Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent: Followed by Death, Part 2

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Druhý díl Followed by Death dějově přesně navazuje na díl první a je rozhodně neméně dramatický. Budete pokračovat v pátrání po vrahovi vlastní ženy. Zpočátku se budete pohybovat ve vrchních patrech zámku, poté v podzemních tunelech a nakonec výtahem sjedete do hlubokých a zatuchlých podzemních žalářů. Druhý díl rozhodně prvnímu ostudu nedělá (a rozhodně ani základní hře), i když herní doba je dost krátká.

STATISTIKY

příběhový předmět – 9

dokument – 6

artefakt – 1

olejnička – 5

sud s olejem – 1

křesadlo – 17

laudanum – 4

The Halls

Příběh začíná přesně v místě, kde skončil první díl Followed by Death. Jste opět v zatopeném sklepení hradu a pronásleduje vás vodní příšera. Utíkejte jedinou možnou cestou až k žebříku, po které vyšphejte nahoru. Vylezte ještě po jednom žebříku a konečně jste ze sklepa venku. Jste v malé místnůstce plné krámů. Tmavým průchodem místnost opusťte a vejděte do chodby. Odbočte vpravo do další malé místnosti, kde seberte vlevo na stole dokument Francis Harman´s Diary 13th of February 1813 (1/3). V zásuvce stolu je ještě křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte dál jedinou možnou cestou. Dojdete k závalu a je jasné, že tudy se dál nedostanete. Vraťte se kousek zpátky. Z regálu vpravo si seberte další křesadlo. Vstupte do místnosti před vámi a z psacího stolu seberte dokument Francis Harman´s Diary, 13th of February 1813 (2/3). Vzadu z krbu seberte ještě jedno křesadlo. Nyní se vraťte zpět do chodby a sestupte po schodech dolů do chodby vpravo před závalem. Projděte depresivní chodbou do místnosti, kde je vlevo v regálu křesadlo. Na druhé strany vyjděte z místnosti a sestupte po schodech k osvětlenému psacímu stolu. Na něm leží dokument Francis Harman´s Diary, 13th of February 1813 (3/3). Ze zásuvky stolu si ještě vezměte křesadlo. Od stolu se dejte vlevo, vyjděte po dalších schodech, projděte krátkou chodbou a vstupte do dveří vpravo. Po pravé straně je dlouhé schodiště, po kterém vyjděte nahoru do rozlehlé haly. Vyjděte po točitém schodišti a dveřmi vstupte do Living Room.

The Living Room

Dveře přímo před vámi jsou zamčené, takže vstupte do dveří vpravo. Vlevo ze stolu seberte dokument Reminder for David a vzadu z regálu seberte laboratorní nádobu. Vyjděte z místnosti a vstupte do dveří naproti. Prohledejte truhlu vlevo a najdete olejničku a laudanum. Uchopte židli a hoďte ji proti oknu. Proskočte oknem na venkovní římsu. Naskytne se vám opravdu nádherný výhled. Je dokonce vidět až do vesnice. Přeskákejte po římsách směrem vlevo a jste vedle dalšího porušeného okna. Několikrát zalomcujte okenicí a ta vypadne. Sestupte dolů do knihovny. Kolik těch knihoven na hradě vlastně mají? Na stole vpředu je dokument William´s Suspicions a v polici na zadní straně posledního regálu vpravo je křesadlo. Ještě jedno křesadlo pak můžete sebrat v polici předposledního regálu u levé stěny. V malé místnůstce vpravo je trezor, do kterého se musíte dostat. Trezor otvírá tajný mechanismus. Musíte povytáhnout několik knih v knihovnách. Dotyčné knihy jsou o mnoho světlejší než ty ostatní, takže je snadno poznáte. První kniha je v druhé uličce, v předposledním regálu vpravo, v druhé polici; druhá je v první uličce, v druhém regálu, v třetí polici odspoda; třetí je v knihovně vpravo od psacího stolu v dolní polici. Jděte k trezoru a seberte The Office Key. Nyní se vraťte známou cestou přes venkovní římsy. Na dveře vlevo použijte klíč a vstupte do kanceláře. V zásuvce psacího stolu je křesadlo. Vpravo proskočte dírou ve zdi a ze stolu seberte páčidlo. Nyní se vraťte stejnou cestou zpět. Z místnosti vlevo vyrazí monstrum. Rychle vběhněte do dveří, které vedou do haly.

The Halls

Sestupte po schodech dolů a vlevo od vás je další schodiště vedoucí dolů do podzemních tunelů. Sejděte dolů a vstupte do dveří

Tunnels

Vlevo cestu blokuje rudý sliz. Vpravo na konci stolu u bedýnek leží křesadlo. Dveře před vámi vypáčte páčidlem a projděte dál. Sestupte po schodech dolů a na regálu přímo pod schody najdete křesadlo. Vstupte do dveří a jste v místnosti, kde v nádobě vzadu bublá jakási zelená tekutina. Použijte na tekutinu sklenici z inventáře a získáte tak nádobu s kyselinou. Teď ale pozor, protože venku přechází zrůda. Ať už utečete nebo se budete plížit, dostaňte se v každém případě nahoru a použijte kyselinu na rudý sliz. Hned jak projdete sliz se za vámi zase uzavře, takže není cesty zpět. Sestupte po schodech dolů a hned za vchodem do místnosti je v regálu vpravo křesadlo. Další křesadlo je zase v regálu vpravo před východem z místnosti. Projděte dál až k místu, kde se cesta rozdvojuje. Vpravo je železná mříž bránící v další cestě. Páka, která ovládá mříž, je na stěně vlevo za rohem. Stiskněte ji a pokud možno se snažte vyhnout monstru. Proklouzněte mříží a sestupte po schodech dolů. Jste ve sloupové místnosti. Vpravo je skříň a na vám dobře známé barevné cívky. Jedna cívka je už na místě, dvě chybí. Jinak všechny dveře jsou zatím nepřístupné. Jděte vlevo do strojovny. Prohledejte psací stůl a najdete laudanum. Otočte ventilem na levé zdi a otevřete si tak nedalekou mříž. Projděte kumbálem za mříží a dostanete se za jedny ze zavřených dveří, které vedou ze sloupové místnosti. Jestli chcete, můžete odstranit závoru a dveře otevřít. Slezte po žebříku dolů a prozkoumejte stoly vpravo – najdete Red Fuel Rod a olejničku. Vylezte opět nahoru, vejděte do sloupové místnosti a cívku umístěte na druhou pozici. Tím si zpřístupníte pravé dveře. Projděte těmito dveřmi a z police stolku vpravo si seberte křesadlo. Otočte ventilem vpravo u dveří a tím si je nadzvednete. Podlezte pod dveřmi do malé komory, kde vzadu ze stolu seberte Yellow Fuel Rod. V tom okamžiku však za vámi dveře zapadnou. Vyskákejte vpravo na bedny a sklopte poklop ve stropě. Vylezte nahoru do jakési starobylé ventilační šachty. Jděte až na rozcestí a pokračujte rovně, kde na slepém konci seberte křesadlo. Jedinou možnou cestou se dostaňte ven z ventilační šachty a octnete se u vstupu do podzemí. V sloupové místnosti umístěte poslední cívku a mříž bránící v cestě dál se otevře. Projděte a vstupte do dveří na konci chodby.

The Halls

Postupujte chodbami jedinou možnou cestou. Ze stolku vpravo seberte olejničku. Dojděte až k výtahu, nastupte a zatáhněte za ovládací páku. Až se výtah zastaví, začne do kabiny pronikat rudý sliz. Rychle 2x za sebou zatáhněte znovu za výtahovou páku a bude následovat zběsilá jízda dolů.

Dungeons

Projděte k mříži a otevřte ji. Za mříží leží vpravo na zemi křesadlo. Projděte chodbou a vlevo uvidíte další mříž, která je však nepřístupná. Jděte do malé místnosti vpředu, kde si vlevo seberte křesadlo a vpravo je ARTEFAKT. Vraťte se do předchozí místnosti. Uslyšíte ránu a uvidíte, že mříž vpravo je probouraná. Sestupte tudy do tmavého podzemí. Projděte do sloupové místnosti. Vpravo za dveřmi je opět pavučina rudého slizu. Tudy se dál nedostanete. Dejte se vlevo, sestupte po schodech dolů a jste u podzemních kobek. Na rozcestí se dejte vlevo. Po levé straně je postranní chodba a na jejím konci dveře. Vstupte do kobky a vlevo ze stolu seberte dokument Gregory´s Note. Z regálu vpravo můžete ještě sebrat olejničku. Vyjděte ven a dejte se opět vlevo. Po levé straně je další vchod a za ním schodiště vedoucí hlouběji do podzemí. V místnosti je sud s kyselinou. Použijte na kyselinu nádobu z inventáře a získáte nádobu s kyselinou. V místnosti můžete ještě sebrat křesadlo. Vyjděte zpět nahoru a dejte se vlevo. Po levé straně je vchod, za kterým je sliz. Na zemi však leží laudanum. Když půjdete ještě víc vlevo narazíte na mříž zamčenou na zámek. Tuto mříž potřebujete překonat. Vraťte se zpět nahoru do sloupové síně a vstupte do protějších dveří. Kyselinu použijte na sliz a projděte klikatou chodbou až do místnosti, kde z přihrádky psacího stolu seberte laudanum a z dalšího stolu dláto. Nyní se musíte vrátit stejnou cestou dolů do sklepení. Klikatou chodbu však zatím pokryly velké vrstvy slizu. Pokud se chcete co nejvíc vyhnout zranění, pohybujte se přískoky a po hromadách beden. Sestupte dolů ke kobkám a jděte znovu až úplně dolů naplnit si nádobu s kyselinou. Vyjděte zpět ke kobkám a jděte k mříži, o které jsem se výše zmiňoval. Použijte na zámek nejprve kyselinu a poté dláto. Projděte do nové chodby a vystoupejte po schodech nahoru. Vpravo leží na židli olejnička. Dejte se vpravo až dojdete k masivním dveřím. Pokračujte vlevo, kde je sud s olejem. Ten vám tentokrát dopní olej na maximum, ale vzhledem k tomu, že už jste na konci, je to úplně jedno. Na stěně je páka, za kterou zatáhněte. Tím jste si otevřeli masivní dveře. Pokračujte dál chodbou a utíkejte stále vpřed, nezastavujte, protože se za vámi požene další monstrum. Na konci projděte do The Sacrifice Chamber a tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář