Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Unsterblich

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Další poměrně zajímavé, i když ne příliš dlouhé DLC pro Amnesii, které navíc nabízí 3 možné konce. Budete začínat v malé vesničce, kde zastáváte úřad duchovního. Podivné události vás donutí vydat se na strastiplnou a nebezpečnou cestu, ve které navštívíte temné a depresivní podzemí a další zajímavé lokace, abyste cestu zakončili tam, kde jste ji začali. Tam se rozhodne o vašem osudu. Buď dojdete k dobrému, neutrálnímu, nebo špatnému konci. Záleží na tom jak pečliví budete. Pokud se budete snažit hru jen rychle proběhnout, zaručeně dojdete ke špatnému konci. Pokud budete vše prozkoumávat a pečlivě sbírat všechny předměty, dojdete bud k neutrálnímu, nebo možná i k dobrému konci. Podle tohoto návodu dojdete zaručeně k neutrálnímu konci.

- - - - -

Intro

Z psacího stolu seberte dokument A Hastily Scrawled Letter. Můžete jít prozkoumat chodbu, ale tam je jen monstrum. Jděte k oknu a vyskočte ven.

Village

Za papírem na kreslícím prkně vyčuhuje Key to Medicine Chest. Tímto klíčem si můžete odemknout malou truhlu a získat 2 OLEJNIČKY, 3 laudanum a 2 lektvary zdravého rozumu. Nakonec ještě prozkoumejte vršek skříně, protože na ní leží Vadarova dýka. Můžete vyjít do chodby, ale dál se tudy nedostanete, takže skočte z okna. Až se proberete seberte z psacího stolu dokument Letter from the Doctor. Prohledejte psací stůl a v přihrádce najdete lucernu a v první zásuvce 3 křesadla(jsou až v zadní části zásuvky). Vyjděte ven z domu a hned vedle dveří je vlevo na zdi dokument A Quickly Written Letter. Vpravo se jde k chrámu, ale tam nemá smysl chodit. Vydejte se tudíž vlevo, kde vstupte do jednopatrového domu. V první místnosti jsou celkem 3 křesadla – jedno na kulatém stole, druhé na krbové římse a poslední na pianě. Projděte dál do místnosti se schodištěm. V regálu s knihami vpravo je OLEJNIČKA a 2 křesadla. Vyjděte po schodech nahoru, vstupte do místnosti a z psacího stolu seberte An Old Key a také dokument Tear Stained Note. Vyjděte ven z domu a klíčem si odemkněte malý přístřešek vlevo. V malém kumbálu je v regálu vlevo nahoře za lahvemi schovaná OLEJNIČKA. Vpravo seberte ze země dokument A Doctor's Plea. Nyní musíte vyházet bedny zpoza pravého regálu. Pod bednami jsou totiž schovaná padací dvířka vedoucí do sklepa.

A Very Narrow Hatch

Na podezdívce uprostřed místnosti je A Strange Chemical, dále 2 VELKÉ OLEJNIČKY a také dokument A Blood Smeared Passage. Chemikálii umístěte k dřevěné stěně a poté na ni hoďte nějaký kámen, čímž způsobíte explozi a uvolní se vám cesta dál. V napůl zavalené chodbě vyskákejte na trámy a dotkněte se malé SOCHY. Na trámu se vám poté objeví VELKÁ OLEJNIČKA. Seskočte dolů, projděte na konec a vstupte do další podzemní místnosti. Odtáhněte postel na stranu a seberte ze země Rusted Key. Poté seberte z psacího stolu vlevo dokument The New Lock a v zásuvce najdete ještě křesadlo. Vyjděte do chodby a naproti vedou schody dolů do kovárny. Zde seberte kladivo a dále si vezměte z police nějaký malý kámen. Vyneste ho nahoru do chodby a mrštěte jím proti zámku mříže vpravo. Musíte použít nejmenší kámen, jinak to nepůjde. Vstupte do komory, kde vytáhněte zbylou zásuvku z komody, protože za ní je skrytý Rusted Key. Kromě toho zde najdete ještě OLEJNIČKA. Vzadu je ještě jedna OLEJNIČKA. Jděte zpět do kovárny a oba kameny umístěte vzadu na plotnu nad oheň. Počkejte dokud se nespojí v jedno. Skočte si zatím do rohu místnosti, kde je hromada oblečení. Klikněte na ni a automaticky si oblečete ochranný oděv. Jděte sebrat Solid Piece of Metal z plotny a umístěte tento polotovar na stůl vlevo. Použijte na předmět kladivo z inventáře a získáte Shoddy Key. Vyjděte opět nahoru a tímto klíčem si odemkněte dveře vpravo. Sestupte po schodech dolů a vstupte do dlouhé temné chodby. O něco dál jsou po pravé straně zamřížovaná okénka, která vedou do vězeňských kobek. U jednoho okénka seberte dokument A Prisoner's Notice. Dále je rovněž po pravé straně vchod do nízkého tunelu. Pokud prolezete na jeho konec, můžete vyskákat ven do místnosti, která je jinak nepřístupná, a ve které je u závalu k sebrání OLEJNIČKA. Jinak z hlavní chodby zahněte vlevo do postranní chodby a poté vpravo do osvětlené místnosti, kde je v zásuvce psacího stolu Metall Key. Vraťte se do chodby a můžete jít vpravo a na konci kliknout na SOCHU. Poté se vám lucerna buď naplní olejem, nebo z něj naopak zmizí (podle toho, zda máte u sebe dýku). Jděte zpět do hlavní chodby a vlevo ještě můžete zapálit čtveřici ohňů. Zjeví se vám jakýsi podivný démon. Avšak raději to nedělejte. Nejsem si jistý, zda to neovlivní konec hry. Na konci chodby jděte vpravo a slezte po žebříku dolů.

Tunnels

Jděte vpřed a sestupte ze schodů. Na jednom z posledních schodů je dokument A Dirty Note. Vstupte do široké podzemní chodby. V místnosti vpředu je jen noclehárna a za ní sklad nářadí. Nic k sebrání tam však není. Vstupte do další místnosti vlevo, kde je vpravo v regálu OLEJNIČKA. Na vrcholu regálu vpravo je další OLEJNIČKA. V truhle vzadu je láhev. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Přijdete do další příčné chodby. V malé místnosti vpravo je OLEJNIČKA a SUD S OLEJEM. Až seberete olej dejte se vlevo, kde uvidíte vchod zatlučený prkny. Použijte na prkna kladivo. Pod levý sud vložte nádobu z inventáře a získáte láhev s olejem. Vyjděte z místnosti a vstupte do chodby vlevo. Dostanete se na rozcestí. Zahněte vlevo a sestupte po schodech dolů. Dostanete se do zatopených jeskyní. V první místnosti je vlevo SOCHA a v druhé je vlevo An Ornate Key. Po sebrání klíče se však na druhé straně otevře mříž a půjde po vás vodní příšera. Vraťte se tam, kde jste nabrali olej. V chodbě vlevo jsou dveře a za nimi ještě jedny. Odemkněte je klíčem ze zatopeného podzemí a projděte dál. Z nástěnky seberte dokument New Batch. Poté se už můžete vrátit zpět do předchozí úrovně stejnou cestou jak jste přišli.

A Very Narrow Hatch

Na dveře vpravo použijte nejprve klíč z inventáře, poté kladivo a nakonec olej. Projděte ke schodišti. Než po něm vyjdete zahněte vpravo do dveří. Na konci najdete truhlu a v ní 2 OLEJNIČKY a 3 křesadla. Vraťte se ke schodišti, vystoupejte po něm nahoru a vstupte do kaple.

Chapel

V kostele jděte nejprve vlevo a po schodech vyjděte až nahoru na kazatelnu, kde seberte A Small Key. Běžte se podívat na oltář na opačné straně, jehož podoba se změní. Poté zamiřte do dveří, které jsou přesně naproti dveřím, kterými jste vešli. Vpravo seberte dokument Church Leader. Je tu spousta skříní. Když si dáte práci s jejich prohledáním, najdete OLEJNIČKU, laudanum, lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Vraťte se do kostela a jděte vpravo k pravému schodišti. Vedle něj jsou zamčené dveře, které si odemkněte klíčem. Klikněte na SOCHU a vlevo se odsune stěna. U stolu seberte dokument Your Choice. Vraťte se do chodby, vyjděte po schodech nahoru a vstupte do studovny.

Study

Vstupte do pracovny a vpravo z psacího stolu seberte dokument A Hastily Scrawled Letter. Pokračujte do dalších dveří vlevo V chodbě vstupte do pravých dveří, které vedou do malé komory se spoustou truhel. Pokud jste během hry nenasbírali mnoho předmětů a hru se snažili jen rychle projít bude první truhla vlevo odemčená a v ní A Dull Key. Pokud jste se řídili přesně podle tohoto návodu, bude odemčená druhá truhla vlevo a z ní seberte A Shining Key. Jestliže jste konali dobro odemkne se vám jedna z truhel vpravo a v ní bude Small Key. Vzadu v regálu je váza, jejíž rozbitím objevíte skrytý lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na chodbu a použijte Shining Key na dveře naproti. Dostanete se do místnosti se SOCHOU. Klikněte na ni a zmíněný A Dull Key najdete u nohou sochy. Vyjděte na chodbu a použijte klíč na dveře na konci chodby. Vstupte do místnosti a seberte ze stolu dokument A Personal Note. Poté se dotkněte zeleně zářící nádoby v polici vpravo. Na chvíli ztratíte vědomí. Až opět budete vnímat vyjděte dveřmi ven na chodbu. Pokud se na vás rozběhnou monstra a zabijí vás došli jste ke špatnému konci; pokud se objevíte v prostoru, kde je socha a mlžný opar, došli jste k neutrálnímu konci; pokud se proti vám v chodbě rozběhnou monstra, avšak anděl vás ochrání, došli jste k dobrému konci.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář