Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Through the Portal (Wake Trilogy, Part 3)

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Toto velice známé a populární DLC pro Amnesii vypráví o cestování do jiných světů skrz portály. Naprosto úžasná atmosféra a vizuální stránka doslova bere dech. Nečekejte v žádném případě klasickou hru ze světa Amnesie. Jedná se o hru spíš mysteriózní než hororovou, ovšem ten zážitek i tak stojí za to.

STATISTIKY

Kvůli k odlišnému charakteru hry (vzhledem k jiným hrám z univerza Amnézie) ve hře vedlejší předměty nejsou vůbec žádné. Lucerna sice ve hře je a je od počátku naplněná olejem po okraj. Jelikož se nebudete příliš často pohybovat po temných místech a vzhledem k tomu, že hra není příliš dlouhá, je tato zásoba zcela dostačující.

příběhový předmět – 13

dokument – 10

Alexander's Portal

Ze země seberte lucernu a projděte modře světélkující stěnou. Dejte se vlevo, kde hoří krb a na plotně nad ním je Ancient Key. V levé části prostranství jsou dveře, na které použijte klíč a vstupte.

Alexander's Ruins

Projděte místností a dveřmi se dostaňte na schodiště. Sejděte po schodech dolů a přeskočte díru ve schodišti. Pokud byste spadli, můžete si přistavit nějaké bedny a vyskočit nahoru. Dole v místnosti klikněte na zářící modrý objekt. Ze stolu vzadu si seberte Alien Artifact  a rovněž dokument Dedication. Vlevo je regál ze kterého seberte 3 Power Core. Jděte k nedalekým zamčeným dveřím. Na spínač vlevo od dveří použijte jeden ze zelených úlomků z inventáře. Projděte dlouhou chodbou a vyjděte opět venku. Vlevo na nakloněném regálu je v jedné polici dokument Comparisions of Realm Four and Unersha – Kaernk. Přejděte na druhou stranu prostranství, kde na spínač použijte další zelený úlomek, a poté vstupte do dveří.

The Great Underground

Nejprve se podívejte vpravo a seberte 2 Power Cores. Jděte k podstavci, na kterém je položená koule. Použijte na kouli další zelený úlomek z inventáře a přenesete se do jiné reality. Projděte polozavalenou chodbou, přeskákejte přes trosky sloupů a na konci chodby vstupte do dveří. Projděte několika dveřmi a octnete se v obrovském sálu s podstavcem uprostřed. Dejte se vpravo, kde je teleport, ovšem zatím nepřístupný. Klikněte na podstavec vpravo a uslyšíte rachot. Vraťte se do hlavní místnosti a vpravo se zpřístupnilo schodiště vedoucí nahoru. Vyjděte po něm a přejděte přes prostranství k temnému vchodu. Vstupte do jeskyně a klikněte na vchod.

Spire of Lights – Secret Entrance

Projděte chodbou na rozcestí, jděte vpravo a v polozavalené chodbě přeskákejte přes balvany. V místnosti seberte z regálu vpravo Power Core a také dokument Red Naela Study 6. Prohlédněte si sousední regál a najdete dokument Chain of Command Update, hned vedle leží dokument Spire of Lights a na spodní polici je ještě dokument Use of Laersin on Realmers.

Spire Archives

Po vstupu do archívů bude následovat flashback. Po jeho skončení jděte ke stolu vlevo a seberte dokument Dangers. Hned na vedlejším regálu je dokument Guardians. V pravém zadním rohu místnosti je ještě dokument The Spire is Closed. Abyste se k němu dostali musíte v poslední uličce mezi knihovnami podlézt pod nakloněným regálem. Poté můžete pokračovat do červeně osvětlené chodby. Udělejte si odbočku do místnosti vpravo. U zadního regálu jsou na sobě dvě bedničky. Odstraňte horní a uvidíte jak v polici něco světélkuje – Laeruk Resin. Vyjděte z místnosti a dejte se po schodech nahoru. Dostanete se do velké místnosti s mnoha psacími stoly. Na jednom takovém stole leží mrtvola a vedle ní dokument Last Resort. Na mrtvolu použijte tekutinu z inventáře a na stole se obejví Expreimental Foundry Key. Stejnou cestou jak jste přišli se vraťte do knihovny, kde se však provalí strop. Přeskočte v uličce mezi knihovnami přes balvany a pak vpravo a dostanete se k východu z úrovně.

Spire of Lights – Secret Entrance

Získaný klíč použijte na dveře vlevo a vstupte.

Experimental Foundry

V centru místnosti je šest pák. Od nich vede čára k jedné ze skleněných nádob. Pokud zatáhnete za špatnou spadne na vás zhora monstrum a je po vás. Zatáhněte za červenou a pak za zelenou. Na poldahu spadne klíč – Enviromental Studys Door Key. Tímto klíčem si odemkněte dveře na konci místnosti a vyjděte ven. Vzadu je schodiště zakončené dveřmi s portálem. Vpravo je páka. Dá se za ni zatáhnout jak nahoru, tak dolů. Pokud však zatáhnete nahoru dveře budou nepřístupné. Musíte zatáhnout dolů, aby vše kolem cás potemnělo. Poté běžte ke schodišti, vyjděte po něm nahoru a vstupte do dveří.

Spire of Light – Main Entrance

Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří.

The Master Chamber

Přejděte po mostě a klikněte na modře zářící kouli získáte Master Orb. Stejnou cestou se vraťte zpátky, sestupte po schodech dolů a vstupte do dalších dveří. Schodiště se za vámi řítí, takže utíkejte co to jde.

The Great Underground

Sejděte po schodech dolů a dejte se vlevo, kde je teleport na Zemi. Vložte Orb do podstavce vpravo a vstupte do teleportu.

Realm Four

Takže to vypadá, že jste konečně opět na Zemi. Otočte se čelem vzad, vyskákejte na plošinu a vzadu uvidíte polozavalané dveře, do kterých vstupte.

Hidden Passage

Vyjděte po schodech nahoru a v chodbě se dejte vlevo. Před sebou uvidíte dlouhý most, po kterém jděte vpřed dokud se nespustí závěrečné titulky.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář