Jdi na obsah Jdi na menu
 

Carol Reed Mystery 4-East Side Story

2. 5. 2013

TOPlist

Carol Reed Mystery 4-East Side Story

2.5.2010 Autor návodu-Standa Madukas

Čtvrté pokračování ve kterém se sejdeme s Carol Reed,která vyšetřuje další zločin.

Allotment

Carol zamýšlí strávit léto koupáním pod jasnou, modrou oblohou v Allotmentu. Zahrada je plná květin a zeleniny.Opusťte houpací síť. Otočte se vpravo a dole u prken klikněte na cihlu.Pod ní je KLÍČ-ČTYŘHRAN,vezměte si ho.Otočte se k boudě,na zámek použijte klíč-čtyřhran a uvnitř boudy si vezměte konev na zalévání. Zavřete dveře,odstupte,zahněte vpravo a jděte jednou vpřed. Zahněte vpravo, vpřed a vlevo.Jděte třikrát vpřed,vlevo a kupředu k modrému sudu s vodou.Klikněte na horní část sudu,použijte na ní konev z inventáře.Máte plnou konev vody.Odstupte,otočte se dvakrát a jděte vpřed. Zahněte vpravo, vpřed a otočte se vpravo k velkému červenému truhlíku.Jsou zde sazenice okurky,použijte na ně konev,tím je zalijete. Vraťte se zpět k modrému sudu,otočte se vlevo a na exitu jděte do…

Home

Carol dostala dopis. Seberte ho a prostudujte,je od přítele, Jonase. Jonas píše,že jeho přítel, Anders, byl na služební cestě a někdo byl zavražděný v jeho apartmá v Paříži. Jonas prosí Carol,aby prověřila tuto záhadnou smrt. Andersova adresa je : Byhagen 6, podlaží 4. Klíč je skrytý u dveří.Přečtěte si zprávu za dopisem, vysvětlující okolnosti zavražděného muže, Viktora Wallina. Odstupte a jděte do jídelny.U jídelního stolu se otočte a jděte vlevo k policím,klikněte na polici,vezměte si KLEŠTĚ. Carol tu má panenku.Otočte se doleva ke křeslu a podívejte se na střevíčky na podpatku. Jděte ke dveřím a vyjděte z bytu,na mapě klikněte na….

Stina in Store

Promluvte se Stinou o všem a pak na mapě jděte do…

Anders Borg's Apartment

Jděte do domu,vyjděte po schodech a otočte se doleva k výtahu do kterého nastupte.Stiskněte tlačítko 4,vyjděte z výtahu,otočte se vlevo a jděte na konec chodby ke dveřím.Podívejte se na vizitku na dveřích. Podívejte se dolů na podlahu,nalevo od dveří.Vidíte tu výstupek na který klikněte.Vezměte si SMALL KLÍČ . Odstupte a otočte se vlevo.Na zdi je skřínka ,kterou otevřete nalezeným klíčem a vezměte si z ní APARTMENT KEY. Zavřete skřínku,odstupte a otočte se ke dveřím vpravo,které otevřete nalezeným klíčem.Otočte se doleva a projděte dveřmi na toaletu.Opět se vraťte do chodby a otočte se doprava,podívejte se na boty.Otočte se směrem k místnosti před vámi a projděte do pokoje k černé židli u počítače.Pak se otočte doleva k oknu,klikněte na něj,tím ho otevřete a pak se otočte doprava.Vidíte,že tu visí na ramínku košile.Zatím na ní nedosáhnete,takže zavřete okno a vraťte se do předsíně k botám a vezměte si dlouhou, žlutou lžíci na obouvání v rohu. Vraťte se k oknu a použijte lžíci na obouvání na košili .Tím se vám košile i ramínko uloží do inventáře.Carol to okomentuje tím,že košile je hodně velká.Podívejte se dolů na ulici,vidíte kanálovou mřížku ke které se za chvilku dostaneme.Odstupte od okna,vraťte se do předsíně a projděte do ložnice.Přečtěte si dopis na posteli před vámi. Přečtěte si zprávu od inspektora Rydeho vysvětlující důvod toto,proč bylo Andersovo ložní prádlo zabavené policií.Projděte dvoukřídlými dveřmi do kuchyně,nic tu není,takže se vraťte do ložnice a projděte do chodby.Otočte se vpravo,vidíte tu pověšenou bílou košili na ramínku.Carol zjistí,že je mnohem menší než ta co visela za oknem.Opusťte Borgovo apartmá a jděte ven na ulici. Zahněte vpravo a podívejte se dolů/šipka dolů/. Pod mřížkou vidíte klíč.V inventáři použijte věšák s kleštěmi,vytvoříte HÁČEK,který použijte na zvednutí mřížoví. Bohužel to nestačí. Vraťte se do Borgova apartmá, jděte do kuchyně a obraťte se na ledničku.Vezměte si oranžový FISH MAGNET. Vraťte se do chodby,klikněte na boty a vezměte si TKANIČKU,kterou spojte v inventáři s fis magnetem .Opusťte apartmá a vraťte se dolů na ulici.Opět klikněte na mřížku a použijte na ní tkaničku s rybím magnetem.Získáte tak SADU KLÍČŮ .Nyní potřebujete najít zámek pro tuto novou sadu klíčů. Jděte zpět do domu,vyjeďte do 4.patra a pak vyjděte po schodech ke dveřím do podkroví.Použijte nově získané klíče na kovové dveře do podkroví. Zahněte vpravo a jděte kupředu k dřevěným kojím. Klikněte na dveře č. 62,uvnitř nic není .Jděte kupředu ke skřínce č.66. Použijte klíče na zámek a vstupte do skladovacího prostoru.Otočte se doleva ke koši,použijte na něj háček z inventáře a koš otevřete.Vezměte si CUSHION/polštářek/ a magnetickou PASS CARD se čtyřmi neidentifikovatelnými symboly. Přečtěte si všechny tři zprávy o Stahlově stodole, uzavření Gusum Factory, a nekrolog pro paní Elviru Wallin. Vraťte se do výtahu,vyjděte ven a na mapě klikněte na….

Skateboard Bam

Vstupte dovnitř, zahněte vpravo a otevřete dveře na kterých je nápis Lucky Tattoos. Uvnitř budete uvítáni Tony Hesseem.Promluvte s ním o všem. Zjistíte spojení mezi Viktorem Wallinem, jeho zesnulou matkou, Elviou a Cornflower Foundation, mecenášem skateboardové haly. Dozvíte se o veteránovi, Richardu Svenssonovi. Vyjděte ven na chodbu,otočte se vpravo a projděte do skateboardové haly. Zahněte vpravo a projděte kupředu přes rampu dozadu.Zahněte vlevo a projděte kupředu. Zahněte vlevo a podívejte se dolů,je tu PAPÍR na kterém jsou vypsaní všichni členové klubu i s adresou. Richard Svensson je uvedený dole, ale jeho adresa je na stránce 2 a ta bohužel chybí. Otočte se doprava a podívejte se dolů na zmuchlaný pytlík.Vraťte se do středu arény. Zahněte vlevo. Jděte dvakrát kupředu a podívejte se napravo na oranžovou tašku.Klikněte na ní,najdete stránku 2 i s adresou Richarda Svenssona. Otočte se a projděte na druhou stranu haly k černé rampě.Zahněte vlevo a podívejte se na zmuchlaný pytlík na zemi.Je stejný jako ten předchozí. Barevné kruhy na pytlíku jsou žluté, červené a zelené.Vraťte se do středu arény a vyjděte ven na mapu,kde jděte do….

Městská knihovna/The Library/

Vstupte do městské knihovny a klikněte na myš před vámi. Na monitoru se vám zobrazí dvě složky-Elvira Wallin a The Gusum Factory.Klikněte na Elvirino jméno a čtěte. Elvira, Viktorova matka, byla aktivistka a feministka. Klikněte na Gusum Factory,dozvíte se o Gideonu Sunbachovi a jeho vynálezu zipu ,vidíte schéma moderního zipu.Odstupte od počítače,otočte se dvakrát vlevo a na exitu jděte do….

Richard Svensson's

Klikněte na zvonek u dveří nad nižším zámkem, je to malý černý knoflík. Richard není doma,takže jděte do….

Stina in Store

Stina vám řekne, že symboly na přístupové kartě, kterou jste našli ve skříňce je část staré kódové abecedy .Na mapě klikněte na….

Richard Svensson's

Klikněte na zvonek u dveří a až vám Richard otevře,tak se ho zeptejte co ví o Viktorově smrti. Viktor byl Richardův nejlepší přítel. Richard chce abyste našli jeho brýle na čtení a hodinky,které ztratil během výletu v River Parku minulou noc. Na mapě jděte do…..

River Park

Jděte vpřed,otočte se vpravo a ze země u lavičky seberte noviny.Přečtěte si článek o smrti Samuela Kohlera. Samuel Kohler má dědice, vnuka, Leonarda Kohlera. Jděte vpřed po dřevěném chodníku. Na konci projděte na štěrkovou cestičku a jděte 6x vpřed.Otočte se doleva a v trávě si vezměte Richardovi BRÝLE NA GUMIČCE.Pokračujte na konec štěrkové cesty. Otočte se a jděte horní cestou nalevo. Jděte třikrát vpřed ,otočte se vlevo a podívejte se dolů. Pomocí lžíce na boty si vezměte DŘEVĚNOU VĚTVIČKU S OBLÁZKY. Spojte větvičku, gumičku z brýlí a oblázky,vytvoříte PRAK.Vraťte se zpět na rozcestí a jděte tentokrát cestou napravo.Jděte 5x vpřed,otočte se vpravo a podívejte se do koruny stromu,kde se cosi leskne.Klikněte v inventáři na prak,zobrazí se vám zaměřovací kříž a ten zaměřte na lesklý předmět v koruně stromu.Několikrát na něj vystřelte,cosi spadne na zem.Podívejte se do trávy a vezměte si HODINKY. Odstupte,vraťte se zpět k exitu a jděte do…..

Richard Svensson's

Dejte Richardovi brýle na čtení a hodinky. Richard vám řekne spousty věcí o Viktorovi Wallinovi,mimo jiné i to,že začal hodně pít. Na mapě jděte do……

The Oil Mountain

Jděte po zalesněné cestě 7x vpřed. Zahněte vlevo a projděte až do tunelu. Jděte 6x kupředu,otočte se vpravo a vyjděte po schodech na rampu.Zahněte vpravo, jděte kupředu a otočte se vlevo.Vidíte,že je tu tmavý výklenek na který potřebujeme baterku.Jděte po rampě kupředu,otočte se vlevo a podívejte se na matraci,vezměte si dopis pod matrací a přečtěte si ho.Dopis obsahuje Svenssonovo doporučení Oil Mountain Tunnel pro Viktora. Svenssonův dopis přišel ze Salt Field Shelteru. Vyjděte z tunelu na zalesněnou cestu a jděte k exitu.Jděte do lokace….

The Salt Field Shelter

Promluvte si s Administrátorkou,řekne vám,že Viktor měl fóbii z vlaků, jeho otec byl zabit vlakem ve Fiskeby Station. Také vám dovolí číst Viktorovu poštu ,pokud mu nějaká přijde.Jděte na mapě do….

Městská knihovna/The Library/

Klikněte na myš a pak na monitoru na složku Fiskeby stanice + nehoda.Přečtěte si o podezřelé smrti Erika Nymana, manžela Elviry Wallinové - matky Viktora. Fiskeby Station byla zavřená před 50 roky a říká se, že duch náčelníka stanice, Nymana, navštěvuje prostory stanice. Odstupte od počítače,otočte se a na exitu jděte do…….

Fiskeby Station

Obcházejte nádražní budovu a zkuste otevřít všechny dveře. Jděte od nádražní budovy doprava a kupředu,otočte se vlevo,vidíte tu malou budovu,která slouží jako toalety.Jděte kupředu a vstupte.

Můžete otevřít dveře 1 a dveře 3,ale mi potřebujeme otevřít dveře 2. Vyjděte ven,jděte kupředu a zahněte vpravo. Jděte kupředu dvakrát a zahněte vpravo. Jděte kupředu až ke žlutému domku,který vidíte mezi stromy.Zkuste otevřít dveře,zatím to nejde.Jděte od žlutého domku vpřed a zahněte vpravo těsně předtím,než se dostanete na cestu.Mezi stromy vidíte polorozpadlý červený dům ,jděte k němu. Jděte dovnitř a rozhlédněte se kolem. Jděte až do zadní místnosti,kde najděte temnou komoru.V místnosti se podívejte na Erikův /Nyman/ starý klobouk na stole.Klikněte na kalendář na pravé straně od dveří,dozvíte se co se děje v roce 1954 ve Švédsku. Na levé straně si vezměte RUSTY KEY.Projděte do další místnosti a podívejte se na kabely pro pomocné startování motoru na pracovním stole vpravo. Toto muselo být nejspíše Nymanovo rodinné sídlo ,zatímco byl náčelníkem stanice. Opusťte dům a jděte doleva ke žlutému domku,obejděte ho.Použijte váš nově získaný klíč na dveře a vstupte dovnitř.Uvnitř klikněte na starou lepenkovou krabici před vámi.Jsou tu staré vánoční pohlednice .Otočte se vpravo a otevřete zelený rohový kredenc. Všimněte si nápisu na zadní straně dveří. Vezměte si láhev Kentuckého Bourbonu z vrchu police. Prozkoumejte láhev v inventáři, vidíte,že je to BOURBON BOTTLE WITH SOMETHING IN IT. Klikněte na láhev v inventáři a použijte na ní upravené ramínko na šaty.Najdete  DOPIS A POZNÁMKU Z LÁHVE . Je to dopis od doktora Erika Nymana vztahující se k jeho vrozené neplodnosti. Možná jeho zklamání vedlo k pití a sebevraždě. Všimněte si kódovaného cáru papíru . Vyjděte z domku,vraťte se k hlavní nádražní budově a odejděte do……..

The Salt Field Shelter

Promluvte s administrátorkou,zjistíte že Viktor nemá žádnou novou poštu. Na mapě jděte do…..

Home

Když vstoupíte do bytu tak se ocitnete v kuchyni,zvedněte mobil a promluvte si Richardem Svenssonem.Chce s vámi mluvit,takže jděte do chodby,vyjděte z bytu a jděte do…..

Richard Svensson's

Richard říká ,že někdo hrozil Viktorovi. Bohužel ztratil klíč co mu dal,ale ukáže vám co Viktor napsal na papír. Richard říká,že sám potřebuje pomoc a porozumění . Má problém soustředit se kvůli symptomům způsobeným methadonem . Pečlivě prostudujte papírek v inventáři.Zdá se, že Viktor mluví o tmavé a ubohé postýlce v Oil Mountain Tunnel ,kde jeho hlava spočine na matraci. Jděte do….

The Oil Mountain

Jděte 3x kupředu,otočte se vpravo a jděte ke golfové jamce s červeným praporkem.Klikněte dolů na jamku a vezměte si GOLFOVÝ PLÁN HŘIŠTĚ .Vraťte se k hlavní cestě. Zahněte vpravo a jděte 3x kupředu a zahněte vlevo. Jděte 5x vpřed až k velkým balvanům. U velkého balvanu před vámi zahněte vpravo. Pokračujte vpřed skrze až ke třem betonovým bunkrům. Jděte kupředu mezi bunkry a podívejte se v dálce na obrovskou rafinerii. Otočte se jděte dvakrát vpřed,otočte se vlevo ,vpřed a opět vlevo.Vidíte vchod do bunkru. Jděte kupředu ,stojíte před dveřmi se čtyřmi pákami po stranách.Úkolem je páky správně nastavit,aby se otevřeli dveře.Podívejte se na plán golfových hřišť v inventáři. Všimněte si počty děr a zvláště barvy:

jednotka (1) je červená

dvojka (2) je hnědá

čtyřka (4) zelená

šestka (6) je modrá

Nastavte páky ve výše uvedeném barevném pořadí,to znamená,že nejprve klikněte na červenou,pak na hnědou,zelenou a nakonec na modrou páku.Páky jsou v horní pozici.Nyní stejné pořadí zopakujte,dáte páky do pozice dolů a dveře se vám otevřou. Vezměte si GOLFOVÝ MÍČEK . Na golfovém míčku je nějaký nápis.Dejte míček do vašeho inventáře.Zavřete dveře,vraťte se zpět na hlavní cestu až k exitu a jděte do…..

The Leesen Fortress

Vstupte do opevněného prostoru a jděte 6x vpřed až na dřevěné podium,otočte se vpravo,vidíte řadu rozbitých prken a díru. Klikněte na brožuru v díře,dozvíte se o historii pevnosti, přechodu od vodojemu k hudební aréně.Sejděte z podia dolů a jděte zpět k nekrytým tribunám,po stranách jsou schody na ochoz.Vyjděte po nich nahoru a ochoz po obvodu projděte,narazíte na nápis na kamenech obvodové zdi.Carol to okomentuje. Jděte po obvodu na podium,kde jste se dívali na brožuru,na střeše je tu kolo.Klikněte na střed řídítek jízdního kola, Carol to opět okomentuje.Vraťte se zpět k nápisu na kamenech obvodové zdi a klikněte nad nápis,podíváte se do dálky.Klikněte na věž v pozadí,Carol řekne,že je to Belvedere.Sejděte z ochozu dolů,opusťte opevněný prostor a na exitu jděte do…..

Belvedere

Přečtěte si historii Belvederu na poutači vlevo. Jděte po schodech nahoru směrem k věži. Nahoře se otočte vpravo a z hromady listů a větví si vezměte LONG TWIG /dlouhou větvičku/.Otočte se vlevo a jděte vpřed do věže. Jděte nahoru do věže a podívejte se na krajinu skrze teleskop. Odstupte od něj a jděte k teleskopu vedle ,na kterém je napsáno 20 x 80 Kowa . Podívejte se skrze něj do krajiny,pak přejděte vlevo na další obrazovku a až se vám napravo objeví ikona lupy tak klikněte,Carol řekne něco v tom smyslu,že díry jsou v Arken Rosearium. Opusťte věž. Jděte dolů ze svahu k exitu a jděte do…….

Arken's Rosearium

Jděte dvakrát kupředu,vlevo a vyjděte po schodech Jděte kupředu,vidíte tři vypuštěné kulaté bazénky. Jděte kupředu a zahněte vlevo směrem k prostřednímu bazénku.Klikněte na bazének,najdete dopis od Viktora MESSAGE FROM FOUNTAIN ,uloží se vám v inventáři. Zahněte vlevo a vraťte se k mostu. Odejděte do…..

Skandia Bank

Použijte passcard na bezpečnostní číselný kód napravo.Bohužel stále to po vás vyžaduje kód.Kde však najít kód? Na mapě jděte do….

The Leesen Fortress

Vyjděte po schodech na ochoz a jděte ke kolu.Klikněte na řídítka a použijte na ně větvičku z inventáře.Tím uvolníte baterku,která spadne dolů.73. Jděte z ochozu dolů,jděte k podiu a před podiem si ze země vezměte XENON BICYCLE LAMP .Opusťte pevnost a jděte do…..

The Oil Mountain

Jděte 7x vpřed,otočte se vlevo a projděte do tunelu.Vyjděte na rampu a otočte se vpravo k tmavému místu.Použijte na něj baterku a pak otevřete dveře nalevo,vstupte.Otočte se vpravo a vezměte si ADJUSTABLE STAMMER/montážní klíč/ .Otočte se ke dveřím a vyjděte ven.Otočte se vlevo a dveřmi projděte dovnitř.Je tu tma,otočte se vpravo a projděte až do zadní místnosti,kde se otočte ke stolu na kterém je plánek.Klikněte na něj,prostudujte si ho.Vyjděte opět ven na rampu a jděte po ní na druhý konec,kde se otočte vpravo a baterkou si opět posviťte na neosvětlené místo.Otočte se vlevo,jděte vpřed,uvidíte hromadu červených židlí. Otočte se dvakrát vpravo,jděte vpřed a u zadní stěny si vezměte POKER/pohrabáč/. Otočte se vpravo a vyjděte na rampu.Opusťte oblast tunelu. Od brány tunelu jděte 3x kupředu.Otočte se vpravo a jděte 5x vpřed k balvanům. Jděte přímo ze balvany a vpřed skrze plot. Jděte jednou kupředu a zahněte vpravo.Jděte dolů ,otočte se vlevo a projděte ke dveřím do bunkru.Dejte všechny páky na dveřích do pozice nahoru a pak dejte červenou páku dolů a hnědou páku dolů.Uslyšíte zvuk jako když se něco otevře.Vraťte se zpět do tunelu,jděte na rampu a hned se otočte vpravo ke tmavému prostoru.Použijte baterku,projděte dveřmi před vámi a pak se otočte vpravo. Jděte kupředu. Otočte se vpravo,vidíte postelový rám. Otočte se dvakrát vpravo , vidíte že obvodová krabice je otevřená.Klikněte na krabici a vezměte si FILE/pilník/. Odstupte,vraťte se zpátky na rampu a vyjděte z tunelu k exitu,kde jděte do….

Fiskeby Station

Jděte 2x kupředu , vpravo,vlevo a vpřed k červenému domku za nádražní halou. Jděte dovnitř. Jděte doleva, vpřed, do tmavého přístěnku. Použijte baterku a vezměte si hnědou krabici se čtyřmi oranžovými knoflíky. Vytáhněte dopis v inventáři a všimněte si cáru papíru s kódem:

1:3, 2:4, 3:2, 4:1.První číslo kódu nám určuje pořadí knoflíků zleva doprava. 1, 2, 3, 4. Druhé číslo určuje kolikrát každý knoflík musí být stlačený:

- první knoflík 3 krát

- druhý knoflík 4 krát

- třetí knoflík 2 krát

- čtvrtý knoflík 1 krát

Krabice se vám otevře a vy si vezměte NOTE FROM ELVIRA .Vraťte víčko na krabici a opusťte dům. Jděte kupředu k železničním kolejím. Zahněte vlevo, jděte kupředu, zahněte vlevo a jděte k toaletám.Vstupte dovnitř a na střední toaletu použijte rezavý klíč z inventáře . Vidíte,že v míse něco je,ale ekluje se vám to vzít do ruky.Zkuste použít všechny možné věci z inventáře,nic nefunguje.Spojte pilní a pohrabáč v inventáři,získáte OSTRÝ POKER/ostrý pohrabáč/ . Klikněte na díru ostrým pohrabáčem,získáte NEHOTOVÝ DOPIS Z TOALETY . Opusťte toalety,jděte k exitu a odejděte do…..

Stina in Store

Promluvte se Stinou o všem a pak jděte do….

Richard Svensson's

Richard říká, že nějaké rady najdete na stěně v Bow Hope. Jděte do….

Bow of Hope

Jděte třikrát kupředu a otočte se vlevo.Vidíte tu tři stěny dlaždic s různými zvláštními záznamy.Na první stěně jsou aktivní dvě dlaždice,na druhé stěně také dvě dlaždice a na třetí stěně tři dlaždice.Na třetí stěně je jedna z dlaždic pokálená ptačím trusem.Použijte na dlaždici košili z inventáře,tím dlaždici očistíte.Vidíte,že na dlaždici je 10 symbolů.Podívejte se v inventáři na

passcard ,na zadní straně jsou čtyři symboly. Najděte tyto čtyři symboly na dlaždici s 10 symboly. Spočítejte na jakém místě se vyskytují.První symbol je nula,další 1,až do 9.Srovnejte je s passcard ,vyjde vám číselný kód 1, 9, 7, 2.To je kombinace pro číselníkový kód ve Skandia Bance,takže tam jděte…

Skandia Bank

Použijte passcard na bezpečnostní panel a pak na číselníku naklikejte1, 9, 7, 2 .Dveře se otevře,vstupte dovnitř.Otočte se vpravo a projděte k bezpečnostním schránkám.Nemůžeme tu nic dělat ,takže vyjděte z banky a jděte do…..

Gusum Factory

Brána je zavřená,takže jděte do……

Home

Vstupte,slyšíte zvonit mobil,zvedněte to. Volá Jonas,chce se s vámi sejít,takže běžte do…..

The Allotment

Jonas je na zahradě,běžte k němu a promluvte si s ním o všem. Řekne vám o Leonardovi Kohlerovi, Gusum Factory, a o jídle v lednici Anderse Borga.Pak jděte do….

Anders Borg's Apartman

Jděte po schodech nahoru,vlezte do výtahu a vyjeďte do 4.patra.Otočte se vlevo a jděte na konec chodby.Vstupte do Borgova apartmánu a přes ložnici projděte do kuchyně. Otevřete ledničku napravo. Vidíte tu spousty zkažených potravin.Zavřete ledničku. Podívejte se nalevo na kuchyňskou desku,je tu LEVANDULOVÁ NAVONĚNÁ IGELITOVÁ  TAŠKA . Vraťte se k ledničce a použijte igelitovou tašku na sesbírání zkaženého jídla v lednici. Nyní máte ZAPÁCHÁJÍCÍ IGELITOVOU  TAŠKU .Opusťte apartmá a sjeďte výtahem dolů k východu.Otočte se vlevo a sejděte do sklepa.Otočte se vlevo,projděte zelenými dveřmi do místnosti ,kde jsou popelnice.Otočte se vpravo a do popelnice hoďte zapáchající igelitovou tašku.Vyjděte ze sklepa ven a na mapě jděte do….

The Allotment

Promluvte s Jonasem o všem.Řekne vám ,že telefonoval Leonardovi Kohlerovi,s tím,že pro Carol vyrobí klíč. Jděte do…….

Leonard Kohler's Home

Leonard chce vědět co zamýšlíte dělat ve staré Gusum Factory. Po rozhovoru dá Leonard Carol klíč.Vezměte si KLÍČ KE GUSUM FACTORY a jděte do……

Gusum Factory

Jděte 5x kupředu a zahněte vlevo. Jděte kupředu, vpravo, a do skladiště se zeleným a žlutým graffiti symbolem na pravé straně dveří. Zahněte vlevo a jděte kupředu do tmavé oblasti. Zahněte vlevo a seberte KLADIVO položené na trubce. Odejděte z místnosti, zahněte vpravo a opusťte skladiště.Přejděte ulici a vstupte do skladiště před vámi. Jděte kupředu,otočte se vpravo,vidíte zničený generátor. Klikněte na kabely pověšené na generátoru. Opusťte skladiště a zahněte vpravo. Jděte 2x kupředu,zahněte vlevo a vstupte do dalšího skladiště skrz hnědé dvoukřídlé dveře. Zahněte vpravo a jděte dolů po schodech a do tmavého sklepení. Nic tu není vidět,takže se vraťte na schodiště,vyjděte ke dveřím světlomodré barvy a zkuste je otevřít.Carol říká,že něco blokuje dveře.Zahněte vpravo. Jděte k oknu. Zahněte vpravo a vylezte na příkré schody na střechu.Jděte kupředu směrem ke komínu. Zahněte vpravo a jděte kupředu napříč střechou. Zahněte vpravo a podívejte se skrz rozbitý vikýř dolů. Vidíte tu stroj na kterém je číslo 132.Klikněte na okno vikýře nalevo dvakrát kladivem,tím ho rozbijete.Vezměte si STŘEP. Zahněte vpravo a jděte ke schodům,projděte dolů a opusťte skladiště. Otočte se vpravo,jděte dvakrát vpřed a otočte se vlevo.Projděte do skladiště,jděte ke generátoru a klikněte na kabel nalevo.Použijte na kabel střep,tím kabel uříznete a vezměte si VELMI SILNÝ KABEL . Opusťte skladiště. Zahněte vpravo a jděte 2x kupředu . Otočte se vlevo,projděte do budovy a opět jděte na střechu k vikýři.Použijte velmi silný kabel na nosník vikýře,tím kabel k nosníku přivážete a slezte po něm dolů ke strojům.Stroj nalevo je s číslem132. Klikněte na něj a odstraňte mřížku.Použijte montážní klíč na uvolnění šroubu vpravo nahoře. Odstupte od stroje. Zahněte vpravo. Jděte kupředu ,zahněte vlevo a seberte KLEŠTĚ z podlahy. Vraťte se ke stroji číslo 132. Zkuste kleště na šroubech.Nejde to povolit.Odstupte. Zahněte vpravo. Jděte 2x kupředu , zahněte vpravo. Pokuste se otevřít dveře před vámi. V inventáři se podívejte na Note from Elvíra,máte zde nakreslený obrázek šroubů na stroji číslo 132.Vraťte se k stroji 132. Odstraňte mřížku a podívejte se na šrouby.Šroub číslo 1 v horním pravém rohu už je povolený,takže nám ještě zbývají tři šrouby.Klepněte do šroubů kladivem v pořadí 2, 3, 4 tak jak to vidíte na obrázku v inventáři.Najdete RODNÝ LIST.Viktor Wallin, vražedná oběť, byl syn Samuela Kohlera.Leonard Kohler je tedy Viktorův nevlastní bratr.Samuel byl majitel Gusum Factory. Jděte doprava a nazpět k dvoukřídlým dveřím, které jste nemohli otevřít . Klikněte na uzamykající mechanismus nahoře/střed dveří/. Carol cosi říká,použijte kleště na mechanismus,odstupte od dveří a klikněte na kliku.Ocitli jsme se na schodišti.Sejděte až dolů,tajemný našeptávač řekne Stop,ven nemůžete,takže se otočte a vyběhněte po schodišti až na střechu.Našeptávač chce rodný list,takže ho z inventáře použijte na prosklenou střechu s vikýři napravo.Uslyšíte kroky,našeptávač uteče.Po kabelu se spusťte opět dolů,vyjděte skrz dveře na které jste použili kleště. Seběhněte po schodech ven.Zahněte vpravo. Jděte kupředu ,zahněte vlevo a jděte 5x kupředu k exitu a jděte do…..

The Salt Field Shelter

Administrátorka vám dá dopis pro Viktora. Dopis je ze Skandia Banky. Na faktuře je suma $39.95 za nájem bezpečného depozitního čísla ,poštovní schránka 1757.Zavřete depozit,vyjděte z banky a jděte do…….

Skandia Bank

Použijte passcard a číselný kód 1, 9, 7, 2 ke vstupu do banky.Carol potřebuje klíč.V inventáři použijte střep na polštář,získáte TENKÝ KLÍČ od depozitu .Použijte klíč na depozitním čísle poštovní schránky 1757 ,najdete poslední vůli Viktora Wallina.. Viktor odkázal všechny své peníze Richardovi Svenssonovi a Salt Field Shelter.Vyjděte z banky a jděte do…..

Richard Svensson's

U bytu vás zastaví uklízeč,promluvte s ním,dozvíte se,že Richard byl odvezen sanitkou do místní nemocnice,nejspíš se předávkoval. Uklízeč slyšel nějaké podezřelé zvuky přicházející z Richardova apartmá. Vstupte do apartmá .Vidíte,že je tu velký nepořádek! Jděte kupředu ,podívejte se nahoru.Dostanete ránu a probudíte se zamčeni v koupelně.Otočte se k umyvadlu,na odtok použijte upravené ramínko na šaty. Pak na ramínko použijte kladivo,tím ramínko upravíte do podoby ŠPERHÁKU .Obraťte se na dveře a použijte šperhák na zámek. Pak použijte passcard na dveře,tím je otevřete a jste v chodbě.Zahněte vlevo a jděte 3x vpřed do pokoje,kde vidíte modrou kancelářskou židli. Leonard Kohler tu cosi hledá!Otočte se a odejděte z místnosti.Zahněte vlevo.Vstupte do obýváku. Zahněte vlevo a vezměte si SKATEBOARD .Vraťte se zpět do pokoje ,kde je Leonard Kohler na kolenou. Klikněte na Kohlera,Carol něco řekne a vy postupte blíž ke Kohlerovi .Nyní musíte být hodně rychlý,klikněte v inventáři na skateboard a ten použijte na Kohlera.Dáte mu pěknou šupu a Kohler se složí.Prohrabejte se jeho kapsami. Najdete peněženku s navštívenkou a PASSCARD LEONARD KOHLER . Vyjděte z apartmá a jděte do lokace…….

Leonard Kohler's Office

Jděte 3x vpřed,otočte se vpravo a podívejte se vlevo dole na vizitku.Je to kancelář Leonarda Kohlera.Vstupte do kanceláře a otočte se 2x vpravo. V polici se podívejte na vypálené CD na kterém je napsáno Remedy. Carol tuší co na cedečku je.Otočte se vlevo a podívejte se na skřínku pod stolem.Je tu pět tlačítek,které pracují na sekvenci kliknutí.Pro začátek klikněte na jednotlivá tlačítka a poslouchejte kolik uslyšíte cvaknutí.Začnete tlačítkem s jedním cvaknutím,pak tlačítko se dvěma cvaknutími atd.Zde máte popis toho,které tlačítko klikrát cvakne.

3. tlačítko = 1 cvakne

5. tlačítko = 2 kliknutí

2. tlačítko = 3 kliknutí

1. tlačítko = 4 kliknutí

4. tlačítko = 5 kliknutí

Otevře se vám zásuvka plná kancelářských potřeb. Najeďte kurzorem dole na okraj zásuvky.Najdete RODNÝ LIST,který vám byl ukraden v Gusum Factory. Také najděte Leonardův zbabělý dopis.Zavřete zásuvku vezměte si BATERII. Podívejte se na popis smrtelného jedu-sodíku monofluoroacetate. Leonard Kohler otrávil Richarda Svenssona? Vyjděte z kanceláře a na exitu jděte do…….

Fiskeby Station

Jděte 2x kupředu ,otočte se doleva,2x kupředu,doprava ,5x vpřed a vlevo.Vidíte starý kovový hrnec a za ním je klepadlo.Jděte 3x vpřed směrem ke klepadlu a pak se otočte vlevo.Vidíte další bunkr. Jděte dovnitř. Použijte baterku na temnou komoru vlevo. Otevřete dřevěnou bednu vpravo,je prázdná.Odstupte a klikněte na bednu nahoře nalevo.Carol říká, že je víko přibité.Potřebujeme páčidlo. Podívejte se i do temné komory napravo.Je identická s komorou nalevo ,ale žádná položka není dostupná.Vyjděte z bunkru ven,jděte na cestu a na exitu jděte do….

Gusum Factory

Jděte 5x kupředu . Zahněte vpravo. Jděte kupředu ,otočte se vlevo a vstupte do skladiště,kde jste našli stroj číslo 132 a rodný list. Uvnitř zahněte vpravo. Jděte po schodech dolů do nižší oblasti. Uvnitř těchto dveří, zahněte vlevo a seberte ze země PÁČIDLO. Otočte se a tou samou cestou co jste přišli se vraťte zpět do…..

Fiskeby Station

Jděte 2x kupředu ,otočte se doleva,2x kupředu,doprava ,5x vpřed a vlevo.Vidíte starý kovový hrnec a za ním je klepadlo.Jděte 3x vpřed směrem ke klepadlu a pak se otočte vlevo.Vidíte bunkr. Jděte dovnitř. Použijte baterku na temnou komoru vlevo,bohužel baterie v baterce nevydržela.Použijte tedy v inventáři baterii na baterku,tím bude opět svítit.Klikněte na dřevěnou bednu vlevo. Použijte páčidlo k otevření bedny .Najdete dopisy od Elviry,které si pročtěte.

Finále

První dopis je od Erika vysvětlující jeho myšlenky a okolnosti,které pravděpodobně vedli k jeho předčasné smrti.Druhý dopis je od Reginy Kohler, Samuelovi manželky a Leonardovi matky.Popisuje vztah Elvíry Wallinové a Samuela, a okolnosti kolem Viktorova narození.Třetí dopis odhaluje ,že Erik zpočátku nevěděl,že Viktor nebyl jeho syn. Erik poté co se to dozví,začne hodně pít,ztratí práci a nakonec tragicky skončí i jeho život.Nakonec se dozvíte,že

Leonard zkusil otrávit Richarda krysím jedem! Carol nabídla důkaz Norrkopingské policii,Leonard chtěl celé dědictví svého otce. On zabil Viktora a pokusil se zabít i Richarda.Viktor možná řekl Richardovi nějaký druh tajemství, možná měl co dělat s dědictvím. Carol vysvětluje podrobně celý příběh. Leonard dostane 15 let.No a to je konec hry.

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Náhledy fotografií ze složky Carol Reed Mystery 4-East Side Story

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář