Jdi na obsah Jdi na menu
 

Bloodline

1. 8. 2014
TOPlist Bloodline
Autor návodu-Standa Madukas
Tento návod je vydán se svolením firmy ZIMA SOFTWARE.
Jste advokát Jim Card zastupující doktora Browna obviněného z brutálních vražd svých pacientů v soukromém sanatoriu. Jim přistoupí na podmínku doktora a nechává se zhypnotizovat. Probouzí se na místě činu a vše je až příliš realistické. Jste nucen vydat se až ke kořenům zla, dál do minulosti a sledovat Brownovy kruté praktiky. Hra je rozdělena do čtyř kapitol. V každé z nich se seznámíte s několika různými prostředími a každá popisuje zcela jiné časové údobí. První kapitola začíná v sanatoriu, kde jsou cely pro pacienty, ordinace, márnice, pitevna,hřbitov a hrobníkův dům.Vybaveni budete zbraněmi jako jsou srp, krumpáč, páčidlo, pájecí lampa, skalpel apod.Autorům se skvěle podařilo vytvořit atmosféru strachu,napětí a touhy přijít na to co se vlastně stalo .V tomto návodu popisuji jen co máte udělat a co sebrat.Nepopisuji souboje,protože si myslím,že nejsou tak těžké,abyste je nezvládali.Strategii boje si už určíte vy sami.
Operační místnost:
Probíráte se z pořádně zlého snu.Rozhlédněte se po místnosti a seberte injekční stříkačku v umyvadle a klíček v šuplíku. Prozkoumejte lék (ve skřínce), přečtěte si lékařskou příručku, prohrábněte mrtvolu a zkombinujte lék s injekční stříkačkou.Píchněte lék mrtvole.Vezměte šroubovák a otevřete jím dveře v první místnosti, seberte nůž a otevřete šroubovákem dveře (exit).
Levé křídlo - 1.patro:
Najděte útržek z novin (je v knize) a přečtěte si ho, vezměte si pistolku a protože máte konečně něco pořádného v ruce tak máte i větší jistotu.Seberte mrtvé sestřičce klíček a otevřete jím zadní mříže.Šroubovákem otevřete poslední celu a promluvte si s bláznem . Prozkoumejte akvárium a seberte kličku- odejděte (exit)
Schodiště :
Seberte hasičák a přejděte do další části v prvním patře.
Lůžková část 03:
Najděte spisy pacientů a přečtěte si je. Vezměte si pilník na kov (je v brašně) a přejděte do další části (exit)
Levé křídlo – přízemí :
Najděte nůžky a prozkoumejte dveře do kanceláře dr.Browna.Upilujte zámek na okně (pilníkem), otevřete si okno z dvora a vstupte do Brownovi kanceláře.Otevřete globus pomocí kličky a seberte perkusní pistoli.Najděte vlastní spis a prostudujte si ho.Najděte trezor (za obrazem) a prozkoumejte kostlivce( přečtěte si papírek z kostlivce) Otevřete trezor a vezměte si z něj všechny věci.Podívejte se na film v promítačce a přejděte do dalších prostor (exit do Přijímací místnosti)
Přijímací místnost :
Seberte mrtvé sestře sponu do vlasů.Najděte schránku s klíči a otevřete jí sponou.Vezměte si klíče, najděte část hračky šaška a jděte zpět do Levého křídla – přízemí, odtud na schodiště a přejděte pomocí klíčů do Sklepení (exit v přízemí)
Sklepení:
Zjistěte kam se ukryl neškodný blázen, najděte hračku a pokuste se jí dát bláznovy za dveře.Vypněte elektriku v rozvodné bedně, najděte zápalky a pokuste se najít tři části hračky šaška.Až je najdete tak zkombinujte části šaška dohromady a použijte šaška na dveře u blázna.Pokuste se s ním promluvit, ale je to zbytečné.Vezměte si sadu na výrobu Molotovova koktejlu, v kotelně vypněte hlavní přívod páry a do 10 vteřin vypněte i druhý pomocný kohout (vypne se pára v chodbě), přejděte do pitevny (exit)
Pitevna:
Uhaste ohníček hasičákem a vypněte páru kohoutem na trubce.Seberte poškozenou kliku a použijte ji na otevírací mechanismus. Opravte kliku ve svěráku a použijte ji znovu na mechanismus.Bohužel tudy se asi ven nedostanete. Seberte dehet a projděte skrz díru po páře do pitevny pomocí klíče z trezoru.Následuje dlouhý rozhovor s Dr. Brownem, Poté přejděte do Sklepení přes dveře z pitevny.Obrazek
 
Sklepení znovu:
Popostrčte bednu s hadry ke vchodu z pitevny, nalijte do bedny dehet a zapalte sirkami. Jdeme do spalovny (exit)
Spalovna:
Seberte řezačku, stáhněte okno v druhé peci a prozkoumejte mrtvolu.Zapněte ohýnek v druhé peci a ve skladu uhlí seberte koženou rukavici. Zbijte kotelníka.Je docela dost tvrdý a trvalo mi dost dlouho než jsem ho srazil k zemi.Musíte mít trpělivost.Poté seberte zlaté hodinky ,které vypadli kotelníkovi. Přejděte přes dveře dále do dvora sanatoria.
Dvůr sanatoria:
Zlomte prkno u dveří do parku a přejděte do parku (exit)
Park:
Najděte dopis (v altánu) a přečtěte si ho, najděte prázdnou olejničku, vyndejte funkční pojistky a jděte zpět do dvora sanatoria.
Dvůr sanatoria znovu:
seberte rýč na zahrádce vedle domu,upilujte zámek u vchodu do hrobníkova domu a vstupte (exit)
Hrobníkův dům:
Najděte nefunkční pojistky ,vyndejte je a namontujte ty funkční Najděte brokovnici(ve skříni), rozsvítit musíte všude tam, kde to půjde.Seberte v koupelně pinzetu, ve skladu musíte rozsvítit a odsunout kobereček, otevřete si poklop do dílny a po žebříku sestupte dolů.Najděte tajné táhlo (nářadí na stěně) a projděte do podzemních chodeb.
Podzemní chodby:
Seberte pušku, najděte krumpáč a prokopejte závaly.Najděte utopenou ženu a prozkoumejte ji.Najděte východ za závalem (exit)
Hospodské sklepení:
Najděte vchod do hospody (exit)
Hospoda:
Najděte klíče a kolt (v soudku na pultě) a promluvte si s hostinským.Jděte zpět do sklepení hospody.
Hospodské sklepení znovu:
Otvírejte dveře které půjdou otevřít(klíče z hospody), najděte šídlo zabodnuté v zombie, najděte vývrtku, najděte hák (u prasat), najděte chodbu s lucernou a prozkoumejte lucernu, rozeberte zdi hákem, najděte konak a dopis (přečtěte si ho), a honem zpátky do hospody.
Hospoda znovu:
Dejte hostinskému konak a až se napije promluvte s ním (dá vám klíče od hospody), najděte kamennou kostku s písmenem W(v truhle), otevřete klíčem hospodu a jděte do garáže s motorkou.Seberte hadr, zabodněte šídlo do sudu s olejem a přiložte na šídlo prázdnou olejničku.Vyčistěte motorku hadrem, namažte jí olejem a hurá pryč.
Loděnice:
Prozkoumejte auto, najděte klíček od auta (v malé stavbě pod papírem na nástěnce), otevřete auto a seberte kabely, ustřelte zámek na el.skříni v loděnici, přejděte za loděnici, postrčte bednu k hromadě prken a vyskákejte na nižší střechu, opravte kabely elektřinu, nahodíte světlo v loděnici a přejdete dále k majáku (exit).
Maják:
Prozkoumejte kleště v ohništi, dole u majáku seberte kanystr s palivem , Prozkoumejte držák na louč, jděte nahoru a po cestě seberte zhaslou louč.Nahoře seberte kovovou misku, na horní plošině nalijte palivo do majáku, prozkoumejte mrtvého námořníka a seberte mu klíč.Naberte miskou žhavé kleště z ohniště a zchladíte je v moři (u lodičky, nebo u druhého přístupu k moři), otevřete dřevěný přístřešek klíčem od námořníka, použijte kleště na zlomený klíč, uvnitř seberte truhlu a hurá zpátky do loděnice .
Loděnice znovu:
Položte truhlu do nedostavěné lodi v loděnici a odvažte provaz, seberte z rozbité truhly deník a přečtěte si ho, odejděte zpět k majáku.
Maják znovu:
Zastrčte vyhaslou louč do držáku pro louč a zatáhněte za ni, otevře se vchod na hřbitov (exit).
Hřbitov:
Najděte kamennou kostku s písmenem D(v hrobce u zombie), najděte vystouplou kostku v zemi a stiskněte ji , seberte mrtvole hrobníka páčidlo a klíč.Otevřete hrobku dr.Browna (páčidlem), seberte urnu, nacpěte jí štěrkem (hromada u hrobníka), položte plnou urnu na kostku v zemi, vejděte do otevřené místnosti a seberte v truhle kamennou kostku s písmenem S, přejděte na horní hřbitov (exit).
Horní hřbitov:
Vezměte si věci z brašny ,kostku s písmenem L a přečtěte si noviny, použijte klíč od hrobníka na dveře kapličky, najděte kamennou kostku s písmenem G pod lavicí, prozkoumejte pultík s biblí, přečtěte si papírek z bible, dejte bibli pryč, stiskněte tlačítko pod pultíkem.Složte kamenné kostky do kříže postupně podle jmen z papírku v pořadí od shora dolů G, L, D a z leva doprava W, L, S, .Otevře se tajný vchod do podzemí (exit)
Podzemní chodby do sanatoria (lanovka):
Podívejte se na plánek chodeb, přejděte po lávce a po spadnuti do vody najdete na dně hák který vám vypadl.Najděte žebřík a vylezte nahoru, na lano přes propast použijte hák, projděte podzemím a najděte východ (exit)
Laboratoř:
Prozkoumejte dveře před párou a pak také páru. Znovu prozkoumejte dveře, musíte nasadit kliku a pak vejděte. Najděte dřevěný trám a trámem strhněte zábradlí na horním ochozu. Skočte dolů a nalákejte potvoru která se objeví na horní ochoz a skočte dolů (dírou po zábradlí). Až za vámi také skočí potvora, zapalte ji v díře zápalkami. Pomocí trámu uvolněte potrubí s párou (dole mezi klenbou). Vyjděte ven a najděte injekci s adrenalinem a mrtvou kočku .Otočte kohoutem na rouře. Promluvte si s mužem na el.křesle. Píchněte mu adrenalin a promluvte s ním znovu. Najděte místnost s uhlím a seberte dokument (ve ventilační mřížce). Jděte zpět za mužem na el. křesle.Bohužel je už pozdě. Nyní můžete odjet výtahem (exit).
Půda:
Položte před zavřené dveře za kterými se prochází příšera mrtvou kočku.Příšeru zlikvidujte. Prozkoumejte krabičku na amulet), seberte samopal (v truhle) a prozkoumejte prasklinu v podlaze. Pak vyjděte nahoru a použijte dřevěný trám na barel (ten prorazí prasklou podlahu) a v díře je východ (exit).
Obrazek
 
Cely:
Zde si opět promluvte s Dr.Brownem, vypáčte zamčené mříže páčidlem, prozkoumejte mrtvolu ,ale zatím nečtěte dopis, který má u sebe. Najdete i telefon,ale vžádném případě netelefonujte.Najděte východ (exit)
Pravé přízemí sanatoria:
Najděte zamrzlé dveře a prozkoumejte je, najděte konvici s vroucí vodou a seberte ji pomoci rukavice, vylijte vodu na zmrzlé dveře, najděte hadici (místnost s věšákem), zkombinujte hadici a konvici, naberte konvicí benzín z motorky, nalijte benzín na dveře a zapalte je zápalkami, najděte brašnu a seberte z ni klíček od toalet, odemkněte toalety a seberte oběšenci klíček od skladu, odemkněte sklad a seberte speciální kliku a použijte ji na zamrzlé dveře a odejděte (exit)
Kuchyně:
najděte krumpáč(je v kuchyni,musíte otevřít okénko a prolézt jím v podřepu .Prozkoumejte mřížku na zemi (u řezníka).Musíte si přečíst dopis ,který měl u sebe mrtvý zřízenec a pak se přes mřížku v podlaze dostanete. Vejděte do podzemí (exit)
Kanalizace:
Najděte proraženou díru ve zdi (u závalu) a dojděte do místnosti. V místnosti seberte klíček. Najděte hlavní uzávěr, odemkněte ho klíčkem a otočte kohoutem, najděte vedlejší uzávěr a otočte kohoutem. Až stoupne voda můžete vylézt na žebřík v šachtě kam voda odtéká (exit).
Lom:
Seberte dřevěnou paletu. V místech kde padá kamení umístěte paletu a projděte. Najděte hlídkovou věž a seberte mrtvole klíček. Najděte přístavek a odemkněte klíčkem. Seberte dynamit, zápalky, papír s tužkou a prostudujte si plánek lomu. Jděte na horní pravou stranu lomu a až se objeví vykřičník, tak prozkoumejte skálu.Vložte dynamit , zapalte ho a poodejděte. Po výbuchu se objeví vchod do jeskyně (exit).
Jeskyně:
Najděte krápníky a použijte na ně krumpáč. Objeví se nápisy na které použijete papír s tužkou. Na lešení si přečtěte všechny čtyři části deníku. Jděte zpět do lomu (exit).
Lom znovu:
Jděte do přístavku a použijte poznámky z jeskyně na knihu.Přeskákejte kamení,běžte k řezačce a rozpulte medailon (exit)
Přijímací místnost:
Porazte dr.Browna a promluvte si s ním než zemře. (exit)
Kostel:
Seberte kladivo (u lavičky),vezměte mrtvole část klíče, najděte hlavní bránu a vstupte.Opět vezměte mrtvole část klíče a spojte části klíče .Odemkněte si,seberte sochu (pod schody), vyjděte do dalšího patra a na balkoně seberte další sochu. Vyjděte nahoru a použijte sochy na výklenky (otevřou se dveře). Vstupte do zvonice a bouchněte kladivem na správný zvon.Jen pro pořádek –je to ten zvon napravo.Tak a teprve nyní vidíte co jste vlastně zač a že ne vše je tak jak jste si představovali.A to už je konec této zajímavé hry.

Uložené pozice
Čeština
Demo

Recenze
Videoukázka
Obal na cd(dvd)
 

Náhledy fotografií ze složky Bloodline

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hnusná hudba

(Dominik, 23. 11. 2008 9:30)

nevíte někdo jak mam vipnout tu hudbu kdiš na mě ty zombí útočí?

Horní hřbitov

(Jan, 19. 5. 2007 0:59)

Ahoj nevíte jestli se dá nějak bavit s tím hrobníkem na hřbitově v té boudě prej je nalitej
a když zadám chet na všechny klíče tak zmizne