Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – What Lies Beneath

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Nepříliš dlouhé, ale velice atmosférické DLC ke hře Amnesia: The Dark Descent. Ocitáte se v roli soukromého detektiva, kterého jeho pátrání zavede do podivného domu v New Orleans.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 11

dokument – 28

olejnička – 9

velká olejnička – 1

sud s olejem – 1

křesadlo – 24

laudanum – 7

lektvar zdravého rozumu – 9

House

Hned po vstupu do domu seberte ze stoličky vlevo dokument Note to Crone. Jděte vpravo a z pohovky seberte dokument Torn Bible Page. Vzadu v koutě je na stole dokument LaLourie's Journal: Entry One a také lektvar zdravého rozumu. Jděte na druhou stranu místnosti, kde je pod schodištěm psací stůl a na něm dokument LaLaurie's Journal: Entry Two. V zásuvce stolu je ještě laudanum. Projděte jídelnou a vstupte do dalších dveří. Octnete se v místnosti, kde je velký nepořádek. Ze země seberte křesadlo a poté prohledejte zásuvky komody, kde najdete další křesadlo. Nakonec se podívejte nahoru na vrchol kamen a uvidíte páčidlo. Jděte zpět do jídelny a cosi vás srazí k zemi. Až se proberete seberte ze stolu dokument (bez označení). Vraťte se do haly a vyjděte po schodech nahoru. Na konci chodby je vedle sochy lucerna. Vstupte do dveří vpravo a z psacího stolu seberte dokument Crone's Journal. V almaře vpravo jsou 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pomocí páčidla vylomte protější dveře. Z psacího stolu seberte dokument LaLaurie's Journal: Entry Three, dokument LaLaurie's Note to Self a dokument LaLaurie's Journal: Entry Four. Dále prohledejte stůl a v přihrádce najdete OLEJNIČKU a v zásuvkách lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Vzadu za postelí je pod stolkem další křesadlo. Strhněte helmu brnění a na zem spadne Key. Vyjděte do chodby a klíčem si odemkněte dveře hned vpravo. Ze stolu seberte dokument LaLaurie's Journal: Entry Five a ještě jedno křesadlo a z regálu vlevo dokument Litany. Ze stolu vzadu seberte dokument LaLaurie's Journal: Entry Six. Odházejte knihy z polic druhého regálu vlevo a objevíte skrytou páku. Zatáhněte za ni a sousední regál se odklopí. V tajné místnosti seberte z psacího stolu dokument A Letter. Z přihrádky seberte OLEJNIČKU a ze zásuvek 2 křesadla. Vraťte se do chodby na stěně je malý obrázek, který sejměte a odhalíte tak skrytý výklenek. Seberte křesadlo a poté odházejte knihy a najdete Exit Door Key. Nyní vám půjdou po krku monstra. Rychle seběhněte po schodech dolů, jděte ke vchodovým dveří, použijte na ně klíč a vstupte do nich.

Library

Vlevo je stůl a na něm leží dokument Note a VELKÁ OLEJNIČKA. Vstupte do knihovny a v jedné uličce je malý stolek a na něm křesadlo. V sousední uličce je větší stůl a na něm další křesadlo. Projděte do malé haly se schodištěm a velkou sochou anděla. Vstupte do další knihovny, kde seberte ze stolu dokument Note a na druhém konci stolu další dokument Note. V zadní uličce leží na zemi Key. Utíkejte rychle pryč před monstrem. V průchodu vám stojí v cestě brnění. Oběhněte knihovnu zprava, přeskočte přes bedny a dostaňte se zpět do haly se schodištěm. Vyjděte po schodech nahoru, dejte se vlevo, klíčem si odemkněte dveře a vstupte do nich.

Office

Před vámi je chodba s mnoha pootevřenými dveřmi. Vstupte do prvních dveří vlevo a ze stolu seberte dokument Note to Mr. Pilford. Vraťte se do chodby a nyní vejděte do dalších dveří vpravo. Ze stolu seberte dokument A Complaint. Z dalšího psacího stolu vpravo seberte dokument Note a v přihrádce posledního stolu je OLEJNIČKA.Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Další dvoje dveře jsou zamčené. Brzy se dostanete na rozcestí. Dejte se nejprve vpravo a vstupte do dveří vpravo. Vpravo za rohem je SUD S OLEJEM (10% lucerny). V zásuvkách komody jsou laudanum a 2 křesadla. Pod židlemi v pravém rohu místnosti je ještě OLEJNIČKA. Uchopte nějakou židli a hoďte ji proti oknu. Vezměte si nějakou další židli a vylezte na venkovní římsu. Přeskočte na sousední římsu a židlí rozbijte okno. Vlezte do místnosti, kde seberte ze stolu vlevo dokument Pilford's Torn Diary Entry 1. Ze stolu vpravo seberte Stairwell Key, dutou jehlu, dokument Pilford's Torn Diary Entry 2 a laudanum. Ze zásuvek stolu seberte další laudanum a také lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Vraťte se přes venkovní římsy zpět do chodby, jděte zpět na rozcestí a pokračujte do chodby vpravo, kde vstupte do dveří vpravo. Vzadu na kulatém stole leží 2 křesadla. Vraťte se do chodby a vpravo na židli je dokument Note. Vstupte do dveří vlevo a v místnosti seberte další dokument Note. V polici knihovny je ještě jeden dokument Note. Na jednom místě je zeď popraskaná. Zatím ji nechte být a vraťte se do chodby, kde pomocí jehly z inventáře odemkněte poslední dveře vpravo. Na dveřích visí dokument Note, tak si ho nezapomeňte sebrat. V místnosti leží na zemi palice. Odneste ji do předešlé místnosti, kde je popraskaná zeď. Několikrát pořádně praštěte palicí do zdi a zeď se zřítí. Zároveň spadne regál, který zakrývá průchod z druhé strany. Palici hoďte do místnosti, protože ji budete ještě jednou potřebovat. Ze stolu seberte dokument Chief Librarian's Notes. Vpravo vedle průlezu je ve zdi výklenek a v něm OLEJNIČKA a lektvar zdravého rozumu. Palici použijte na uražení zámku truhly. Z truhly seberte Section VI Key, další OLEJNIČKU, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Vraťte se na začátek úrovně a vstupte do dveří, které vedou zpět do knihovny.

Library

Jděte po schodech naproti, klíčem si odemkněte dveře a vstupte do nich.

Stairwell

Sejděte po hrůzostrašném schodišti dolů. Na předposledním odpočívadle je komoda a v jejích zásuvkách OLEJNIČKA a 3 křesadla. Dole se dejte vlevo po točitém schodišti dolů, klíčem si odemkněte dveře a vstupte do nich.

Section VI

Vstupte do dveří vpravo a v místnosti seberte lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Vpravo na stole u knihoven je křesadlo. Jděte dál klikatou chodbou. Ve slepé odbočce vpravo najdete v regálu lektvar zdravého rozumu. Na konci projděte dveřmi a vpravo uvidíte, že někdo bouchá na dveře. Vlevo je komoda a v jejích zásuvkách jsou OLEJNIČKA, laudanum a 2 křesadla. Vyhněte se monstrům a vstupte vpravo do probořených dveří. Vlevo za nimi leží na zemi lucerna. Vzadu je temný vchod, který vede do místnosti, kde je na stole dokument Location of the Al-Azif a lektvar zdravého rozumu. V centru chodeb je místnost, ale je tu jakýsi podivný teleport, který vás bude vracet zpátky. Do této místnosti je možné vstoupit pouze z jedné strany, kde teleport nefunguje. Ze stolu seberte laudanum a pod stolem je Agrippova výbušnina. Vraťte se zpět na rozcestí a nyní jděte do dveří rovně před vámi. Projděte na konec klikaté chodby a vstupte do levých dveří. Vlevo ze stolu seberte Key a dokument Pilford's Note. V přihrádce stolu je ještě OLEJNIČKA a lektvar zdravého rozumu. Nyní se vraťte na rozcestí a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Umístěte u závalu chemikálii z inventáře a běžte se ukrýt, protože bude následovat velký výbuch. Cesta dál je volná, takže projděte chodbou, dejte se vpravo a seskočte dolů do tunelu.

Ending

Vylezte ven z tunelu a jděte ke stolu, na kterém leží dýka. Obklíčí vás monstra a tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář