Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Lightning Shadow, Chapter 2

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie, které je klasickým hradním módem, snažícím se částečně o netradiční přístup co se adventurní složky týče.

- - - - -

Intro

Portály na začátku hry znamenají výběr jazyka hry. Levý je angličtina a pravý francouzština. V našem případe tedy vstoupíme do levého portálu.

Dream

Ze zásuvky psacího stolu seberte lektvar zdravého rozumu a poté odstraňte obraz ze stěny a seberte páčidlo. Vylomte jím dveře a v sousední místnosti a jděte na druhou stranu.

House

Byl to jen sen. Slezte z postele a z psacího stolu seberte obřadní dýku a dokument I'm getting mad a z přihrádky lucernu. Poté vyjděte dveřmi z domu ven.

Village

Jděte k pumpě a seberte ze země dokument It's Strange. Jděte na konci vesnice vlevo a poté rovně po cestě mezi stromy.

Prison

Probíráte se ve vězení. Uchopte bednu a hoďte ji proti dveřím. Vyjděte z cely a za povaleným stolem leží dokument Where am i? Poté vstupte do dveří do další úrovně.

Entrance Hall

Vpravo je okno a na jeho římse leží laudanum. Projděte dveřmi do vstupní haly a vlevo je prosklený výstavní stolek, ve kterém leží dokument The New Life. Vyjděte po schodech na balkón, ze kterého je vstup do další chodby. Z chodby lze vejít do čtyř místností a v každé je zelené místo na stole. V jedné z místností najdete dokument The Laboratory a také kalamín, kuprit, auripigment a lučavku královskou. Jednotlivé místnosti jsou očíslované římskými číslicemi. Umístěte chemikálie následovně:

I – kuprit

II – kalamín

III – lučavka královská

IV – auripigment

V chodbě se odsunula stěna. V tajné místnosti seberte z psacího stolu Library Key a dokument Hidden Room, z přihrádky část koule a ze zásuvek laudanum a křesadlo. Klíčem si odemkněte visací zámek na poklopu, nadzdvihněte poklop a seskočte dolů. Běžte co nejrychleji do haly, protože sliz je vám v patách. Jděte zpět do první chodby, kde jsou vpravo dveře od knihovny, které si odemkněte a vejděte do nich.

Library

Ze stolů vlevo seberte dokument The Library a křesadlo. Nejprve jděte do chodby vlevo a vstupte do dveří. V přihrádce psacího stolu leží OLEJNIČKA a v zásuvce křesadlo. V malém postranním regálku je další křesadlo a v polici na opačné straně laudanum. V jedné polici je navíc zářivá kniha (1/3), za kterou zatáhněte. Vraťte se do chodby a na konci vejděte do dveří vlevo. Na stole leží dokument My Return a v zásuvce komody v rohu křesadlo. Jděte do dalších dveří a dostanete se do dlouhé chodby, kde jděte do dveří vlevo. Vzadu za psacím stolem leží na zemi část koule. Vraťte se do chodby, projděte na konec a vstupte do dalších dveří vlevo. Z psacího stolu seberte dokument How is he going? Vydejte se zpět do chodby na začátku a pokračujte do dveří naproti. Na polici regálu u stěny je dokument My Journey a na stole křesadlo. Kromě toho najdete v jedné knihovně opět zářící knihu (2/3). Jděte do dalších dveří a dostanete se do potemnělé chodby. Můžete jít navštívit jídelnu vlevo, ale tam nic není. Vstupte do velké knihovní místnosti, kde najdete v uličce nejvíc vpravo poslední knihu (3/3). Pokud se ptáte co se vám otevřelo, tak to byly dveře v místnosti s první knihou. V tajné místnosti seberte z psacího stolu Storage Key a dokument Good Engineer a z přihrádky nádobu s térem. Tím máte v této úrovni vše hotové a můžete se vydat do vstupní haly.

Entrance Hall

Jděte vpravo a přijdete ke dveřím od skladiště, které jsou vpravo. Odemkněte si je klíčem a vejděte do nich.

Storage

Jděte do dveří vpravo a hned za nimi je v jedné polici páka. Vraťte se do hlavní chodby a jděte do protějších dveří. V místnosti na konci dejte páku do otvoru ve zdi vlevo. Páka je však zatím zaseknutá. V jedné z truhel v této místnosti najdete část koule. Nyní jděte do chodby, kde jste našli páku, a v místnosti na konci dejte na podstavec nádobu s térem. Vraťte se k páce a zatáhněte za ni. Tím jste si odemkli zamčené dveře v chodbě. Za nimi seberte z jedné truhly kladivo a z další křesadlo. Druhá truhla vlevo je zamčená a je v ní něco důležitého. Ještě prohledejte postranní římsy pod okny a posbírejte OLEJNIČKU, laudanum a 3 křesadla. Odtáhněte na stranu koberec a slezte po žebříku dolů. Prolezte na konec tunelu a z psacího stolu seberte dokument Secret Room, z přihrádky obřadní dýku a ze skříně další část koule. Vraťte se přes tunel do místnosti a nyní zbývá otevřít truhlu. Musíte si z jedné ze skladištních místností přinést lopatu a tu použít namísto páčidla. Seberte lucernu a vraťte se zpět do vstupní haly.

Entrance Hall

Jděte do chodby, kde jste poprvé vstoupili do této úrovně a uslyšíte podivné zvuky. Vejděte do dveří s nápisem Rooms.

Rooms

Vyjděte po schodech, dejte se vlevo, poté vpravo a vstupte do dveří vpravo. Z psacího stolu seberte dokument Why am i killing a křesadlo a z přihrádky část koule. Vraťte se do chodby a vejděte do dveří na konci. Ve skříni najdete OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do chodby a na druhé straně je další postranní chodba. Vstupte do dveří po straně a z psacího stolu seberte dokument My Game Rules a křesadlo a z přihrádky část koule. Nyní se vydejte jakoby zpět a po straně je vchod do malé úklidové komory. Zdvihněte židli a neste ji do konce chodby, kde jste našli druhý úlomek koule. Po levé straně jsou dveře a za nimi malá místnost. Dejte židli ke stolu. Jděte zpět do úklidové komory a zdvihněte stoličku. Tentokrát ji odneste do místnosti až na konci chodby a postavte ji před postel. Ještě zbývá koště a to dejte do téže místnosti do kouta. Jděte znovu do úklidové komory a na zemi najdete Key. Tím máte v této úrovni splněno a vraťte se do předchozí.

Entrance Hall

Jděte rovně do dveře do vězení.

Prison

Po pravé straně jsou mřížové dveře zamčené na visací zámek. Odemkněte si ho pomocí klíče z inventáře. Na děravou zeď vzadu použijte kladivo, sestupte po schodech a vejděte do dveří do další úrovně.

Basement

Vpředu u výtahu leží na zemi dokument Secret Passage. Dále v regálu na vinné láhve jsou laudanum a křesadlo a na středové zídce další 2 křesadla. V rohu je ozubené kolo (1/3). Jděte do chodby vlevo a poté zahněte vpravo. Začne vás pronásledovat monstrum. Rychle vběhněte do dveří na konci chodby a postavte před dveře oba dva sudy. Až se proberete, vyjděte ven a postupujte stále jedinou možnou cestou. Přeskákejte po plošinách, a až se octnete v dlouhé chodbě, běhejte z jednoho konce na druhý. Poté se proberete doopravdy. Vraťte se do chodby a v místnosti, kde bylo předtím monstrum je SUD S OLEJEM (60% lucerny). Vraťte se na začátek a běžte nyní do chodby rovně. Jděte nejprve do dveří vpravo a v regálu vlevo jsou dokument The Machine a křesadlo, v dalším regálu další křesadlo a v bedně v rohu dláto. To můžete rovnou spojit v inventáři s kladivem a vznikne vám kladivo a dláto. Vraťte se do chodby a dejte se vpravo a poté chodbou vpravo. V poslední místnosti je v rohu za sudy ozubené kolo (2/3). Jděte zpět do první chodby a nyní pokračujte vpravo. V místnosti najdete na zdi uprostřed OLEJNIČKU a v regálu vzadu křesadlo. Pokračujte dál do dveří rovně a poté do dveří vlevo. V místnosti je několik trubek a také dokument The Equipment Room. Jděte zpět do předchozí chodby a nyní jděte do dveří vlevo. Na středové římse leží 3 křesadla. Pokračujte do dalších dveří a na římse je truhla a v ní OLEJNIČKA a křesadlo. Navíc v rohu je na římse ozubené kolo (3/3). První dvě ozuebná kola odneste do strojovny (sousedí s velkou místností) a dejte je na osy mechanismu. Třetí ozubené kolo odneste do místnosti, kde je poklop a kde jste našli dokument, položte ho na stolek vpravo a poté na něj použijte kladivo s dlátem. Následně odneste ozubené kolo do strojovny a dejte ho rovněž na osu. Nyní je třeba naládovat uhlí do pece. Jděte zpět do místnosti, ze které na vás předtím vyběhlo monstrum a kde je také sud s olejem. Dejte 3 kusy uhlí do osvětleného potrubí a tak si potrubní poštou pošlete uhlí do strojovny. Vraťte se do strojovny a dejte uhlí do pece. Zatáhněte za páku u pece a poté zatáhněte za páku vedle ozubených kol. Celý mechanismus se rozběhne. Jděte zpět do vstupní místnosti, nastupte do výtahu a zatáhněte za páku.

Flooded Basement

Seskočte dolů a v chodbě jděte vpravo. Octnete se ve velké místnosti, kde je žebřík, na který nedosáhnete. Jděte dál do dveří vlevo, vyskočte nahoru a v místnosti seberte páčidlo. Vraťte se do velké místnosti a pokračujte do dveří naproti. Ve vodopádu je žebřík, po kterém vylezte. Použijte na kupu balvanů páčidlo, zatáhněte za něj a seberte Little Storage Key. Vraťte se do první chodby a klíčem si odemkněte dveře na druhém konci. Seberte Broken Ladder. Jděte zpět do velké místnosti a použijte tento žebřík na velký žebřík nahoře. Vyšplhejte nahoru a poté se přesunete do další úrovně.

Old Laboratory

Běžte do dveří vlevo a poté do místnosti rovně před vámi. Ve skříni vlevo najdete dokument Torture. Vraťte se do chodby a jděte do místnosti vlevo. Z regálu seberte Empty Flask. Jděte zpět na začátek, k závalu, a pokračujte rovně. Ze stolu vlevo seberte dokument Our motto. Jděte do dveří vlevo a z regálů seberte Chemical a Sticky Thing. Druhou jmenovanou věc použijte na úlomky koule v inventáři a získáte Orb. Vyjděte z místnosti a pokračujte do dveří vlevo. Nyní jděte nejprve do dveří vlevo a v cele najdete v kbelíku OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a pokračujte do dveří vlevo. Zde je SUD S OLEJEM (60% lucerny). Zbývají prozkoumat poslední dveře, za kterými najdete příruční vrtačku a dokument Experiments. Jděte do laboratoře a v inventáři dejte do sklenice chemikálii a tu poté nalijte do baňky nad hořákem. Nyní se vydejte zpět do mučírny a po cestě vás zastaví hlas zpoza závalu. Ze skříňky vedle seberte jedovou žlázu. V mučírně použijte vrtačku na velký sud s chemikálií, na vytékající kapalinu použijte sklenici z inventáře a získáte Flask Full of Epoxy. V laboratoři dejte Epoxy do baňky a poté dejte jedovou žlázu do lisu vpravo. Pod lis dejte sklenici, zatočte klikou a získáte Flask Full of Poison. I toto nalijte do baňky a poté zatočte kohoutem. Až se směs začne vařit, vypněte kohoutem plamen, položte na stůl vpravo sklenici a z baňky se vám nalije směs do sklenice – získáte Flask Full of Explosive. Jděte k závalu a dejte chemikálii do skříňky. Ustupte na stranu, protože bude následovat mohutný výbuch. Za závalem najdete na zemi dokument Some Secrets a mezi policemi povaleného regálu OLEJNIČKU. Na zamčené dveře použijte vrtačku z inventáře. Za dveřmi jděte vlevo a v místnosti seberte ze stolu Lever. Jděte zpět do chodby a na druhém konci je druhá podobná místnost. Zde dejte páku do otvoru vlevo a zatáhněte za ni. Běžte znovu do první místnosti a do chodby za ní. Na kámen v tunelu vlevo použijte kladivo s dlátem, prolezte tunelem a vylezete venku v lese.

Ending

Jděte na rozcestí vpravo a vejděte do budovy. Octnete se ve velkém sálu. Na druhé straně je je na pultu pilka na kosti. Vzadu je spoutaný muž. Až domluví odpálí vás duch na druhou stranu. Vpravo od vás je podstavec a v něm lebka. Použijte na lebku dýku z inventáře. Běžte vpředu a na druhý podstavec položte kouli z inventáře. Počkejte až začne koule Danielovi odčerpávat energii a poté na něj použijte pilku – získáte Daniel's Head. Položte ji na pult a poté na ni použijte dýku. Vyběhněte z domu do lesa a jděte stále rovně. Po chvíli se spustí závěrečné titulky.

uložené pozice

čeština

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář