Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – William's Castle

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Vydáváš se na hrad ztracený kdesi v lesích, který patří vašemu dobrému příteli Williamovi. Už po příjezdu se ti hrad zdá na první pohled podivně tichý a pochmurný. Brzy nabýváš přesvědčení, že ne vše v tomto hradu je přirozené a lidské. Na mysl se ti vkrádá čím dál dotěrněji: „Musím utéct, jinak zemřu! – Průměrná Custom Story, která vás na slabou hodinku zabavit dokáže.

STATISTIKY

dokument – 7

olejnička – 4

velká olejnička – 1

křesadlo – 11

Laudánum – 1

Lektvar zdravého rozumu – 7

Vpravo na stole leží dokument Message a 4 křesadla. Vlevo je komoda a v jejíz zásuvkách najdete lucernu a 2 OLEJNIČKY. Vyjděte z místnosti a pokračujte do dveří vpravo. Levý obraz nad psacím stolem je možné odstranit. Seberte z výklenku Door Key, vyjděte z místnosti a klíčem si odemkněte dveře naproti. Vpředu leží na zemi dokument Message, na psacím stole vpravo dokument William's Diary a v jedné ze zásuvek Corridor Key. Vraťte se na rozcestí, klíčem si odemkněte dveře vlevo a poté už jen utíkejte chodbou vpřed, projděte dalšími dveřmi a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Ze země seberte dokument Warning a vejděte do dveří vpravo. V regálu vlevo leží OLEJNIČKA, v jiném regálu více vpravo je v ošatce klíč od strojovny a v dalším regálu ještě dál vpravo zase křesadlo. Vyjděte z místnosti a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Pokračujte do dalších dveří vpravo a ze zásuvky komody seberte další klíč od strojovny a ze skříně Lektvar zdravého rozumu. Jděte do předchozí místnosti a klíčem si odemkněte protější dveře. Na psacím stole leží dokument School a v zásuvce další Key. Jděte zpět na rozcestí, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a poté do nich vejděte.

Jděte chodbou vpřed a vstupte do prvních dveří vpravo. Dveře se za vámi zabouchnou a vy spadnete na zem. Seberte 3 křesadla, a až se vzpamatujete, dělejte kravál za dveřmi, abyste přilákali monstrum a toto rozbilo dveře. Pokračujte na konec chodby a vejděte do dveří. Ze stolu seberte dokument Stats in the Prison a z jedné z polic další křesadlo. Jděte do dalších dveří a ze zásuvky psacího stolu seberte zrezivělý klíč a z přihrádky 2 Lektvary zdravého rozumu. Poté prohledejte zásuvky komody a najdete ještě další 2 Lektvary zdravého rozumu a křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte zpět na začátek a pokračujte dál chodbou za ohybem. Vlevo si můžete prohlédnou místnost plnou mrtvol a poté pokračujte až na konec, kde použijte klíč na železné dveře. Za nimi je krátká chodba zakončená dveřmi do další úrovně, do kterých vejděte.

Sestupte po schodech dolů a obejděte zídku vpravo. Na konci je komoda a v ní křesadlo. Nedaleko zídky jsou dveře vedoucí do malé místnosti, kde seberte vpravo ze židle VELKOU OLEJNIČKU a ze zásuvek komody Laudánum a 2 Lektvary zdravého rozumu. Nakonec zaměřte svoji pozornost na prosklený výstavní stolek. Použijte nějaký předmět na rozbití skleněného krytu a seberte zrezivělý klíč. Vyjděte z místnosti a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Projděte chodbou a vstupte do místnosti se zabarikádovanými dveřmi. Odsuňte těžké trámy a balvany a projděte dál. Pokračujte do dveří vlevo, za kterými je místnost s vězeňskou celou, kde vás vězeň prosí, abyste ho vysvobodili. Vlevo na stole leží dokument Prisoner N.3 a v zásuvce komody vpravo za dveřmi je OLEJNIČKA. Vyskákejte po bednách na střechu cely, odklopte mřížový poklop a pod vámi uvidíte vězně Borise. Nyní se musíte vrátit zpět chodbami do první místnosti, kde vstupte do dveří vpravo, což je spíž. Seberte ze země prase a doneste ho na střechu cely. Hoďte ho dolů, Boris se nají a rozmlátí dveře cely. Nechte ho projít na rozcestí a počkejte až rozmlátí další dveře vlevo. Projděte do nově zpřístupněné místnosti a nyní musíte rychle jednat, protože se za vámi žene z chodby monstrum. Odstraňte ze země žíněnku, odklopte mřížový poklop a seskočte do tunelu. Na rozcestí se dejte vpravo a prolezte až na konec.

Vylezte z tunelu, seskočte dolů a sejděte dolů do vesnice, čímž hru zakončíte.

videoukázka

uložené pozice

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář