Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Riddle of Vova

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o po všech stránkách lehce nadprůměrný mód, který vás potrápí především důmyslně ukrytými klíči. Za velké plus považuji velké množství dokumentů.

- - - - -

CHAPTER 1 – THE MANOR

Z postele seberte dokument My Diary: January the 5th a na prádelníku je křesadlo. Jděte ke dveřím a ze země seberte dokument The Letter to Allistair. Vyjděte ven a pokračujte do protějších dveří. Přistupte k nádrži a z knihy seberte dokument My Diary: January the 5th. Běžte se podívat do chodby a v místě, kde jsou knihovny, seberte dokument History of Vova Manor a křesadlo. V jednom regálu je ještě dokument History of Vova Manor 2 a v dalším za knihou A Key: Room One. O něco dál leží v regálu vedle hořících kamen dokument A Letter from Francis. Běžte do postranní slepé chodby a klíčem si odemkněte dveře. Ze země seberte dokument Journal Entry: January the 1st. Za knihami na komodě najdete A Key: Study. Jděte zpět do chodby směrem k zamřížovaným dveřím a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Z psacího stolu seberte dokument Journal Entry: January the 1st a ze zásuvky křesadlo. Jděte do poslední uličky, přistavte si k regálu bednu a pod jednou knihou nahoře najdete A Key: Elevator. Vyjděte zpět do chodby, klíčem si odemkněte dveře vpravo a poté vejděte do dveří do další úrovně.

Z regálu vlevo seberte dokument Petrov Vova Biography a ze stolu dokument Petrov Vova Biography 2. Dál v místnosti je jakýsi oltář u něj leží dokument Silentium Amoris. Na druhé straně místnosti jsoi na polici ještě 2 křesadla. Pokračujte do chodby a pak vlevo do jídelny. Ze stolu vzadu seberte A Key: Cabinet a dokument Journal Entry: January the 5th a z police vlevo 2 křesadla. Klíčem si odemkněte skříň a seberte lucernu, OLEJNIČKU a 2 lektvary zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a jděte dál do dveří vlevo a pak ještě do jedněch. V malé místnosti seberte z psacího stolu A Key: Private Lounge a dokument Servant's Note. Vraťte se do chodby a běžte se ještě podívat do místnosti s bazénem, kde je k sebrání dokument Journal Entry: January the 5th. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře po levé straně. Na prádelníku je za láhvemi položený A Key: Kitchen Storage. Nyní se vydejte do jídelny a klíčem si odemkněte dveře vzadu. Musíte si vystavět schodiště z beden, abyste se dostali na plošinu nad hlavou. Když vám nebudou stačit bedny co jsou dole, budete si muset podat nějakou i shora. Nahoře zatáhněte za páku co je mezi regály. Vraťte se do chodby a jděte do protějších dveří vpravo. V zadní místnosti seberte z truhly A Key: Basement a ze stolu dokument Journal Entry: Januar the 6th. Nyní si klíčem odemkněte poslední zamčené dveře v chodbě, sejděte po točitém železném schodišti a vstupte do dveří do další úrovně.

Na druhé straně je regál a v něm OLEJNIČKA a dole Sharp Piece of Metal. Slezte po žebřících a seberte další OLEJNIČKU. Poté si opět vystavte schody z beden a přeskočte přes mříž. Jděte vpravo po schodech dolů, ze stolu seberte A Key: Basement Storage, zezadu z regálu opět OLEJNIČKU, z regálu na vinné láhve ještě jednu OLEJNIČKU a nakonec v poslední uličce mezi těmito regály najdete v jedné přihrádce Rusty Old Key. Vraťte se po schodech nahoru a klíčem si odemkněte dveře naproti. Ze stolu seberte dokument Journal Entry: January 3rd, dokument Journal Entry: January 3rd a 2 lektvary zdravého rozumu a z jiného stolu ještě dokument Hysteria: A Short Summary. Projděte do chodby a na konci za mříží najdete lucernu a dokument A Letter for you. Pokračujte do malé místnosti vlevo a pod regálem najdete dokument Death Certificate: Emily Hurlill. Vraťte se do chodby a kusem železa z inventáře si odemkněte dveře vpravo. Vzadu najdete dokument Lunatic Asylums: The Short Summary a 2 OLEJNIČKY, na jiném regálu dokument Owership Certificate: Vova Manor a vzadu ještě OLEJNIČKA. Vyjděte z místnosti, klíčem si odemkněte dveře za mříží a poté pokračujte do dveří do další úrovně.

CHAPTER 2 – FINDING ALLISTAIR

Dejte se vlevo a pokračujte do slepé uličky vlevo, kde seberte dokument An old Document a OLEJNIČKU. Bludiště je dost rozsáhlé, tak se držte stále vlevo. Dostanete se do místa, kde chodba končí a kde lze sebrat OLEJNIČKU. Až přijdete k místu s rakvemi, seberte další OLEJNIČKU. Nedaleko jsou těžké bedny. Odsuňte je a odhalíte tajný průchod. Ze země seberte dokument Allistar's Last Words a 2 letkvary zdravého rozumu. Dejte se do průzkumu nových chodeb. Jsou tu zamčené dveře, jinde je OLEJNIČKA. V jednom místě je prkenná stěny snížená a je nahoře otvor. Doneste si sem nějaké bedničky a proskočte otvorem. V regálu najdete OLEJNIČKU a pod bedýnkou Very Old Key. Tím si odemkněte zmíněné dveře, sejděte po schodech a vstupte do dveří do další úrovně.

CHAPTER 3 – THE REVEAL

V chodbě jsou vlevo 2 křesadla. Pokračujte do železných dveří na konci a z piana seberte další 2 křesadla, ze stolu vzadu ještě 2 křesadla a z regálu OLEJNIČKU. Vzadu za regály je ještě SUD S OLEJEM (10% lucerny). Nyní jděte na konec chodby nad schody a pokračujte do posledních dveří vlevo. Vpravo na zemi pod dveřmi leží Jar of Grease. Nyní když půjdete do chodby, kterou jste vstoupili, můžete si tímto předmětem odemknout jedny boční dveře. Za nimi najdete vpravo na stole dokument Opium by Petrov Vova a OLEJNIČKU, ze stolu vlevo dokument Petrov Vova's Old Diary a ze stolku vzadu 2 křesadla. Vraťte se do místnosti, kde jste našli mazadlo a nad vámi jsou dva žebříky. Na ten levý nevylezete, protože vám v tom brání andělská socha. Povyskočte a zachyťte se toho pravého a nahoře vejděte do dveří do další úrovně.

Prohlédněte si místnost a poté vejitím do dveří hru zakončíte.

savegame

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář