Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Old House

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o v podstatě jednoduché, avšak v konečném výsledku dost nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie beroucí si inspiraci z děl slavných mistrů hororu.

- - - - -

Z psacího stolu seberte dokument Daniel's Diary – 19. September 1898, z přihrádky 2 OLEJNIČKY a ze zásuvek dokument Letter from Howard – 5. April 1897, 2 laudanum a 3 křesadla. Vyjděte do chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

Projděte na konec chodby a klikněte až se vám objeví symbol ruky.

Vydejte se cestou do lesa a klikněte až se vám objeví symbol ruky.

Vpravo jsou zamčené dveře a o kousek dál najdete fontánu a ve vodě lučavku královskou. Dojděte k domu, který má zamčené dveře. Obejděte ho zleva přijdete ke kůlně. V zásuvce komody najdete dokument Instructions for Replacing Key – 4. April 1897. Vraťte se k zamčeným dveřím ve skále. Stiskněte tlačítka takto:

dolní řada: první, druhé, třetí

horní řada: druhé, první, třetí

dolní řada: třetí

Přibližuje se k vám monstrum, takže zadejte stejný kód ještě jednou. Za dveřmi odstraňte bedny a klikněte na poklop.

Slezte po žebříku dolů a ze země seberte lucernu. Pokračujte dolů po schodech a zde najdete House Key. Poté se vraťte stejnou cestou nahoru na povrch.

Tlačítkem vpravo si opět odemkněte mřížové dveře, projděte k domu, klíčem si odemkněte dveře a vejděte do nich.

Hned za dveřmi vpravo najdete dokument Howard's Diary – 2. April 1897, na nedalekém regálu 2 OLEJNIČKY a 3 křesadla a na dalším regálu kuprit. Jděte do dveří vlevo vzadu a ze stolu seberte dokument Howard's Diary – 12. July 1897 a ze zásuvky křesadlo. V proskleném výstavním stolku je Laboratory Key a v zásuvkách komody najdete 4 OLEJNIČKY, 2 laudanum a 6 křesadel. Jděte do sousední místnosti, kde najdete v zásuvkách komody 3 OLEJNIČKY a 3 křesadla. Vraťte se do haly a vyjděte po schodech nahoru. V místnosti najdete na psacím stole dokument Howard's Diary – 13. July 1897, v zásuvkách 3 OLEJNIČKY a v zásuvkách komody 3 křesadla. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich. Vlevo leží kalamín a na polici vpravo láhev. Dále prohledejte přihrádku a zásuvku stolu a najdete 7 křesadel. Nejprve dejte v inventáři do láhve kalamín, poté kuprit a nakonec lučavku. Jděte do spodního patra a kliknutím si lehnete do postele.

V zásuvkách komody jsou 4 OLEJNIČKY, 2 laudanum a 6 křesadel. V zásuvce psacího stolu leží další křesadlo. Vyjděte ven a jděte ke dveří vpravo, za kterými se objeví monstrum. Opět se probíráte v pokoji. Vyjděte opět do haly a jděte do dalších dveří vlevo v přízemí. Ze zásuvek komody seberte 3 OLEJNIČKY a 3 křesadla a poté odstraňte obraz ze stěny vpravo a seberte z výklenku Cellar Key. Ještě se můžete jít podívat do místnosti v prvním patře a v zásuvkách psacího stolu najdete 3 OLEJNIČKY a v zásuvkách komody 3 křesadla. Poté jděte do laboratoře a z přihrádky a dolní zásuvky psacího stolu posbírejte 7 křesadel. Jděte do přízemí do místnosti, kde se předtím objevilo monstrum, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Sestupte po schodech dolů a z polic vpravo posbírejte 2 OLEJNIČKY, 3 laudanum, 2 lektvary zdravého rozumu a 4 křesadla. Na druhé straně je pod harampádím poklop. Prolezte tunelem a dostanete se do podlouhlé místnosti, kde je vlevo jakási pěstírna hub. V přihrádce psacího stolu najdete laudanum. Sestupte po schodech dolů a vpředu najdete na regálu 3 OLEJNIČKY a 2 lektvary zdravého rozumu. Projděte na konec široké chodby, dveřmi jděte do užší chodby a poté na konci do dveří vpravo a následně ještě do jedněch dveří. Na regálu jsou 2 VELKÉ OLEJNIČKY, 2 lektvary zdravého rozumu a 4 křesadla a ve skříni je další VELKÁ OLEJNIČKA. Ukryjte se před monstrem do skříně. Bude trvat docela dlouhou dobu než odejde. Poté jděte zpět do chodby a zjistíte, že dveře vpravo jsou rozbité. V místnosti plné krve je z druhé strany vchod do malé místnůstky se železnou pannou. Klikněte na rozčtvrcené monstrum uvnitř. Jděte zpět do chodby, Avšak zde vám brání v cestě pavučina slizu. Vezměte kus těla monstra odneste ho k této pavučině. Vraťte se k panně, kde se mezitím objevilo živé monstrum, a ze země seberte kladivo. Vydejte se zpět do chodby a vstupte do dveří vlevo. V této místnosti jsou po pravé straně vězeňské cely a jedna z nich je zamčená na visací zámek. Urazte ho kladivem a poté seberte ze země Key a také dokument Howard's Diary – 15. July 1897. Tím máte v této úrovni vše hotové a můžete se vydat na předchozí úrovně.

Vyjděte po schodech nahoru, avšak tunel je zavalený. Klíčem si odemkněte dveře vlevo, vylezte nahoru a vstupte do poklopu ve stropě.

Klikněte na tlačítko a známou cestou se dostaňte k domu a vejděte dovnitř. Vlevo je spadlý obraz. Přeskočte po jeho rámu do nově zpřístupněné pasáže, vyjděte po schodech nahoru a zde hra končí.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář