Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – When i am no more

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Ječdná se o mód od českého autora, která je v mnoha ohledech velice originální s netradiční hratelností.

- - - - -

Výzva 1: Krůček po krůčku

Vlevo na trámu leží křesadlo. Zatáhněte za páku na stěně a sledujte nahoře kamenný kvádr, jak se pohybuje po kolejnici. Až dospěje ke konci, padací dveře se otevřou a s nimi i cesta do další úrovně.

Výzva 2: Překvápko

Vlevo na hře nad schody je na stěně páka, za kterou zatáhněte. Kvádr se vám však v jednom ohybu rozpadne. Musíte na vrchol sloupu umístit hnědý předmět co je na zemi. Dále seberte vpravo dokument Pro Jerryho. Nyní už vám kvádr dojede do konce a otevře se vám cesta do další úrovně.

Výzva 3: Hustá kaše

Nejprve skočte do příkopu, kde najdete za bednami achievement Jerry's Foot Thing. Máte tu dvě kostky se šipkami, které můžete doplnit do sloupů a přesměrovat tak pohyb vozíku nahoře. Některé kostky v přední řadě sloupů lze vyjmout. Nejprve dejte do prvních dvou sloupů šipky vpravo. Poté přeneste jednu z těchto šipek do třetího sloupu. Dál používejte šipky vpřed, které přenášejte dokud vozík nedostanete až do konce. V případě, že se vám podaří dokončit tuto úroveň, aniž byste se dotkli a použili kostek, které leží na stole, získáte achievement I don't need your cubes.

Výzva 4: Kolem dokola

Máte tu 2 kostky. Nejprve dejte šipku rovně do prázdného sloupu vpravo vzadu. Blok co jezdí po kolejnicích vám odemkne malou komoru, kde jsou k sebrání 3 křesadla. V této komoře odházejte bedny a klikněte na prkna – achievement Ooo... What's this? Poté vyměňte kostku se šipkou rovně za druhou kostku a první kostku se šipkou rovně dejte do sloupu v levé části místnosti. Nyní když pustíte blok po kolejích, odemkne vám dveře do další úrovně.

Výzva 5: Vzhůru do temnoty

Seberte lucernu a OLEJNIČKU a těsně před vámi je SUD S OLEJEM (30% lucerny). Nejprve nasměrujte blok nad dveře vlevo a za dveřmi najdete další kostku. Nyní posuňte blok za dveře vpravo na konci chodby a najdete další kostku. Opět zdůrazňuji, že během pohybu bloku můžete kostky přemisťovat. Nyní zamiřte blokem do přední chodby a nad dveře, které jsou vpravo. Ty se zaseknou, ale v levé části přední chodby se otevře stěna. Seberte páčidlo, dokument Poslední vzkaz pro Jerryho a OLEJNIČKU. Páčidlem si vylomte dřevěné dveře v chodbě, sestupte po schodech o patro níž a jděte do dveří vpravo. Pokračujte do dalších dveří vpravo a ze stolu seberte dokument Magnetismus malých kostek. Vraťte se do chodby a jděte do dalších dveří vpravo, za kterými seberte dokument Thomasova stížnost. Vyjděte opět do chodby a dřevěné dveře vylomte páčidlem. Ze dveří seberte dokument Mechanismus magnetického zámku. Půjdete-li v chodbě do dalších dveří vpravo, najdete v regálu za koberci OLEJNIČKU a za bednami další OLEJNIČKU. Nyní jdět zpět nahoru, kde jste absolvovali výzvu. Vezměte jednu z kostek ze sloupů a použijte ji na zamčené dveře do další úrovně dole pod schodištěm. Tím si je zpřístupníte a budete moci do nich vejít.

Strojovna

Projděte strojovnou, kde vám vlevo blokuje cestu píst. V zadní místnosti leží na stole dokument Jerry se zasekl. Vydejte se zpět do přechozí úrovně.

Výzva 5: Temnota

Ve spojovací chodbě nahoře, je ve sloupu kostka bez označení. Použijte na páčidlo, čímž ji vylomíte a v dolním patře si tak uvolníte píst. Vydejte se zpět do strojovny.

Strojovna

Projděte místem, kde vám bránil v cestě píst, a dejte se vpravo. Na zemi leží dokument Zpráva o Olivii (1/2). Vpravo jsou ozubená kola. Hoďte kámen na dřevo, které je v soukolí, a mechanismus se rozběhne. Vraťte se do předchozí úrovně.

Výzva 5: Temnota

Vyjděte nahoru, držte se vlevo a vlevo jsou otevřené dveře, které vedou do další úrovně.

Výzva 6: Konečná zastávka

Vpravo je výklenek a v něm za bedami achievement Heroes never die. Běžte vpřed a zkuste páčidlem vylomit dveře do další úrovně. Páčidlo se vám však zlomí. Vraťte se na začátek, dejte se vpravo a na konci seberte z bedny dutou jehlu. Tou otevřte dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Sklepení

Vyjděte nahoru a zkuste zalomcovat dveřmi vlevo. Vylezte po stěně nahoru a počkejte až monstrum dole rozbije dveře. Slezte dolů, jděte do zničených dveří a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Márnice

Jděte do místnosti vpravo a zatáhněte za páku na stěně. Vraťte se do první místnosti a vpravo je otevřená padací mříž. Projděte dveřmi na konci, ze stolu seberte dokument Zpráva o Olivii (2/2) a nakonec zatáhněte za páku na stěně. Tím jste si otevřeli další mříž v chodbě. Za ní seberte ze stolu VELKOU OLEJNIČKU, OLEJNIČKU a laudanum. Zatáhněte za páku na stěně a poté se můžete vrátit do přechozí úrovně. V chodbě se však setmí a mříže se zavřou. Dojděte do místnosti na konci chodby a poté se mříže opět otevřou.

Sklepení

Mříž vlevo je nyní otevřená, tak jí projděte. Pokračujte do dveří vlevo a z regálu posbírejte VELKOU OLEJNIČKU, 2 OLEJNIČKY a v ošatce je lektvar zdravého rozumu. Nad dveřmi je vysoko na římse achievment A long shift, ey? Vraťte se do chodby, jděte na konec, odstraňte kamení od dveří a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Východ

Vylezte po žebříku a prolezte mříží na konci. Klikněte na zavřenou mříž a nyní dávejte pozor, ze kterých potrubí uníká pára, aby vás nezasáhla a nezabila. Poté se otevře mříž a konečně se dostáváte ven, čímž hra končí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář