Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Uvězněn

Autor návodu-MichalPaclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké ,ale docela atmosférické dobrodružství ze světa Amnesie od českého autora vás zavede do tajemného hradu, kde se procitáte ve vězení. Vaším úkolem bude uniknout z tohoto pochmurného a děsuplného místa.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 9

olejnička – 7

křesadlo – 10

Laudánum – 7

Lektvar zdravého rozumu – 6

Vězení, dolní patro

Začínáte ve vězeňské cele. Po chvíli přijde monstrum a začne se k vám dobývat. Až vyrazí dveře, vyhněte se mu a vyběhněte ven. Běžte se někam schovat dokud vás monstrum nepřestane pronásledovat. Poté se dejte do důkladné prohlídky celého komplexu. U dveří vaší cely leží na zemi klíč od vězení. V cele hned naproti té vaší leží na zemi Laudánum. Jděte vlevo a dojdete k místu s výklenky ve zdi. Na zemi pod bednami je křesadlo a v jednom z výklenků za bednou je schován Lektvar zdravého rozumu. Pokračujte dál stejnou chodbou a na konci u závalu se povaluje na zemi další křesadlo. Vraťte se zpět k celám a jděte chodbou na druhou stranu. Na konci levé chodby je velká bedna a na ní malá odklápěcí truhla. Vyskočte nahoru a seberte z truhly lucernu. Nyní najděte východ z vězení a odemkněte si dveře klíčem z inventáře. Projděte krátkou chodbou a poté dalšími dveřmi do další dlouhé chodby. Zde dávejte opět pozor na monstrum. Vstupte do dřevěných dveří po levé straně a hned za dveřmi najdete křesadlo. Odklopte poklop na podlaze a slezte po žebříku dolů do stok. Jděte stokou na rozcestí, kde zahněte vpravo, projděte mřížovanými dveřmi a pokračujte až na konec, kde je vlevo na mříži Lektvar zdravého rozumu. Vpravo je stůl a na něm leží klíč strážce. Vlevo je opět malá truhla a uvnitř ní Laudánum. Nyní se vraťte zpět na rozcestí a jděte rovně. Rychle před vodním monstrem, zahněte do dveří vlevo a na konci vylezte po žebříku šachtou nahoru. Pod schodištěm leží křesadlo a v nedaleké truhle OLEJNIČKA. Vyjděte po schodech nahoru, kde si klíčem odemkněte dveře do další úrovně a poté do těchto dveří vejděte.

Vězení, horní patro

Vyjděte po dalším schodišti a dostanete se do velké místnosti osvětlené pochodněmi. V rohu vlevo leží OLEJNIČKA a v úhlopříčně protilehlém rohu najdete křesadlo. Dejte se vpravo a dostanete se do míst, kde je několik polozavalených vězeňských cel. V první cele vlevo leží Laudánum, na konci chodby vlevo je křesadlo, v cele vpravo najdete Lektvar zdravého rozumu a vzadu u kosterních pozůstatků klíč od pravého křídla hradu. Vraťte se zpět do místnosti s pochodněmi a dejte se vpravo. Na konci mostu jsou dveře, ale ještě do nich nechoďte. V místě, kde je porušené zábradlí, seskočte dolů do vody, podlezte most a dejte se kanálem až na konec, kde najdete Laudánum a Lektvar zdravého rozumu. Poté se můžete vrátit zpět k mostu a vyskákat nahoru. Použijte klíč z inventáře na dveře do další úrovně a vstupte.

Pravé křídlo

Nejprve se dejte vpravo a vyjděte po schodech nahoru. V levém regálu je OLEJNIČKA a křesadlo a v pravém další křesadlo. Pod regálem je truhla a v ní Laudánum a Lektvar zdravého rozumu. Vzadu za povalenými stoly leží klíč od stok. Sejděte po schodech zpět dolů a v druhé chodbě vpravo je ještě jedno křesadlo. Poté jděte ke dveřím, které jsou pod schody vedoucími dolů, a odemkněte si tyto dveře klíčem z inventáře. Sejděte po schodech dolů a vpravo je mezi bednami schovaná OLEJNIČKA. Vlezte do vody a dejte se vlevo. Po levé straně je na mříži postavený Lektvar zdravého rozumu. Pokračujte dál tunelem vpravo, vyhněte se monstru a na konci vpravo leží ve vodě klíč od sklepení. Známou cestou se vraťte po schodech nahoru a po pravé straně jsou zdobené dveře, které si odemkněte klíčem ze stok. Sejděte po schodech dolů a v nevelké místnosti posbírejte klíč od levého křídla hradu, OLEJNIČKU, Laudánum a křesadlo. Vyjděte po schodech zpět nahoru, dejte se vpravo, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vejděte.

Levé křídlo

Nejprve jděte vlevo, kde je na konci slepé chodby pod oknem OLEJNIČKA. Poté se dejte chodbou na druhou stranu, sejděte po schodech dolů a seskočte do vody. Vlevo seberte klíč od orlí místnosti. Vraťte se po schodech nahoru a jděte opět na druhý konec chodby. Vpravo jsou zdobené dveře, které si odemkněte klíčem a vejděte do orlí místnosti. Pod sochou orla je malá truhla a v ní Laudánum. Vstupte vpravo do postranní místnosti a v koutě seberte OLEJNIČKU. Poté vyskočte na velkou bednu a z římsy seberte klíč od schodiště. Vraťte se k orlovi a odklopte jeden z regálů. Klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a cesta dál je volná.

Schodiště

Sejděte po točitém schodišti dolů a vejděte do dveří do další úrovně.

Konec

Jděte chodbou vpřed a vlezte do nízkého tunelu vpravo. Na rozcestí se dejte vpravo (levý tunel je slepý a na jeho konci nic není). Seskočte do nižšího tunelu a poté pokračujte kanalizační rourou stále vpřed až vylezete ven z hradu a konečně máte celou noční můru za sebou.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář