Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Machine

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jednoho dne jste pozváni spolu se svou ženou na hrad výstředního lorda Harrise, který je vášnivým vědeckým pracovníkem v oblasti parních strojů. Po divoké pitce se probíráte s bolestí hlavy ve svém pokoji. Vyruší vás podivné zvuky z chodby. Vyjdete ven a uvidíte, že protější dveře, za kterými byla vaše žena jsou vyražené a ona sama se ztratila neznámo kam. Vydáváte se tudíž nalézt nejen ji, ale rovněž odpovědi na zneklidňující otázky. Kdo je vlastně lord Harris? Je to vůbec člověk? Sled divokých a neuvěřitelných událostí se rozběhne a vy budete naplno vtaženi do jejich víru.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 13

dokument – 7

olejnička – 6

velká olejnička – 6

sud s olejem – 1

křesadlo – 14

laudanum – 2

lektvar zdravého rozumu – 7

House

Začínáte v ložnici a máte pořádnou kocovinu. Za vašimi zády leží na stoličce kbelík s vodou, na který klikněte. Prohledejte zásuvky psacího stolu a seberte křesadlo. Zkuste několikrát zalomcovat dveřmi a spadnete na zem. Až se proberete vyjděte na chodbu a vstupte do protější místnosti s vyraženými dveřmi, což je pokoj vaší ženy. Zjistíte, že se ztratila. Na krbové římse vpravo je další křesadlo a v polici lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a běžte se podívat do pravých protějších dveří. V místnosti leží mrtvola lorda Jamesona a vpravo v knihovně je křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a vstupte do dveří naproti. Ze stolu seberte dokument Lord Harris, Diary no. 278. Poté otevřete železnou skříň a seberte z ní lucernu, páčidlo a OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do chodby a páčidlem vylomte dveře na konci. Octnete se na ochoze nad jídelnou. Vlevo na konci ochozu je komoda a uvnitř laudanum. Sejděte po schodech dolů do haly, projděte až na konec, kde je na krbové římse mezi knihami křesadlo. Vstupte do nedalekých dveří, které vedou do další chodby. Vstupte nejprve do dveří vpravo, které vedou do malé skladištní místnosti. Vlevo vzadu je za sudy na zdi páka, za kterou zatáhněte. Nedaleko se odklopí regál. Projděte do tajné místnosti a seberte ze stolu Hollow Needle. Vraťte se zpět do chodby a nyní vejděte do druhých dveří vpravo, což je kancelář lorda Harrise. Z psacího stolu seberte dokument Finance Note a poté za pomocí Needle otevřte přihrádku stolu. Seberte z přihrádky Metal Key a OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte hned vedlejší dveře vlevo. Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

The Machine

Cesta se za vámi zavalila, takže vrátit se už nemůžete. Vejděte do dveří vlevo a na konci seberte ze země dokument Security Gate. Ve skříni je ještě VELKÁ OLEJNIČKA a v jedné ze zásuvek křesadlo. Otočte ventilem na stěně a poté stlačte nahoru nejprve čtvrtou a poté druhou páku. Následně otočte ventil zpět do původní polohy (to je velice důležité). Vraťte se do chodby a mříž, která byla předtím pod schody, zmizela. Sejděte dolů a dejte se vpravo. Na konci chodby leží pod potrubím VELKÁ OLEJNIČKA. Sejděte po dalším schodišti dolů a ze země seberte dokument Steam Bulkheads. Vlevo od vás je na zemi poklop, který nadzvedněte a seskočte dolů. V malém podzemním prostoru je lektvar zdravého rozumu a také část potrubí, kterou vyhoďte ven a poté sami vyskočte. Musíte opakovaně skákat po žebříku, abyste se po něm dostali ven. Normálně vylézt se nedá. Zdvihněte potrubí a odneste ho nahoru do chodby. Vstupte do dveří vpravo, což je strojovna. V centru místnosti jsou sudy a za nimi je OLEJNIČKA. Vlevo je páčka, kterou otočte. Část potrubí umístěte vpravo na stěnu, kde je uchází pára. Druhá část potrubí je v této místnosti, tak ji rovněž dejte na své místo. Vlevo od vás je pult s pákami. Dejte druhou páku dolů; zbylé nechte jak jsou. Vraťte se do nižší místnosti, kde jste lezli do sklepa. Padací vrata jsou otevřená a můžete projít dál. Vpravo za sudy leží na zemi lektvar zdravého rozumu. Vstupte do chodby, kde vlevo zpoza zavřených dveří uslyšíte hlas vaší ženy. Vejděte do malé cely vlevo a seberte ze země OLEJNIČKU. Vyjděte zpět do chodby a jděte do ohybu chodby, kde leží vlevo u závalu VELKÁ OLEJNIČKA. Pokračujte až na konec a vstupte do dveří, které vedou do laboratoře.

Laboratory

Projděte do místnosti, kde vzadu leží na stole Saw. Jděte do postranních dveří a ve skříni vpravo je lektvar zdravého rozumu. V malé cele za druhými dveřmi vlevo najdete laudanum. Vyjděte ven a vlevo na konci leží na stole OLEJNIČKA. V této místnosti je nahoře mřížový poklop, který odklopte. Vraťte se do první místnosti, kde jste sebrali pilu a zde najdete žebřík. Odneste žebřík do místnosti se šachtou a umístěte ho do této šachty. Poté vylezte nahoru, prolezte šachtou, na prkna použijte pilku z inventáře a na konci šachty odklopte poklop a seskočte dolů do místnosti. Ze země seberte Cell Key a dokument To Anyone. Z psacího stolu si vezměte lektvar zdravého rozumu a z jedné ze zásuvek křesadlo. Odstraňte krámy od dveří, vyjděte ven a rychle utíkejte před monstrem zpět ke dveřím do The Machine, do kterých následně vstupte.

The Machine

Jděte k celám, za kterými jsou zavřeni vaše žena a lord Harris. Vypadá to jakoby vás hra stavěla do situace, ve které se musíte rozhodnout co udělat. Ve skutečnosti je úplně jedno, které dveře odemknete, protože se vám poté automaticky zpřístupní i druhé dveře. Za levými dveřmi ze země seberte Zeppelin Key a dokument Ma Last Note. Nyní jděte zpět nahoru do chodby, kde je vchod do strojovny. Vlevo byly předtím zamčené dveře a nyní jsou pryč. U díry ve zdi seberte ze země křesadlo a poté vyjděte po točitém schodišti nahoru. Seberte lektvar zdravého rozumu, odemkněte si dveře klíčem a vstupte do nich.

Zeppelin

Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do vnitřku vzducholodě. Dole mezi bednami leží křesadlo. Na druhé straně místnosti jsou zamčené dveře. Ve dvou rozích jsou na zemi tlačítka, na která umístěte 2 sudy a dveře budou poté přístupné. V řídící místnosti seberte vpravo Strange Rod a další křesadlo. Dveře se za vámi však zabouchly. Ne jednom sloupu je klika a vedle dalšího je páka. Vedle této páky leží další křesadlo. Zatáhněte 4x za páku, otočte klikou až do konce a poté zatáhněte za páku vedle dveří. Projděte opatrně po chodníku vlevo a dávejte si pozor na monstra zavěšená u stropu. Sejděte po schodech dolů a vstupte zpět do dveří do The Machine.

The Machine

Sejděte po točitém schodišti a pokračujte až do nejnižšího podlaží sklepa, kde jste předtím šli do laboratoře. V místnosti s vinnými sudy je vzadu otvor do kterého vložte žlutozelenou páku z inventáře. Na druhé straně místnosti za sudy se vám otevřel tajný průchod. Projděte tunelem a vstupte do vrat na konci.

Summoning Circle

Pokud chcete můžete si ze země sebrat ještě jednu lucernu. Projděte do místnosti, kde se cesta dělí. Vpravo je jen malá skladištní místnost a v jednom regálu leží křesadlo. Seberte z regálu kámen a odneste ho do předchozí místnosti, kde ho umístěte na hlaveň děla namísto dělové koule. Vstupte do další místnosti, kde odbočte do jídelny vpravo a doplňte si olej ze SUDU S OLEJEM (10% lucerny). Vraťte se do předchozí místnosti a vejděte do místnosti naproti, což je ložnice. U postele s matrací leží Powder a ve skříni vlevo najdete křesadlo. Nyní se vraťte k dělu, otevřte skříňku pod lahví a nasypte do ní prášek. Zavřete dvířka a zatáhněte za páku. Výstřel z děla prorazí zamčené dveře a uvolní vám cestu dál. Jděte ke schodišti, kde se cesta dělí. Nejprve se běžte podívat co je pod pravým schodištěm. Je tam velká místnosti s podivným rudě zářícím podstavcem, na kterém cosi chybí. Na druhé straně místnosti je za trubkami VELKÁ OLEJNIČKA. Vraťte se na schodiště a nyní sejděte po druhých schodech. Na stole pod schodištěm najdete Picture of Nina a také dokument Safety Instructions. V regálu nedaleko je křesadlo a v komodě pod dalším schodištěm je v zásuvce OLEJNIČKA. Vyjděte po druhém schodišti a rychle utíkejte pryč skrz chodby, protože máte v patách monstrum. Vystoupejte po schodech nahoru a jděte vlevo na balkón nad obětní místností, kde leží na stoličce laudanum. Vraťte se do chodby a jděte rovně, V červeně osvětlené místnosti, kde je hromada mrtvol, seberte vlevo Blood a vpravo na stole za sudem je lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a vejděte vlevo do místnosti s dvěma vězeňskými celami. Na židli leží VELKÁ OLEJNIČKA. Vstupte do pravé cely a skočte do díry v zemi – dostanete se do stok. Nedaleko vás je na římse VELKÁ OLEJNIČKA. Na rozcestí se dejte vpravo a na dalším rozcestí projděte na konec levého tunelu, kde je na římse křesadlo. Nakonec projděte posledním tunelem a dostanete se do chodby, kde je na konci děravá zeď. Nedaleko leží na římse cihla. Hoďte ji na horní část zdi a cesta dál je volná. Vpravo u závalu leží další křesadlo. Projděte až do místnosti s podstavcem a seberte z něj Emerald Gem. Vylezte po provaze jako po žebříku nahoru. Otevřte dveře cely a vyjděte ven. Dejte se chodbou vlevo jděte opět na balkón. Hoďte si dolů bibli, protože ji za chvíli budete potřebovat. Hlavně ale ať ji pak dole najdete. Seskočte dolů a všimněte si 4 kruhů vně oltáře. Do každého musíte položit jeden předmět. Bráno od vchodu do místnosti postupujte následovně: vpředu obrázek z inventáře, vlevo střep z inventáře, vpravo trup s hlavou monstra (najdete ho v jednom z rohů místnosti) a dozadu položte nádobu s krví z inventáře. Nakonec dejte na hlavní oltář bibli. Pak už se jen dívejte co se bude dít. Co myslíte, jak to skončí?

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář