Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia The Dark Descent – Mana

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Velice originální počin od talentovaného slovenského modera oplývající mnoha originálními prvky a celkově netradičním přístupem.

- - - - -

Z komody seberte Magic Wand, která vám bude nahrazovat lucernu. Vyjděte do chodby a vstupte do sousedních dveří vpravo. V zásuvce komody leží Section Key a v zásuvce komody naproti Pocket Gold. V regálu vpravo vzadu najdete ještě dokument Hidden Note 1. Vraťte se do chodby, klíčem si odemkněte dveře na konci a vejděte do nich.

Vlevo na stole leží SMALL MANA POTION a v další postranní místnosti dokument RUBIK'S CUBE. A na konci chodby je pod pohovkou zastrčený dokument Hidden Note 2. Sestupte po schodech dolů, z krbové římsy seberte Usual Gold a vstupte do velkých dveří.

Jděte rovně a vlevo je obchodník. Dejte na pravou podložku oby pytlíky zlata z inventáře a seberte SMALL MANA POTION, Laundanadum a Sanity Potion. Sestupte po jednom z bočních schodišť a poté se propadnete do země.

Vstupte do podivného modrého oparu a získáte magickou schopnost. Kliknutím na světélkující objekty můžete dosáhnout toho, že jimi můžete projít. Jděte za levou mříž a z truhly seberte True Gold. Poté projděte pravou mříží. Vpravo jsou dveře chráněné příliš silnou magií. Projděte stěnou na konci chodby a vpravo je schodiště vedoucí nahoru. Projděte dalším portálem a poté se přesunete do další úrovně.

Octnete se ve velké místnosti. Klikněte na mrtvá prasata vpravo a tím je oživíte. Projděte dveřmi na chodbu, kde je monstrum. Vstupte do dveří, které jsou ve tmě vpředu. Vlevo je v jedné polici dokument Hidden Note 3. Vraťte se do chodby a dejte se vpravo. Po levé straně jsou dveře a za nimi další dvoje. Jděte do dveří vpravo a zde prohledejte psací stůl a najdete Closet Key, Laundanadum a Sanity Potion. Poté prozkoumejte druhé dveře a zde seberte dokument Hidden Note 5. V té samé místnosti najdete zamčenou skříň. Odemkněte si ji klíčem. Uvnitř je postava v podivné poloze. Zavřete opět skříň a nyní přejděte k mapě. Klikněte na mapě na Slovensko a vpravo se vám otevřou dveře. Projděte stěnou na konci a dejte se vlevo.

Vyjděte do haly a za zlato si vyměňte u obchodníka SMALL MANA POTION, Laundanadum a Sanity Potion. Vpravo na židli leží dokument Hidden Note 4. Poté vstupte do pravých dveří.

Sestupte po dlouhém schodišti dolů do haly, kde uvidíte spoustu monster. Dejte se do dveří vlevo a utíkejte před monstrem co vám nohy budou stačit. V místnosti s chobotnicemi pokračujte vpravo a v modré chodbě je na plošině vpravo Maximum Gold. Na tuto plošinu se dá vylézt jako po žebříku. Dejte se chodbou na druhou stranu. Po pravé straně jsou dveře ve stěně a dalšími dveřmi se dostanete do podivného bludiště. Vyskákejte nahoru a přeskákejte po plošinách na konec, kde seberte Hollowfied Needle. Na druhé straně lze přeskočit ke dveřím, které si zpřístupněte jehlou z inventáře. Pokračujte do sálu vpravo, kde se vznáší jakýsi meč. V souboji vždy klikněte, abyste zabili monstrum. Poté seberte ze země kosu a použijte ji na další přibíhající monstra. Nyní použijte kosu z inventáře na zeleně zářící místo, seberte kosu a použijte ji na červenou bariéru. Kosu si neste dál sebou, projděte na konec a dostanete se opět do velké haly, kde pomocí kosy zabijte monstra. Vyjděte opět po dlouhém schodišti a vstupte do dveří do předchozí úrovně.

Na zelené místo opět použijte kosu a poté kosou prorazte červeně zářící bránu. Zde hra končí. Vlevo jsou titulky, vpravo je pro případné pokračování hry (které však není) a rovně je bonusová úroveň.

V bonusové úrovni klikněte na sud a získáte dokument Information. Vstupte do prvního zářícího portálu.

  1. Projděte mříží a seberte 2 Sanity Potion's. Jděte do chodby vpravo a vyházejte do velké místnosti šachové figurky. Kliknutím na kouli na podstavci se přepnete na rudo. Zdánlivě stejná místnosti je však trochu jiná. Vytahejte bloky vlevo a dostanete se na točité schodiště. Nahoře lze na jednom místě vytahat bloky ze stěny. Kliknutím na podstavec se přepněte opět na modro. Projděte do chodby vlevo a vzadu dejte jednu šachovou figurku na kámen a poté na něj klikněte – získáte Diamond 1.
  2. Ze země seberte dokument Hint 1. Vždy jedny dveře jsou pastí a zbylé dvoje jsou v pořádku průchozí. Poté seberte ze země dokument Hint 2.V bludišti se jednoduše držte vlevo, avšak nevstupujte tam, kde je temnota. Projděte na konec chodby s čnící rukou a seberte Diamond 2.
  3. Tady jen projděte na konec vodní chodby, miňte tančící monstra a vzadu se vám odsune stěna. Seberte Diamond 3.
  4. Na konci každé chodby jsou Liquidator Part 1, 2 a 3 (v jednom případě musíte kliknout na mříž a sebrat ji v tajné pasáži). Poté se vám automaticky do inventáře přidá kompletní Vortex Liquidator. Ten použijte na žebřík chráněný energetickou bariérou v jedné z chodeb. Vylezte nahoru a přeskákejte na konec opičí dráhy. Klikněte na lektvar a nyní získáte dočasně schopnost šplhat po stěnách. Vydejte se zpět v místě, kde jsou rudé propasti si přistavte jednu průsvitnou kostku, abyste vyskočili nahoru. Nyní jste opět v místnosti s rotující plošinu. Z jedné z plošin směřuje nahoru šipka. Zde vylezte a dostanete se do jiné místnosti s více rotujícími plošinami. Dejte na pódium dvě průsvitné kostky na sebe a přeskákejte na konec. Seskočte dolů, vylezte po dlouhém žebříku, přeskákejte po průsvitných plošinách a na konci seberte Diamond 4.
  5. V poslední zkoušce jen projděte na konec a seberte Diamond 5.

Dejte všechny diamanty nad šachtu a poté si stoupněte na plošinu, která vás vyhodí kamsi nahoru.

V souboji s Ronaldem musíte dojít na konec bludiště a vyvolat si kosu. Pak jí mlaťte do Ronalda co to jde a poté se přesunete do opravdu poslední úrovně.

Vstupte do dveří vpravo a tím hru zakončíte.

uložené pozice

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář