Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Winter's Curse

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o netradiční a experimentální mód, jakousi kombinaci adventury a RPG, kdy budete plnit různé vedlejší úkoly a dostávat za ně odměny. Jedná se však o ojedinělé záležitosti, protože hra je stále především adventurou. Když k tomu připočtu docela zajímavé a atmosférické úrovně, pak se jedná jednoznačně o nadprůměrný mód, jehož hraní pro vás rozhodně nebude ztrátou času.

- - - - -

House

Nejprve otevřte skříň a kliknutím si vezměte BUNDU. Na stole vedle postele jsou 2 křesadla a v zásuvce komody vpravo je další křesadlo. Ve odklápěcí skříňce vlevo najdete další 2 křesadla a v zásuvce skříně vedle dveře jsou ještě 2 křesadla. Na dveřích visí dokument STORY. Jděte do sousední místnosti a uvnitř ledničky najdete laudanum a 2 křesadla. Poté vyjděte dveřmi ven.

Main Hall

Nyní si musíte vybrat jednu z 6 postav, za kterou si zahrajete. Každá má trochu jinou schopnost, ale v konečném výsledku je to celkem jedno. Já osobně si vybral Jacka Frosta, protože má schopnost částečné neviditelnosti. Vyjděte do chodby a poté pokračujte do dveří vpravo. Promluvte si s postavou v brnění. Máte za úkol ve výstavních stolcích najít nějaké předměty. Jednoduše proklikejte všechny stolky a poté se vraťte za postavou. Odemkne se vám levá truhla a vy budete moci sebrat Flashlight. Pokud chcete odemknout i pravou truhlu, budete muset nasbírat 4 kusy brnění. První je v levém zadním rohu chodby – HELMET. Jděte do dveří naproti a v polici vlevo jsou 2 křesadla. V jedné ze zásuvek najdete SHAKESPEAR'S COMMEDIES, HISTORIES AND TRAGEDIES. V regálu vpravo leží další 3 křesadla a na nedalekém stolku dokument A List? Při opuštění místnosti můžete souhlasit s nalezením nějakého jídla pro duchy. Jinak se dejte dveřmi vlevo ke schodišti, vyjděte nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Living Quarters

Jděte do prvních dveří vlevo a ze zásuvce vlevo seberte dokument Dear Santa... [Alex] a BATTERIES. Vraťte se do chodby a pokračujte do protějších dveří. Na komodě vpravo je křesadlo, na stole vlevo dokument Dear Santa... [Donald Y. G.]. Na další komodě vpravo jsou další 2 křesadla a v zásuvkách Crowbar a Sanity Potion. Vyjděte zpět do chodby a vstupte do dalších dveří vlevo. Vlevo na stole je dokument Dear Santa... [Samuel], na komodě je Samuel's Cigarette a v přihrádce BATTERIES. Uvnitř skříně najdete 2 křesadla a STATUES CHESTPLATE. Vraťte se do chodby a vejděte do dveří naproti. Na komodě vlevo leží Rose a uvnitř skříňky jsou dokument Dear Santa... [Frank] a 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a páčidlem vylomte dveře na konci chodby. V místnosti je spoutaný muž, který na vás promluví a poté se přesunete do další úrovně.

Forest

V této úrovni musíte nalézt celkem 8 listů papíru. Jděte za světlem a vstupte do budovy, zde je po levé straně PRVNÍ LIST. Když půjdete od domu vlevo, dojdete k osvětlenému domku, kde je DRUHÝ LIST. TŘETÍ LIST je v jakémsi neosvětleném tunelu šikmo vpravo dozadu od prvního domu. ČTVRTÝ LIST je u skupiny čtyř sloupů na opačné straně prostranství (téměř u kraje). Další listy se mi sice najít nepodařilo, ale v jedné části prostranství (vlevo vzadu od první budovy) mě cosi vyděsilo a poté jsem se přenesl zpět do předchozí úrovně. Nevím, jestli to nebylo tím, že vypršel nějaký časový limit.

Living Quarters

Z komody seberte Amulet of Kings a dokument Emperor Uriel Septim's Last Word a z truhly vedle 2 křesadla. Až zmizí monstra, projděte chodbou a vraťte se zpět do haly.

Main Hall

Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří vpravo.

Dining Hall

Jděte chodbou rovně a vstupte do dveří na konci. Vlevo je k sebrání JÍDLO a v zásuvce vpravo najdete 2 křesadla. Vlevo po vás chce prase, abyste zachránili z mrazáku 5 jeho bratří. Vyneste ven z mrazáku 5 prasat a do inventáře vám přibude další JÍDLO. Jinak po stolech v mrazáku jsou k sebrání STATUE GLOVE #1 a STATUE GLOVE #2 a také Storage Key. Uchopte nějakou bednu a hoďte ji proti děravé stěně vpravo. Z regálu seberte 2 BATTERIES, 2 laudanum, 2 Sanity Potion's a 7 křesadel. Vracejte se chodbou zpět a dveřmi vlevo vejděte do rozlehlé haly. V pravém zadním rohu leží na stole A Knife a dokument You must escape! Jděte ještě do zadní místnosti, kde najdete na pravém zadním stole 2 křesadla. Tím máte v této úrovni splněno a můžete se vrátit zpět do haly.

Main Hall

nejprve jděte duchům dát jídlo do pravé místnosti a poté jděte do levé místnosti s nasbíranými všemi kusy brnění. Z pravé truhly si vezměte svoji odměnu – 2 BATTRIES, 2 laudanum, 2 Sanity Potion's a 10 křesadel. Vraťte se ke schodům, klíčem si odemkněte dveře vpravo a vstupte do nich.

Storage

Na polici vpravo leží Hammer a na komodě vlevo vzadu Chipper. Uvnitř komody jsou 2 křesadla. Kladivo s dlátem můžete rovnou spojit v inventáři a vznikne vám Hammer and Chipper. Otevřte dveře a poté se běžte rychle ukrýt do skříně. Vylezte a kladivo a dláto použijte na prkna na dveřích. V malé místnosti najdete na římse vpravo Key to the Cellars a dokument Bote for YOU! Vyjděte z místnosti, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně vpravo a vejděte do nich.

Cellars

Jděte do druhých dveří vpravo, kde jsou vězni, kteří vás prosí o pomoc. Vraťte se do chodby a za ohybem chodby jděte do dveří vlevo. Zde najdete ležet na stole Lockpick. Jděte k vězňům a použijte na ně tento předmět. Vraťte se do chodby a pokračujte do druhých dveří za ohybem chodby. Zde najdete v zásuvce komody BATTERIES. Projděte na konec chodby a na zámek použijte opět Lockpick. Rychle si vezměte ze stolu vzadu Hammer a použijte ho na psa, který vás pronásleduje. Projděte chodbou k výtahu a nastupte do něj.

Deeper Cellar

Ve vedlejší místnosti jsou vlevo padací vrata, u kterých chybí v otvorech dvě páky. Jděte do dveří vpravo, projděte dlouhou chodbou a vpravo najdete na polici 2 BATTERIES. Pokračujte do další chodby. Sestupte po schodech dolů a jděte do dveří rovně. Vstupte do dveří vpravo a dejte do truhly cigaretu, růži a amulet. Kliknutím na papír získáte bezejmenný předmět. Poté vejděte do dveří na konci chodby a seberte dokument Last Words. Zároveň získáte do inventáře Lever #2. Vraťte se ke schodišti a jděte do dveří vlevo. Za prvními dveřmi vpravo leží na polici Lever #1. Nyní se můžete vrátit k vratům na začátku, kde dejte do otvorů páky. Zatáhněte, projděte na konec a na spoutaného muže použijte onen podivný předmět z inventáře, čímž hru zakončíte.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář