Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Night I Went Insane

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o dost nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie, která vám nabídne originálně vystavěné úrovně a také zajímavý příběh.

- - - - -

Hall

Ze stolu seberte lucernu a dokument Requirements for Tomorrow a ze zásuvky stolu 7 křesadel. Vlevo je regál a v něm OLEJNIČKA. Vyjděte do chodby a dejte se do dveří vpravo. V přihrádce psacího stolu je ARTEFAKT a vlevo v zásuvce komody Bloody Key. Vraťte se do chodby a na dveře na konci použijte klíč. V hale jděte ke dveřím vpravo, které vedou do Dormy, a vejděte do nich.

Dormy

Po chvíli se na konci chodby vpravo otevřou dveře. Ze stolů seberte dokument Project X Notes Page 1. Poté uchopte židli a hoďte ji proti děravé zdi. Vylezte po žebříku nahoru a přesunete se do další úrovně.

Vpravo na zemi leží OLEJNIČKA a v regálu vlevo je další OLEJNIČKA. Na stole na druhé straně leží dokument Project X Notes Page 2. Pokračujte do temné chodby vpravo a vstupte do dveří na konci. Z přihrádky psacího stolu seberte OLEJNIČKU a ze stolu 3 křesadla. Vpravo leží Key #1 a další křesadlo. Tím máte v této úrovni hotovo a můžete se vrátit po žebříku do té předchozí.

Dormy

V chodbě si klíčem odemkněte druhé boční dveře a na zemi drží mrtvola dokument Help me a o kousek dál vpravo leží VELKÁ OLEJNIČKA a laudanum. Nic víc tu zatím nepořídíte, takže se vydejte zpět do haly.

Hall

Klíčem si odemkněte sousední dveře vlevo a vejděte do nich.

Cistern Entrance

V přihrádce povaleného stolu je VELKÁ OLEJNIČKA a v prostřední zásuvce laudanum a lektvar zdravého rozumu. Jděte do dveří a sestupte dolů po schodech. V malé truhle je další lektvar zdravého rozumu a za dveřmi vpravo dokument PLEASE READ. Nadzdvihněte poklop a seskočte dolů. Vzadu najdete dokument Sacrifice a také SUD S OLEJEM (10% lucerny). Vraťte se nahoru a pokračujte po dalším schodišti vpravo. Projděte temnou chodbou vlevo a v místnosti na konci najdete vzadu Crowbar a Key to Cellar. Projděte nazpět dlouhou chodbou a opět sestupte po schodech až úplně dolů. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně vlevo a vstupte do nich.

Cellar

Na druhé straně je pod vodou Key #2. Utečte monstru a vraťte se do předchozí úrovně.

Cistern Entrance

Vyjděte po schodech nahoru a pokračujte zpět do haly.

Hall

Na druhé straně jsou dveře vedoucí do knihovny, které si odemkněte klíčem, a vstupte do nich.

Library

Vpravo na stole leží dokument Project X Notes Page 3 a pod jedním regálem vlevo je VELKÁ OLEJNIČKA. Dveře vylomte páčidlem a z okolních stěn posbírejte dokument Hint One, dokument Hint Two, dokument Hint Three, dokument Hint Four a dokument Hint Five. Vyjděte z místnosti a všimněte si pák vpravo, které jsou očíslované. Pomocí pák zadejte kód 2379. Nutno podotknout, že to musíte zvládnou opravdu rychle, protože po chvíli se páky vrátí zpět do vodorovné polohy. Vzadu se vám odšoupne regál. Za ním jděte do dveří vlevo a z truhly seberte 3 křesadla. Zvedněte páku a dejte ji do otvoru vpravo. Zatáhněte a regál vpravo od vás se odklopí. Seberte z výklenku Secret Key a jím si odemkněte vstupní dveře. Jděte dál do místnosti naproti a nyní musíte posbírat klíče, které jsou za obrazy. Jen jeden Key je ten pravý (objeví se vám v inventáři). Za posledním obrazem vpravo najdete navíc dokument Real Estate Agent. Vraťte se do chodby a jděte do malé postranní chodby vpravo. Seberte ze země dokument Untitled. Vyjděte zpět do chodby a poté vylezte po žebříku na konci.

Jděte v chodbě do druhých dveří vpravo a ve skříni najdete dokument Project X Notes Page 4. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vpravo. Ze země seberte dokument They Threw Out My Friend a na převrácené pohovce je Random Key. Vyjděte zpět do chodby a klíčem si odemkněte dveře na konci vlevo. Sestupte do zatopené místnosti, kde jsou pod vodou špatně viditelné stoly. Na tom vpravo vzadu najdete dokument (bez označení). Vraťte se po schodech nahoru a ve vzduchu visí Key #3. V chodbě se nyní otevře úplně nová chodba vlevo. Na další křižovatce se dejte vlevo (vpravo je past) a dostanete se do místnosti s mnoha pákami. V mém případě byla správná páka druhá v pravé řadě. Otevře se vám další chodba, na jejímž konci skočte do černoty.

Library

Projděte ke dveřím do haly a vstupte do nich.

Hall

Klíčem si odemkněte sousední dveře vpravo a vejděte do nich.

Graveyard – Entrance

Za místem, kterým jste vešli, leží Ladder Piece (1 of 3) Vpředu u domku leží Ladder Piece (3 of 3) a v truhle je dokument To Whom Who Reads This Note. Dejte se od domů směrem vlevo, kde svítí modrá světla. U hřbitovní brány najdete Ladder Piece (2 of 3) a dokument I Can't See. Vraťte se k truhle u domku. Zde je nakreslená červená šipka. Umístěte na dům všechny tři části žebříku, vylezte nahoru a z komínu seberte Graveyard Key. Slezte dolů, projděte k bráně na hřbitov a použijte na ni klíč.

Graveyard

Seskočte vdo jámy vpravo a pod kamenem uprostřed najdete Graveyard Key. Vraťte se do předchozí úrovně.

Graveyard Entrance

Známou cestou se dostaňte na začátek a vstupte do dveří, které vedou do haly.

Hall

Vyjděte na odpočívadlo vpravo, klíčem si odemkněte dveře vpravo a vstupte do nich.

Prison

Projděte do jídelny a na druhé straně je na výstavním stolku VELKÁ OLEJNIČKA. Po skončení flashbacku se vám odemknou dveře na konci místnosti, kterými se dostanete do vězení. Dejte se vpravo a proskočte dírou v podlaze. Seberte Metal Bar a 2 křesadla. Přistavte si bednu k mříži, přes postel na ni vyskočte a prolezte dírou ven. Dejte se vlevo a v jedné z cel po levé straně najdete dokument Held Captive (1 of 2). Slezte na začátku po žebříku a v nedaleké cele najdete dokument Helde Captive (1 of 2). Na druhé straně slezte po dalším žebříku opět o patro níž a jděte do nedaleké cely, kde najdete na zemi Key #5. Slezte po dalším žebříku až na dno vězení a z psacího stolu seberte dokument Project X Pages Note 5, z přihrádky VELKOU OLEJNIČKU a laudanum a ze zásuvky 2 křesadla. Jděte do dveří vpřed, projděte ke gramofonu a poté vstupte do dveří vpravo.

Hall

Vyjděte až nahoru, klíčem si odemkněte druhé dveře a vstupte do nich.

Sewer

Jděte vpřed a poté se propadnete kamsi dolů. Na konci pravého chodníku leží dokument Project X Pages Note 6. Nyní musíte na druhém konci haly otočit prvním ventilem. Poté vylezte po žebříku nahoru a skočte vpravo na plošinu dole s druhým ventilem. Neskákejte však ze zábradlí, jinak dolů nedoskočíte. Poté přeskákejte po fragmentech chodníku k poslednímu ventilu. Jeho otočením začne ze stropu proudit voda a dolů spadne Pipe Key. Klíčem si odemkněte dřevěné dveře vzadu za chodníkem a vlevo na polici najdete OLEJNIČKU a laudanum a vzadu na stole Key #6. Vyjděte zpět do haly a jděte vpravo. Ve vodě jsou dveře do další úrovně, do kterých vejděte.

Hall

Klíčem si odemkněte sousední dveře vpravo a vstupte do nich.

Church

Za dveřmi vpravo je spalovna a zde najdete dokument I can see. Na druhé straně místnosti vylezte po žebříku a nahoře skočte za sebe na dřevěnou lávku. Na konci lávek je k sebrání Abandoned Key. Dostaňte se dolů a klíčem si odemkněte dveře vedle žebříku. Na rozcestí se dejte vlevo, kde je monstrum. Utíkejte chodbou na druhou stranu a stěna na konci chodby je průchozí. Schovejte se do skříně a monstrum by po chvíli mělo rozmlátit dřevěné dveře. Až odejde, vylezte a z psacího stolu vlevo seberte dokument Project X Pages Note 7 a z truhly z kouta laudanum, lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Nakonec prohledejte mrtvolu na stole a najdete Key #7. Projděte na konec chodby, použijte klíč na dveře a vejděte do nich.

Hall

Klíčem si odemkněte druhé poslední dveře po vaší straně a vstupte do nich.

Mansion

V koutě haly najdete truhlu a v ní 3 křesadla. Nahoře nad schody se můžete jít podívat na konec chodby za levými dveřmi a v místnosti najdete na polici OLEJNIČKU. Poté jděte v hale do pravých dveří nad schody. Bednou rozbijte poslední okno, přeskákejte po římsách a na konci seberte Hallway Key. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře na konci. Jděte do dvojice dveří vpředu a ze země seberte Hand Drill. Jděte zpátky do haly, sestupte po schodech dolů ke dveřím do vinného sklepa a vejděte do nich.

Wine Cellar

Jděte do chodby vpravo a poté ještě jednou vlevo. Ze stolu vlevo seberte laboratorní nádobu, Wooden Bucket a dokument Recipe to Distilling Water a v truhle na druhé straně najdete ještě laudanum a křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte stále rovně. Zatočte klikou, umístěte na provaz kbelík, spusťte ho do studny, vytáhněte nahoru a kliknutím seberte kbelík s vodou. Jděte zpět do vstupní místnosti a použijte vrtačku na spodní část oranžově osvětleného sudu. Kliknutím seberte Wine Pot (Full). Nyní jděte prozkoumat levou temnou chodbu a poté zahněte vpravo. Ze stolu seberte Water Container a Wine Container. V inventáři si do něj automaticky přelijete vodu a víno. Víno dejte na stojan na kahanu, otočte kohoutem a seberte Boiled Wine Container. Poté udělejte totéž s vodou a seberte Distilled Water Container. Víno dejte do skříňky extrakčního přístroje a zatáhněte za páku. Poté udělejte totéž s vodou a nádoba pod vývodem se rozletí a vy budete moci sebrat Key #8. Poté se vydejte zpět do předchozí úrovně.

Mansion

Klíčem si odemkněte dveře vpravo, projděte na konec chodby a poté dostanete ránu do hlavy a ztratíte vědomí.

Chapel

Projděte dveřmi a poté skočte dolů do tunelu. Na konci levé odbočky jsou k sebrání VELKÁ OLEJNIČKA, laudanum a 2 křesadla. Vylezte z tunelu, jděte vlevo a hned do postranní místnosti vpravo. Ze stolu seberte dokument How It Feels To Die, z přihrádky 2 křesadla a z vrcholu regálu VELKOU OLEJNIČKU a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a dejte se vlevo. Dostanete se do kaple, kde vyčkejte skončení flashbacku. Poté jděte zpět do chodby a jedinou možnou cestou se dostanete ke dveřím, kterými projděte (předtím byly zamčené). Vlevo v přihrádce psacího stolu je ARTEFAKT. V chodbě za místnosti vejděte do dveří do další úrovně.

Hall

Sejděte dolů, odemkněte si výtahové dveře a nastup do výtahu.

Jděte do chodby vzadu a poté do chodby vlevo. Pokračujte do dveří vlevo a vejděte do cely s vězněm vpravo. Seberte ze stolu Dagger, poté ji použijte na vězně a seberte Piece 1 of 6. Poté vejděte do dveří do další úrovně na konci místnosti.

Vlevo vzadu je truhla a v ní VELKÁ OLEJNIČKA a 2 křesadla. V polici regálu najdete dokument Project X Notes Page 8. Vejděte levými dveřmi do chodby a zde jsou boční dveře, které se vám po chvíli odemknou. V levém zadním rohu najdete Piece 2 of 6. Další dveře se odemknou. Sestupte po schodech dolů a vedle pohovky najdete Hammer. Použijte kladivo na dřevěný trám v závalu (ten co je vpravo, jinak akci nepůjde provést). Projděte jedinou možnou cestou ke dveřím do předchozí úrovně a vejděte do nich.

Známou cestou se dostaňte na křižovatku tvaru T, kde jste do dveří vlevo (předtím byly zamčené). Pod schodištěm najdete Piece 3 of 6. Poté vstupte do dveří do další úrovně.

Slezte dolů po žebříku a ve velké místnosti se dejte do chodby vlevo. Vlevo na konci leží pod vodou Piece 4 of 6. Vpravo od vás je na stěně páka, kterou stlačte dolů. Vraťte se do velké místnosti a jděte vlevo, kde to svítí červeně. Na bedně co je pod vodou leží Chipper. Možná jste si již všimli závalu vlevo na konci místnosti. Použijte ka kamení dláto a otevře se vám cesta dál. Vyjděte po schodech nahoru a na stole uprostřed najdete dokument Project X Notes Page 9. Rychle utíkejte pryč chodbou vlevo a na konci vejděte do dveří do další úrovně.

Jste opět na křižovatce tvaru T. Vlevo jsou nově přístupné dveře, za nimiž vstupte do dveří do další úrovně.

Na konci levého mostu leží u dveří Piece 5 of 6. Poté pokračujte k druhým dveřím na druhém konci a vstupte do nich.

Vpravo vzadu najdete v truhle laudanum. Dejte se chodbou vlevo a zpod postele seberte dokument Project X Notes Page 10. Dojděte na konec a na zídce vedle monstra leží Piece 6 of 6. Až monstrum domluví dejte se do dveří vlevo a podívejte se nahoru. Vyjděte z místnosti a utíkejte zpět do chodby vpravo. V jednom místě je tu neviditelná stěna, který však po chvíli zmizí. Utíkejte před monstra a na konci vejděte do dveří do předchozí úrovně vpravo.

Vstupte do dveří na opačném konci.

Na křižovatce tvaru T se dejte vlevo a nastupte do výtahu.

Na druhé straně poskládejte podle čísel úlomky do podstavců a velká vrata se otevřou. Nezbývá než vejít do temnoty.

Vyjděte po schodech nahoru, dejte se vlevo a vstupte do dveří. V chodbě seberte ze země dokument My Final Words To You a vstupte do dveří na konci. Pak už jen sledujte co se bude dít a po chvíli se spustí závěrečné titulky.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář