Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Trapdoor

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Poměrně zajímavý mód s netradičnímu puzzly. Na druhou stranu hledání všech tajemství je tu snad až příliš komplikované, což nejednoho hráče potrápí.

- - - - -

Na psacím stole leží křesadlo, v přihrádce jsou další 2 křesadla a v zásuvkách ještě 5 křesadel. Nakonec seberte ze dveří dokument My Name is Jonathan Burke. Vyjděte do chodby, dejte se vpravo a na konci seberte z regálu dokument The Thing Upstairs a křesadlo. Pokračujte do nedalekých dveří a ze skříně seberte další křesadlo. Jděte dál do dveří rovně a vlevo ze zásuvky prádelníku seberte ještě jedno křesadlo. Jděte do předchozí místnosti a nyní jděte do dveří vlevo. Na stoličce vpravo je dokument Boney a v zásuvce prádelníku vlevo 2 křesadla. Vezměte lebku z podstavce a vezměte si ji s sebou. Vyjděte do chodby, sestupte po schodech dolů, dejte lebku vlevo na podstavec a vstupte do dveří do další úrovně.

Sejděte po schodech dolů a dostanete se nad kuchyni. Zde seberte dokument The Trapdoor. Sejděte až dolů do kuchyně a ze stolu seberte dokument Dinner a vlevo z kouta 5 křesadel a z opačného kouta další 2 křesadla. Dejte prase do výtahu a zatáhněte za páku směrem nahoru. Nedaleko se vám otevřou nové dveře. Jděte rovně až k závalu a seberte ze země dokument Collapse. Jděte kousek zpět a vlevo je žebřík vedoucí nahoru. Běžte vlevo a v železné skříni je v kbelíku 6 křesadel. Nyní se vydejte chodbou na opačnou stranu a přijdete k mostu po levé straně. Na slepém výběžku mostu leží dokument The Crypt. Přejděte na druhou stranu mostu a najdete další prase, které dopravte k výtahu a pošlete monstru nahoru. Nyní jděte z kuchyně do chodby naproti než jste přišli. Zajděte do místnosti vpravo a v levé uličce mezi regály najdete dokument The Monsters a v pravé na polici křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte dál až přijdete do rudě ozářené místnosti. Na stole najdete 2 křesadla. Nyní z místnosti odejděte. Za chvíli se sem vrátíte. Jděte zpět tam, kde jste našli druhé prase. Skočte dolů z mostu. Z oblasti vedou dva východy. Dejte se tím pravým a dostanete se do chodby s celami a mřížemi na podlaze. Na konci seberte z regálu dokument The Dungeons. V jedné zamčené cele je další prase. Na konci chodby jsou za bednami páky. Za všechny zatáhněte, čímž otevřete mříže v celách a prase propadne dolů. Seskočte některou otevřenou celou dolů a jste opět v rudé místnosti. Dopravte prase do výtahu a pošlete nahoru. Teď se vydáme pro poslední prase. Jděte z kuchyně do osvětleného vchodu a poté jděte do dveří vlevo. Nahoře v místnosti visí prase nahoře pod stropem. Zapalte si v okolí pochodně, abyste na něj lépe viděli. Z kouta si přineste sud a bedýnku, postavte je na sebe, vyskočte nahoru a poté pohyby sem a tam prase strhněte dolů. Odneste ho rovněž do výtahu a pošlete nahoru. Tím jste v této úrovni skončili a můžete se vrátit do té předchozí. Nezapomeňte si s sebou vzít lebku.

Vracejte se zpět a v jedné místnosti na vás zprava vyrazí monstrum. Jděte po nově zpřístupněném schodišti nahoru do velké haly. Na balkóně vpřed leží dokument The Front Door a na balkóně nad vaší hlavou dokument Greed. Jděte po schodech dál až se dostanete rudě osvětlené haly. Pokračujte rovně a dostanete se na balkón, kde vás cosi srazí dolů. Z komody seberte křesadlo a ze zásuvek dokument A Feast a další 2 křesadla. Nyní musíte odtáhnout lidský trup ležící na stole k výtahu, který je u schodiště do úrovně, kde jste hledali prasat. Dejte ho do výtahu a pošlete nahoru. Nyní se vydejte zpět do velké haly s více schodišti, kde se vám otevřely dveře do knihovny. Zdůrazňuji, že musíte mít sesbírané všechny dokumenty. Vstupte do knihovny a z jednoho stolu seberte dokument Annals, z druhého křesadlo a z z regálu další křesadlo. Váš kód je 1563 nebo 1564. Jak jsem zjistil, není to vždy stejné. Na stranách regálů máte římské číslice. Je třeba zatáhnout zářivými knihami v regálech přesně podle uvedeného kódu. Poté se otevřou tajné dveře. Slezte po žebříku vpravo a zatáhněte za páku, aby se odsunula část zdi. Vpravo ze stolku seberte dokument A Way Out a křesadlo. Vraťte se po žebříku nahoru, pokračujte do zeleně ozářené místnosti a dejte lebku na podstavec. Z dalšího podstavce vezměte fialově zářící kouli a vydejte se s ní na cestu do dolních pater. Sliz vás však obklíčí.

Až se proberete, běžte pořád vpřed až se octnete znovu v kuchyni. Nyní můžete hru zakončit dvěma způsoby:

  1. Až se otevře poklop v podlaze skočte dolů. Jděte do ozářené malé místnosti a klikněte na jednu z lahviček. Vrátíte se domů, kde seberte ze dveří dokument (prázdný). Tím hra končí.
  2. Hoďte v kuchyni dolů do šachty fialovou kouli a pak za ní skočte. Dole doneste kouli do velké místnosti a tím hra končí.čeština.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář