete v polici za knihami lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Projděte na konec chodby a vstupte do dveří. Na psacím stole leží dokument My Diary, October 1832 a v tajném výklenku za obrazem Workroom Key. Vraťte se do chodby, dejte se vlevo a vejděte do dveří na konci. Vlevo na stole leží Trophyroom Key a dokument Elora's Diary, August 1832 a na pravém stolu křesadlo. Klíčem si odemkněte druhé dveře a v hale si druhým klíčem odemkněte dveře pod schodištěm. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Projděte do místnosti, kde najdete v zásuvce psacího stolu Cellar Key a v přihrádce laudanum a křesadlo a na stole vlevo leží další křesadlo. Klíčem si odemkněte pravé dveře a sestupte do podzemí. V chodbě leží na velké bedně dokument Elora's Diary, October 1832. Na křižovatce chodeb se dejte vlevo a v místnosti na konci najdete v přihrádce psacího stolu VELKOU OLEJNIČKU a uvnitř kamen Old Rusty Key a křesadlo. Vraťte se na křižovatku a pokračujte do chodby rovně. Na konci u závalu leží dokument Elora's Diary, October 1832. Vejděte do místnosti s regály vpravo a dejte si práci s důkladným prozkoumáním regálů. Najdete 2 OLEJNIČKY, laudanum, lektvar zdravého rozumu a 5 křesadel. Pokračujte do chodby za místností a poté do dveří vpravo. Vyjděte po schodech nahoru a máme tu další místnost s regály. V třetí uličce je Old Key a ve čtvrté VELKÁ OLEJNIČKA. Vydejte se zpět do sklepa na rozcestí cesta a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Uprostřed místnosti na hromadě mrtvol leží dokument Loyal Servant. Pokračujte do chodby vpravo a nyní se držte vlevo. Na konci slepé chodby je regál a v něm lektvar zdravého rozumu a na horní polici Forgotten Key. Vydejte se zpět do místnosti s mrtvolami a pokračujte do chodby na opačné straně. Na konci si odemkněte dveře a ze stolu vlevo seberte Precious Key a lektvar zdravého rozumu. Opět se vydejte do chodby, kde jste našli předtím klíč, a nyní pokračujte rovně a poté po schodech nahoru. Odemkněte si dveře a z psacího stolu seberte dokument My Diary, October 1832, z přihrádky lektvar zdravého rozumu a pod postelí je Hidden Key. Vraťte se k mrtvolám, klíčem si odemkněte dveře vpravo a vstupte do dveří do další úrovně.

V dvou regálech na stěně vlevo jsou lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Odstraňte kamení z poklopu a seskočte do podzemního tunelu a ve slepé odbočce vlevo najdete křesadlo. Vylezte z tunelu a ze země seberte dokument Elora's Diary, November 1832, z psacího stolu Key to Solitude a dokument My Diary, November 1832 a z přihrádky VELKOU OLEJNIČKU. Pokračujte do dveří vpravo a vstupte do dveří vlevo. V policích najdete laudanum a křesadlo. Poté vejděte do protějších dveří v chodbě a ze země seberte dokument Loyal Servant. Vraťte se do chodby a o kousek dál jsou další dvoje dveře. Za levými najdete v regálech OLEJNIČKA a 2 křesadla a za pravými dokument Just A Note... Pokračujte v chodbě dál a za dalšími dveřmi vpravo najdete OLEJNIČKU a za následujícími křesadlo. Na konci chodby projděte dveřmi vpravo do sousední chodby a zde vejděte do třetí místnosti vpravo, kde najdete v kbelíku Cellblock A Key, Cellblock B Key, Cellblock C Key a Cellblock D Key. Za dalšími dveřmi v chodbě vpravo je v kbelíku lektvar zdravého rozumu. Nyní máme 4 klíče, které si odemkněte postranní dveře vlevo. Vezmeme to zleva, tady ze směru, ze kterého jste přišli. V první chodbě najdete v druhé cele v kbelíku 2 křesadla a v druhé chodbě tuším v páté cele rovněž křesadlo. Odemkněte si z hlavní chodby další 2 chodby vpravo. V první chodbě najdete v kbelíku v předposlední cele laudanum a v druhé je v kbelíku v 2. cele lektvar zdravého rozumu a na mříži následující cely křesadlo. Nyní projděte až na konec hlavní chodby, dveře na konci vpravo si odemkněte klíčem a z kbelíku seberte Unknown Key 1. Vraťte se do chodby a po cestě chodbou zpět seberte ze židle vpravo křesadlo. Nyní se dostaňte skrz jednu z vězeňských chodeb do příčné chodby za těmito chodbami. Dejte se vpravo a po pravé straně půjdou jedny dveře odemknout. Ze stolu seberte OLEJNIČKU a laudanum a na jedné ze židlí leží Unknown Key 2. Nyní se vraťte zpět do hlavní chodby, kde lez odemknout jedny z postranních zamčených dveří. Seberte ze země dokument Elora's Diary, November 1832, dále leží vlevo dokument Loyal Servant a také Unknown Key 3. Nyní se vydejte do úplně první vstupní příčné chodby a pokračujte do kanceláře správce vězení. Dveře na druhé straně si odemkněte klíčem. Vlevo najdete Unknown Key 4 a na stole leží dokument A Loyal Servant. Nyní musíte opět vydat přes celé vězení do zadní příčné chodby, kde si odemkněte jedny z dveří a na osvětleném místě posbírejte Storage Key a dokument My Diary, November 1832. Jděte do bludiště mezi regály vpravo a přijdete ke dveřím, které si odemkněte klíčem. Vlevo nahoře na polici regálu je pod předměty ukrytý Key to Another Storage. Vyjděte z bludiště a dejte se do protějšího bludiště. Zde najdete další dveře, které si rovněž odemkněte klíčem. Vyjděte opět z bludiště, klíčem si odemkněte dveře vpravo na konci a vstupte do dveří do další úrovně.

Ze stolu seberte dokument Two Choices. Nyní se musíte rozhodnout pro jednu z cest. Každá vás dovede k jinému konci hry.

Levá cesta

Seberte v chodbě ze země dokument An Unloyal Servant, o kousek dál visí na stěně vlevo další dokument An Unloyal Servant a ještě o něco dál dokument An Unloyal Servant's Last Words. Projděte k závalu a kliknutím na kamení hru zakončíte.

Pravá cesta

Seberte ze země dokument An Unloyal Servant's Last Words. Projděte na konec dlouhé chodby a vstupte do dveří do další úrovně, čímž hru zakončíte.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář