Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Mansion of Krille

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o mírně nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie. Hra rozhodně nenudí, má docela zajímavé úrovně i adventurní složku, avšak nic průlomového to není.

- - - - -

Lighthouse

Vpravo je na bedně lucerna a pod schodištěm leží křesadlo. Jděte do dveří vpravo a v krátké chodbě vstupte do skladištní komory vlevo. Na malém regálu je dokument (prázdný) a laudanum a vzadu za knihami další laudanum, na předním regálu je v ošatce ještě jedno laudanum a také křesadlo a za bednami vlevo leží další 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte do protějších dveří. V levé komodě je dokument Diary Page a v pravé lektvar zdravého rozumu. Nyní se vydejte zpět ke vstupu a vyjděte po schodech nahoru. Pod točitým železným schodištěm vpravo leží křesadlo a na psacím stole je dokument Diary Page a další křesadlo a v jedné ze zásuvek je lektvar zdravého rozumu. Vraťte se dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Lighthouse Keepers Cabin

Z psacího stolu seberte dokument My Diary, 15th May 1873, z přihrádky VELKOU OLEJNIČKU a ze zásuvky 2 lektvary zdravého rozumu. Za vašimi zády je v regálu dokument Finish Sisu a 2 křesadla a v truhle měšec s 50 tolary, laudanum a další křesadlo. V horní polici odklápěcího regálu je Key. Tím si odemkněte dveře za regálem a ze schodů seberte dokument My Diary, 7th June 1873. Dole jděte k regálu vlevo a na jeho vršku leží dokument 16th July 1873. Vpravo je psací stůl a na něm jsou Cellar Key a také dokument My Diary, 27th June 1873. Na regálu vpravo je ještě dokument My Diary, 5th August 1873. Poté se vydejte zpět do předchozí úrovně.

Lighthouse

Jděte do chodby vzadu, kde jsou za pravými dveřmi další dveře, ovšem zamčené. Odemkněte si je klíčem a sestupte do sklepa. Na regálu vpravo jsou 2 křesadla a pod schody je truhla a v ní dalších 8 křesadel. Dále prohledejte všechny přihrádky regálu na láhve a posbírejte dokument Diary Page, OLEJNIČKU a ještě 2 křesadla. Poté projděte na konec sklepa a vejděte do dveří do další úrovně.

Sewers

Ve stokách nesmíte spadnou, jinak se nemáte jak dostat nahoru a vodní monstra vás zabijí. Držte se vpravo a přijdete na plošinu, kde leží dokument My Diary, 9th August 1873. Vraťte se na začátek, dejte se vpravo a poté přeskákejte směrem vpravo. Na konci je mrtvola, vedle které leží Key a dokument Note from Patrick O'Malley, Buttler of Krille's Mansion. Vraťte se do stok a jděte stále rovně až přijdete ke dveřím do další úrovně, které si odemkněte a poté do těchto dveří vstupte.

Krille's Mansions Cellar

Sejděte po schodech dolů a vstupte do největší sklepní haly, jakou jsem viděl. Projděte na konec a v centru jsou těžké bedny, které odtahejte a odhalíte mřížový poklop. Prolezte na konec tunelu a z oltáře seberte Key to Crypt. Odemkněte si dveře vpravo a projděte na konec, kde seberte dokument From your Destiny a také Mansion Key (je důležité sebrat nejprve dokument). Přenesete se do podivné temné chodby. Běžte na konec, vstupte do dveří, poté do dalších vpravo a ze stolu seberte klíč od strojovny. Vyjděte z místnosti a odemkněte si dveře napravo. Odtáhněte na stranu postel a seberte obřadní dýku. Tou si odemkněte další dveře vpravo a dostáváte se do labyrintu. Držte se stále vlevo, abyste neztratili orientaci. Jako první narazíte na místnost, kde je naházeno spousta židlí. Když si dáte práci s jejich vyházením, najdete 2 VELKÉ OLEJNIČKY. V další místnosti, do které dorazíte, najdete na stole pilku na kosti. Nyní se vydejte opět směrem vpravo (stejně jak jste přišli) a dojdete k zamčeným dveřím. Použijte na pilku, projděte jimi, na dveře do další úrovně použijte klíč a vejděte do nich.

Mansion

Vyjděte po schodech do prvního patra a vstupte do dveří. Na psacím stole leží dokument Something Strang is Going On. Pokračujte do další místnosti a na druhé straně jsou další dveře. Dostanete se do místnosti, kde je spousta předmětů k sebrání. Na stole uprostřed leží lektvar zdravého rozumu, ve skříni vlevo OLEJNIČKA a na dvou regálech 2 laudanum a 15 křesadel. Vpravo vzadu je páka, za kterou zatáhněte. Vraťte se do předchozí haly a jděte chodbou vlevo. Vpravo se vám odemkla tajná pasáž. V chodbě vstupte do pravých dveří a v laboratoři seberte ze stolu vlevo laboratorní nádobu, z psacího stolu dokument The Bomb Instructions a ze zásuvek Key a 4 křesadla. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte protější dveře. Uprostřed na stole leží jedová žláza a v rohu najdete 2nd Floor Key. Nyní se vydejte na začátek, na schodiště, kde vyjděte o patro výš, klíčem si odemkněte dveře a vejděte do nich.

2nd Floor

Ze země seberte lucernu a ze zásuvky komody 3 křesadla. Na nedalekém kulatém stolku leží dokument Baron Krilles Diary, 10th August 1873. Uvnitř další komody najdete laudanum a další 3 křesadla. Jděte do dveří vlevo na konci chodby a ze zásuvky komody seberte 2 křesadla a z římsy u lví sochy lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a pokračujte do protějších dveří. Vpravo je komoda a uvnitř laudanum a 3 křesadla. Jděte dál do dveří vlevo a v místnosti jsou 2 komody vedle sebe. V jejích zásuvkách najdete 2 lektvary zdravého rozumu a 8 křesadel. Menší komoda je u postele a uvnitř najdete další lektvar zdravého rozumu a další 2 křesadla. Poté prohledejte police knihoven a najdete 2 laudanum a opět křesadlo. Další laudanum je v přihrádce psacího stolu. Nakonec odstraňte velký obraz nad psacím stolem a z výklenku posbírejte 2 laudanum, lektvary zdravého rozumu a ještě 3 křesadla. Vyjděte z místnosti a jděte dál do dveří vlevo. Z úzké chodby vejděte do místnosti vlevo a ze stolu seberte Key a dokument Baron Krilles Diary, 11th August 1873. Klíčem si odemkněte skříň a seberte páčidlo. Vraťte se do úzké chodby a odklopte regál. Hoďte proti poškozené zdi nějaký těžký předmět (nejlépe židli) a prolezte vzniklým otvorem. V tajné pracovně posbírejte VELKOU OLEJNIČKU, 4 laudanum, 4 lektvary zdravého rozumu a 3 křesadla. Jděte opět do chodby na začátku a na konci vpravo jsou dveře, které vylomte páčidlem. Ze země seberte lucernu a z regálu vpravo laudanum a 3 křesadla. Jděte dál a dostanete se do široké chodby, kde hoďte bednu proti poškozené zdi vlevo a v tajné místnosti seberte Glass Container. Zatáhněte za páku, vraťte se do chodby a uvidíte, že na druhé straně se odklopil regál. Opět hoďte něco proti poškozené zdi a prolezte otvorem. Projděte na konec chodby, pokračujte přes několikery dveře a ze stolu seberte Key a také 3rd Floor Key. Na druhém konci chodby si jedním z klíčů odemkněte zamčené dveře, zatáhnete za páku a uděláte si tak zkratku na začátek. Tím máte v této úrovni vše hotové a můžete se vrátit zpět na schodiště.

Mansion

Vyjděte do horního patra a zbylým klíčem z inventáře si odemkněte dveře. Vzadu lze odstranit obraz ze stěny a seberte z výklenku laudanum. Vraťte se na schodiště a jděte do prvního patra. Za dveřmi je skříň. Vstupte do ní a přenesete se do místnosti s pověšeným prasetem. Použijte na prase dýku a získáte láhev s krví. V zadní části místnosti je vysklené okno a na venkovní římse leží laudanum. Po venkovních římsách přeskákejte do chodby s laboratoří, vyjděte z chodby a pokračujte k závalu na druhé straně. V inventáři nejprve spojte olej a krev a získáte nádobu se směsí poté přidejte kus rostliny a získáte Agrippovu výbušninu. Použijte ji u závalu, bude následovat výbuch a poté vstupte do dveří do další úrovně.

???

Projděte dveřmi, ze země seberte další lucernu a na druhé straně leží na stole dokument Lighthouse Keeper's Diary, 12th August 1873. Jděte do postranních dveří, vyjděte po schodech nahoru a zde vás zabijí dvě monstra, čímž hra končí.

uložené pozice

videonávod

screenshot

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář